Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα αστειεύεσαι. Η nintendo του Iwata είναι για μπάτσες.

Εχουν κανει τραγικα λαθη εννοειται αλλα δεν νομιζω να αμφιβαλει κανεις το τι "πολεμο" δεχεται απο ΟΛΗ την βιομηχανια.

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτι άσχετο. Συμβαίνει και σε σας ή μόνο σε μένα το ότι η μπαταρια του gamepad εξαντλειται ακόμα και χωρίς χρήση πολύ γρήγορα; Πχ μπορεί να το φορτισω σήμερα φουλ, να μην ανοίξω WiiU για καμιά βδομάδα και όταν το κανω να μην εχει μείνει σταλα και να χρειάζεται πάλι φόρτιση.

Ναι το κάνει αυτό. Κανει updates και γενικότερα αμα παρατηρήσεις, ανάβει συνέχεια η κονσόλα (πορτοκαλί φωτάκι) για να σε ενημερώνει μέσω της ταμπλέτας (μπλέ φωράκι).

Δημοσ.

Θα αστειεύεσαι. Η nintendo του Iwata είναι για μπάτσες.

Εν μέρη έχεις δίκιο. Παρόλα αυτά , σε αυτή την γενιά τουλάχιστον, τα καραγκιοζιλίκια της MS δεν τα φτάνει.... Απλά η 2η εχει την οικονομική δύναμη και το μέγεθος να επηρεάσει ολοκληρη τη βιομηχανία  και να αντιστρέψει σιγά σιγά το αρνητικό κλίμα που η ίδια δημιουργησε...

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τη NIntendo αλλά τελικά το wii u δεχτηκε , άδικα όπως μας δείχνει η ιστορία, πολύ hating από την αρχή σαν next gen console. Δυστυχώς τα ps4 και xbox one, 1+ χρόνο αργότερα το ίδιο ανέτοιμα ήταν για launch και μας έχουν φλομώσει στο remake και σε μέτρια games. Η αλήθεια είναι ότι η Nintendo έκανε τρομερά λάθη αλλά ταυτόχρονα η βιομηχανία προσπαθησε να τη θάψει. Οπως φαίνεται αν δεν τα σκάει σε publishers και τύπο δεν πρόκειται να παρει multi. Και αυτά που λένε ea και ubi για δυσκολία προγραμματισμού και χαμηλές πωλήσεις είναι φυκια για μεταξωτές κορδέλες. Το wii u έχει hardware για αναβαθμισμένα ports από το 360 και σε καμία περίπτωση δεν εχει την δυσκολία του cell. Απλά έβγαλαν αθλια ports και βρήκαν την καραμέλα για να κάνουν στην ακρη την Nintendo. 

Δημοσ.

Δηλαδή δεν είχαν/έχουν/θα έχουν χαμηλές πωλήσεις τα όποια multiplatform games στο WiiU; 

Ούτε θα είναι έξτρα δουλειά και χρήματα να κάνεις downport σε προηγούμενης γενιάς, ουσιαστικά, κονσόλα κάθε next-gen παιχνίδι; 

Δημοσ.

Δηλαδή δεν είχαν/έχουν/θα έχουν χαμηλές πωλήσεις τα όποια multiplatform games στο WiiU; 

Ούτε θα είναι έξτρα δουλειά και χρήματα να κάνεις downport σε προηγούμενης γενιάς, ουσιαστικά, κονσόλα κάθε next-gen παιχνίδι; 

Vole τα multi που ήταν ports από 360/ps3 ήταν άθλια. Για παράδειγμα το arkham city και το assassins creed 3 είχαν ωρες ώρες σοβαρό προβλημα στο framerate και τα graphics ήταν ίδια. Λογικό είναι από την στιγμή που δεν αξιοποιουν την ανώτερη gpu και την τουλάχιστον 2 πλάσια ram από τα 360/ps3 να μην πουλήσουν οι συγκεκριμένοι τίτλοι. Επίσης η ελλειψη σε αθλητικά games έθαψε το μηχάνημα , υπήρχε και εκεί πρόβλημα με το hardware;

H rockstar δεν μπορούσε να βγάλει ένα port  του GTA5 ; Πιστεύω ότι θα έκανε πολύ καλές πωλήσεις λόγω ελλειψης ανταγωνισμού. Δες επίσης την ubi soft ...πότε θα κυκλοφορήσει το watchdogs όταν θα βγάλουν το νο2 ; Δεν είναι λογικό να μην πουλήσει τη στιγμή που εχει ξεπουλήσει παντού αλλά έχει χαθεί και το momentum από το θαψιμο για τα downgraded graphics;

Από τη στιγμή που στράβωσε το πραγμα και κόλλησαν οι πωλήσεις πλέον το πράγμα δεν μαζεύεται και σίγουρα η διαφορά με τα ps4-xbox one σε raw power αλλά κυρίως σε αρχιτεκτονική πολύ πιθανόν να καθιστούν ασύμφορή την αναπτυξη multi next gen τιτλων.

Γενικότερα δεν είμαι αισιοδοξος για την Nintendo. Μου φαίνεται ότι και δυνατότερη κονσόλα να βγάλει από τις MS και Sony , δεν πρόκειται να υποστηριχθεί το ίδιο. Πάντως σε κάθε περίπτωση θεωρώ αποτυχημένη της διοικηση της και επιβάλλεται να αλλάξει στρατηγική γιατί έχουν γίνει και τρομερά λάθη...

• Moderators
Δημοσ.

Ναι. Τα multi-platform στο Wii U (και σε οποιαδήποτε κονσόλα παίζει παιχνίδια της Ν, for that matter) πάντα θα έχουν χαμηλές πωλήσεις για δύο λόγους:

α) Το κοινό της Ν αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρεται για multi-platforms. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, αλλά στην περίπτωσή μου π.χ. ως dedicated pc gamer αγοράζω κονσόλες μόνο για τα exclusives τους και παίζω τα multi-platforms στο πισί μου.

β) Οι third-party εταιρείες θα έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια την Ν και τους premium τίτλους της στο Wii U. Πώς να σταθεί action-adventure δίπλα στο Zelda, platformer δίπλα στο Mario, sci-fi game δίπλα στο Metroid κ.ο.κ.;

Αν μιλήσουμε για το τώρα, θεωρώ ότι ένα παιχνίδι που βγαίνει στα X1/PS4 απαιτεί στην χειρότερη περίπτωση τους ίδιους πόρους για να βγει στο Wii U με το να βγει στα X360/PS3. Γιατί δεν βγάζουν π.χ. το Shadow of Mordor για Wii U; Θα απαιτεί περισσότερη δουλειά από το να βγει στα PS3/X360; Νομίζω ότι επανερχόμαστε στο (β) πιο πάνω. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν βγαίνουν multi-platorms στο Wii U.

Και υπόψιν, όταν μιλάμε για Wii U την δεδομένη στιγμή, μιλάμε για τη δεύτερη σε πωλήσεις κονσόλα, όχι για την τελευταία. Επειδή μερικοί δείχνουν να μην το λαμβάνουν υπόψιν.

Δημοσ.

Θυμαμαι που εγραφα πιο πισω με τον Ikaruga ή τον Gkala οτι προτιμαμε το Pc gaming γενικα για Multiplat. κλπ και το Wii U για Console Exclusives. Ετσι ειναι πανω κατω και η τωρινη κατασταση.

Και αν ειναι ενα παραπονο που εχω απο την Nintendo ειναι η μετριοτατη διαχειριση που εχει κανει ως τωρα για το Online gaming.

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω κάτω νομίζω ότι οι περισσότεροι καταλήγουμε πως από τα προβλήματα του wii u το λιγότερο σημαντικό είναι το "παρωχημένο" hardware... Συνδυασμός ποιοτικών first party τίτλων καθως και χρόνιες παθογένειες και αγγυλώσεις της nIntendo είναι ενα εκρηκτικό μίγμα που δύσκολα μπορεί να υπερκεραστεί μόνο από ανώτερο hardware.

To hating για το wiiu, από το 2012 μέχρι σήμερα, είναι υπερβολικό. Σε κάθε βιντεο στο youtube που αφορά παιχνίδι της κονσόλας πεφτει τρελό θάψιμο. Πραγματικά με αυτά που έχουν ειπωθεί κυρίως και από "ειδικούς" - επαγγελματίες της βιομηχανίας όποιος μελλοντικός υποψήφιος αγοραστής δεν έχει απτή εικόνα της κονσόλας πολύ απλά απογοητεύεται ... 

Δημοσ.

Για να μην κάνω quote 2 τεράστια μηνύματα, θα προσπαθήσω να απαντήσω χωρίς, κι ελπίζω να βγάζει νόημα η απάντηση :P

Σίγουρα πέρα από το χρόνο και το χρήμα που χρειάζεται η ανάπτυξη ενός τίτλου υπάρχουν κι άλλα έξοδα για να γίνει το testing, και να πληρωθούν και οι άδειες στη "μαμά" εταιρεία, να τυπωθούν δισκάκια, να μεταφερθούν, να γίνει marketing κλπ. Τα γνωρίζουμε όλοι αυτά, πιστεύω. Δεδομένων αυτών, όχι, δεν απαιτεί ίδιους πόρους με το να βγει στις άλλες κονσόλες. Απαιτεί έξτρα πόρους. Εξτρα πόρους, που πιθανότατα δε θα αντισταθμίσουν από τις πωλήσεις, επειδή όποιος έχει PC ή next-gen console θα πάρει εκεί το παιχνίδι, κι όποιος δεν έχει κατά πάσα πιθανότητα θα έχει PS360 κι όχι WiiU. Μιλάμε για αγορά 160 εκατομμυρίων συνολικά. Πόσοι έχουν WiiU και πόσοι από αυτούς δεν έχουν άλλη κονσόλα ώστε να το πάρουν εκεί το παιχνίδι; 

Οι publishers σίγουρα έχουν νούμερα που δείχνουν την κατάσταση και το overlapping της αγοράς. Να θυμίσω εδώ τη δήλωση της Σόνι ότι μέρος κατόχων PS4 δεν είχαν καμία κονσόλα στην προηγούμενη γενιά, και γι' αυτό βγάζουν νόημα τα remasters; Ε, κάπως έτσι, αλλά από την ανάποδη, θα έχει μάλλον η κατάσταση εδώ. Οι λίγοι που πήραν WiiU ήταν οι λίγοι που είχαν Wii συν PC/360/PS3, όχι η αρμάδα που είχε τραβήξει η Nintendo στο Wii με gimmicks και νόμιζε ότι είχε βρει την κότα που έκανε τα χρυσά αβγά και θα συνέχιζε έτσι και στο WiiU. 

Οσο για το αν 3rd party τίτλοι θα μπορούσαν να συναγωνιστούν αυτούς της Ν, με τη συχνότητα που βγάζει η Ν αυτούς τους τίτλους, δε νομίζω να είχαν το παραμικρό πρόβλημα αν η κονσόλα έπαιζε στην ίδια κατηγορία με τις άλλες. Και όταν λέω "κονσόλα", εννοώ το Wii brand, μαζί Wii και WiiU. Επειδή πέραν όλων των άλλων, θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα image σοβαρό πλέον, ειδικά για νεαρότερους στην ηλικία που μπήκαν στο χόμπι την τελευταία 10ετία. Οι κονσόλες της Nintendo έχουν πλέον default θέση ως δευτερεύουσες στο σαλόνι από το Wii και μετά. Σε συνδυασμό με όλα τα άλλα προβλήματα (επικοινωνίας, marketing, διεύθυνσης, hardware, στενομυαλιάς), δεν έχει καμία τύχη μακροπρόθεσμα. Ο μόνος λόγος που βρίσκεται τώρα δεύτερη είναι επειδή η MS τα έκανε θάλασσα τελείως. Και υπάρχει και περισσότερο χρόνο στην αγορά, άρα και πάλι δεν μπορούμε να μιλάμε τόσο απλά για προβάδισμα. 

Και στο youtube η Ν τρώει κράξιμο δικαιολογημένα. Μόνη της έβγαλε τα μάτια της σε αυτή την πλατφόρμα. Δεν είναι οι "κακοί youtubers" που δεν τη συμπαθούν επειδή "έτσι". Ούτε το πρόβλημα είναι το WiiU καθεαυτό. Είναι η πολιτική και η στάση της Ν απέναντι στο ίντερνετ γενικότερα.

Τέλος πάντων, νιώθω ότι κάνουμε πολύ συχνά κύκλους σε αυτό το topic, χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγο (δεν είναι ότι άλλαξε κάτι δραστικά από την τελευταία φορά, ας πούμε). Και νομίζω ότι έχει λίγο να κάνει με το πόσο αμυνατικά επιθετικοί είστε ορισμένοι φαν της Ν στη συγκεκριμένη φάση που μιλάμε τώρα. Βγήκε μια παιχνιδάρα και σχεδόν σε κάθε σελίδα υπήρχαν και μπηχτές για το πόσο "τσούζει" άλλους, για το comeback και για haters αν κάποιος έλεγε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί τόσος ενθουσιασμός γι' αυτό το παιχνίδι. Κι από το Bayonetta περάσαμε πάλι στη Nintendo και στο WiiU. Δεν είναι κάθε μη διθυραμβικό σχόλιο για ένα παιχνίδι επίθεση προς την κονσόλα ή την εταιρεία από πίσω :P

(Αυτό, φυσικά, συμβαίνει και στα νήματα των άλλων κονσολών, δεν είναι αποκλειστικό εδώ, αλλά το ότι τα κάνουν κι άλλοι δεν είναι δικαιολογία :P )

ΥΓ: Υπόψη, δε διαφωνώ με τα περισσότερα που είπατε, επειδή τα ίδια λέμε πάνω κάτω. Διαφωνώ όμως - εκτός αν έχω καταλάβει λάθος - με την υπόνοια ότι οι εταιρείες μάς χρωστούν ports στην κονσόλα. Τίποτα δε μας χρωστούν. Ειδικά η R*. Με τις πωλήσεις που έχει ήδη στις άλλες δύο κονσόλες και με 3 up-ports να βγαίνουν σε πλατφόρμες που έχουν τεράστιο δυναμικό σε μερίδιο αγοράς, σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί για 100-200 χιλιάδες πωλήσεις στην πάρα πολύ καλύτερη.

• Like 2
Δημοσ.

Καλοριζικο.Εννοειται πως παιρνεις Super mario 3d world,donkey kong tropical freeze για αρχη.Μην ξεχασεις και πως ειναι backwards compatible με τα παιχνιδια του wii.Οποτε και απο εκει εχεις διαμαντια να παιξεις.

Αα και επισης την παρασκευη βγαινει και το bayonetta 2.

ευχαριστώ πολύ.!..έχω βάλει στο μάτι wind waker HD, donkey kong, και mario bros u :)
Δημοσ.

Γιατι να είναι πιο κάτω δηλαδή?

Με 3 παιχνίδια 293 ευρώ, με ένα παιχνίδι και pro controller 320!

Αφού το ψάχνεις τόσο καιρό γιατι δεν πήρες την προσφορά με το Mario Kart+1 και κάτι ακόμα είχε που δε θυμάμαι.

Μια χαρά είναι η τιμή του. Σε ένα χρόνο δηλαδή απο τώρα PS4/One θα πρέπει να κάνουν 300 ευρώ και του παραχρόνου 200. Δεν έχει λογική αυτό.

http://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?from=catspan&keyphrase=ps3

^^^

Εδω αυτοί σου πετάνε ένα χρωματάκι, σου μειώνουν τον σκληρό δίσκο και στο πουλάνε για καινούριο. Πόσα χρόνια είναι το ps3 στην αγορά?

Δημοσ.

Κακά τα ψέματα η Nintendo θα έπρεπε να ακολουθήσει μια πιο επιθετική πολιτική. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο έχει το περιθώριο για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ.!..έχω βάλει στο μάτι wind waker HD, donkey kong, και mario bros u :)

Θα τα απολαύσεις και τα 3.Ειναι εξαιρετικά. Προσωπική μου άποψη είναι να πάρεις πρώτα το 3d World και μετά το bros.
Δημοσ.

Κακά τα ψέματα η Nintendo θα έπρεπε να ακολουθήσει μια πιο επιθετική πολιτική. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο έχει το περιθώριο για κάτι τέτοιο.

Με την MS να "χαρίζει" το Xbox One κομματακι δύσκολο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...