vag.patrick Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 γραφει πραγματα που ξερουμε ρε γμτ... και το ps3 για 2 χρονια δεν ειχε πολλα να δωσει...τεσπα, το βασικο ειναι να μην εχουμε ως κριτηριο το παρελθον αλλα να κοιταμε το μελλον... δε ξερω γιατι ειναι αυτη που ειναι η νιντεντο εμενα με ευχαριστει το game που μου δινει και ειμαι ανοιχτος σε ολα τα ενδεχομενα των 3rd party. ειδωμεν , γιατι ειναι πλεον τερμα κουραστικο να διαβαζω την καταστροφολογια παντου γι αυτην την εταιρεια... 1
Vole Maulder Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχει διαφορά μεταξύ καταστροφολογίας και ανάλυσης/θεώρησης για μια κατάσταση. Δε νομίζω ότι καταστροφολογεί το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά ότι είναι κατά έναν τρόπο κι απάντηση σε ορισμένα σενάρια καταστροφολογίας. Και δε μιλά καν για 3rd party, αυτά είναι πολύ δευτερεύοντα όταν μιλάμε για Nintendo platforms, ούτως ή άλλως.
gkalas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Υπάρχει διαφορά μεταξύ καταστροφολογίας και ανάλυσης/θεώρησης για μια κατάσταση. Δε νομίζω ότι καταστροφολογεί το συγκεκριμένο άρθρο, Αυτο ακριβως.Ο τυπος λεει μια αποψη.Ακομα και ανωνυμη να ηταν ειναι μια απλη προσωπικη αποψη και απολυτα σεβαστη.Αλλο αυτο ομως και αλλο καθε τρεις και λιγο να βγαινει καποιος ανωνυμα που υποστηριζει οτι δουλευει σε καποια εταιρια και να λεει οτι το μηχανημα ειναι νεκρο για την εταιρια που δουλευει.Στο ενα ειναι αποψη προσωπικη και στο αλλο στιγματιζει μια εταιρια στην οποια υποτιθεται δουλευει. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2014 από gkalas 1
vag.patrick Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχει διαφορά μεταξύ καταστροφολογίας και ανάλυσης/θεώρησης για μια κατάσταση. Δε νομίζω ότι καταστροφολογεί το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά ότι είναι κατά έναν τρόπο κι απάντηση σε ορισμένα σενάρια καταστροφολογίας. Και δε μιλά καν για 3rd party, αυτά είναι πολύ δευτερεύοντα όταν μιλάμε για Nintendo platforms, ούτως ή άλλως. Δε μιλουσα για το συγκεκριμενο αρθρο.γενικα μιλαω......οπως και να χει ειναι δεκτο κ ψιλο συμφωνω... 1
NickTG Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Ένα ενδιαφέρον κομματάκι από το άρθρο: "Nintendo is a games company. It has absolutely no vested interest in the console business beyond selling video games - primarily its own video games. It is, really, a developer-publisher, an autonomous premium games label, like Blizzard or Rockstar. It happens to make its own consoles as part of its development process - because, on both a business and a philosophical level, I don't think Nintendo believes you can separate hardware and software." Το οποίο με διάφορους τρόπους έχει γραφτεί αρκετές φορές και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. 1
mtzs Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 για μενα το πιο ενδιαφερον ειναι αυτο "Nintendo's last major new IP launch was Wii Sports, back in 2006" Το οποιο αμεσα συσχετιζεται με το παρακατω "Last year, I asked Eiji Aonuma, producer of the Legend of Zelda series and one of Miyamoto's most trusted lieutenants, if he thought the company needed new game series. He replied that it was difficult to balance incubating new IP and young talent with the need to maintain the many Nintendo series fans love. I'm sympathetic, but I think it's reached a point where the first task is more urgent than the second" Συμπερασμα: Τι πρεπει να κανει η Ν; Εδω σας θελω Τα τινα εχουν ως εξης με την υπαρχουσα κατασταση Να δωσει νεα IP's χλωμο. Γιατι εχει να επικεντρωθει σε νεο Ζελντα, Metroid, Smash που "υποτιθεται" τα θελει ο κοσμος (πιστοι φαν της). Και εγω θα γουσταρα να τα δω αυτα αν ειχα τη κονσολα. Απ την αλλη ομως υπαρχει και ο αντιλογος οτι εχουν κουρασει αρκετο κόσμο οσο μαματα κι αν ειναι. Οι τριτοι την εχουν κλασμενη κυριως λογω hardware - μικρης εγκατεστημενης βασης και αυτο ειναι μεγαλο μειον. Αρα αν συνεχισει ετσι το λογικο ειναι να συνεχισει να πουλαει με τους ιδιους ρυθμους ως δευτερη κονσολα σε αυτους που τους παιρνει γιατι ως πρωτη ουτε λογος (νομιζω εχει ξεκαθαριστει αυτο απόλυτα) Εκτος κι αν γινει το εξωφρενικο και δωσει το Ζελντα (που θα το δωσει πιστευω σιγουρα) + 2-3 νεους τιτλους οπως αυτη ξερει να βγαζει, σε συνδυασμο με official price drop. Βαλε και καμποσα (γιατι για ολα ουτε λογος) 3rd parties να βγαλει κουτσα στραβα 2-3 χρονια Χρονολογικα ομως δε την βολευει το timing και τι εννοω. Πες οτι βγαζει WiiU2 σε 3 χρονια. Να κανει το ιδιο λαθος αποκλειεται. Δηλαδη θα πρεπει να συνοδευτει day one με 2 δυνατους τιτλους. Θα αρχισει παλι η μουρμουρα ο Μαριο φουρναρης, ο Λουτζι ταξιτζης, Ζελντα στο δασος του Σεϊχ σου και παει λεγοντας. Αρα και εκει θελει ενα τουλαχιστο νεο IP. Σε συνδυασμο με χαρακτηριστικα κονσολας καλυτερα απο τα PSONE (ρισκο μεγαλο αυτο) για να μπορεσει να τα χτυπησει. Συν του οτι μεχρι τοτε και οι 2 κονσολες μαζι θα ειναι στα πανω τους οσον αφορα εγκατεστημενη βαση χρηστων, τιτλους, υποστηριξη απο 3rd parties θα εχει πολυ δυσκολο εργο Πλεον ετσι οπως τα εκανε πρεπει να παρει μεγαλα ρισκα αν θελει να βγει απο τον λακκο που η ιδια ανοιξε για να πεσει μεσα. Καθε διαφορετικη ερμηνεια των παραπανω καλοδεχουμενη !!
NickTG Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Προσπαθώ να καταλάβω ακόμα το υποτίθεται. Αν υποτίθεται τα ήθελαν δεν θα έκαναν και πωλήσεις.
dekulinkgr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Διαφορετικη ερμηνεια δεν χρειαζεται.Τα ειπες ολα πιστευω.Το μονο που διαφωνω ειναι με το wiiu2 καθως ειναι παρα πολυ νωρις.Παντως να κανει comeback οπως εκανε το 3ds το θεωρω απιθανο.Για φετος θα εχει λιγους αλλα ποιοτικους τιτλους. Το bayonetta 2 οσο γαματο θα ειναι δεν προκειται να σπρωξει μηχανηματα.Αρα η δουλεια πεφτει στα mario kart,μετα smash bros και τελος το donkey kong.Εγω βεβαια περιμενω το donkey kong,ειναι ο λογος που αγορασα την κονσολα.Τωρα εγω σαν fanboy της ninty ειναι για μενα η 1η κονσολα.Να παρω και ps4 ή xone χλωμο καθως πλεον,οπως πιστευω ισχυει για πολυς κοσμος,εχω το pc για ολα τα multiplatform που θα βγουν. Ενα τελευταιο ειναι εχω πλεον βαρεθει αρθρα για την Nintendo με το τι εφταιξε που παει χαλια το wiiu,τι θα κανει μετα,πως μπορει να ανακαμψει.Πολυ αρνητισμος απο την gaming κοινοτητα. 1
Typhonios Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Διαφορετικη ερμηνεια δεν χρειαζεται.Τα ειπες ολα πιστευω.Το μονο που διαφωνω ειναι με το wiiu2 καθως ειναι παρα πολυ νωρις. Παντως να κανει comeback οπως εκανε το 3ds το θεωρω απιθανο.Για φετος θα εχει λιγους αλλα ποιοτικους τιτλους. Το bayonetta 2 οσο γαματο θα ειναι δεν προκειται να σπρωξει μηχανηματα.Αρα η δουλεια πεφτει στα mario kart,μετα smash bros και τελος το donkey kong.Εγω βεβαια περιμενω το donkey kong,ειναι ο λογος που αγορασα την κονσολα. Τωρα εγω σαν fanboy της ninty ειναι για μενα η 1η κονσολα.Να παρω και ps4 ή xone χλωμο καθως πλεον,οπως πιστευω ισχυει για πολυς κοσμος,εχω το pc για ολα τα multiplatform που θα βγουν. Ενα τελευταιο ειναι εχω πλεον βαρεθει αρθρα για την Nintendo με το τι εφταιξε που παει χαλια το wiiu,τι θα κανει μετα,πως μπορει να ανακαμψει.Πολυ αρνητισμος απο την gaming κοινοτητα. Καλύτερα ούτε κι εγώ δεν θα μπορούσα να το πω PC για τα multiplatform , τα οποία θα είναι η καλύτερη έκδοση πάντα σε σύγκριση με τα next gen (my arse) PS4/Xbox One και Wii U για DK, Zelda, Mario Kart, Wonderful 101,Mario Kart and the list goes on. To Wii U προσωπικά θα τα βγάλει τα φράγκα του και θα το ξεζουμίσω αλλά σε 2 χρονάκια από τώρα NEW console με specs σαν του PS4/Xbox One, οικονομικά το αντέχει η Nintendo (εδώ το άντεξε το ερείπιο η SONY) και launch με κάνα 2-3 third party titles, κάνα 2 second party (βλέπε Platinum) και NEW Zelda ή Metroid και έκανε το Μπαμ. Meanwhile to 3DS πουλάει σαν τρελό...παίζει να ξεπεράσει και το PS1 σε πωλήσεις.
ikaruga24 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 για μενα το πιο ενδιαφερον ειναι αυτο "Nintendo's last major new IP launch was Wii Sports, back in 2006" Το προβλημα ειναι οτι τα IP της nintendo δημιουργουν εξαρτηση και ο κοσμος θελει και αλλο απο αυτα. Δεν βοηθαει και το γεγονος οτι καθε φορα ολα αυτα τα IP's εχουν παντα (το λιγοτερο) υψηλη ποιοτητα. Μια εταιρια λοιπον σαν και αυτη που εχει ενας Θεος ξερει ποσα διαφορετικα IP και που ΟΛΑ θα πρεπει να τα καλυπτουν καθως υπαρχει ζητηση για ολα εεεε ειναι και καπως δυσκολο να βασταει σε τοσα πολλα και διαφορετικα μετωπα. Οπως και να το κανουμε πρεπει να υπαρχει χρονοδιαγραμμα. Σε καμια των περιπτωσεων δεν θα δουμε να κυκλοφορουν τον ιδιο μηνα Mario και Zelda ας πουμε (δεδομενου οτι ειναι και τα 2 νεα παιχνιδια). Η nintendo εχει ηδη παρα πολλα IP, καποια πρεπει να τα σκοτωσει για να δωσει θεση σε αλλα IP. Ελα ομως που κανεις δεν ειναι διατεθειμενος να σκοτωσει καποιο απο αυτα τα IP προκειμενου να δωσει θεση σε ενα νεο IP. Εγω σιγουρα δεν θα ηθελα να δω σκοτωνουν (παραδειγμα) Zelda για να δωσουν θεση σε καποιο αλλο παρομοιο αλλα νεο IP. Κοινως το τερας εχει γιγαντωθει και ειναι εξαιρετικα δυσκολος ο τροπος να το ελεγξεις. Προσωπικα θεωρω οτι απλα δεν πρεπει να βιαστουν. Απλα ας προσπαθησουν να βαλουν μεσα στο χρονοδιαγραμμα τους και καποιο νεο ip και ας ειναι λιγοτερο κραυγαλεο. Κατα τα αλλα ειναι ψεμα οτι η nintendo εχει να παρουσιασει νεο IP απο το 2006. Το pushmo τι ειναι? (ενα παραδειγμα πανω πανω απο το κεφαλι μου).
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 δυστυχώς τα αρνητικά σχολια πανε και έρχονται για την πιο γ@μ@τη κονσολοεταιρια. και το WiiU κατα την γνωμη μου ειναι τρομερη κονσολα ΚΑΙ η καλυτερη της. και το χειριστήριο και τα παιχνιδια μπορεις να βαλεις απο το Wii, και το pro controller εχει.
vag.patrick Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Η κατασταση ειναι μπερδεμενη...ειναι 2 στρατοπαιδα... Το ενα π θελει τα ip και πιστευει οτι δε μπορει να σου δωσει και κατι αλλο. Και το 2ο το οποιο δεν του αρκει ο μαριο κλπ κλπ γτ βαρεθηκε να τον βλεπει και επισης να βλεπει το τελευταιας γενιας μηχανημα να μν πληρει ας πουμε προυποθεσεις unreal engine 4......εγω θα το αφησω στην μοιρα του το κονσολι γτ το παρελθον μου διδαξε οτι κονσολα/εταιρεια που εφερε την άλλαγη και πηγε αντιθετα του ρευματος , την εκαναν να αποτυχει, τα προβατα ψαρωσαν και επειτα 5τιας ολοι την εψαχναν για τα γαματα της ip .... Ο εμετος ο ιδιος δλδ...
Vole Maulder Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Εγώ άλλο αναρωτιέμαι. Πέρα από το Mario Kart, τα υπόλοιπα κλασικά IP που όλοι θέλουν πόσο έχουν πουλήσει; Επειδή έχω μια υποψία πως είναι λίγο θεωρητική η ζήτηση. 1
gkalas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Παιδια θελει και νεα ip αλλα εγω ως λατρης της Nintendo θελω στανταρ τα κλασικα της διαμαντια να τα ξαναπαιξω.Δε γινεται να θυσιαστει το Zelda για κανενα νεο ip.Δε γινεται να θυσιαστει το Metroid για κανενα ip.To ευτυχημα ειναι να προσλαβουν κοσμο να φτιαχνει νεα ip's και ταυτοχρονα να ετοιμαζει τα διαμαντια της για εμας τους που τα λατρευουμε.Μακαρι να γινει ετσι.Το κακο ειναι οτι οσα νεα ip's και να βγαλει,οι haters παραμενουν haters και δε προκειται να παρουν την κοσνολα.Αυτη τη στιγμη αυτη η κονσολα εχει καποια διαμαντακια και ερχονται και αλλα και ομως καποιοι πανε και παιρνουν xbox one και ps4 για να παιξουν τι?Τον καταλαβαινω καποιον που θελει να παιζει και multiplatform να προτιμησει καποια αλλη πλατφορμα γιατι ειναι γνωστο οτι Nintendo και Third parties δε πανε μαζι,αλλα να εχει pc και να τσιμπαει απο τωρα τις αλλες δυο και οχι το u δε το καταλαβαινω.Εγω μεχρι στιγμης παντως σε τρια ατομα που επεισα να παρουν το u εναντι των αλλων 2 δηλωνουν υπερευχαριστημενοι.Ο καιρος θα δειξει τι θα απογινει με την κονσολα παντως για μενα αυτη τη στιγμη αν αξιζει μια κονσολα αυτη ειναι το u. Εdir:Vole να τονισω οτι ολοι ζητανε Metroid αλλα σε πωλησεις δε πλησιασε ποτε τα αλλα franchises της Nintendo.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Εγώ άλλο αναρωτιέμαι. Πέρα από το Mario Kart, τα υπόλοιπα κλασικά IP που όλοι θέλουν πόσο έχουν πουλήσει; Επειδή έχω μια υποψία πως είναι λίγο θεωρητική η ζήτηση. Τι εννοείς; Δεν έχει βγει Mario Kart ακόμα για το WiiU. Εννοείς συνολικά, από πάντα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα