Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκατσα και είδα ότι είχε και δεν είχε από Zelda, είμαι ταυτόχρονα hyped μέχρι το Θεό και ψιλοαπογοητευμένος. Ας το τεκμηριώσω λίγο.

Για αρχή ας βγάλω αυτά που στο μάτι μου φάνηκαν εξαιρετικά.

- Το απίστευτο art direction. Νομίζω είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ Wind Waker και Twilight Princess και Skyward Sword.

- Το τρομερά απίστευτα προσεγμένο animation.

- Η γενικότερη διαδραστικότητα με τον κόσμο. Open world/Sandbox done right. Δεν είναι μόνο εκρήξεις και καταστροφές.

- Η μουσική και η παρουσίαση του.

- Ψήσιμο; Κυνήγι; Ξυλοκοπική; Yes please, θα πάει άψογα με το δυσκολότερο hero mode.

- Sheikah slate...nuff said.

- Μπορείς να πηδήξεις πλέον! Αυτό και μόνο ανοίγει πολλές πόρτες σε world/dungeon design.

Αυτά που με ανησυχούν απίστευτα.

- Το open world/sandbox του πράγματος. Εχω μια δυσανεξία σε sandbox παιχνίδια, πρέπει να είναι εξαιρετικά καλό για να με πιάσει.

- Παρατήρησα RPG στοιχεία με stats, όπλα, πανοπλίες. Με τρομάζει απίστευτα αυτή η αλλαγή και το αποτέλεσμα που θα έχει στο design. Τα Zelda δεν είναι RPG.

- To voice acting που τελικά πράγματι θα έχει όπως φαίνεται. Δεν χρειάζεται να πω γιατί με τρομάζει αυτό καθώς είναι ικανό να φτιάξει ή να χαλάσει το παιχνίδι ολόκληρο.

- Δεν είδα πουθενά rupees.

- Εικάζω ότι πρόκειται για πολύ πρώιμο build, απλά ειδικά φτιαγμένο για παρουσίαση του παιχνιδιού καθώς παρατήρησα πολύ pop in, framerate drops και τέτοια τεχνικά θέματα.

Γενικά όμως είμαι σίγουρα hyped. Σίγουρα πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενα να δω. Αυτό που ελπίζω μόνο είναι να έχει κρατήσει την ταυτότητα του ως Zelda και μετά θα κρατήσω και εγώ ανοιχτό το μυαλό μου. Δείχνει να αξίζει την αναμονή πάντως.

Και εμένα ανάμικτα συναισθήματα μου άφησε, και θετικά και αρνητικά, αλλά από ότι φαίνεται αρκετά διαφορετικά από τα δικά σου.

Καταρχάς είμαι μεγάλος υπερασπιστής του open world και του sandbox, αν το sandbox γίνει καλά. Θυμάμαι το πρώτο Zelda του NES για παράδειγμα, που για μένα ήταν το πρώτο open world παιχνίδι, και θυμάμαι και πως είχα νιώσει όταν έπαιζα και το OoT το οποίο τότε μου είχε πάρει τα μυαλά, και μου αρέσει αυτή η φάση. Αν και εδώ που τα λέμε το OoT δεν ήταν και τόσο open world, αλλά για μένα τότε και για τα δεδομένα της εποχής, φαινόταν πολύ ελεύθερο.

Από gameplay κυρίως αυτά που είδα μου άρεσαν, και τα εγκρίνω.

Επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα voice overs, ίσα ίσα που λέω επιτέλους που το έκαναν, αν και καθυστέρησαν 20 χρόνια.

Και μη λέμε βλακείες, η έλλειψη διαλόγων δε σε βάζει στο πετσί του ρόλου καλύτερα, ίσα ίσα κάνει το αντίθετο γιατί στη πραγματικότητα μιλάς, και το να διαβάζεις γραμματάκια σου θυμίζει ότι παίζεις ένα παιχνίδι και δε σε αφήνει να ξεχαστείς και να βυθιστείς στο immersion. Ο μόνος λόγος που δεν έβαζαν φωνές ήταν λόγο τσιγκουνιάς για να μη πληρώνουν voice actors. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Τα αρνητικά μου είναι κυρίως στην αισθητική πλευρά, και έτσι απ' ότι φαίνεται διαφωνούμε. Αυτό δείχνει και πόσο ανόμοιο είναι το fan base της σειράς, με τόσες αλλαγές που έχει κάνει.

Θα προτιμούσα περισσότερο πχ ένα art style με περισσότερες λεπτομέρειες, πιο κοντά στο Twilight Princess, λιγότερο animοκαρτουνίστικο. Όταν είχα δει το tech demo του WiiU είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα και προσευχόμουν να κρατήσουν αυτό το στυλ για το επόμενο Zelda.

Σε περίπτωση που το 'χετε ξεχάσει: 

Άμα δεις τα γραφικά και το artstyle του Breath of Life μετά από αυτό το demo, το Breath of Life φαίνεται σα κακόγουστο αστείο. Και απορείς που πήγε όλη αυτή η δύναμη ? Που πήγαν όλες αυτές οι λεπτομέρειες στα textures, οι φωτοσκιάσεις, οι ανακλάσεις, τα εφέ ? Το παιχνίδι με το tech demo φαίνεται σαν να έχουν μια γενιά κονσολών διαφορά, με το tech demo να είναι το next gen, το οποίο tech demo το έβγαλαν και πριν 4 χρόνια.

Επίσης ο Link μου θύμισε πολύ τον Μόγλι από το βιβλίο της ζούγκλας, με άσχημο τρόπο. Αυτό που τριγυρνά ημίγυμνος και σκαρφαλώνει και κρεμιέται σα τη μαϊμού προσωπικά τουλάχιστον δεν μου αρέσει. Θα τον προτιμούσα με πράσινη στολή και σκουφί και καρφωμένο στο έδαφος.

Για το animation, αν και η ποιότητα του τεχνικά είναι καλή, η κατεύθυνση του δε μου αρέσει. Εκεί που βάζει να φτιάξει φαγητό και χοροπηδάν τα υλικά σαν να παίζεις farmville, απήυδησα. Και στο Twilight Princess μαγειρεύεις, και τα υλικά που βάζεις στη χύτρα μένουν στη χύτρα και τα ανακατεύεις με κουτάλα... Όπως και στη πραγματικότητα. Όπως περιμένεις τα υλικά να συμπεριφερθούν. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που σου σπαν το immersion, και αναρωτιέμαι γιατί τις βάζουν. Για να το κάνουν πιο "χαριτωμένο" ? Είναι ήδη αρκετά χαριτωμένο, και δεν χρειάζεται να είναι χαριτωμένο με το τρόπο που  χαριτωμένα ήταν και το farmville, yoville, και λοιπές casualιές. Κάτι τέτοια με κάνουν να φοβάμαι για το τι έχουν στο μυαλό τους τα πρόσωπα της Nintendo ως ιδανικό. Το τελευταίο που θέλω είναι να καταντήσουν όλα τους τα παιχνίδια να έχουν ένα "χαριτωμένο" ύφος σε στυλ farmville, candy crush, κτλπ.

Τουλάχιστον ας κρατήσουν τα Ζέλντα και τα Μετρόϊντ μακρυά από αυτή τη λαίλαπα. Τα άλλα ας τα κάνουν ότι θέλουν, αλλά για αυτά τα 2 λυπάμαι να τα βλέπω να γίνονται όπως γίνονται, όπως πχ το "διαστημικό ποδόσφαιρο Metroid" που μας είχε δείξει για το 3ds στη προηγούμενη Ε3. Κρίμα...

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, ξενέρωσα με δύο πράγματα:

1 - Στο gameplay δεν είχε κάποιο wow factor που να με άφησε με ανοιχτό το στόμα, όπως ήταν π.χ. τα Zelda του NDS ή το Skyward Sword. Το όλο στήσιμο μου έμοιασε με cel shaded Skyrim. Ελπίζω να μου έχει διαφύγει κάτι.

2 - Πραγματικά ήθελα ένα Child Era Zelda με την νταρκίλα να ξεχειλίζει. Αυτό που είδα δεν πρέπει να είναι καν Adult Era, πρέπει να τοποθετείται κάπου μετά το SS και αρκετά πριν το OoT. :(

Δημοσ.

Συγκρίνεις ένα tech demo σε κλειστό χώρο, με αυτό που είδαμε στην παρουσίαση..?

Ναι βεβαίως και τα συγκρίνω. Γιατί το tech demo υποτίθεται πως είναι αυτό ακριβώς: demo - nstration = παρουσίαση τεχνικών ικανοτήτων της κονσόλας.

Υποτίθεται πως μας παρουσίασαν τις δυνάμεις της κονσόλας, και άρα λογικό θα ήταν να περιμένουμε κάτι ανάλογο.

Αλλιώς άμα τα όσα γίνονται στα tech demos είναι μόνο για τα tech demos και δεν μπορούν να γίνουν σε πραγματικά προιόντα, ποιος ο λόγος του να υπάρχουν tech demos ? 

Δημοσ.

Όπως είπες, είναι παρουσίαση των τεχνικών ικανοτήτων της κονσόλας. Το οποίο έτρεχε σε ένα εντελώς περιορισμένο περιβάλλον.

Προφανώς και μπορέσανε να βγάλουνε άλλο οπτικό αποτέλεσμα σε τόσο μικρό χώρο.

Η έκταση του τίτλου πλέον όμως, έχει ξεφύγει. Λογικό είναι να μην έχει την ίδια ποιότητα γραφικών σε τόσο μεγάλο κόσμο.

Τα tech demos είναι αυτό, tech demos που σου δίνουν μια γεύση (και καλά) και ανεβάζουνε hype.

Άλλο να έχεις 6 με 12 μήνες να δουλέψεις ένα tech demo, κι άλλο να έχεις να δουλέψεις μια τόσο μεγάλη έκταση σε 2 χρόνια.

Να θυμηθούμε πόσα downgrade έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια να γελάσουμε, που ηταν actual gameplay και όχι απλά tech demos?

Δημοσ.

Γιατι σου κανει εντυπωση. Οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι κατοχοι της κονσολας η οποια ως τωρα με οτι εχει ανακοινωθει μονο το paper mario εχω ξεχωρισει για το υπολοιπο 2016.Κοινως ξηρασια.

Αλλο ενα κομματι του κοινου φυσικα ειναι επειδη θα βγει και για το NX που περισσοτερο δικαιολογει το παραπανω πληθος.

Δημοσ.

Γιατι σου κανει εντυπωση. Οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι κατοχοι της κονσολας η οποια ως τωρα με οτι εχει ανακοινωθει μονο το paper mario εχω ξεχωρισει για το υπολοιπο 2016.Κοινως ξηρασια.

Αλλο ενα κομματι του κοινου φυσικα ειναι επειδη θα βγει και για το NX που περισσοτερο δικαιολογει το παραπανω πληθος.

"Οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι κατοχοι της κονσολας".....Ωραίες μαντικές ικανότητες. 

Δημοσ.

Το παραπανω το αναφερω καθως ακομα δεν εχει ξεδιαλυνει το τοπιο οσον αφορα το τι ρολο θα βαραει το NX. Αν ξεραμε παραπανω πραγματα θα σου ελεγα οτι προφανως ισχυει το δευτερο.  Αλλωστε το εγραψα κιολας στην απο κατω γραμμη οτι μαλλον περισσοτερο δικαιολογει το πληθος λογω ταυτοχρονης κυκλοφοριας και στο NX.

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή αποκλείεται να ήταν κάποιοι random τύποι που απλά τους κίνησε το ενδιαφέρον περισσότερο το Zelda από τα άλλα games της έκθεσης;

Δημοσ.

Προφανώς.

Κάτοχοι Wii U είναι που δεν έχουν αλλά παιχνίδια να παίξουν και πήγαν εκεί απελπισμενοι για λίγο Zelda!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...