RedPanda Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Εν'το μεταξύ είναι τρομερά ενοχλητικό όταν κάνεις οποιαδήποτε κριτική συγκεκριμένα στο WiiU και πολλοί αμέσως θα τρέξουν να -αλλάξουν το θέμα- και να το γυρίσουν γενικά σε nintendo hate. Και αυτό που πρόσεξα τελευταία είναι πως πολλοί δεν ξέρουν πως η nintendo στις αρχές του 2000 είχε μία πολύ μεγάλη αλλαγή: Ο Satoru Iwata πήρε τα ηνία και η ίδια η nintendo εκεί που ήταν ανέκαθεν family friendly έγινε family focused. Σε κάθε final fantasy συζήτηση για παράδειγμα, αργά ή γρήγορα θα σημειωθεί η αλλαγή της σειράς πριν και μετά την Square Soft. Με την nintendo ποτέ δεν αναφέρεται πως η nintendo των 90ς δεν έχει καμία σχέση με την nintendo από το gamecube και μετά. Με το n64 ο Miyamoto είχε πει πως το CD είναι τρομερά αργό σε σχέση με το cartridge. Powah, όπως θα έλεγε ο Clarkson. Το WiiU ήταν πρωταρχικά φτιαγμένο για να μην κάνει θόρυβο και ενοχλεί τις νοικοκυρές και να μην πιάνει χώρο κάτω από την τηλεόραση. Το gamecube είχε... χειρολαβή ! Κατάλληλα για τον James May. Ο ίδιος ο Iwata έχει πει τόσες φορές το απογοητευτικό: δεν μας ταιριάζει ο ευθύς ανταγωνισμός. H nintendo του σήμερα μου φαίνεται σαν ένα μάτσο άτομα που έχουν βαρεθεί το gaming και κρατάνε στην κυριολεξία αιχμάλωτους πολλούς κορυφαίους τίτλους για να πουλάνε τις υπερτιμημένες παρωχημένες τεχνολογίες τους. Για μένα το θέμα δεν είναι αν θα γίνουν third party ή κάνουν νέα κονσόλα ή ξαναλανσάρουν το WiiU χωρίς το tablet. Το θέμα είναι η ηγεσία τους να αποφασίσει πως είτε θέλει να κάνει παιχνίδια είτε θέλει να ακολουθήσει τις quality of life αλχημείες ή να αντικατασταθεί. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Εν'το μεταξύ είναι τρομερά ενοχλητικό όταν κάνεις οποιαδήποτε κριτική συγκεκριμένα στο WiiU και πολλοί αμέσως θα τρέξουν να -αλλάξουν το θέμα- και να το γυρίσουν γενικά σε nintendo hate. Και αυτό που πρόσεξα τελευταία είναι πως πολλοί δεν ξέρουν πως η nintendo στις αρχές του 2000 είχε μία πολύ μεγάλη αλλαγή: Ο Satoru Iwata πήρε τα ηνία και η ίδια η nintendo εκεί που ήταν ανέκαθεν family friendly έγινε family focused. Σε κάθε final fantasy συζήτηση για παράδειγμα, αργά ή γρήγορα θα σημειωθεί η αλλαγή της σειράς πριν και μετά την Square Soft. Με την nintendo ποτέ δεν αναφέρεται πως η nintendo των 90ς δεν έχει καμία σχέση με την nintendo από το gamecube και μετά. Με το n64 ο Miyamoto είχε πει πως το CD είναι τρομερά αργό σε σχέση με το cartridge. Powah, όπως θα έλεγε ο Clarkson. Το WiiU ήταν πρωταρχικά φτιαγμένο για να μην κάνει θόρυβο και ενοχλεί τις νοικοκυρές και να μην πιάνει χώρο κάτω από την τηλεόραση. Το gamecube είχε... χειρολαβή ! Κατάλληλα για τον James May. Ο ίδιος ο Iwata έχει πει τόσες φορές το απογοητευτικό: δεν μας ταιριάζει ο ευθύς ανταγωνισμός. H nintendo του σήμερα μου φαίνεται σαν ένα μάτσο άτομα που έχουν βαρεθεί το gaming και κρατάνε στην κυριολεξία αιχμάλωτους πολλούς κορυφαίους τίτλους για να πουλάνε τις υπερτιμημένες παρωχημένες τεχνολογίες τους. Για μένα το θέμα δεν είναι αν θα γίνουν third party ή κάνουν νέα κονσόλα ή ξαναλανσάρουν το WiiU χωρίς το tablet. Το θέμα είναι η ηγεσία τους να αποφασίσει πως είτε θέλει να κάνει παιχνίδια είτε θέλει να ακολουθήσει τις quality of life αλχημείες ή να αντικατασταθεί. Ποιά first-party games του Wii U έχεις παίξει;
RedPanda Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Ποιά first-party games του Wii U έχεις παίξει; Μόνο το Mario Bros U (και λίγο το νέο Donkey kong) και μάλιστα είναι παιχνίδι που με έκανε να σχηματίσω την γνώμη πως πράγματι η σημερινή Nintendo κρατάει "αιχμάλωτους" κορυφαίους τίτλους. Δεν λέω πως δεν είναι πάρα πολύ καλό παιχνίδι αλλά ένα 2D mario παιχνίδι σαν launch game της νέα κονσόλας και στην ουσία του νέου hardware από την εποχή του gamecube είναι απίστευτα συντηρητική και απογοητευτική κίνηση. To 1996 (ημερομηνία γέννησης για πολλούς εδώ) για launch game είχαν το Mario 64. Δεν συγκρίνω παιχνίδια, συγκρίνω πρωτότυπες ιδέες. Με αυτό το παιχνίδι εμένα μου έδειξε η σημερινή -το τονίζω- nintendo ότι επενδύουν ΜΟΝΟ στην αναγνωρισιμότητα του Mario και τίποτα άλλο. Και το Donkey Kong το ίδιο μου φάνηκε. Και φυσικά σε όλα αυτά το tablet που χρυσοπληρώνεις είναι άχρηστο, αλλά ο iwata περίμενε να λειτουργήσει σαν κράχτης για τις οικογένειες που στην ουσία στόχευε. "Μόνο σε μας μπορείς να παίξεις Zelda", ο Iwata σχεδόν καπηλεύεται το brand name του παιχνιδιού και γεμίζει την αγορά αποκλειστικά με δοκιμασμένες ιδέες χωρίς να τον νοιάζει να εξελίξει το ίδιο το παιχνίδι ή να τον νοιάζει αν το κοινό βαρεθεί την επανάληψη. Μας πουλάει ένα 10χρονο cell shaded παιχνίδι που εξαιτίας του ότι είναι cell shaded θέλει ελάχιστη δουλειά στο remaster. Αμφιβάλω τρομερά αν πραγματικά δούμε Zelda U πέρα από το Dynasty Warriors Zelda. Ο τύπος είναι ακατάλληλος να διαχειρίζεται τόσο μεγάλα IP.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Αιχμαλωτους τα δικα της IP? Το ακουσαμε και αυτο. Αρα και η Sony κραταει "αιχμαλωτους" τα δικα της IP, η MS το ιδιο και γενικα οποιαδηποτε εταιρια δεν παρεχει ολα της τα παιχνιδια για ολα τα υπαρχοντα formats της αγορας. Μηδενιστικη λογικη της πλακας. 2
Vole Maulder Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Αυτοί οι gamers πάντως δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Βγάζει exclusives; Κρατά αιχμάλωτα τα IP. Δε βγάζει αρκετά exclusive; Η κονσόλα δεν αξίζει, επειδή τα παίζεις κι αλλού. 1
gkalas Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 H χρυση τομη ειναι exclusives και υποστηριξη απο 3rd parties αλλα η αγαπημενη Nintendo μας τα χαλαει στο δευτερο σκελος.Παντως τα δικα της IP ειναι εξαιρετικα. 1
pigos23 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Αιχμαλωτους τα δικα της IP? Το ακουσαμε και αυτο. Αρα και η Sony κραταει "αιχμαλωτους" τα δικα της IP, η MS το ιδιο και γενικα οποιαδηποτε εταιρια δεν παρεχει ολα της τα παιχνιδια για ολα τα υπαρχοντα formats της αγορας. Μηδενιστικη λογικη της πλακας. Ως κατοχος wiiu κονσολας απο τους πρωτους (αν οχι ο πρωτος) Για πες μας τι καινουριο εχει βγαλει η nintendo τα τελευταια χρονια Ααα επισης επειδη κανετε οτι δεν καταλαβενετε ορισμενοι ο marcus fenix πχ δεν εχει βγει ουτε σε golf,ουτε σε rpg,oυτε σε kart,ουτε σε party,football,basket, κτλ χαχαχα Για πες μου εκτος απο το mario kart κ το smash που θα ερθει στου διαολου κ αυτο ποιος θα ειναι ο επομενος αξιολογος τιτλος που θα παιξεις κ ποτε; Επισης θελω να μου πεις ποσο διαστημα θα εχει περασει μεταξυ του τελευταιου κ του επομενου τιτλου Οποτε ποπκορν για να βλεπουμε τα direct κ πανηγυρια για την virtual console για παιχνιδια με 5€ κ πανω στην τσεπουλα του ιαπωνα Α ρε για γελια
gkalas Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Bayonetta 2 και X για αρχη και βλεπουμε.Αμα δε σου αρεσουν ειναι δικο σου θεμα.Το οτι ειναι δυο παιχνιδια που ο καθενας θελει να παιξει αυτο ειναι σιγουρο και θα τα παιξει μονο στο wii u. 1
pigos23 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Bayonetta 2 και X για αρχη και βλεπουμε.Αμα δε σου αρεσουν ειναι δικο σου θεμα.Το οτι ειναι δυο παιχνιδια που ο καθενας θελει να παιξει αυτο ειναι σιγουρο και θα τα παιξει μονο στο wii u. Πες μου ποτε θα τα παιξεις φιλε μου ημ/νια ακριβως κ απο ποτε στα προμοταρουνε στο direct Εχετε καταλαβει μερικοι τι συζηταμε; Εχουμε σκασει χρηματα για μια κονσολα της nintendo κ μας εχει ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ Ειναι απλα τα πραγματα.Τουλαχιστον εγω ομως δεν την ξαναπαταω.Οταν ξαναβγαλει κονσολα η αγαπητη nintendo το "τεχνολογικο της επιτευγμα" θα το αγορασω μετα απο 3+ χρονια Να δουμε αν λοιπον θα αντεξει κ χωρις την υποστηριξη των early fans της στο μελλον
skanjos Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Η αλήθεια είναι οτι μας φαίνεται πολύς ο χρόνος για να βγουν τα παιχνίδια επειδή τα έχει ανακοινώσει απο πολύ καιρό και δεν τα βγάζει,αλλα στα direct βλέπουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια πράγματα, αν ξανακούσω μια φορά χρονιά του luigi θα τους κάνω μήνυση . τέσπα εγώ περιμένω να δω επιτέλους τι είναι αυτό το fire emblem vs shin megami tensei....
HadesGR Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Πες μου ποτε θα τα παιξεις φιλε μου ημ/νια ακριβως κ απο ποτε στα προμοταρουνε στο direct Εχετε καταλαβει μερικοι τι συζηταμε; Εχουμε σκασει χρηματα για μια κονσολα της nintendo κ μας εχει ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ Ειναι απλα τα πραγματα.Τουλαχιστον εγω ομως δεν την ξαναπαταω.Οταν ξαναβγαλει κονσολα η αγαπητη nintendo το "τεχνολογικο της επιτευγμα" θα το αγορασω μετα απο 3+ χρονια Να δουμε αν λοιπον θα αντεξει κ χωρις την υποστηριξη των early fans της στο μελλον Την πουλάς και ησυχάζεις,οπότε δεν χολοσκάς κιόλας και μας αφήνεις και εμάς στην blister ηρεμία μας να υποκλινόμαστε στην Nintendo. Ontopic: Κοντεύει το Mario Kart! Λιώσιμο! Μόνο το Mario Bros U (και λίγο το νέο Donkey kong) και μάλιστα είναι παιχνίδι που με έκανε να σχηματίσω την γνώμη πως πράγματι η σημερινή Nintendo κρατάει "αιχμάλωτους" κορυφαίους τίτλους. Δεν λέω πως δεν είναι πάρα πολύ καλό παιχνίδι αλλά ένα 2D mario παιχνίδι σαν launch game της νέα κονσόλας και στην ουσία του νέου hardware από την εποχή του gamecube είναι απίστευτα συντηρητική και απογοητευτική κίνηση. To 1996 (ημερομηνία γέννησης για πολλούς εδώ) για launch game είχαν το Mario 64. Δεν συγκρίνω παιχνίδια, συγκρίνω πρωτότυπες ιδέες. Με αυτό το παιχνίδι εμένα μου έδειξε η σημερινή -το τονίζω- nintendo ότι επενδύουν ΜΟΝΟ στην αναγνωρισιμότητα του Mario και τίποτα άλλο. Και το Donkey Kong το ίδιο μου φάνηκε. Και φυσικά σε όλα αυτά το tablet που χρυσοπληρώνεις είναι άχρηστο, αλλά ο iwata περίμενε να λειτουργήσει σαν κράχτης για τις οικογένειες που στην ουσία στόχευε. "Μόνο σε μας μπορείς να παίξεις Zelda", ο Iwata σχεδόν καπηλεύεται το brand name του παιχνιδιού και γεμίζει την αγορά αποκλειστικά με δοκιμασμένες ιδέες χωρίς να τον νοιάζει να εξελίξει το ίδιο το παιχνίδι ή να τον νοιάζει αν το κοινό βαρεθεί την επανάληψη. Μας πουλάει ένα 10χρονο cell shaded παιχνίδι που εξαιτίας του ότι είναι cell shaded θέλει ελάχιστη δουλειά στο remaster. Αμφιβάλω τρομερά αν πραγματικά δούμε Zelda U πέρα από το Dynasty Warriors Zelda. Ο τύπος είναι ακατάλληλος να διαχειρίζεται τόσο μεγάλα IP. Έχεις δίκιο, είναι αμαρτία μία εταιρία να διαχειρίζεται όπως εκείνη θέλει τα IP της, να τα δώσει στην MS/SONY να δει προκοπή και ο Link. Ρε τι διαβάζουμε σήμερα.. 1
vag.patrick Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 red panda δεν συμφωνω ρε φιλε , ειδικα οταν η σονυ ας πουμε για launch τιτλους αν και ενας ηταν νεος(knack) , σου εδωσε αναμασημενο φαγητο και ηταν ολα καλα...ξεπουλησε για τα games που θα ερθουν 7 μηνες μετα την κυκλοφορια της και παρε να χεις ενα killzone των 5 ωρων...τα ιδια πανω κατω και με το xbox one αλλα λιγο καλυτερα... pigos το wiiu εχει τωρα παιχνιδια να παιξεις, αν χρειαζεται 50€ το παιχνιδι αυτο ειναι αλλο και δε θα διαφωνισω σχεδον σε τπτ με κανεναν εδω για τα ασχημα της νιντεντο , αλλα τις ιδιες παπαριες με τις ιδιες και χειροτερες "μαγκιες" κανει και η σονυ και εκει διαβαζουμε στο αντιστοιχο θεμα , μονο ποσο ομορφο ειναι το infamous λες και δε ξεραμε τι περιμεναμε απο ενα ip που ειναι exclusive και το σημαντικοτερο παιχνιδι που σου ανακοινωνει ειναι το remake του TLoU που θα βγει τον ιουνιο γιατι πρεπει να κλεισει ενα χρονο απο το remake... οχι οτι δεν ειναι ετοιμο ηδη... την λεξη αιχμαλωτους αιτιολογησε την καλυτερα γιατι παρεξηγηθηκες προφανως μιας και νομιζω οτι εννοουσες κατι αλλο , διαφορετικο απο αυτο που καταλαβαμε ολοι.Τελος, αυτο που θελω να πω ειναι , οτι καλο ειναι να βλεπουμε και των αλλων τα σκατα και οχι μονο της νιντεντο επειδη εχει διαχρονικη αξια να την κραζουμε και να την βουλιαζουμε και να το κανουμε και με τα υπολοιπα παιδακια(xone,ps4) γιατι αποδεικνυονται χειροτεροι...περιμενω τον επομενο χρονο να ναι η χρονια remake του ps4 για ανακαμψη της σονυ.... 1
ikaruga24 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Ως κατοχος wiiu κονσολας απο τους πρωτους (αν οχι ο πρωτος) Για πες μας τι καινουριο εχει βγαλει η nintendo τα τελευταια χρονια Ααα επισης επειδη κανετε οτι δεν καταλαβενετε ορισμενοι ο marcus fenix πχ δεν εχει βγει ουτε σε golf,ουτε σε rpg,oυτε σε kart,ουτε σε party,football,basket, κτλ χαχαχα Για πες μου εκτος απο το mario kart κ το smash που θα ερθει στου διαολου κ αυτο ποιος θα ειναι ο επομενος αξιολογος τιτλος που θα παιξεις κ ποτε; Επισης θελω να μου πεις ποσο διαστημα θα εχει περασει μεταξυ του τελευταιου κ του επομενου τιτλου Οποτε ποπκορν για να βλεπουμε τα direct κ πανηγυρια για την virtual console για παιχνιδια με 5€ κ πανω στην τσεπουλα του ιαπωνα Α ρε για γελια Και εγω πρεπει να σε λυπηθω τωρα που ησουν απο τους πρωτους που αγορασαν WiiU? Ειχες λογο που το αγορασες? Οχι. Απλα ειχες λεφτα για καψιμο και τα εδωσες εκει που δεν αξιζαν. Ας προσεχες λοιπον. Εγω μαλακας ειμαι που το αγορασα τον προηγουμενο μηνα ας πουμε? Το ιδιο και για το PS3, το αγορασα 3 χρονια μετα την κυκλοφορια του. Μαλακας ημουν? Αν παω δηλαδη εγω τωρα και τα σκασω για PS4 που εμφανεστατα δεν υπαρχει παιχνιδι για παιχνιδι που να με ενδιαφερει, ουτε τωρα αλλα ουτε και για τουλαχιστον το υπολοιπο του 2014, τι θα ειμαι? Θα πρεπει μηπως να αρχισω το κλαμα οτι και καλα η κονσολα δεν εχει τιποτα να παιξω? Οταν την αγοραζα δηλαδη δεν το ηξερα αυτο? Χωρια που εσυ επεσες στην παγιδα. Ειπαμε. Ο κανονας Νο1 για κονσολες ειναι οτι ΔΕΝ αγοραζουμε κονσολες πριν κλεισουν τουλαχιστον 1 χρονο στην αγορα ΕΚΤΟΣ και αν υπαρχει κατι που πραγματικα θες να παιξεις. 1
pigos23 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Και εγω πρεπει να σε λυπηθω τωρα που ησουν απο τους πρωτους που αγορασαν WiiU? Ειχες λογο που το αγορασες? Οχι. Απλα ειχες λεφτα για καψιμο και τα εδωσες εκει που δεν αξιζαν. Ας προσεχες λοιπον. Εγω μαλακας ειμαι που το αγορασα τον προηγουμενο μηνα ας πουμε? Το ιδιο και για το PS3, το αγορασα 3 χρονια μετα την κυκλοφορια του. Μαλακας ημουν? Αλλο ξεκινησαμε να συζηταμε κ να σου λεω κ αλλο απαντας Επισης τα αυθαιρετα συμπερασματα περι πεταμενων χρηματων κτλ κρατησε τα για την παρτη σου
ikaruga24 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Το ιδιο πραγμα συζηταμε. Οταν το πηρες δεν ηξερες τι αγοραζες? Στα τυφλα εβγαλες το πορτοφολι σου και τα εσκασες ή σου βαλανε κανενα πιστολι στο κεφαλι και σου ειπαν να το παρεις με το ζορι? Δεν καταλαβαινω την λογικη του "κλαιω" γιατι δεν εχω να παιξω τιποτα. Αν εχεις λεφτα για ξοδεμα ριξε τα αλλου σε κατι που -θες- να παιξεις. Τοσο απλο ειναι. Ειναι απαραιτητο να φας κολλημα με ενα μονο φορματ οταν εμφανεστατα σε πιανει φωτια και θες να ξοδεψεις τα χρηματα σου για να παιξεις κατι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα