niktsol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Γεια σε όλους το πρόβλημα που έχω μου παρουσιάστηκε σε μία και μόνο ταινία και έχει να κάνει με συγχρονισμό υπότιτλων. Σε όσες ταινίες έχω βρει υπότιτλους τους έχω συγχρονίσει κανονικά, με το Subtitle Workshop. Σε μία ταινία όμως, ενώ έκανα την ίδια διαδικασία, οι υπότιτλοι αρχίζουν και αποσυγχρονίζονται μετά από 10 λεπτά της ταινίας. Ενώ δηλαδή, μέχρι τα πρώτα 10 λεπτά οι υπότιτλοι είναι πλήρως συγχρονισμένοι με τους διαλόγους, μετά το 10λεπτο περίπου, αρχίζουν σταδιακά και έχουν 1 δευτερόλεπτο, 2 δευτερόλεπτα διαφορά και στο τέλος της ταινίας, δεν έχει προλάβει καν να παίξει τους υπότιτλους των τελευταίων 2 λεπτών. Καμιά ιδέα για αυτό το πρόβλημα; Χρησιμοποιώ το Subtitle Workshop 2.51, και όλα τα κάνω σύμφωνα με τα tutorials.
TheELF Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι ένα από τα δύο είναι ntsc και το άλλο pal δηλαδή π.χ. αμερικάνικης αγοράς ταινία 25 καρέ το δευτερόλεπτο και οι υπότιτλοι για την ευρωπαϊκή ταινία δηλαδή 24 καρέ (23.976 γιατί θα μου την πούνε ) δες εδώ τι λέει ο ιδικός(parsifal). http://www.insomnia.gr/page/wiki/_/video/subtitle-workshop-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CF%89%CE%BD-r129#content2
micos000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Για αρχή θα έλεγα να δοκιμάσεις και άλλους υπότιτλους. Μετά ψάξου για συγχρονισμό. Είναι όμως καθαρά θέμα διαφορετικών fps. Βάλε στο Input FPS το FPS που γράφει δεξιά, κάτω από το Preview. Άλλαζε τώρα το FPS και βλέπε αν κάπου ταιριάξουν οι υπότιτλοι. Αν όμως έχεις πειράξει τους αρχικούς υπότιτλους κατέβασε τους ξανά και δούλεψε στους αυθεντικούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.