Fulgore Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ, αλλά την έχω διαβάσει προ μηνών αυτή την συνέντευξη. Λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, ενώ κάποια άλλα είναι αντιφατικά. Επίσης, σαν κατάστημα γενικά δεν το είχα ποτέ σε εκτίμηση (δες τα σχόλια). Τα πράγματα ήταν καλά μέχρι την εποχή του Playstation 3. Εκεί έκλεισαν πολλά καταστήματα με αποτέλεσμα να μείνουμε 5 με 6 καταστήματα σε όλη την Αττική. Αυτο ειναι και το ολο θεμα οτι γενικα δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες στην Ελλαδα,ή αυτα τα μαγαζια ή μετα παμε στις αλυσιδες οπου και φυσικα ξεφευγουν και οι τιμες. Εβαλα ολα τα γνωστα παιχνιδια να δω τιμες στο Skroutz και το παραπανω καταστημα ειχε σε ολα απο τις χαμηλοτερες τιμες στην αγορα και το σημαντικοτερο εχει πραγματικα τεραστια ποικιλια . Παλια για retro ηξερα/πηγαινα και στο Console club αλλα δυστηχως δεν ειναι πια οσο ενεργο ηταν παλια. Αλλα καταστηματα που γενικα εχω ακουσει καλα λογια ειναι το Gamescom,Astrogaming Και gamestation. Τα σχολια τα εχω δει αλλα το εχω επισκεφτει και αρκετες φορες εγω προσωπικα αρα και εγω και προσωπικη γνωμη πανω σε αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Εσύ που το ξέρεις ότι δεν πουλάει στην Νορβηγία; Έχεις στοιχεία; Μόνη σου το λες ότι το 3DS πουλάει και ότι πουλούσαν τα Wii/DS. Τα σνομπάρει και αυτά η Νορβηγία; Δεν με ενδιαφέρει τι ήταν, όπως δεν με ενδιαφέρει τι ήταν η Ελλάδα το 2004. Περασμένα μεγαλεία. Όταν είσαι πίσω, βάζεις μυαλό για να έρθεις πάλι μπροστά. Ειδάλλως μένεις στον πάτο. Απλά πράγματα. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο internet. Συγκρίνεις τη nintendo με την Ελλάδα; Really? Το ότι δεν είναι number 1 αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν έχει κέρδη και ότι δεν είναι μια πολύ υγιής επιχείρηση. Ακόμα και οι μετοχες της είναι σχεδόν ίσες με της sony και το market value της σαν εταιρεία είναι μεγαλύτερο. Και όπως προανάφερα, αν το δούμε το πράγμα από οικονομική πλευρά, το μεγάλο πρόβλημα το έχει η sony και όχι nintendo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τα πράγματα ήταν καλά μέχρι την εποχή του Playstation 3. Εκεί έκλεισαν πολλά καταστήματα με αποτέλεσμα να μείνουμε 5 με 6 καταστήματα σε όλη την Αττική. Αυτο ειναι και το ολο θεμα οτι γενικα δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες στην Ελλαδα,ή αυτα τα μαγαζια ή μετα παμε στις αλυσιδες οπου και φυσικα ξεφευγουν και οι τιμες. Εβαλα ολα τα γνωστα παιχνιδια να δω τιμες στο Skroutz και το παραπανω καταστημα ειχε σε ολα απο τις χαμηλοτερες τιμες στην αγορα και το σημαντικοτερο εχει πραγματικα τεραστια ποικιλια . Παλια για retro ηξερα/πηγαινα και στο Console club αλλα δυστηχως δεν ειναι πια οσο ενεργο ηταν παλια. Αλλα καταστηματα που γενικα εχω ακουσει καλα λογια ειναι το Gamescom,Astrogaming Και gamestation. Τα σχολια τα εχω δει αλλα το εχω επισκεφτει και αρκετες φορες εγω προσωπικα αρα και εγω και προσωπικη γνωμη πανω σε αυτο. Τα χοντρά φράγκα τα μικρομάγαζα να ξέρεις τα έβγαλαν επί εποχής PS1/PS2 με τα αντιγραμμένα, αλλά αυτό δεν θα στο πει καμία συνέντευξη. Αυτό το «λίπος» από τότε είναι που τους σώζει ακόμα (με την υπέρογκη φορολογία που έχουμε πλέον σαν χώρα). Όσο για τις τιμές, γενικά αν έχεις προσέξει είναι υπέρογκες στα παιχνίδια της Nintendo. Αν θες π.χ. το Wind Waker, είτε το πάρεις από μικρομάγαζο, είτε από μεγαλομάγαζο, πάλι χρυσό θα το πληρώσεις. Εγώ όμως άλλο πράγμα έγραψα πιο πάνω και εντελώς αλλού πήγε η συζήτηση... Είπα ότι θα ήταν ωραίο να υπήρχε ένα e-shop στυλ goldxbox.gr. Ο ίδιος τύπος έχει και το maxplay.gr. Για να μην έχει λοιπόν 3ο site ειδικά για Nintendo eShop cards, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει από μεριάς Nintendo. Νομίζεις η Nintendo δεν θα τα κονομούσε αν υπήρχε ένα τέτοιο site; Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει; Απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο internet. Συγκρίνεις τη nintendo με την Ελλάδα; Really? Το ότι δεν είναι number 1 αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν έχει κέρδη και ότι δεν είναι μια πολύ υγιής επιχείρηση. Ακόμα και οι μετοχες της είναι σχεδόν ίσες με της sony και το market value της σαν εταιρεία είναι μεγαλύτερο. Και όπως προανάφερα, από τελείως οικονομική πλευρά το δούμε το πράγμα, το μεγάλο πρόβλημα το έχει η sony και όχι nintendo. Θα μπορούσα να συγκρίνω ακόμα και την Ελλάδα με την Ιαπωνία (βλ. υπέρογκο χρέος, δημογραφικό). Η Sony είναι No1 σε αυτή την γενιά και δεν έχει ανταγωνισμό. Εγώ ζητάω να ανέβει η Nintendo, για να νιώσει λίγο ανταγωνισμό η Sony. Εσείς πάλι λέτε μέσες άκρες «καλά είναι η Ninty, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα». Σαν αυτούς που λένε «καλά είναι η Ελλάδα, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα». Κατάλαβες τώρα γιατί έκανα αυτή την σύγκριση; Bottom line: όταν ο άλλος βλέπει ότι υπάρχουν PSN/XBL cards στην χώρα του, αλλά όχι Nintendo/Steam cards, ε τότε μάντεψε ποιές πλατφόρμες θα προτιμήσει και ποιές θα αγνοήσει. Ούτε αυτό το πράγμα το καταλαβαίνετε; Ο Average Joe δεν θα κάτσει να ψάξει ποιά είναι η Itochu ή τι παίζει με την Nintendo Japan. Δεν τον ενδιαφέρει. Προϊόντα στην χώρα του θέλει να βρίσκει. Να το ξαναπώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τα χοντρά φράγκα τα μικρομάγαζα να ξέρεις τα έβγαλαν επί εποχής PS1/PS2 με τα αντιγραμμένα, αλλά αυτό δεν θα στο πει καμία συνέντευξη. Αυτό το «λίπος» από τότε είναι που τους σώζει ακόμα (με την υπέρογκη φορολογία που έχουμε πλέον σαν χώρα). Όσο για τις τιμές, γενικά αν έχεις προσέξει είναι υπέρογκες στα παιχνίδια της Nintendo. Αν θες π.χ. το Wind Waker, είτε το πάρεις από μικρομάγαζο, είτε από μεγαλομάγαζο, πάλι χρυσό θα το πληρώσεις. Εγώ όμως άλλο πράγμα έγραψα πιο πάνω και εντελώς αλλού πήγε η συζήτηση... Είπα ότι θα ήταν ωραίο να υπήρχε ένα e-shop στυλ goldxbox.gr. Ο ίδιος τύπος έχει και το maxplay.gr. Για να μην έχει λοιπόν 3ο site ειδικά για Nintendo eShop cards, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει από μεριάς Nintendo. Νομίζεις η Nintendo δεν θα τα κονομούσε αν υπήρχε ένα τέτοιο site; Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει; Απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Θα μπορούσα να συγκρίνω ακόμα και την Ελλάδα με την Ιαπωνία (βλ. υπέρογκο χρέος, δημογραφικό). Η Sony είναι No1 σε αυτή την γενιά και δεν έχει ανταγωνισμό. Εγώ ζητάω να ανέβει η Nintendo, για να νιώσει λίγο ανταγωνισμό η Sony. Εσείς πάλι λέτε μέσες άκρες «καλά είναι η Ninty, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα». Σαν αυτούς που λένε «καλά είναι η Ελλάδα, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα». Κατάλαβες τώρα γιατί έκανα αυτή την σύγκριση; Bottom line: όταν ο άλλος βλέπει ότι υπάρχουν PSN/XBL cards στην χώρα του, αλλά όχι Nintendo/Steam cards, ε τότε μάντεψε ποιές πλατφόρμες θα προτιμήσει και ποιές θα αγνοήσει. Ούτε αυτό το πράγμα το καταλαβαίνετε; Ο Average Joe δεν θα κάτσει να ψάξει ποιά είναι η Itochu ή τι παίζει με την Nintendo Japan. Δεν τον ενδιαφέρει. Προϊόντα στην χώρα του θέλει να βρίσκει. Πρώτον, πουθενά δεν είπα ότι η nintnedo δεν πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα, είπα απλώς ότι σαν εταιρεία είναι υγιής και με κέρδη, που σημαίνει ότι από οικονομικής άποψης, μια αλλαγή την παρούσα στιγμή δεν θεωρείται αναγκαία/επείγουσα. Αντιθέτως, η Ελλάδα που τόσο σου αρέσει να αναφέρεις, είναι χρεοκοπημένη, οπότε πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξει. Νομίζω ότι η διαφορά είναι κατανοητή. Συγγνώμη, αλλά αν αγοράζεις κονσόλα με βάση τις prepaid cards και όχι τα παιχνίδια, πρέπει να είσαι βλάκας (μιλάω γενικώς και όχι για εσένα). Επίσης, η απουσία steam cards στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι επιβεβαιώνει την ''έλλειψη'' gaming pc στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι γίνονται 100άδες αγορές παιχνιδιών στο steam από Έλληνες. Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι η κάθε εταιρεία ακολουθεί μια στρατηγική, καλή ή κακή, βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη. Η nintendo αυτή τη στιγμή ακολουθεί τη δική της. Το αν θα αλλάξει , λοιπόν αυτή τη στρατηγική δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε εμείς, αλλά οι μέτοχοι της και ο CEO της. Αν αυτοί είναι ικανοποιημένοι με την εταιρεία και την γραμμή της δεν θα την αλλάξουν, αν όχι θα την αλλάξουν. Το μόνο που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να δούμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση. Μπορεί η nintendo πράγματι να έχει αρκετά κολλήματα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με επηρεάζουν τόσο πολύ που να μου χαλάει το gaming experience μου μαζί της. Βέβαια αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τα χοντρά φράγκα τα μικρομάγαζα να ξέρεις τα έβγαλαν επί εποχής PS1/PS2 με τα αντιγραμμένα, αλλά αυτό δεν θα στο πει καμία συνέντευξη. Αυτό το «λίπος» από τότε είναι που τους σώζει ακόμα (με την υπέρογκη φορολογία που έχουμε πλέον σαν χώρα). Όσο για τις τιμές, γενικά αν έχεις προσέξει είναι υπέρογκες στα παιχνίδια της Nintendo. Αν θες π.χ. το Wind Waker, είτε το πάρεις από μικρομάγαζο, είτε από μεγαλομάγαζο, πάλι χρυσό θα το πληρώσεις. Εγώ όμως άλλο πράγμα έγραψα πιο πάνω και εντελώς αλλού πήγε η συζήτηση... Είπα ότι θα ήταν ωραίο να υπήρχε ένα e-shop στυλ goldxbox.gr. Ο ίδιος τύπος έχει και το maxplay.gr. Για να μην έχει λοιπόν 3ο site ειδικά για Nintendo eShop cards, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει από μεριάς Nintendo. Νομίζεις η Nintendo δεν θα τα κονομούσε αν υπήρχε ένα τέτοιο site; Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει; Απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Θα μπορούσα να συγκρίνω ακόμα και την Ελλάδα με την Ιαπωνία (βλ. υπέρογκο χρέος, δημογραφικό). Η Sony είναι No1 σε αυτή την γενιά και δεν έχει ανταγωνισμό. Εγώ ζητάω να ανέβει η Nintendo, για να νιώσει λίγο ανταγωνισμό η Sony. Εσείς πάλι λέτε μέσες άκρες «καλά είναι η Ninty, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα». Σαν αυτούς που λένε «καλά είναι η Ελλάδα, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα». Κατάλαβες τώρα γιατί έκανα αυτή την σύγκριση; Bottom line: όταν ο άλλος βλέπει ότι υπάρχουν PSN/XBL cards στην χώρα του, αλλά όχι Nintendo/Steam cards, ε τότε μάντεψε ποιές πλατφόρμες θα προτιμήσει και ποιές θα αγνοήσει. Ούτε αυτό το πράγμα το καταλαβαίνετε; Ο Average Joe δεν θα κάτσει να ψάξει ποιά είναι η Itochu ή τι παίζει με την Nintendo Japan. Δεν τον ενδιαφέρει. Προϊόντα στην χώρα του θέλει να βρίσκει. Να το ξαναπώ; Ηθελα να ηξερα καλοκαιριατικα και μετα και τα τελευταια Capital control τι απαντηση ακριβως περιμενεις να ακουσεις.... Οσο για την Ελλαδα αστο καλυτερα γιατι οτι και να εφτιαχνε εδω η Nintendo οι πωλησεις δεν θα αλλαζαν http://www.gameslife.gr/top-10-videogames-greece-january-2015 Δες τις πωλησεις retail παιχνιδιων καθε μηνα ποια παιχνιδια ειναι συνεχεια μεσα στο top 10 και μετα πες μας ποιος χ@@κε για τις eshop cards... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δεν είναι βλάκας όποιος θέλει να βρίσκει prepaid cards στην χώρα του. Για ρώτα να δεις πόσοι έχουν πρόβλημα να αγοράσουν από το Nintendo eShop λόγω capital controls. Στα PSN/XBL αυτό παρακάμπτεται με τις prepaid cards. Εσύ δεν το θεωρείς σημαντικό, αλλά άλλοι το θεωρούν.Όσο για την Ιαπωνία, χρεοκοπημένη χώρα είναι με τόσο μεγάλο χρέος, γηρασμένο πληθυσμό, μη-ανταγωνιστική αγορά εργασίας (οι ιδιωτικές εταιρίες εκεί λειτουργούν σαν δημόσιο) και πεπαλαιωμένες αντιλήψεις του τύπου «δεν χρειάζεται να μάθω αγγλικά, δεν με ενδιαφέρει η παγκοσμιοποίηση». Το μοναδικό που σώζει την Ιαπωνία είναι το εθνικό της νόμισμα και ο εσωτερικός δανεισμός, ειδάλλως θα είχαν και αυτοί τρόικα πάνω από το κεφάλι τους.Συγκριτικά με άλλες χώρες (π.χ. Νότια Κορέα), η Ιαπωνία είναι Ελλάδα/μη-ανταγωνιστική. Η παρακμή της Sony (και άλλων ιαπωνικών εταιριών) στα consumer electronics οφείλεται ακριβώς σε αυτό. Ούτε η Sony θα ήταν κάτι ιδιαίτερο αν υπήρχαν π.χ. 10 console manufacturers στην αγορά, ακριβώς όπως υπάρχουν 10 κατασκευαστές τηλεοράσεων, κινητών κλπ. Το PS4 είναι εύκολο να ξεχωρίσει. Οι Bravia/Xperia όχι. Όσο για τα gaming PC στην Ελλάδα, το ξέρεις πολύ καλά ότι πάει το torrent σύννεφο. Το Steam είναι μπλοκαρισμένο λόγω CC, αλλά και πριν τα CC, πάλι υπήρχε πειρατεία. Τώρα απλά θα αυξηθεί κι άλλο. Αν η Nintendo έχει φάει πετριά στον εγκέφαλο λόγω γεροντοκρατίας, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και τους στοιχίζει λεφτά. Με το Splatoon κάτι πάει να γίνει και με επιβεβαιώνει όταν λέω ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική η εταιρία. Ελπίζω τώρα με την αναγκαστική αλλαγή CEO να αλλάξουν κάποια πράγματα... Ηθελα να ηξερα καλοκαιριατικα και μετα και τα τελευταια Capital control τι απαντηση ακριβως περιμενεις να ακουσεις.... Οσο για την Ελλαδα αστο καλυτερα γιατι οτι και να εφτιαχνε εδω η Nintendo οι πωλησεις δεν θα αλλαζαν http://www.gameslife.gr/top-10-videogames-greece-january-2015 Δες τις πωλησεις retail παιχνιδιων καθε μηνα ποια παιχνιδια ειναι συνεχεια μεσα στο top 10 και μετα πες μας ποιος χ@@κε για τις eshop cards... Επειδή έχω ζήσει τις χρυσές εποχές του SNES, επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη. Τότε δεν υπήρχε ούτε Sony, ούτε MS. Μόνο Sega και Nintendo.Θέλει προσπάθεια για να κατακτήσεις μια αγορά. Αν καταθέσεις τα όπλα, απλά δεν θα κερδίσεις τίποτα. Τα goldxbox/maxplay μια χαρά λειτουργούν και με CC. Δες τα sites. Εσένα προσωπικά θα σε χάλαγε να αγοράζεις π.χ. Nintendo eShop card των €50 για €40; Αυτό το απλό πράγμα λέω και ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση. Το link το είδα και λέει ότι κυριαρχεί η Sony στην ελληνική αγορά. Άρα σύμφωνα με την λογική σου κακώς υπάρχει το goldxbox.gr. Εγώ λέω αφού υπάρχει το goldxbox, ας υπάρχει αντίστοιχο site και για Nintendo. Δεν πουλάει τόσο πολύ παραπάνω το Xbone από το Wii U. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δεν είναι βλάκας όποιος θέλει να βρίσκει prepaid cards στην χώρα του. Για ρώτα να δεις πόσοι έχουν πρόβλημα να αγοράσουν από το Nintendo eShop λόγω capital controls. Στα PSN/XBL αυτό παρακάμπτεται με τις prepaid cards. Εσύ δεν το θεωρείς σημαντικό, αλλά άλλοι το θεωρούν. Όσο για την Ιαπωνία, χρεοκοπημένη χώρα είναι με τόσο μεγάλο χρέος, γηρασμένο πληθυσμό, μη-ανταγωνιστική αγορά εργασίας (οι ιδιωτικές εταιρίες εκεί λειτουργούν σαν δημόσιο) και πεπαλαιωμένες αντιλήψεις του τύπου «δεν χρειάζεται να μάθω αγγλικά, δεν με ενδιαφέρει η παγκοσμιοποίηση». Το μοναδικό που σώζει την Ιαπωνία είναι το εθνικό της νόμισμα και ο εσωτερικός δανεισμός, ειδάλλως θα είχαν και αυτοί τρόικα πάνω από το κεφάλι τους. Συγκριτικά με άλλες χώρες (π.χ. Νότια Κορέα), η Ιαπωνία είναι Ελλάδα/μη-ανταγωνιστική. Η παρακμή της Sony (και άλλων ιαπωνικών εταιριών) στα consumer electronics οφείλεται ακριβώς σε αυτό. Ούτε η Sony θα ήταν κάτι ιδιαίτερο αν υπήρχαν π.χ. 10 console manufacturers στην αγορά, ακριβώς όπως υπάρχουν 10 κατασκευαστές τηλεοράσεων, κινητών κλπ. Το PS4 είναι εύκολο να ξεχωρίσει. Οι Bravia/Xperia όχι. Όσο για τα gaming PC στην Ελλάδα, το ξέρεις πολύ καλά ότι πάει το torrent σύννεφο. Το Steam είναι μπλοκαρισμένο λόγω CC, αλλά και πριν τα CC, πάλι υπήρχε πειρατεία. Τώρα απλά θα αυξηθεί κι άλλο. Αν η Nintendo έχει φάει πετριά στον εγκέφαλο λόγω γεροντοκρατίας, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και τους στοιχίζει λεφτά. Με το Splatoon κάτι πάει να γίνει και με επιβεβαιώνει όταν λέω ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική η εταιρία. Ελπίζω τώρα με την αναγκαστική αλλαγή CEO να αλλάξουν κάποια πράγματα... Επειδή έχω ζήσει τις χρυσές εποχές του SNES, επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη. Τότε δεν υπήρχε ούτε Sony, ούτε MS. Μόνο Sega και Nintendo. Θέλει προσπάθεια για να κατακτήσεις μια αγορά. Αν καταθέσεις τα όπλα, απλά δεν θα κερδίσεις τίποτα. Τα goldxbox/maxplay μια χαρά λειτουργούν και με CC. Δες τα sites. Εσένα προσωπικά θα σε χάλασε να αγοράζεις π.χ. Nintendo eShop card των €50 για €40; Αυτό το απλό πράγμα λέω και ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση. Και εγω εχω ζησει τις εποχες και του Snes και του Atari και του Gameboy classic(fat)κλπ. Αν θελω οικονομικες αγορες υπαρχουν τα Used παιχνιδια αγαπητε που ειναι κατα πολυ καλυτερη και οικονομικοτερη αγορα απο τις Digital αγορες,και μπορεις να πουλησεις και το παιχνιδι αν θελεις..... Γιατι να δωσω πχ 40ευρω για να αγορασω 50ευρω καρτα να αγορασω το Windwaker σε ψηφιακη μορφη οταν μπορω να το παρω used στο κουτι του στα 25 και αν το πουλησω και αργοτερα να μου εχει βγει τσαμπα??? Καλες τιμες σε digital αγορες σαν το Pc δεν εχει πουθενα οσο και να προσπαθει και η Sony και η Nintendo. Επισης ουτε προκειται να παρεις απαντηση εκτως και αν καποιος απο εμας δουλευει στην Nintendo και ξερει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Βρε καλέ μου άνθρωπε δεν μιλάω για τα retail games (κι εγώ προτιμώ δισκάκι), αλλά για μικρότερες παραγωγές που δεν βγαίνουν σε δισκάκι και DLCs (π.χ. MK8 maps)... κινέζικα μιλάω τόση ώρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δεν είναι βλάκας όποιος θέλει να βρίσκει prepaid cards στην χώρα του. Για ρώτα να δεις πόσοι έχουν πρόβλημα να αγοράσουν από το Nintendo eShop λόγω capital controls. Στα PSN/XBL αυτό παρακάμπτεται με τις prepaid cards. Εσύ δεν το θεωρείς σημαντικό, αλλά άλλοι το θεωρούν. Όσο για την Ιαπωνία, χρεοκοπημένη χώρα είναι με τόσο μεγάλο χρέος, γηρασμένο πληθυσμό, μη-ανταγωνιστική αγορά εργασίας (οι ιδιωτικές εταιρίες εκεί λειτουργούν σαν δημόσιο) και πεπαλαιωμένες αντιλήψεις του τύπου «δεν χρειάζεται να μάθω αγγλικά, δεν με ενδιαφέρει η παγκοσμιοποίηση». Το μοναδικό που σώζει την Ιαπωνία είναι το εθνικό της νόμισμα και ο εσωτερικός δανεισμός, ειδάλλως θα είχαν και αυτοί τρόικα πάνω από το κεφάλι τους. Συγκριτικά με άλλες χώρες (π.χ. Νότια Κορέα), η Ιαπωνία είναι Ελλάδα/μη-ανταγωνιστική. Η παρακμή της Sony (και άλλων ιαπωνικών εταιριών) στα consumer electronics οφείλεται ακριβώς σε αυτό. Ούτε η Sony θα ήταν κάτι ιδιαίτερο αν υπήρχαν π.χ. 10 console manufacturers στην αγορά, ακριβώς όπως υπάρχουν 10 κατασκευαστές τηλεοράσεων, κινητών κλπ. Το PS4 είναι εύκολο να ξεχωρίσει. Οι Bravia/Xperia όχι. Όσο για τα gaming PC στην Ελλάδα, το ξέρεις πολύ καλά ότι πάει το torrent σύννεφο. Το Steam είναι μπλοκαρισμένο λόγω CC, αλλά και πριν τα CC, πάλι υπήρχε πειρατεία. Τώρα απλά θα αυξηθεί κι άλλο. Αν η Nintendo έχει φάει πετριά στον εγκέφαλο λόγω γεροντοκρατίας, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και τους στοιχίζει λεφτά. Με το Splatoon κάτι πάει να γίνει και με επιβεβαιώνει όταν λέω ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική η εταιρία. Ελπίζω τώρα με την αναγκαστική αλλαγή CEO να αλλάξουν κάποια πράγματα... Επειδή έχω ζήσει τις χρυσές εποχές του SNES, επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη. Τότε δεν υπήρχε ούτε Sony, ούτε MS. Μόνο Sega και Nintendo. Θέλει προσπάθεια για να κατακτήσεις μια αγορά. Αν καταθέσεις τα όπλα, απλά δεν θα κερδίσεις τίποτα. Τα goldxbox/maxplay μια χαρά λειτουργούν και με CC. Δες τα sites. Εσένα προσωπικά θα σε χάλαγε να αγοράζεις π.χ. Nintendo eShop card των €50 για €40; Αυτό το απλό πράγμα λέω και ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση. Το link το είδα και λέει ότι κυριαρχεί η Sony στην ελληνική αγορά. Άρα σύμφωνα με την λογική σου κακώς υπάρχει το goldxbox.gr. Εγώ λέω αφού υπάρχει το goldxbox, ας υπάρχει αντίστοιχο site και για Nintendo. Δεν πουλάει τόσο πολύ παραπάνω το Xbone από το Wii U. Πρώτον, είπες ότι επειδή οι καταναλωτές βλέπουν psn/xbl cards διαλέγουν τις αντίστοιχες κονσόλες, δεν μίλησες για τα cc. Γι'αυτό και εγώ είπα ότι αν κάποιος έχει κριτήριο αυτό για την αγορά κονσόλας είναι βλάκας. Για το πρόβλημα με τα cc θα συμφωνήσω, αν και στο ninty είδα ότι μέλη κατάφεραν και αγόρασαν με κάρτες από το eshop. Η κάθε εταιρεία έχει τους δικούς της στόχους. Μπορεί η κατάκτηση (ολόκληρης) της αγοράς να μην αποτελεί στόχο της nintendo, δεν μπορείς να το ξέρεις. Μπορεί να έχει προτεραιότητα τη δημιουργία παιχνιδιών υψηλού επιπέδου, την πρωτοπορία κτλ. Προσωπικά, δεν θα με χάλαγε (θεωρητικώς), αλλά είμαι των physical copies. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Βρε καλέ μου άνθρωπε δεν μιλάω για τα retail games (κι εγώ προτιμώ δισκάκι), αλλά για μικρότερες παραγωγές που δεν βγαίνουν σε δισκάκι και DLCs (π.χ. MK8 maps)... κινέζικα μιλάω τόση ώρα; Για τις μικροτερες παραγωγες δεν αγοραζεις Wii U Επισης τελειως διαφορετικα τα Dlc του Wii U και τελειως διαφορετικα αυτα των αλλων κονσολων. Μην ξεχνας οτι η Nintendo ως τωρα εχει και τελειως διαφορετικη φιλοσοφια και στο τμημα του Online gaming(οχι συνδρομη). Εγω παλι δεν καταλαβαινω για ποιο λογο στα καλα καθουμενα τωρα μανια για τα παραπανω που αναφερεις??? Οτι βγαλει φετος απο παιχνιδια(Starfox,Fatal Frame,Xenoblade κλπ)απο τα γνωστα ονοματα και του χρονου το μονο που θα ακουμε/διαβαζουμε θα ειναι για Zelda και NX αρα τι μας ενδιαφερουν τα παραπανω??? Αν αλλαξει πολιτικη στην επομενη κονσολα τοτε οκ να κατσουμε να το κουβεντιασουμε αλλα τωρα που τα πραγματα ειναι ετσι οπως ειναι και δεν προκειται να αλλαξουν για το Wii U ποιο το νοημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Να υποθέσω ότι εσύ δεν αγοράζεις DLCs; Δηλαδή θα πάρεις Mario Kart 8, αλλά όχι τα DLC του;Αυτό με την συνδρομή είναι άσχετο με αυτά που λέω. Πάλι δεν θα συνεννοηθούμε μου φαίνεται... άλλα λέω, άλλα καταλαβαίνετε.Αν δεν υπήρχε πρόβλημα, δεν θα γινόταν μανούρα στα Ninty fan sites όπως ειπώθηκε και πιο πάνω.Υπάρχουν και μικρότερες παραγωγές της Nintendo που βγαίνουν μόνο ψηφιακά (π.χ. Dr. Mario: Miracle Cure). Αν εσύ είσαι της άποψης «μόνο retail και ότι είναι digital το αγνοώ πλήρως», πάω πάσο. Χάνεις πολλά διαμάντια έτσι πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Να υποθέσω ότι εσύ δεν αγοράζεις DLCs; Δηλαδή θα πάρεις Mario Kart 8, αλλά όχι τα DLC του; Αυτό με την συνδρομή είναι άσχετο με αυτά που λέω. Πάλι δεν θα συνεννοηθούμε μου φαίνεται... άλλα λέω, άλλα καταλαβαίνετε. Αν δεν υπήρχε πρόβλημα, δεν θα γινόταν μανούρα στα Ninty fan sites όπως ειπώθηκε και πιο πάνω. Υπάρχουν και μικρότερες παραγωγές της Nintendo που βγαίνουν μόνο ψηφιακά (π.χ. Dr. Mario: Miracle Cure). Αν εσύ είσαι της άποψης «μόνο retail και ότι είναι digital το αγνοώ πλήρως», πάω πάσο. Χάνεις πολλά διαμάντια έτσι πάντως. Πηρα το 1 dlc δωρεαν απο τα κουπονια των παιχνιδιων. Επισης οχι αγαπητε δεν χανω πολλα διαμαντια γιατι εχω και Pc και Ps4 αρα σαν συνολο εχει γιγαντια βιβλιοθηκη με το να εχω μονο Wii/Wii U. Μονο το Metroid prime trilogy ζηλευω πραγματικα απο το Digital shop και αυτο λογω της σπανιοτητας του συγκεκριμενου τιτλου/συλλογης. Οσο για την μανουρα που αναφερεις αν ο αλλος δεν εχει τιποτα καλυτερο να κανει καλοκαιριατικα απο το να ασχολειται με τετοια τοτε πραγματικα λυπαμαι για αυτον. Επισης απο τις ως τωρα κουβεντες δεν θυμαμαι ποτε να υπηρχε αρκετη κουβεντα για οτιδηποτε Digital στο Wii U περισσοτερο απο τα Retail παιχνιδια .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Πάλι δεν απαντάς. Θα πάρεις Mario Kart 8, αλλά όχι τα DLC του; Πες έχω κόλλημα/αλλεργία και σιχαίνομαι τα DLC πάσης φύσεως. Τα συγκεκριμένα DLC πάντως είναι διαμάντια, άρα ναι χάνεις. Πού κολλάνε τα PS4/PC με τις πίστες του Mario Kart 8;;; Ό,τι να' ναι πραγματικά. Θα έκανα κι εγώ κανά σχόλιο για τις ζέστες και ποιόν έχουν πειράξει, αλλά δεν θέλω να γίνω κακός. Τουλάχιστον κάνε μου την χάρη να απαντάς σε αυτό που σε ρωτάω και όχι με άσχετα πράγματα. edit: Επειδή δεν το διευκρινίζεις, τα κουπόνια που λες είναι αυτά για τo Club Nintendo; Γιατί αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα, θέλει UK account και ψεύτικη διεύθυνση (άλλο ένα κόλλημα της Nintendo που πρέπει να διορθωθεί). Άσε που σε λίγες μέρες θα κλείσει εντελώς το Club Nintendo. Στα retail games έχουν πάψει να τα βάζουν μέσα εδώ και μήνες. Από αυτά που λες πάντως βγάζω το συμπέρασμα ότι έχεις αλλεργία να δώσεις λεφτά για ψηφιακό περιεχόμενο (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος), ακόμα κι αν είναι digital-exclusive (δηλαδή δεν υπάρχει σε retail μορφή). Αν θες να χαρείς ΟΛΕΣ τις πίστες του MK8, πρέπει να τις πληρώσεις. Και ειλικρινά €12 δεν είναι πολλά όταν το παιχνίδι κάνει €45-60. Τέλος, τα μικρομάγαζα που θεοποιείς λόγω τιμών (κι εγώ από αυτά ψωνίζω συνήθως) οφείλεις να γνωρίζεις ότι δεν καλύπτουν ούτε το 10% της αγοράς. Ελάχιστα κομμάτια φέρνουν από παραεισαγωγές.Το link με τα GfK stats που έδωσες για τις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς βασίζεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στα μεγαλομάγαζα τύπου Public/Πλαίσιο κλπ. Αυτό που λέω για την μικρή ποσότητα που φέρνουν τα μικρά μαγαζιά φάνηκε και με το God of War 3 remaster του PS4 που δεν το έχει φέρει ακόμα η Sony Hellas (δες πότε βγήκε) και η διαθεσιμότητα στα μαγαζιά είναι πολύ περιορισμένη (ένα μήνα τώρα δεν το είχε κανείς). Άρα εσύ μπορεί να θεωρείς βλάκες όσους ψωνίζουν από τα μεγαλομάγαζα, αλλά να θυμάσαι ότι το 90% του όγκου το πουλάνε αυτοί, ΑΝ και εφόσον φέρει κομμάτια η επίσημη αντιπροσωπεία. Το 10% δεν φτάνει ούτε για ζήτω. Να παρακαλάς λοιπόν οι ψαγμένοι που ψωνίζουν από τα μικρά να παραμείνουν λίγοι, γιατί αν μάθει και η κουτσή Μαρία το skroutz, μετά δεν θα βρίσκεις ούτε εσύ παιχνίδια εκεί ή στην καλύτερη θα ανεβάσουν τις τιμές τους (προσφορά/ζήτηση). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dekulinkgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Μολις αγορασα το εκπληκτικο metroid fusion απο το eshop με prepaid της eurobank.Οποτε μπορει να κανουμε αγορες τελικα.Θα το λιωσω το βραδακι 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deghinsea Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Εγω εξακολουθω να μην μπορω να χρησιμοποιησω ουτε prepaid ουτε χρεωστικη απο Πειραιως· Υπηρξε καποια προηγουμενη συνεννοηση με την τραπεζα σου; Καταφερε κανεις αλλος να αγορασει σημερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα