NickTG Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Εσείς του δώσατε και το κρίνετε ή επειδή λέγετε SMG προσπεράσατε;
Vole Maulder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Εχει σημασία για την ερώτηση που κάνω η ερώτησή σου; Και, τέλος πάντων, ναι, εγώ τις ευκαιρίες τις έχω δώσει. Και τα 2 τα έχω παίξει, το 2ο όχι πολύ. Το 1 μού ήταν αρκετό, ένιωθα. Τώρα πληρώ τις προϋποθέσεις για να πάρω μια ευθεία απάντηση; Για την περίπτωση που κρίνομαι, πέρα από την κριτική μου, κι από την υπογραφή μου, ο λόγος που υπάρχουν μόνο οι δύο κονσόλες είναι πως δεν υπάρχει κανένα νόημα ή χρησιμότητα στο να γράψω το wii friend code. Ούτε και κλαίω τα λεφτά μου. Τα 3-4 παιχνίδια που μου άρεσαν πραγματικά στο Wii θα μου έλειπαν αν δεν τα είχα παίξει. Να πω επίσης ότι κανένα από αυτά δεν ήταν οι ναυαρχίδες του συστήματος ή ό,τι προμοτάρεται ως επαναστατικό. Πέρα από το βολικό των controls για FPS και FPSοειδή (βλέπε τα controls του φακού στο Silent Hill - κι όχι μόνο αυτό στο συγκεκριμένο, αλλά ας μη μακρυγορώ), ειδικά στο MP και στο Golden Eye, δε βρίσκω τίποτα επαναστατικό στο επίπεδο του χειρισμού. Στις ιδέες του SMG ναι. Στο waggle waggle και στο "point to gather stars" όμως όχι. Ξαναλέω εδώ, στο τέλος, επειδή από την τελευταία μου πρόταση της προηγούμενης παραγράφου θα πιαστείτε ορισμένοι, το να κάνεις κριτική σε κάτι ή να μη σου αρέσει κάποιο χαρακτηριστικό δε σημαίνει ούτε ότι δε σου άρεσε συνολικά ούτε ότι το μισείς. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι σκέφτεσαι κι ότι δεν το λατρεύεις τυφλά.
NickTG Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάντως δίνω την ευκαιρία σε οτιδήποτε μου κινήσει το ενδιαφέρον ανεξάρτητα από το όνομά του και από που προέρχεται. Το SMG πάλι θα ήταν αυτό που είναι όπως και να ήταν το όνομά του. Δε νομίζω να το βοήθησε αυτό άλλωστε και να πήρε τις κριτικές που πήρε. Ίσα ίσα βάρος του ήταν αφού έπρεπε να ξεπεράσει το Mario 64.
Vole Maulder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Στον Τύπο ίσως, στους φανς δεν ξέρω αν μπορεί να είναι βάρος το όνομα Μάριο. Κι αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά γενικό, απλώς, αναλόγως το genre, προκύπτουν διαφορετικοί περιορισμοί και βάρη. Στην τελική, όμως, πάντα ένα αναγνωρισμένο franchise έχει καλύτερη τύχη στην αγορά. Τι εμποδίζει τη Ν να βγάλει κάτι άλλο πέρα από Zelda; Με μια φρέσκια ιστορία και χαρακτήρες; Τίποτα, ουσιαστικά. Θα ήμουν πολύ περίεργος όμως να έβλεπα τι κριτικές θα είχε το SS ή το TP αν δεν ήταν Zelda.
NickTG Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Τι εμποδίζει τη Ν να βγάλει κάτι άλλο πέρα από Zelda; Το ίδιο που εμποδίζει και τις υπόλοιπες εταιρείες. Ακόμα και η Square που σε κάθε FF έχει άλλη ιστορία και ήρωες πάλι FF τα ονομάζει. Τουλάχιστον η Nintendo δε βγάζει ούτε 3 ούτε 4 (τυχαία νούμερα) Zelda σε κάθε γενιά. Προσωπικά τα sequels δε με ενοχλούν βέβαια. Ας είναι καλά και ας βγάζουν και κάθε χρόνο από ένα.
hollow_83 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 To μεγαλυτερο παντως προβλημα που βλεπω στο Wii U, ειναι οτι για να τραβηξει νεο κοσμο περαν απο τους φανς ειναι οτι προς το παρων δεν εχει δειξει καποιο Killer τιτλο που να δικαιολογει την ταμπελα Next Gen και πολυ φοβαμαι οτι αν ισχυουν τα περι αναβαθμισμενου Broadway γia CPU, μαλλον με το που βγουν τα Xbox720/PS4 θα πατωσει απο third party support παλι.
Vole Maulder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Νίκο, κι όμως, τόσα βγάζει, αν συνυπολογίσεις και το DS. Οσο για το τι την εμποδίζει, προφανώς κι αυτό που εννοείς είναι. Απλώς ήθελα να τονίσω πως αν η Ν έβγαζε τόσο αψεγάδιαστα και πρωτοποριακά παιχνίδια όσο λέτε ότι βγάζει, δε θα έπρεπε να την εμποδίζει αυτό. Εγώ πάντως θέλω να βλέπω νέα ονόματα και settings. Δέχομαι ότι στην κάθε γενιά θα υπάρξουν κάποιες σειρές με τα sequels τους και είναι απολύτως λογικό. Δέχομαι, επίσης, διαγενεαλογικά έπη, όπως το MGS, που συνεχίζουν μια συγκεκριμένη ιστορία και βγαίνουν αρκετά αραιά ώστε να δικαιολογείται η συνέχεια μεταξύ γενεών. Αθλητικά και racing είναι άλλη φάση, οπότε δεν πιάνονται. Αλλά αν είχαμε ακόμα στο PS3 ως κράχτες και μόνα παιχνίδια από τη Σώνει το Crash Bandicoot και το Spyro the Dragon, ξέρω 'γώ (τυχαίο το δεύτερο, το πρώτο το ήθελαν για μασκότ του Playstation αντίστοιχα με τον Μάριο, γι' αυτό το αναφέρω) και δεν είχαν βγει ποτέ Jak και Uncharted θα "έκραζα" το ίδιο και τη Σώνει. Οπως και θα κάνω αν συνεχίσει να αρμέγει GoW και Uncharted στο PS4. Αν και το δεύτερο φαίνεται απίθανο. Ηδη η NG φτιάχνει νέο IP, άτομα της NG μετακομίζουν στην MS etc. Βρίσκω πως τα νέα IPs που φέρνει η αλλαγή γενιάς συνοδεύονται από ένα ενθουσιασμό για κάτι νέο. Αυτό έχει πάψει να μου το βγάζει η Ν. Ξέρω τι θα δω. Αλλο ένα παιχνίδι με τον Ιταλό μουστακαλή που είναι σαν υπερτροφικό μωρό να τρέχει να σώσει την προσβλητικά ανίκανη να κάνει οτιδήποτε πριγκίπισσα από την κακή χελώνα. Οσο καλό platformer και να είναι, δε με ελκύει πια να ασχοληθώ μαζί του. Πιο συχνά ήθελα να επιστρέψω στο Outland, που έπαιζα φέτος το καλοκαίρι, παρά στο SMG όταν το έπαιζα. Και δεν είναι καν τόσο καλό. Ηταν όμως κάπως φρέσκο. Hollow, νομίζω ότι διστάζουν και οι εταιρείες να επενδύσουν στο WiiU αυτή τη στιγμή. Σίγουρη επιτυχία δεν είναι. Πολύς κόσμος θα συνεχίσει αναπόφευκτα στις επόμενες κονσόλες από αυτές που έχει τώρα, λόγω online profiles, achievements/trophies, DL games etc. Αυτά, τα online features, είναι δυνατά χαρτιά. Η Ν ακόμα δε φαίνεται να το καταλαβαίνει. Υπάρχει λόγος που είναι ομοιογενή και υποχρεωτικά για όλα τα παιχνίδια κάποια πράγματα στο PS360. Υπάρχει λόγος που άτομα προτιμούν το χμποχ ακόμα επειδή έχει καλύτερη και πιο ευέλικτη online επικοινωνία μεταξύ παικτών, ενώ το PS3 έχει δωρεάν online gaming. Κι έρχεται τώρα το WiiU με περίπου voice chat κι αν. Από αυτό αν ξεκινήσουμε, δηλαδή, υπάρχουν θέματα. Και ήδη οι developers φτιάχνουν παιχνίδια για PS4/NextBox. Θα βγουν εκεί και μετά θα δουν για ports. Ιδια ιστορία με Wii πιθανότατα.
hollow_83 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Nαι το πιστευω και γω αυτο. Αλλα θα επρεπε η ιδια η Ninty na δωσει κατι δυνατο για να ψησει και τους υπολοιπους.
Vole Maulder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Θα έπρεπε, ναι. Ακόμα και το νέο Zelda, δηλαδή, που μακάρι να μην το έβγαζε ποτέ και να έδινε κάτι νέο, είναι ακόμα στα χαρτιά, απ' όσο έχουν πει. Οπότε τι; Θα πάρουν οι φανς το WiiU και θα περιμένουν 2-3 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να δουν Zelda. Σαν το Gran Turismo 5 μια φάση
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Το ίδιο που εμποδίζει και τις υπόλοιπες εταιρείες. Tα studios της sony(που εχει φαει ιστορικα το περισσοτερο κραξιμο,παρ'ολο στην ουσια-games ειναι η ανωτερη )κανουν συνεχως καινουρια Ips.H Naughty dog 4 σε 3 κονσολες.Η Santa Monica παρ'ολο που οι περισσοτεροι θεωρουν οτι εχει μεινει στο GoW και το αρμεγει(λεμε τωρα,γιατι μολις το 4ο δικο της ετοιμαζει) εχει συνεργαστει στην αναπτυξη απειρων νεων ips(μιλαω μονο για το ps3)οπως flow,flower,journey,datura,twisted metal,warhawk,sorcery,pixeljunk games,the unfinishes swan κτλ.Η Sucker punch δεν ειμεινε στα Sly cooper του ps2 αλλα εκανε καινουριο ip το infamous.H evolution απο το WRC πηγε στα motorstorm,H Media modecule ετοιμαζει νεο ιp μετα τα lbp... Και παει λεγοντας. Η Νιντεντο εχει ευκολα απο τους πιο ταλαντουχους devs αλλα μενει στα ιδια.
ikaruga24 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Platinum ρε γατακια. Εδω ειμαστε. http://www.youtube.com/watch?v=V9YjceHWgC8 Οριστε και καποιος που συμφωνουμε κατα 90% σε αυτα που λεει για το launch line up του WiiU. http://www.youtube.com/watch?v=RFuSH3UDZwg
toni50 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Πολύ ενδιαφέρον. Ένας από τους τίτλους που θα αποκτήσω πιθανότατα.
Vole Maulder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Tα studios της sony(που εχει φαει ιστορικα το περισσοτερο κραξιμο,παρ'ολο στην ουσια-games ειναι η ανωτερη )κανουν συνεχως καινουρια Ips.H Naughty dog 4 σε 3 κονσολες.Η Santa Monica παρ'ολο που οι περισσοτεροι θεωρουν οτι εχει μεινει στο GoW και το αρμεγει(λεμε τωρα,γιατι μολις το 4ο δικο της ετοιμαζει) εχει συνεργαστει στην αναπτυξη απειρων νεων ips(μιλαω μονο για το ps3)οπως flow,flower,journey,datura,twisted metal,warhawk,sorcery,pixeljunk games,the unfinishes swan κτλ.Η Sucker punch δεν ειμεινε στα Sly cooper του ps2 αλλα εκανε καινουριο ip το infamous.H evolution απο το WRC πηγε στα motorstorm,H Media modecule ετοιμαζει νεο ιp μετα τα lbp... Και παει λεγοντας. Η Νιντεντο εχει ευκολα απο τους πιο ταλαντουχους devs αλλα μενει στα ιδια. Amen! Εν τω μεταξύ, νομίζω πως καμιά φορά απο κεκτημένη ταχύτητα αδικώ τη Σώνει λίγο. Αν είναι να χρηματοδοτεί μικρά διαμάντια και να ρισκάρει και λίγο, ας αρμέξει κι έναν τίτλο, δεν πειράζει. Για καλό είναι. Απλώς το GoW το έχω βαρεθεί τελείως, γι' αυτό το βάζω στόχο συχνά.
NickTG Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Θα έπρεπε, ναι. Ακόμα και το νέο Zelda, δηλαδή, που μακάρι να μην το έβγαζε ποτέ και να έδινε κάτι νέο, είναι ακόμα στα χαρτιά, απ' όσο έχουν πει. Οπότε τι; Θα πάρουν οι φανς το WiiU και θα περιμένουν 2-3 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να δουν Zelda. Σαν το Gran Turismo 5 μια φάση Βέβαια το κάνουν αυτό για να δώσουν και λίγο χώρο στα third party games. Αν βγει launch το Zelda ποιος θα αγοράσει κάτι από τα υπόλοιπα;
ikaruga24 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Βέβαια το κάνουν αυτό για να δώσουν και λίγο χώρο στα third party games. Αν βγει launch το Zelda ποιος θα αγοράσει κάτι από τα υπόλοιπα; Αυτο το προβλημα το ειχε το Ν64. Θυμαμαι υπηρχαν σχετικα αρθρα απο EDGE, computer and videogames, Gamesmaster και αλλα περιοδικα "αφροκρεμα" της εποχης που ειχαν μεσα και δηλωσεις απο δημιουργους που ελεγαν αυτο ακριβως. Πως να συγκριθουν τα δικα τους παιχνιδια με αυτα που εχει να προσφερει η nintendo (και Rare) στους αντιστοιχους τομεις? Καποιοι εφερναν σαν παραδειγμα το οτι το Ν64 δεν ειχε, και καλα, αρκετο αποθηκευτικο χωρο και μετα βγηκε η Capcom και εβγαλε ενα Resident Evil 2 σε 1 cartidge και τους γαμησε. Το ιδιο εκανε και η blizzard με το Starcraft 64 που και καλα δεν γινοταν να βγει λογο ογκου και οχι μονο βγηκε αλλα σε ενα cartidge χωρεσε και το expansion ολοκληρο μαζι με ολα τα cinematics και τα voiceovers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα