TH_boy_20 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Είμαι φοιτητής στο Τει της Αθήνας και Φέτος αποφάσισα να κάνω την πρακτική μου άσκηση. Η διάρκεια αυτής είναι 6 μήνες και η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει με 2 τρόπους είτε μέσω ΟΑΕΔ είτε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι μηνιαίες αποδοχές μέσω ΟΑΕΔ ανέρχονται στα 500-550 ευρό και μέσω ΕΣΠΑ στα 350!, μέσω ΟΑΕΔ ο εργοδότης δίνει περίπου τα μισά και τα υπόλοιπα το κράτος (ΣΥΝΟΛΟ 550 ευρό)ενώ μέσω ΕΣΠΑ το πόσο δίδεται εξολοκλήρου απο το κράτος και ο εργοδότης δεν δίνει φράγκο!! Όπως γίνεται αντιληπτό ο εργοδότης προτιμά "πρακτικάριους" μέσω ΕΣΠΑ παρά μέσω ΟΑΕΔ( τσάμπα εργάτες!!!) αφήστε που πολλές εταιρίες δεν δέχονται ούτε μέσω ΕΣΠΑ (δλδ ούτε καν τσάμπα!!!!!!) Αυτο που με προβληματίζει είναι ότι ξεκίνησα την πρακτική μου την 1η Απρίλη, δυο μήνες κοντά και ακόμα δεν έχει γίνει καταβολή των χρημάτων!!. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει πρόσφατα την πρακτική του μέσω ΕΣΠΑ να μου απαντήσει? ευχαριστώ....
GrafeioTeleton Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Τι σχολη? Βασικα εγω θα σου γραψω ακριβως τη λεει η συμβαση μου απο το ΕΣΠΑ.. ....Ο φορεας αποσχολησης αναλαμβανει την υποχρεωση να καταβαλει στον απασχολουμενο μηνιαιως το αναλογουν ποσο,συμφωνα με τα ισχυοντα για την πρακτικη καλυψη των σπουδαστων του ΤΕΙ και των διαταξεων της εργατικης νομοθεσιας(δηλαδη τα 330ευρω που ισχυει).....Ο <Ειδικο λογαριασμος κονδυλιων και ερευνας του ΤΕΙ Σερρων> θα καταβαλει συμπληρωματικα στον σπουδαστη το ποσο των 261,76ευρω μηνιαιως ως επιχορηγηση της πραξης(τα οποια θα τα παρω μαζεμενα στο τελος της πρακτικης απο την τραπεζα Πειραιως)....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.