Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Vole Maulder και το Ninja Gaiden 3 είναι επίσης καλύτερο στο wii u.

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το batman είναι αισθητά χειρότερο στο wii u?

To black ops 2 τελικά τρέχει με 60 fps αντί για 30 του xbox/ps3?

Δημοσ.

60 fps τρεχει και στα xbox/ps3.

Ελπιζω το συγκριτικο βιντεο να ειναι με την εκδοση για 360,για του ps3 ειναι θολη.

Δημοσ.

Η θολουρα εφυγε με το τελευταιο update.

Ειχαν βαλει ενα ηλιθιο post process εφε για τα jaggies, αλλα χαλαγε ολη η εικονα

του παιχνιδιου.

Δημοσ.

Η θολουρα εφυγε με το τελευταιο update.

Ειχαν βαλει ενα ηλιθιο post process εφε για τα jaggies, αλλα χαλαγε ολη η εικονα

του παιχνιδιου.

Ποτε προλαβαν?:P

Παλι καλα γιατι η εικονα ηταν τραγικη.

Δημοσ.

Vole Maulder και το Ninja Gaiden 3 είναι επίσης καλύτερο στο wii u.

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το batman είναι αισθητά χειρότερο στο wii u?

Είδα το live stream του Giantbomb. Στο Batman το framerate ήταν all over the place κι απ' ό,τι έλεγαν ήταν και πιο θολό. Ninja Gaiden δεν έπαιξαν, οπότε δεν ξέρω.

Ποιο είναι το τελευταίο update του μπλοψ που λέτε; Επειδή στο Digital Foundry λένε ότι χωρίς το 1.02 είναι λιγότερη η θολούρα.

Και αυτό που ανακάλυψαν χτες προς μεγάλη τους ξενέρα ο Μπραντ κι ο Πάτρικ

http://www.eurogamer.net/articles/2012-11-19-nintendo-network-id-confined-to-single-wii-u-console

Επίσης, όχι πως είναι δυνατόν να ενδιαφέρει κανέναν αυτό, αλλά, έτσι, να υπάρχει

http://www.eurogamer.net/articles/2012-11-19-mass-effect-3-omega-dlc-will-not-be-available-for-wii-u

Καλή αρχή :huh:

Δημοσ.

Παιδιά να σας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου από ό,τι βλέπω και κυρίως διαβάζω μέχρι τώρα.

Σε γενικές γραμμές, αν και Nintendo Fan, δηλώνω κάπως απογοητευμένος..

Πολλά shortcomings σε επίπεδο software και μερικά σε hardware. Και αν στο software επιλυθούν, στο hardware προφανώς δε μπορούν.

Τελικά το Wii U έχει 1GB για μνήμη συστήματος που μπορούν να εκμεταλλευτούν τα παιχνίδια, αντί για 2GB που περιμέναμε, η οποία και τρέχει πιο αργά από ό,τι η μνήμη στο 360 ή στο ps3. Βέβαια έχει επίσης μία ποσότητα embedded ram, edRAM η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα. Η ποσότητα της μνήμης όμως είναι λίγη, συγκριτικά με τις τιμές της μνήμης αυτή τη στιγμή.

ΟΚ είναι διπλάσια από ό,τι στο 360 ή στο ps3, αλλά έχουν περάσει και 7 χρόνια από τότε.

Πάμε στο CPU. Εδώ από διάφορα remarks καθίσταται σαφές πως πρόκειται για έναν IBM Power PC πολυπύρηνο, μάλλον έχοντας τρεις πυρήνες, αλλά από ό,τι και πάλι φαίνεται τα ρολόγια δεν είναι τόσο υψηλά. Φυσικά το πλεονέκτημα και είναι σημαντικό είναι πως υποστηρίζει BC του Wii και με πολύ καλά αποτελέσματα.

Το μόνο τμήμα του hardware που φαίνεται να στέκεται πολύ καλά είναι η σχετικά δυνατή κάρτα γραφικών.

Και το θέμα είναι πώς ακόμα και με τα παραπάνω -μέτρια για την εποχή- specs το Wii U δε θα πρεπε να είχε πρόβλημα να επιτυγχάνει τουλάχιστον ισάξιες επιδόσεις σε 3rd party τίτλους και με ps3 και με 360 (που στα multiplatform έχει κυρίως το edge).

Συγκεντρώνοντας όμως όλα τα reviews που διάβασα και κάποια forums, μέχρι τώρα διαφαίνεται (και ελπίζω να το διαψεύσει κάποιο τεχνικό review) πως όλα τα κύρια ports είναι χαμηλότερης ποιότητας σε γραφικά ή τρέχουν αρκετά χειρότερα και αφορά παιχνίδια όπως τα Batman, Ninja Gaiden 3, ME 3, COD: Black Ops 2 κτλ.

H γραφική απεικόνιση είναι από σημαντικά χειρότερη (όπως στο Batman) μέχρι λίγο χειρότερη (όπως στα ME3 και Black Ops2 , το οποίο όμως Black Ops 2 τρέχει πολύ χειρότερα απ' ό,τι στο ps3 - το οποίο με τη σειρά του τρέχει χειρότερα από το 360).

Άρα για να έχεις χειρότερα όλα τα ports στο launch δε δικαιολογείς την αγορά κανενός τίτλου από τα 3rd party παιχνίδια και επίσης τίθενται ερωτήματα κατά πόσο η κονσόλα ήταν όντως έτοιμη για launch. Σε αυτό συντελεί και το day one patch, και πολλά software restrictions και η καθυστέρηση στο OS της κονσόλας (με πολλές εφαρμογές να παίρνουν ως και μισό λεπτό να ανοίξουν σύμφωνα με κάποια reviews) και φυσικά για μένα το ανόητο να έχουν το Nintendo Unique ID χωρίς αντίστοιχο User account management σ΄ένα url site και φυσικά τον περιορισμό πώς δε μπορείς να φορτώσεις το ID σε άλλη κονσόλα Nintendo. Δηλαδή αυτό από πού κατέβηκε τώρα? ...Πφφφ δεν ξέρω σε αυτό δε μπορώ να διακρίνω ούτε ένα θετικό.

Στο gamepad τώρα με τη μπαταρία να αρκεί 3-5 ώρες και να χρειάζεσαι ολόκληρη μπαλαντέζα (εχμμ εντάξει υπερβολικό...) για να το φορτίσεις...δηλαδή με 8W power δε μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν usb καλώδιο? Όπως φορτίζεται το Wii U Pro Gamepad ?

Eμένα μου φαίνεται περιορισμός αυτός, να το έχεις στη μπρίζα συνέχεια, αλλά το να χρειάζεσαι και μπρίζα κανονική και να μη μπορείς να το φορτίσεις με το καλώδιο USB, αυτό είναι το χειρότερο...φαίνεται αντι-αισθητικό και αναχρονιστικό. Επίσης η απουσία headphone jack στο Wii U Gamepad, από τη στιγμή που έχει speakers, δε νομίζω να μη μπορούσαν να βάλουν.

Δηλαδή μισά πράγματα...Σαν να έχουμε την κονσόλα beta μου φαίνεται..

Σίγουρα για τα χειρότερα ports μπορεί να φταίει κατά κύριο λόγο και πάλι το software, π.χ. τα developer tools, αυτό μπορεί να διορθωθεί με τα νέα παιχνίδια, με το χρόνο σαφώς αλλά όσοι περιμέναμε τα ports να δείξουν έστω και λίγο από το νεώτερο -γραφικά- software, νομίζω είμαστε απογοητευμένοι ή συγκρατημένοι το καλύτερο. Δεν αμφιβάλλω πως η Nintendo με αυτό το hardware μπορεί να κάνει παπάδες στα δικά της franchise...και θα κάνει. Αλλά η γενικότερη αίσθηση που μου αφήνει η κονσόλα είναι πως είναι ανέτοιμη για να βγει στην αγορά και πως τα launch ports γενικά δεν είναι polished...Ίσως το καλύτερο να είναι το ME3, πρέπει βέβαια να δούμε και τα τεχνικά reviews.

Ολοκληρώνοντας, ήμουν στο τσακ την προηγούμενη εβδομάδα να παραγγείλω το Wii U Premium με το Nintendoland που κοστίζει 315 ευρώ εδώ στο amazon.fr

Σκεφτόμουν αρκετούς λόγους για να δικαιολογήσω μία day-one αγορά, και μάλιστα 100 ευρώ πάνω από το μέγιστο ποσό που δίνω σχεδόν πάντα τα τελευταία χρόνια για αντίστοιχο hardware. Σκεφτόμουν πως είναι η νέα κονσόλα της Ninty, πως 300 ευρώ δεν είναι τόσα πολλά για launch κονσόλα, πως σίγουρα η τιμή της κονσόλας δε θα κατέβει για πολύ καιρό όπως και στο Wii, πως υπάρχει υποστήριξη από τους 3rd party developers κτλ.

Αυτή τη στιγμή όμως δε μπορώ να δικαιολογήσω αγορά κονσόλας με τρεις τίτλους μόνο ουσιαστικά...New Super Mario Bros U, Nintendoland και ZombiU και με τους τρεις ναι μεν να είναι ενδιαφέροντες αλλά να έχουν και οι 3 στην καλύτερη χειρότερα γραφικά από τα καλύτερα γραφικά των κονσολών 6ετίας και 7ετίας και δεύτερον δεν υπάρχει ένας τίτλος ΑΑΑ που να σε αναγκάσει να αγοράσεις την κονσόλα για αυτόν και μόνο. Συν του ότι όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, θα πρέπει να αγοράσεις και 1-2 παιχνίδια και το Gamepad Pro χειριστήριο (γιατί με charging κάθε 3 ώρες χαίρετά με...) και Wiimote και Nunchuk (για μένα που δεν έχω Wii), οπότε το συνολικό κόστος ανεβαίνει.

Για μένα, ακόμα και hardcore fans της Ninty πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι την E3 να δούμε και τι έχουν στο μυαλό τους οι άλλες δύο (MS, Sony) και όσο το σκέφτομαι αυτή την περίοδο είναι όλο και πιο συμφέρουσα η αγορά ενός Wii μεταχειρισμένου. Τουλάχιστον το Wii ό,τι κάνει το κάνει καλά και όχι στο μισό του...

Για παράδειγμα το θεωρώ χαζό αν έχεις ένα Wii U Pro να μη μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια του WIi με BC με το PRO, ενώ αν έχεις έναν Wii Classic controller, να μη μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια του Wii U.

Δηλαδή κάποιος για να παίζει σε μία κονσόλα όλη τη γκάμα παιχνιδιών του Wii και του Wii U, θα πρέπει να έχει:

-Wii U Gamepad

-Wii U Pro Gamepad

-Wiimote

και Nunchuk

Πολλά περιφερειακά...

Εύχομαι στη Nintendo να διορθώσουν πολλά από τα shortcomings - σίγουρα κάποια θα διορθωθούν - και ίσως να φτιάξουν ένα revision του gamepad με καλύτερη μπαταρία και headphone jacks. Το εύχομαι πραγματικά γιατί η κονσόλα φαντάζει στο μυαλό μου σαν Beta και με το software ανέτοιμο ως ένα στάδιο.

• Like 3
Δημοσ.

Cortan, βάλε μέσα σε όσα είπες και περιορισμούς που φαίνεται πως προκύπτουν όσον αφορά τους εξωτερικούς σκληρούς

http://www.gametrail...medium=facebook

Οπως είπες στο σχόλιό σου για το ότι σου φαίνεται σαν beta console, η εντύπωση που δίνει τώρα η όλη φάση επιβεβαιώνει την αρχική μου εντύπωση όταν έγινε η πρώτη παρουσίαση στην Ε3 και μετά η απόλυτη σιωπή. Δεν είχαν σχεδιασμένη κονσόλα τότε, στα γρήγορα το έκαναν όλο αυτό, επειδή το Wii πήγαινε χάλια, για να καθησυχάσουν μετόχους. Και μετά έπρεπε να τρέξουν να βγάλουν κονσόλα. Εικασία, προφανώς, αλλά η εναλλακτική, ότι δλδ η Ν είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι πιο ακραία και δυσκολεύομαι να το πιστέψω σε τέτοιο βαθμό. Στο online κομμάτι είναι, αλλά και στα άλλα;

Οσο για τα controllers, καθόλου χαζό δεν είναι. Πανέξυπνο είναι γι' αυτούς οικονομικά. Η Ν άρμεγε σε όλη τη γενιά του Wii με τα controllers, τώρα θα σταματούσε; Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν έχει θύρα ethernet κι ότι πρέπει να αγοράσεις αντάπτορα usb αν θες να παίξεις σοβαρά online ανταγωνιστικά παιχνίδια. Και με αυτό περνάμε στην επόμενη ερώτηση:

Το Blops 2 όντως τρέχει χειρότερα; Αρα μούφα τελείως το συγκριτικό βίντεο της προηγούμενης σελίδας; Αν τρέχει χειρότερα κι από του PS3 μιλάμε για κατόρθωμα, κι όχι με την καλή έννοια.

Δημοσ.

Ναρούτο, αυτή είναι μια ερώτηση που κολλάει σε πολλά πράγματα όσον αφορά το WiiU, απ' ό,τι φαίνεται.

Ανέβηκε και ένα τουλάχιστον χλιαρό άρθρο του Digital Foundry.

http://www.eurogamer...do-wii-u-review

No Backwards Compatibility out of the box. 12 δευτερόλεπτα για αλλαγές σελίδας στο μενού. 3 ώρες μπαταρία στο controller - το οποίο το χρειάζεσαι ακόμα κι αν παίζεις με το Pro controller αν θες να κάνεις chat. Θύρες USB που δε βγάζουν αρκετό ρεύμα για σκληρούς (οπότε σιγά μην έβγαζαν για φόρτιση του χειριστηρίου). Μόνο limited range RGB στο HDMI, πράγμα τελείως απαράδεκτο. Welcome to the next generation....not!

• Like 1
Δημοσ.

Εthernet θύρα δεν είχε ούτε το Wii. Όχι πως είναι κάτι καλό, γιατί πρέπει να αγοράσεις αντάπτορα από USB σε Ethernet και κοστίζει ένα 30ευρο.

Όσο το σκέφτομαι αυτό το Wii U είναι μεγάλο gamble. Μπορεί να αποδειχθεί από εντελώς πατάτα μέχρι μία καλή hardcore κονσόλα της Nintendo. Εξαρτάται από το πως θα το διαχειριστούν.

Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι η ανελαστικότητα της Ninty, όσον αφορά το hardware. Π.χ. επί εποχής Wii, πριν από 6 χρόνια, το μηχάνημα είχε usb 2.0, δεν είχε ethernet και είχε Wifi. Εισήγαγε τα motion controls και ήταν κάτι που το έκανε πετυχημένα και που σημειωτέον - αν και δεν έχω Wii - πολλά παιχνίδια χρησιμοποίησαν με επιτυχία και με καλά γραφικά για την εποχή.

Τώρα λοιπόν είσαι η Nintendo και βγάζεις κονσόλα μετά από 6 χρόνια. ΟΚ, βάλε λίγο καινούρια τεχνολογία ρε παιδί μου...Εντάξει έβαλε HD γραφικά και αναλύσεις. Το δέχομαι αυτό αλλά πάλι usb 2.0, άντε έστω αν και είναι σίγουρο πως οι νέες κονσόλες από MS/Sony (σίγουρα της MS) θα έχουν USB3.0...πάλι όχι ethernet? Και χρειάζεται εξωτερικό δίσκο με τροφοδοσία?

Δηλαδή ένα καλώδιο για να κάνεις power την κονσόλα, ένα καλώδιο για να φορτίζεις το Wii U Gamepad και ένα καλώδιο με σκληρό δίσκο, σαν πολλά δε μαζεύονται ? :P

Δεν ξέρω κάποτε είχαμε συνηθίσει τη Nintendo να βγάζει δυνατές κονσόλες, το Gamecube είχε πολύ ισχυρό hardware και πανέμορφα παιχνίδια. Επίσης το N64...ακόμα και τώρα ορισμένοι τίτλοι του στέκονται άνετα. OK το Wii ήταν ειδική περίπτωση.

Τώρα εφόσον το Wii U το λανσάρει η Nintendo ως επιστροφή στον hardcore gamer, γιατί του κάνεις τη ζωή δύσκολη ? :P

Και τα λέω αυτά γελώντας και όχι προβληματισμένα.

Δηλαδή αυτή η κουμούτσα το Gamepad - που η αλήθεια είναι δεν το έχω πιάσει στο χέρι μου και δε μπορώ απόλυτα να εκφέρω γνώμη - αλλά ΟΚ έχει γέλιο, αλλά ρε παιδί μου...λογική..καλύτερα να του έβαζαν multitouch και πιο σύγχρονο interface και HD ανάλυση παρά να το φορτώσουν με γυροσκόπιο, vibrator, NFC που ούτε ξέρουμε αν χρησιμοποιηθεί και πως κτλ, κτλ, κτλ...

Δεν ξέρω, ας μην είμαστε αρνητικοί. Θα τα δούμε πως θα τα πάει η κονσόλα. Όλα εξαρτώνται από τη Nintendo και όλα παίζονται ακόμα.

Το σημαντικό ειναι να βγουν όμορφα παιχνίδια, ανατρεπτικά όσο γίνεται που να κάνουν τον hardcore gamer να κοιτάξει το σύστημα με ενδιαφέρον και να ρυθμίσουν το software και όλα τα στοιχεία του ώστε να βοηθούν το χρήστη και να μην τον απωθούν.

Δηλαδή επί ένα χρόνο που σκέφτονταν το Nintendo Unique ID και το Nintendo Network, πώς και δεν έβαλαν τρεις software engineers να ετοιμάσουν ένα site στον ιστότοπο της Nintendo όπου να μπορείς να συνδέεσαι και να έχεις κάποιο user account management?

Και πώς γίνεται να στοχεύουν τον hardcore gamer, όταν σου λένε δε μπορείς να συνδεθείς με το ID σε άλλη κονσόλα?

Μετά μου παρουσιάζουν video chat...τι να το κάνω ρε Nintendo το video chat? Δεν βρήκες και τον τροχό! Έχουμε skype χρόνια...υπάρχει το viber. Γιατί πρέπει όλα να είναι custom made by Nintendo με τον δικό της περιοριστικό τρόπο?

Δεν ξέρω, δεν τους καταλαβαίνω...'Η προφανώς κάπου το έχασαν, κάπου το ζύγισαν λάθος, ή καπνίζουν πολύ εκεί-πέρα μαριχουάνα στην Ιαπωνία. Αλλιώς δε μπορώ να καταλάβω γιατί ΔΕΝ κάνουν τα αυτονόητα και σου θέτουν τόσους περιορισμούς στη νέα τους κονσόλα που υποτίθεται στρέφεται ξαναλέω στον hardcore gamer, όταν το Wii ήταν τόσο φιλικό και τόσο ΟΚ σε όσα λίγα σου έδινε.

Π.χ. έχουν σπάσει τα e-shop, έχουν σπάσει το virtual console, χαχά, άντε να καταλάβεις τώρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...