Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έχω αναφέρει κάτι posts πιο πάνω. Κοιτάμε και λίγο το topic πριν γράψουμε κάτι.

Αν άνοιγες το link θα έβλεπες ότι αναφέρεται στο ποια 3D γυαλιά είναι συμβατά με την οθόνη του Wii U Pad

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Cortan το 360 σε σχέση με τα PS2-Xbox ήταν πραγματικό generational leap. Το Wii U ζήτημα να είναι ελάχιστα πιο δυνατό απο 360/PS3.

Ελαχιστα ποιο δυνατα θα ειναι και τα επομενα PS/Xbox απο την σημερινη φουρνια. Αυτο που καποιοι δεν θελουν να δουν ομως ειναι οτι το WiiU ειναι αρκετα ποιο δυνατο και ικανο απο οσο το παρουσιαζουν καποιοι μονο και μονο για μαζευουν views και γενικα τετοιου ειδους παιχνιδια του Internet.

Ας δουμε λιγα πραγματα που εχει το μηχανημα που δεν αναφερονται πουθενα σαν κατι το σημαντικο (ενω ειναι τερμα σημαντικο).

- Μιλανε για χαμηλη δυναμη της CPU. Και οι φουλ GPGPU δυνατοτητες του μηχανηματος τι ρολο βαρανε τοτε? Πρωτο γαβ γαβ χωρις λογο.

- Εχει τσιπακι ηχου ετοιμο και δεν χρειαζεται να φορτωθει η CPU αυτο το βαρος (οπως συμβαινει με το X360 και PS3 που ο ηχος τρωει τρελους πορους απο την CPU τους).

- Το λειτουργικο δεν ειναι φορτωμενο στην Power PC CPU αλλα εχει δικη του CPU.

- Η eDram που κουβαλαει το μηχανημα ειναι και μπολικη και πολυ γρηγορη.

Αυτο που πρεπει απλα να κανει η nintendo ειναι να "ανοιξει" τα χαρτια της προς ολους τους δημιουργους για να μαθουν να κατασκευαζουν για το μηχανημα. Ρε, το συστημα ειναι ικανο να τρεξει υπαρχοντα παιχνιδια χωρις καμια μελετη στο τσακ μπαμ. Αυτο απο μονο του φτανει. Δεν θελω καν να παω πισω στο χρονο να δω τι παιχνιδια βλεπαμε τοσο στο Χ360 οσο και στο PS3 τα οποια ηταν και κανονικο generational leap σε σχεση με τις επομενες που θα δουμε.

• Like 2
Δημοσ.

το gun το ειχα τερματισει στο pc εγω πριν 6 χρονια αν θυμαμαι καλα, τοτε ητανε και γαμω τα παιχνιδια,πανεμορφο και αν θυμαμαι καλα το πρωτο παιχνιδι καουμποϊκο που ειχα παιξει.

πριν 4 χρονακια το ειδα τυχαια στο pc ενως φιλου μου και ειπα για να το δω λιγο, ε το εβαλα και οπως το εβαλα το εβγαλα κατευθειαν, δεν βλεπονταν, ειχε αρκετα παλια γραφικα.

φυσικα τωρα ειναι το rdr και δεν υπαρχει μετρο συγκρισης μεταξυ των δυο παιχνιδιων γιατι ειναι εμφανες οι διαφορες τους.

Τα παλιά γραφικά δε με ενοχλούν τόσο, αρκεί να είναι καλαίσθητα. Αυτό ήταν, απ' όσο το θυμάμαι. Ως παιχνίδι δεν ξέρω πώς θα στέκεται σήμερα. Οπτικά σαφώς και θα δείχνει την ηλικία του.

Ανέβηκε και το Mass Effect 3 Face-Off:

http://www.eurogamer...-wii-u-face-off

Μερικές σκέψεις σε τυχαία σειρά, σχετικά με τα γενεαλογικά άλματα.

Πρώτον, αν η CPU είναι πιο αδύναμη από αυτές των PS360, ο,τι άλλο και να έχει μέσα θα παίζει γερό bottleneck. Επίσης, αυτονόητα, η επόμενη γενιά θα έχει πολύ πιο δυνατές CPU. Στα ports, λοιπόν, πού θα φορτώνονται όλες οι διεργασίες που στα PS4/Xbox θα τρέχουν στη CPU; Θα τρέχουν AI στην κάρτα γραφικών, ξέρω 'γώ;

Δεύτερον, όταν βγήκαν τα PS360 ήταν τεράστιο άλμα από τις προηγούμενες κονσόλες. Διαφορετικές τεχνολογίες (ειδικά ο Cell), διαφορετικές engines, διαφορετικά shaders etc. Οι developers έπρεπε να μάθουν να κάνουν ό,τι τελικά έκαναν. Τώρα η τεχνολογία που έχει μέσα του το WiiU δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Υπάρχει χρόνια. Ξέρουν να τη δουλεύουν όλοι. Το ότι δεν έχουν κάνει optimize την Unreal Engine, ας πούμε, ακριβώς για το set up του δε θα έπρεπε να έχει τόση σημασία, επειδή σε ένα PC με λίγη παραπάνω ram κι ελαφρώς καλύτερα parts να την πετάξεις θα τρέξει πολύ καλύτερα απ' ό,τι στο 360.

Από αυτά καταλήγω στα εξής:

1. Οι συγκρίσεις με τα launch games της τωρινής γενιάς είναι αστείες. Είναι αστείο ότι συγκρίνουμε παιχνίδια σε κονσόλα υποτιθέμενα νέας γενιάς με launch games της προηγούμενης.

2. Το WiiU θα έπρεπε με brute force, όσο unoptimized γι' αυτό και να ήταν τα παιχνίδια, να μπορεί να τα τρέχει νερό και σε μεγαλύτερη ανάλυση από το 360 τα ports.

Ωστόσο, ο ikaruga λέει κάτι σημαντικό στο τέλος, το οποίο το πιστεύω κι εγώ. Το άλμα που είδαμε και νιώσαμε από την προηγούμενη στην τρέχουσα γενιά δε θα το ξαναδούμε τώρα. Θα είναι αισθητό, όπως είναι αισθητή η διαφορά μεταξύ του BF 3 ή του Crysis μεταξύ κονσολών και high end PCs τώρα, ειδικά όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν παιχνίδια στην UE4, αλλά δε νομίζω ότι θα είναι πολύ παραπάνω.

Μακάρι να βγούμε όλοι λάθος και να δούμε παιχνίδια σαν το Samaritan demo, αλλά, με την κατάσταση της αγοράς και της οικονομίας, πολύ αμφιβάλλω. Το 2020 αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα με ενοχλησε η μεταβαση απο την προηγουμενη στην τωρινη γενια οτι πεταξαμε το framerate απο το παραθυρο. Εκει που οι δημιουργοι (κατα κυριο λογο τζαπανεζοι) προσπαθουσαν να κανουν τα 60 frames στανταρ οσο μπορουσαν, οσο γινοταν χωρις να καταστρεψουν το παιχνιδι. Προφανως και καποιες εμπειριες ηταν too much για το προηγουμενο hardware (καλη ωρα το Metal Gear Solid 3) αλλα με ενοχλει που στη νεα γενια κανεις δεν κοιταει καν για 60 frames πλην ελαχιστων περιπτωσεων. Οι νεες κονσολες προφανως και θα μπορουν να μας δωσουν στο περιπου τα ιδια γραφικα (με καλυτερα assets) αλλα με framerates και ποιοτητες AA αρκετα καλυτερες.

Νομιζω οτι το εχω πει πολλες φορες οτι το ομορφοτερο παιχνιδι που εχω δει στην τωρινη γενια σαν συνολο ειναι το Castlevania Lords of shadow. Πραγματικα δεν θα με χαλουσε να εβλεπα -το ιδιο- παιχνιδι στα 1080p με 60 frames στην νεα γενια.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα πει πιο πριν οτι εξαιτιας του WII, το WIi U, μενει πισω.

Πολλα απο τα κομματια που εχει πανω εχουν να κανουν με το Wii.

1oν) Arm CPU εχει και το Wii πανω, για ολες τις I/O λειτουργιες. Καθως και ξεχωριστο DSP για τον ηχο. (το Wii U δεν υποστηριζει προωτοκολλα ηχου DD, DTS, οσο καλο ή κακο ειναι αυτο.). Υποθετω λοιπον οτι αυτα τα εχει και το Wii U για καλυτερη εξομοιωση του Wii.

2ον) H CPU του απο ολα οσα δειχνουν ειναι ενας βελτιωμενος Broadway, με οτι μειονεκτημα εχει αυτο αφου εχει τις ριζες του στον Flipper του gamecube.

3ον) Ακουγεται (ακομα δε ξερουμε τπτ) οτι θα εχει καλη GPU, ικανη για CPGPU processing, αρκει να το εκμεταλλευτουν oi devs. (Οσον αφορα την AI, δε ξερω αν μπορει να τρεξει στην GPU, που σημαινει οτι παιχνιδι με πολλους enemies θα εχει προβλημα.), γιατι αν δεν την εκμεταλλευτουν θα εχουμε τα φαινομενα που εχουμε και με το PS3, χαλια πορτς, και σε ενα πιο αδυναμο συστημα τα πραγματα θα ειναι τραγικα.

4ον) Χαμηλου Bandwidth ram, και παλι εδω υπαρχει θεμα, που φενεται ξεκαθαρα στα πορτς τα τωρινα, textures που φορτωνουν αργα, κακα shadow maps κτλ. (ναι ειναι νωρις, αλλα ειπα και πιο πριν ξεκινας νεα γεννια και εισαι ακομα και στα πορτς χειροτερος, οποτε με ποια λογικη να σε προτιμησει τωρα ο Xbox και PS3, κατοχος.

5ον) Ακομα και το μενου του σερνεται, αν δειτε Unboxing και First Setup videos η μεταβαση στα system menu's ειναι απελπιστικα αργη.

Πιστευω λοιπον οτι αν τωρα εχουμε τετοια θεματα, δυσκολα θα πατησει ποδι με το που βγουν τα νεα HD Twins. Προφανως δε θα εχουμε το Jump απο το PS2 στο PS3.

Υποθεσεις δικες μου ειναι τα απο πανω. Απλα βλεπω την Nintendo να πεφτει στο ιδιο προβλημα με το Wii, να εχει μελλοντικα δυνατους τιτλους δικους της, και απομονωμενη απο τους τριτους, και ισως αυτη τη φορα να ειναι σε χειροτερη μοιρα.

Το μελλον θα δειξει φυσικα.

Μακάρι να βγούμε όλοι λάθος και να δούμε παιχνίδια σαν το Samaritan demo, αλλά, με την κατάσταση της αγοράς και της οικονομίας, πολύ αμφιβάλλω. Το 2020 αυτά.

Noμιζω οτι θα αργησουμε πολυ να δουμε τετοιου επιπεδου γραφικα. Νομιζω οτι ακομα δυσκολευομαστε να φτασουμε τα 3D Mark του 08 και 09. Βεβαια αυτα ειναι tech demos, χωρις AI και πολλα αλλα να τρεχουν απο πισω.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου πει έναν μηχανικό υπολογιστών που να έγραψε κάτι για το WiiU;

Υπάρχει κάποιο έγγραφο (από την IBM προφανώς) με την αρχιτεκτονική της CPU και του board του WiiU;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Περα απο τα fails ομως και τις πραγματικα τραγικες παραβλεψεις της N σε ορισμενα πραγματα το ολο θεμα θα παιχτει για αλλη μια φορα στα παιχνιδια. Ακομα και το Wii ειχε μπολικα δικα του διαμαντια και hardcore παιχνιδια και δεν βλεπω να συμβαινει κατι αναποδο εδω. Του πουστη ολοκληρη Platinum πηγε και στρατολογησε η Nintendo (η τελευταια εταιρια που θα περιμενα να κανει κατι τετοιο). Μη μου πεις τωρα οτι καμια απο τις 2 "μεγαλες" δεν το σκεφτηκε.

Και για να μην ξεχνιωμαστε που και τι fails υπαρχουν με καθε συστημα εδω και ενα top 10 απο τα fails του Χ360.

http://www.youtube.com/watch?v=dQ0_gn25E6U&feature=relmfu

Δημοσ.

Καλά, το 6 τώρα δεν είναι σοβαρό. Ποιος γυρνάει την κονσόλα ενώ τρέχει δισκάκι μέσα; Κοινή λογική είναι.

Επίσης, το Live δεν το λες fail, επειδή είναι προφανώς επιτυχημένο μοντέλο, για να το πληρώνει τόσος κόσμος και να διατηρείται. Υπερβολικό σε κάποια πράγματα σίγουρα, αλλά fail δε νομίζω.

Για τα υπόλοιπα δεν έχω να προσθέσω κάτι :P

Δημοσ.

Το βιντεακι βασικα ειναι οτι να ναι.

Το μονο fail ειναι αυτο με το RROD.

Oλα τα αλλα εμπιπτουν στις προσωπικες προτιμισεις του καθενως.

Δημοσ.

Προσωπικες προτιμησεις ειναι τα proprietary hard drives και γενικα hardware που δεν υπηρχε out of the box? Τα hd-dvd? Τα κλειδωμενα tags? Το περιορισμενο backwards compatibility? Το κοστος του Xbox live? Τωρα που καποιοι λενε οτι δεν ειναι προβλημα το σκηνικο με την καταστροφη του DVD ε τι να πω, προφανως και ΠΟΤΕ δεν ετυχε σε καποιον να περασει κανα πιτσιρικι και να το παρει σβαρνα κατα λαθος ή κατι τετοιο τελος παντων. Παντως φενεται οτι το fail εχει πολλες διαφορετικες διαβαθμισεις αναλογα το ατομο για το τι θεωρει fail και τι οχι. Ενα fail ειναι fail ασχετα αν δεν ενοχλει καποιους.

Δημοσ.

Το μηχανημα. Δεν τα εχουμε ολα κατω απο την τηλεοραση μας. Καποια ειναι πανω, καποια πλαγια και καποια σε ξεχωριστες θεσεις. Εχω χασει το μετρημα ποσες φορες εχει φαει σουτια το PS2 μου και το Gamecube μου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, όταν έχεις μια ακριβή και εύθραυστη συσκευή προσέχεις πού και πώς τη βάζεις. Εξακολουθεί να μη μου φαίνεται fail της κονσόλας αυτό. Και για το Live είπα την άποψή μου. Το fail δεν είναι ότι πληρώνεις, το fail είναι για τι έχει καταλήξει να χρειάζεται να πληρώνεις πέρα από το online gaming. Τα demos επίσης δεν είναι gold only, οπότε άλλο ένα φάουλ στον τύπο. Οπως και το ότι "πρέπει να αγοράσεις τα original Xbox games". Δηλαδή τι μας λέει; Οτι έπρεπε να τα δίνει δωρεάν η MS;

Οι σκληροί δίσκοι κι άλλες hardware ηλιθιότητες είναι fail, πάντως. Για τα DLC, που λέει, ξέρει κανείς αν όντως είναι έτσι; Επειδή τα downloadable games, είτε είναι XBLA είτε GoD, μπορεί να τα παίξει κάθε άλλος λογαριασμός στην κονσόλα και σε οποιαδήποτε άλλη κονσόλα (το β αν είναι signed in ο λογαριασμός που τα αγόρασε). Με DLC δεν το έχω τσεκάρει όμως.

Δημοσ.

απορια για τα χειριστηρια,το καινουριο remote plus εχει 60,το παλιο wii remote&motion plus που εχει φθηνοτερα ειναι το ιδιο και κανει στο wii u??

Δημοσ.

Και στο PS3, και στο Xbox εχει λειτουργια share, σε περιορισμενο αριθμο κονσολων.

Οταν την κονσολα την εχεις σε σημειο που ενα πιτσιρικι μπορει να την πειραξει ή και να την ριξει κατω, το fail ειναι του χρηστη οχι του μηχανηματος. Ειναι λογικο οταν παιζει η κονσολα και την σουταρεις ή την ριξεις κατω να παθει ζημια, μικρη ή μεγαλη.

Εχω παθει ζημια απο πεσιμο, αλλα δε φταιει το μηχανημα που εφαγε το DVD, εγω που ειμαι μαλακας και ειχα το μηχανημα χυμα ενω αλλωνιζαν τα ξαδελφια απο δω και απο κει. (Για το Xbox το φατ μαλιστα το λεει ρητα στο μανουαλ αν θυμαμαι καλα, να μη το κουνας την ωρα που παιζει).

Για το backwards του Xbox kανεις παλι λαθος. Η ms ειχε δηλωσει οτι εχανε πολλα λεφτα επειδη εκανε licence στην Nvidia με το Xbox1, γι'αυτο και το πεταξε αρων αρων και ειχε δηλωσει εξαρχης οτι δεν θα ειναι full το backwards compatibilty. Aυτο ειναι fail της νιντυ, που αντι να φτιαξει εναν καλο εξομοιωτη εχει κανει το Wii U σαν δυνατο Wii μονο και μονο για τα παιχνιδια του Wii. Για το Live δε σχολιασω.

Fails της γεννιας ειναι τα DLC, οι πανακριβοι δισκοι του Xbox, το HD DVD, το χακαρισμα του PS3, το RROD.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...