ikaruga24 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Καλα η πιπα οτι και καλα θελει ο κοσμος νεα IP και οτι και καλα αυτος ειναι ο λογος αποτυχιας της κονσολας ειναι μονο για γελια ετσι? Αν ηταν ετσι τα charts θα ηταν γεματα απο νεα IP και οχι απο το Call of dooty 15, Fifa 18, NBA 24 και παει λεγοντας. Ναι οκ καταλαβαινω οτι δεν ειναι το ιδιο να βαζεις τις πωλησεις συγκεκριμενου ειδους με τις πωλησεις διαφορων μαζι αλλα και παλι το νοημα ειναι το ιδιο. Που ειναι το Bravely default στα charts ας πουμε? Μια παραγωγη ΑΑΑ κιολας παρακαλω. Το Wonderul 101 ισως? Το zombieU? Που ειναι οι πωλησεις απο αυτους που ζητανε νεα IP? Σκατα στα μουτρα τους, απο κλαψα και μιρλα και δικαιολογια αλλο τιποτα. 3
Vole Maulder Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ας το πάμε στo Wii αρχικά, που είχε τεράστιο install base. Τα παιχνίδια που υποτίθεται ότι ζητούν όλοι σε τι ποσοστό των κονσολών που είχαν πωληθεί αντιστοιχούν; Και μετά ας πάμε στο Wii U, το Mario που βγήκε τώρα που κριτικοί και παίκτες μαζί εκθειάζουν - και δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι καλό - όπως ήταν εξαιρετικά και τα SMG, πόσο πούλησε; Η σύγκριση με CoD και Fifa ή ξέρω 'γώ τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε δεν είναι επιτυχημένη. Αυτά τα παιχνίδια ζουν λόγω του online multiplayer και πολύς κόσμος που τα παίζει αυτά δεν αγοράζει/παίζει τίποτα άλλο σχεδόν. Οσο γι' αυτά που αναρωτιέσαι πού ήταν στα charts, ikaruga, είναι δυνατόν να είναι σε charts παιχνίδια του launch window ή του ενός έτους μιας κονσόλας που ούτε έχει πουλήσει ούτε έχει στον ορίζοντα ακόμα τα υποτιθέμενα μεγάλα exclusives; Εγώ αν είχα Wii U θα τα είχα αγοράσει και τα δύο, όπως και όλοι μου οι gamers φίλοι, αλλά κανείς μας δεν το αγοράζει για να περιμένει πότε/αν θα βγει άλλο ένα Zelda κι άλλο ένα Metroid. Εν μέρει η νέα κονσόλα φέρνει μαζί της και την περιέργεια για νέες ιδέες, οι οποίες, όσο και να αρμέγονται κάποια IPs στις άλλες δύο κονσόλες, έρχονται σε πρώτο πλάνο πάντα. Η Nintendo, απ' όσο έχω καταλάβει από τους fans της που διαβάζω ή γνωρίζω, πουλάει νοσταλγία μόνο πλέον.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Καλα η πιπα οτι και καλα θελει ο κοσμος νεα IP και οτι και καλα αυτος ειναι ο λογος αποτυχιας της κονσολας ειναι μονο για γελια ετσι? Αν ηταν ετσι τα charts θα ηταν γεματα απο νεα IP και οχι απο το Call of dooty 15, Fifa 18, NBA 24 και παει λεγοντας. Ναι οκ καταλαβαινω οτι δεν ειναι το ιδιο να βαζεις τις πωλησεις συγκεκριμενου ειδους με τις πωλησεις διαφορων μαζι αλλα και παλι το νοημα ειναι το ιδιο. Που ειναι το Bravely default στα charts ας πουμε? Μια παραγωγη ΑΑΑ κιολας παρακαλω. Το Wonderul 101 ισως? Το zombieU? Που ειναι οι πωλησεις απο αυτους που ζητανε νεα IP? Σκατα στα μουτρα τους, απο κλαψα και μιρλα και δικαιολογια αλλο τιποτα. Μην το πας μόνο στα WiiU games, γιατί εκεί υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι δεν έχει πουλήσει αρκετά για να δείξει τις πωλήσεις που θα μπορούσαν να έχουν κάνει τα νέα ip's. Στο 3DS (που κοντεύει 45m κομμάτια) τα ίδια γίνονται με τα νεότερα ip's: -Professor Layton and the Mask of Miracles ~ 1,3m πωλήσεις -Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies ~ 0,3m πωλήσεις Επίσης, τα Dillon's Rolling Western και Pushmo (για τα οποία δεν έχουμε στοιχεία, ώντας μόνο στο eshop) αμφιβάλλω αν έχουν αγγίξει καν τα 300k. Οπότε τι νέα ip's θέλει ο κόσμος; Και μετά ας πάμε στο Wii U, το Mario που βγήκε τώρα που κριτικοί και παίκτες μαζί εκθειάζουν - και δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι καλό - όπως ήταν εξαιρετικά και τα SMG, πόσο πούλησε; Sorry κιόλας, αλλά εδώ είσαι φάουλ. Τόσο το New Super Mario Bros U, όσο και το Super Mario 3D World πάνε γαμι*ντας στις πωλήσεις. Συγκριτικά πάντα με τις συνολικές πωλήσεις της κονσόλας.
gkalas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Που ειναι το Bravely default στα charts ας πουμε? Μια παραγωγη ΑΑΑ κιολας παρακαλω. Το Wonderul 101 ισως? Το zombieU Tα οποια ειναι κορυφαια παιχνιδια και τα τρια.Συνηθως νεα ip ζητανε οι Haters ετσι για να ζητησουν.Το θεμα ειναι οτι στο wii u εδωσε και zombi u η Ninty και wonderful 101 που ειναι τρελα παιχνιδια και τα δυο και παλι δε πουλησε. 1
Vole Maulder Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ε δεν τα λες και νέα IP όταν έχουν 6 τίτλους το καθένα. Επίσης, κανένα από τα δύο δεν είναι της Nintendo και είναι και ιδιαίτερα genres. Νομίζω πως η συζήτηση με αφορμή το άρθρο γίνεται για τα μεγάλα όπλα της N και για το Wii U.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ε δεν τα λες και νέα IP όταν έχουν 6 τίτλους το καθένα. Φαντάζομαι ότι απαντάς σε μένα εδώ σχετικά με το Layton και το Ace Attorney. Όχι δεν είναι νέα, απλά εννοούσα «νέα» υπό την έννοια ότι ξεφεύγουν από το τρίπτυχο Mario/Zelda/Metroid.
Vole Maulder Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Φαντάζομαι ότι απαντάς σε μένα εδώ σχετικά με το Layton και το Ace Attorney. Όχι δεν είναι νέα, απλά εννοούσα «νέα» υπό την έννοια ότι ξεφεύγουν από το τρίπτυχο Mario/Zelda/Metroid. Ναι, σε σένα απαντούσα, απλώς πρόλαβε και έγινε ποστ άλλο την ώρα που έγραφα. Οπως υπονόησα κι από πάνω, ίσως να χρειάζεται ανανέωση το τρίπτυχο. Νέοι κράχτες, κατά έναν τρόπο. Δε λέω να βγάλουν στη σύνταξη τον Μάριο τελείως ή τον Λινκ, αλλά να βγάλουν και τίποτα μεγάλο που να μην είναι spin-off ή "sequel" (υπό την έννοια του ίδιου IP) ή remake. Αν τραβήξουν κόσμο με νέα μεγάλα IPs, νέο κόσμο*, όχι τους νοσταλγούς (που λογικό είναι να λιγοστεύουν με τον καιρό) θα αγοραστούν και περισσότερα μικρότερα ή πιο άγνωστα παιχνίδια που βρίσκονται τώρα παραγνωρισμένα. Αλλά και εκεί χρειάζεται λίγη φαντασία. Λέτε, ας πούμε για το Zombi U, το οποίο πέρα από το ότι έχει το πιο χαζό όνομα έβερ για παιχνίδι, είναι και στο πιο κορεσμένο setting ever μετά τους γαμάτους Αμερικανούς να σπέρνουν εχμ πολιτισμό κι ελευθερία στις ανατολικές χώρες. Ε, σόρι κιόλας, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος υποψήφιος για να κάνει καλές πωλήσεις, ειδικά όταν είναι launch title *Κι εδώ πρόσθεσε και το πρόβλημα του ανύπαρκτου marketing, όπου υπάρχει ακόμα κόσμος που δεν έχει καταλάβει τι είναι καν το Wii U. Κι ανάθεμα κι αν θυμάται κανείς πέρα από μια χούφτα "καμένους" σαν κι εμάς το X, ας πούμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Εντελώς κουβεντα να γινεται εχει γινει το θεμα, αλλα ειναι ωραια συζήτηση. Να πω και εγω την γνωμη μου πανω σε αυτο με τα νεα παιχνιδια και λιγο στην ακρη τα παλιά. Ειμαι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ, κακος η Ν εχασε τα ηνία κατ εμέ εποχη.... Ν64 με το PS1 και GC με το πρωτο Xbox (και μετα ήρθανε τα τουμπανα pc - να βλεπω υπογραφες και εχετε αρκετοι απο αυτα) να οριστικοποιήσουν στην τριτη θεση την Ν. Αυτο δεν ειναι κακο εγω παρατησα κονσολες των δυο ''μεγαλων εταιριων και ειμαι παιδι του steam πια, αλλα οι μονες ΚΟΝΣΟΛΕΣ που ακομα παίρνω ειναι της Ν για αυτο το κατι διαφορετικο και μεσα σε αυτο το κατι διαφορετικο ειναι το controller που αφησε εποχη του Wii ή η γκουμουτσα controller του WiiU KAI AYTA TA 5 IP ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΖΩ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ SNES. Μην τα πειραξουνε και εγω ακομα θα στιριζω Ν να προσθεσω και για τη συμβατότητα προς τα πισω που διαβασα, οχι καλο - το καλυτερο ειναι να υπαρχει και ας την πληρωσω παραπανω στην νεα κονσολα αν και οταν ερθει... Η Ν ποτε δεν εκανε χαζομαρες με media center κτλ και καλος έπραττε - αλλα η συμβατοτητα προς τα πισω ητανε παντα στα ++++++
neratzojuice Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Α ρε τυχεροί που είστε. Ειχα γράψει σεντονάρα με υπερανάλυση αλλα οταν πάτησα απαντηση έφαγε lag το καμάρι μου και σβήστηκε. Anyway ήθελα να πώ οτι όσους τίτλους νέους και να βγάλει η Ν δεν πρόκειται να συγκινήσει τον κόσμο του xbox playstation. Δηλαδή πρώτη κονσόλα δε γίνεται. Για να πετύχενε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αλλάξει ριζικά στρατηγική κατι το οποίο δεν πρόκειται να κάνει.
pigos23 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Λεω να το (ξανα) παρω κ βλεπω εχει καλη τιμη ο γερμανος.Να ρωτησω στα mall τα καταστηματα εχουν το ιδιο ωραριο με εξω στην αγορα;Δλδ αμα παω αυριο μεσημερι/απογευμα θα ειναι ανοιχτος στο mall μαρουσι;
skanjos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Α ρε τυχεροί που είστε. Ειχα γράψει σεντονάρα με υπερανάλυση αλλα οταν πάτησα απαντηση έφαγε lag το καμάρι μου και σβήστηκε. Anyway ήθελα να πώ οτι όσους τίτλους νέους και να βγάλει η Ν δεν πρόκειται να συγκινήσει τον κόσμο του xbox playstation. Δηλαδή πρώτη κονσόλα δε γίνεται. Για να πετύχενε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αλλάξει ριζικά στρατηγική κατι το οποίο δεν πρόκειται να κάνει. έτσι είναι ,π.χ προσωπικά θέλω Home console nintendo για fire emblem/zelda/metroid (όχι για mario),μέχρι στιγμής η αγορά wii u είναι καλύτερη αγορά απο το ps4/one με τα παιχνίδια που έχει έξω το wii u, αλλα... αγοράζω πάντα κονσόλες με τον παράγοντα μέλλον, όταν ξέρω οτι θα βγει uncharted 4 και όλα τα άλλα καλούδια 3rd party και first party δεν μπορώ να ξοδέψω 250-300ε για wii u όταν πρέπει να ξοδέψω καμιά 500άρα για ps4(console+plus+game) ,με πιο μικρή τιμή θα το τσιμπήσω, όσοι είναι παλιοί gamer απο nes/snes era και ασχολούνται ακόμα με το gaming θα το τσιμπήσουν αρκεί να έχει value for money vs competition, αυτή τη στιγμή δεν έχει. κοιτούσα τις τιμές πριν λίγο στο amazon, σε βάζει σε σκέψεις,πχ η μόνη σωστή επιλογή για μένα είναι το zombie u pack καθώς έχει το controller, εφόσον τα άλλα δεν το έχουν και είναι στην ίδια τιμή είναι βλακεία, btw μάρεσαν πολύ και οι τιμές σε zombie u/batman games ,γενικά όλα τα 3rd party κοντά στις 10-20 λίρες, και μετά έχεις την !@$%#!@%#%$ την νιντέντο που όλα τα first party είναι πανάκριβα όπως πάντα. κάτι πρέπει να κάνει για τις τιμές των παιχνιδιών ,και στο 3ds τα ίδια ,αλλα αν θέλει να πουλήσει το wii u ας ρίξει λίγο τις τιμές με τον καιρό,ποντάρει στο οτι ο κόσμος θα αγοράσει νέα κονσόλα και θα θέλει τα νιντέντο games ,έτσι θα πουλήσουν και σε αυτές τις τιμές ,καλό αυτό αλλα όταν ο άλλος θα δει στο Ps4 το uncharted 4 σε 1 χρόνο σε 20ε και το nsmb παιχνίδι 3 χρονών τότε θα κάνει ακόμα 40ε θα πει ε μας δουλέυουν ψιλό γαζί . δεν ξέρω πόση χασούρα θα έχουν αν ρίξουν τις τιμές,πάντως και Software και hardware θέλουν ένα τεράστιο push και θα φέυγουν σαν Hotcakes btw αν είχα wii u θα είχα αγοράσει zombie u/batman arkham,rayman legends μόνο και μόνο επειδή είναι φτηνά 1
neratzojuice Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Εγω όμως έλεγα για τους πατροπαράδοτους gamers της Ελλάδας που παίζουν κλασικά pro (που μέχρι και εγώ που δεν παίζω ποδοσφαιράκια βλέπω οτι το fifa όντως είναι καλύτερο) COD και δεν ασχολούνται με τπτ άλλο. Σε αυτούς που τους αρέσουν τα games και το τι μπορεί να σου προσφέρι μία κονσόλα-game, για μένα χάνει αμα δεν έχει Wii U. Επίσης θα έχανε αν το Wii U και γενικότερα η Ν περπατούσε στα χωράφια της sony-ms. Εσένα απ'οτι καταλαβαίνω σου αρέσει σε αντίθεση με αυτούς που περιγράφω και το βασικό πρόβλημα είναι το οικονομικό (κατανοητότατο) όπως και σε πολλούς άλλους. Το πρόβλημα δεν είναι η κονσόλα που δεν έχει καλό h/w και οι παλιοί τιτλοι που δεν έχουν κυκλοφορήσει στη νέα τους έκδοση. Σε όποιον του αρέσει η κονσόλα την παίρνει για αυτό που είναι όπως θα πάρει μια άλλη κονσόλα για να του προσφέρει κάτι άλλο. Γι'αυτό λέω οτι το Wii U είναι απλά διαφορετικό. Απλά δεν ακολουθεί τα γούστα της εποχής. Το ρεαλισμό και δεν ξερω τι άλλο. Μπορεί να φαίνομαι απόλυτος σε αυτα που λέω αλλά δεν είμαι. Ετσι μου βγήκε Δε τα πάω καλά με το γραπτό λόγο
Vole Maulder Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Sorry κιόλας, αλλά εδώ είσαι φάουλ. Τόσο το New Super Mario Bros U, όσο και το Super Mario 3D World πάνε γαμι*ντας στις πωλήσεις. Συγκριτικά πάντα με τις συνολικές πωλήσεις της κονσόλας. Η ερώτησή μου δεν έγινε υπό τη μορφή επιχειρήματος, οπότε δεν τίθεται θέμα φάουλ ή κανονικού μαρκαρίσματος Απλώς ρώτησα πώς έχουν πουλήσει. Εδώ όμως φαίνεται το μεγαλύτερο υποβόσκον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Nintendo με το Wii U. Το κόστος ανάπτυξης που συνοδεύει τη μετακίνηση σε HD. Οι άλλοι το έφαγαν όλο αυτό στις αρχές του 2005-2007, όπου και ομάδες χρειάστηκε να μεγαλώσουν και καθυστερήσεις να γίνουν κλπ. Οπότε έχουμε διπλό ζήτημα. Από τη μία αργούν και θα αργήσουν πολύ να δώσουν νέα παιχνίδια, έστω και στα ίδια IP, και από την άλλη θα χρειάζονται υψηλά νούμερα πωλήσεων για να βγάλουν κέρδος. Απ' ό,τι φαίνεται, στο marketing δεν ξοδεύουν και πολλά, οπότε πιθανώς δε θα χρειάζονται 3 και 5 εκατομμύρια για να βγάλουν μόνο τα "σπασμένα", αλλά και πάλι, η κλίμακα έχει αλλάξει. Γι' αυτό χρειάζονται επειγόντως να αυξήσουν το install base. Επειδή μπορεί αυτά τα παιχνίδια που λες να πούλησαν καλά αναλογικά με τις κονσόλες που έχουν πουληθεί, αλλά τα νούμερα είναι καλά; Εγω όμως έλεγα για τους πατροπαράδοτους gamers της Ελλάδας που παίζουν κλασικά pro (που μέχρι και εγώ που δεν παίζω ποδοσφαιράκια βλέπω οτι το fifa όντως είναι καλύτερο) COD και δεν ασχολούνται με τπτ άλλο. Σε αυτούς που τους αρέσουν τα games και το τι μπορεί να σου προσφέρι μία κονσόλα-game, για μένα χάνει αμα δεν έχει Wii U. Επίσης θα έχανε αν το Wii U και γενικότερα η Ν περπατούσε στα χωράφια της sony-ms. Εσένα απ'οτι καταλαβαίνω σου αρέσει σε αντίθεση με αυτούς που περιγράφω και το βασικό πρόβλημα είναι το οικονομικό (κατανοητότατο) όπως και σε πολλούς άλλους. Το πρόβλημα δεν είναι η κονσόλα που δεν έχει καλό h/w και οι παλιοί τιτλοι που δεν έχουν κυκλοφορήσει στη νέα τους έκδοση. Σε όποιον του αρέσει η κονσόλα την παίρνει για αυτό που είναι όπως θα πάρει μια άλλη κονσόλα για να του προσφέρει κάτι άλλο. Γι'αυτό λέω οτι το Wii U είναι απλά διαφορετικό. Απλά δεν ακολουθεί τα γούστα της εποχής. Το ρεαλισμό και δεν ξερω τι άλλο. Μπορεί να φαίνομαι απόλυτος σε αυτα που λέω αλλά δεν είμαι. Ετσι μου βγήκε Δε τα πάω καλά με το γραπτό λόγο Δεν καταλαβαίνω γιατί κοιτάμε την αγορά της Ελλάδας ως οτιδήποτε ενδεικτικό.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Η ερώτησή μου δεν έγινε υπό τη μορφή επιχειρήματος, οπότε δεν τίθεται θέμα φάουλ ή κανονικού μαρκαρίσματος Απλώς ρώτησα πώς έχουν πουλήσει. Εδώ όμως φαίνεται το μεγαλύτερο υποβόσκον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Nintendo με το Wii U. Το κόστος ανάπτυξης που συνοδεύει τη μετακίνηση σε HD. Οι άλλοι το έφαγαν όλο αυτό στις αρχές του 2005-2007, όπου και ομάδες χρειάστηκε να μεγαλώσουν και καθυστερήσεις να γίνουν κλπ. Οπότε έχουμε διπλό ζήτημα. Από τη μία αργούν και θα αργήσουν πολύ να δώσουν νέα παιχνίδια, έστω και στα ίδια IP, και από την άλλη θα χρειάζονται υψηλά νούμερα πωλήσεων για να βγάλουν κέρδος. Απ' ό,τι φαίνεται, στο marketing δεν ξοδεύουν και πολλά, οπότε πιθανώς δε θα χρειάζονται 3 και 5 εκατομμύρια για να βγάλουν μόνο τα "σπασμένα", αλλά και πάλι, η κλίμακα έχει αλλάξει. Γι' αυτό χρειάζονται επειγόντως να αυξήσουν το install base. Επειδή μπορεί αυτά τα παιχνίδια που λες να πούλησαν καλά αναλογικά με τις κονσόλες που έχουν πουληθεί, αλλά τα νούμερα είναι καλά; Δεν καταλαβαίνω γιατί κοιτάμε την αγορά της Ελλάδας ως οτιδήποτε ενδεικτικό. Συγκεκριμένα οι δύο Mario τίτλοι του WiiU -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι απολύτως επιτυχημένοι, τόσο αναλογικά σχετικά με τις πωλήσεις της κονσόλας, όσο και συνολικά σαν πωλήσεις χωρίς να λάβουμε υπόψιν τις πωληθέντες κονσόλες. Σύμφωνα με το vgchartz το World έχει πουλήσει 1,65m κομμάτια, ενώ το Bros 3,55m (αφήνω επίτηδες εκτός το Luigi) με την κονσόλα να έχει πουλήσει 5,5m περίπου. Αντίστοιχα το Beyond: Two Souls -το οποίο θεωρήθηκε επιυχημένο παιχνίδι- πούλησε μόλις 1m, ενώ το TLoU που είναι και GOTY για το 2013 πούλησε 4,2m με το PS3 να αγγίζει τα 80m πωλήσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν μάλιστα το γεγονός ότι η Nintendo δεν ρίχνει ποτέ τις τιμές στα 1st party παιχνίδια, τότε θεωρώ ότι τα δύο Mario ήταν επιτυχημένα οικονομικώς τόσο αναλογικά όσο και ρεαλιστικά. Κατά τα άλλα, συμφωνώ, η παγίδα που έχει πέσει η N είναι το υψηλό κόστος ανάπτυξης παιχνιδιών και όπως έχω ξαναπεί είναι η ίδια λούμπα που έχει πέσει η Sony με το PSV. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα