Προς το περιεχόμενο

INTEL μητρικές: Αγοράζει κανείς;

nickmanak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελευταιο διαστημα διαβαζω ελληνικα και ξενα φορουμ προκειμενου να κανω αγορα νεου υπολογιστη μεσα στο καλοκαιρι (i3 + H67).

Επειδη ενδιαφέρομαι για τo Η67 chipset βρηκα πολλές και ενδιαφέρουσες μητρικές από όλες τις εταιρείες αλλά και την INTEL. Παρατηρησα ομως οτι σχεδον κανεις δεν ασχολειται με τις μητρικές τους και οτι ολοι αγοραζουν τις ηγετικες εταιρειες του χωρου (asus, msi, gigabyte κλπ).

Μου κίνησαν το ενδιαφέρον κάποιες μητρικές της INTEL με τo Η67 και συν ότι έχω ένα υπολογιστή από το 2002 με μητρικη INTEL (D845PEBT2) ο οποιος δεν χάλασε ποτέ και λειτουργεί αψεγάδιαστα.

Παρόλα αυτα σκεφτηκα να ρωτήσω και εδω τα εμπειρα μέλη του φόρουμ πριν κανω την αγορα και το μετανιωσω, σε περιπτωση που η INTEL δεν παραγει ποιοτικές μητρικές όπως παλιότερα (έτσι πιστεύω λόγω του δικού μου pc).

Ποια είναι η γνώμη σας για τις μητρικές της INTEL γενικότερα;

Δημοσ.

Αψογες και σταθερές μητρικές δεν το συζητώ αυτό .

Δεν έχουν τα περιθώρια και τρελά OC όμως και γι αυτό δεν τις προτιμάει ο κόσμος (εκτός εάν άλλαξε τιποτις ) . κατά τα άλλα τα σπάνε σε θέματα σταθερότητας .

Δημοσ.

Το 2002 αγορασα τυχαια μια μητρικη INTEL και ακομα δουλευει σαν βραχος παρολο που καηκαν απο τοτε 3-4 τροφοδοτικά και αυτη δεν επαθε τπτ.

Δεν ξερω αν ετυχε να πεσω σε καλο κομμάτι αλλά είμαι ικανοποιημένος.

Τι ποσοστό κατεχει στην αγορα των μητρικων αραγε; Ξερει κανεις;

Δημοσ.

Οι μητρικές της Intel είναι οι λεγόμενες reference που λέμε και στις VGA.

Έχουν το βασικό layout, δεν έχουν τίποτα extreme add-ons πάνω τους (Wifi, BT, διπλούς controllers, extreme cooling-systems κλπ), αλλά χρησιμοποιούν καλά και ποιοτικά εξαρτήματα και ακριβώς επειδή φείδονται από πολυπλοκότητα, είναι σταθερές, error-free και κρατούν στον χρόνο. "Μακροχρόνιες αξίες" :)

• Moderators
Δημοσ.

Ετυχε να εχω μητρικες Intel του ετους 2002.

Προσεξε ενσωματωμενο προγραμμα πριν 9 χρονια για την αναγνωση θερμοκρασιων και voltages, στις επισυναπτωμενες εικονες, και μαλιστα με δυνατοτητα οριοθετησης των ορίων, πανω ή κατω απο τα οποια θα αρχισει να βαραει καμπανακι...!

Περιττω να αναφερω οτι και οι 2 δουλευουν ακομα και τωρα αψεγαδιαστα και απροβληματιστα, παρολο που η μια εχει σκασμενους 2 πυκνωτες εδω και χρονια.

Παντως προσοχη με τις Intel, οι παλαιοτερες ΔΕΝ υποστηριζαν καθολου overclock! Για τις τωρινες δε γνωριζω...

Γενικα το Motto ειναι: Βραχος αξιοπιστιας και σταθεροτητας, καθολου επεκτασιμοτητα/εξτρα δυνατοτητες.

post-71294-0-73515600-1307573793_thumb.jpg

post-71294-0-60140700-1307573798_thumb.jpg

Δημοσ.

Eχουμε μητρικες και οι 2 περιπου απο την ιδια σειρα. Η δικια μου: D845PEBT2

Θυμαμαι το Intel active monitor , το ειχα εγκαταστησει και εγω μια φορα παλιοτερα.

Σε αυτο το pc μου εχουν αλλαχτει/καει τα παντα πλην μητρικης και επεξεργαστη (P4 2.4 northbridge).

Τα εχει βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω (βραχος που λες και εσυ). :P

Δημοσ.

Κι εγώ είχα για χρόνια μητρική Intel, την D875PBZ, σκυλί, επιβίωσε σκασίματος τροφοδοτικού. Την έδωσα όταν άλλαξα πλατφόρμα αλλά στοιχηματίζω ότι ακόμα θα ζει και θα βασιλεύει. Αλλά όπως είπαν και οι παραπάνω ΠΟΛΥ λιτές. Καμία eπιλογή για overclock, 4 usb, 4 sata και αυτό είναι όλο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...