Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πρώτα δύο μόνο reviews δεν είναι. Οταν βάζεις μια βαθμολογία σε ένα παιχνίδι πρέπει να τη στηρίζεις και με τα ανάλογα λόγια. Το κείμενό σου πρέπει να "διαβάζεται" ως ο βαθμός που δίνεις, σε σημείο που ο βαθμός να μην έχει σημασία. Το μόνο από αυτά που επεκτείνεται είναι το 4ο. Το metacritic δεν είναι άξιο αναφοράς, κατά τη γνώμη μου, δεν το πάτησα καν το λινκ.

Διάβασα και το review του Eurogamer και, αν μη τι άλλο, τα γραφόμενα στηρίζουν μια χαρά το βαθμό. 

Και στην τελική, έτσι θα έπρεπε να είναι τα reviews για τα περισσότερα παιχνίδια, κι έτσι θα ήταν αν δεν έμπαινε γραμμή από "πάνω" για τον Α ή Β λόγο στα περισσότερα ΑΑΑ. Το ότι πολλοί έχουν κακομάθει έτσι κι όταν βλέπουν συγκρουόμενες γνώμες ταράζονται είναι πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η βιομηχανία και το σύστημά της. Οποιος δε γουστάρει ό,τι γουστάρουμε (ή θέλουμε να γουστάρουμε) βαφτίζεται καθυστερημένος ή αυτιστικός ή attention whore.

Rant over :P

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σ λεω, δν αμφιβαλω για τα reviews μου τι σπαει ομως γτ ολα οπως ξερουμε τα reviewer sites παντα με καποιες εξαιρεσεις , δινουν 9ρια σε κατι game οτι να ναι κ επειδη

αυτο ερχεται απο μια κονσολα π σε 5 παιχνιδια ακουνε 5 στραβα, τους βλεπεις να γραφουν οτι θελουν να διαβασουν οι καχυποπτοι κ προιδεασμενοι...σιγουρα θελω η κονσολα να παει καλα, αλλα ενα κακο παιχνιδι ειναι κακο παιχνιδι.. το θεμα ειναι να ειναι.... στην προηγουμενη γενια κ σε αυτη φυσικα βλεπω τους reviewers να θελουν να σκοτωσουν την νιντεντο κ οτι παλιο υπαρχει απ τις γενιες που μας μεγαλωσαν....

Sent from my GT-N7100 using Insomnia

• Moderators
Δημοσ.

Η τιμή έχει προσγειωθεί σε απόλυτα λογικά νούμερα. 

Διαφωνώ, τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω εγώ από τη μεριά μου. Επειδή πλέον αγοράζω μόνο digital περιεχόμενο, μαζί με το WiiU πρέπει να υπολογίζω και έναν 1 TB external σκληρό χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. Άρα αυτομάτως πάμε στα 380 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, κονσόλα σκέτη.

Δεν μπορώ να δώσω τόσα λεφτά για WiiU, όταν έχω προπαραγγείλει PS4 με 344 ευρώ (έστω και με τον «αστείο» 500άρη σκληρό). Θα νιώθω λίγο μαλάκας αν το κάνω. Ξαναλέω, μιλάω για μένα προσωπικά, μην προσβληθεί κανένας. Όποιος δεν τον ενοχλεί να βάζει και να βγάζει δισκάκια, βρίσκω την τιμή του WiiU συμπαθητική.

Δημοσ.

Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει το βαλε-βγαλε αλλα η τιμη σιγουρα δεν ειναι ακομα εκει που πρεπει για μενα. Θελω να πληρωσω ΜΑΞ 300 ευρω για premium πακετο + Zelda (ή αλλο παιχνιδι που θα θελω) + εξωτερικο δισκο. Βεβαια ολα αυτα που λεω θα πανε στον βροντο μολις βγει Bayonetta και Χ οπου εκει απλα δεν θα αντεξω και τα σκασω στην καλυτερη δυνατη προσφορα που θα βρω. 

Δημοσ.

Σ λεω, δν αμφιβαλω για τα reviews μου τι σπαει ομως γτ ολα οπως ξερουμε τα reviewer sites παντα με καποιες εξαιρεσεις , δινουν 9ρια σε κατι game οτι να ναι κ επειδη

αυτο ερχεται απο μια κονσολα π σε 5 παιχνιδια ακουνε 5 στραβα, τους βλεπεις να γραφουν οτι θελουν να διαβασουν οι καχυποπτοι κ προιδεασμενοι...σιγουρα θελω η κονσολα να παει καλα, αλλα ενα κακο παιχνιδι ειναι κακο παιχνιδι.. το θεμα ειναι να ειναι.... στην προηγουμενη γενια κ σε αυτη φυσικα βλεπω τους reviewers να θελουν να σκοτωσουν την νιντεντο κ οτι παλιο υπαρχει απ τις γενιες που μας μεγαλωσαν....

Sent from my GT-N7100 using Insomnia

Νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο. Αν υπάρχει κάποια εταιρεία που στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιχνίδια της είναι στο απυρόβλητο για τους περισσότερους reviewers αυτή είναι η Ν. Αν τολμούσαν τα mainstream sites να δώσουν στα τελευταία Zelda, ας πούμε, τις βαθμολογίες που τους άξιζαν (βασιζόμενος πάντα στο τι έγραφαν στο review, όχι στο τι πιστεύω εγώ προσωπικά για τα παιχνίδια) θα τους είχαν λιντσάρει. 

Τώρα, ότι δίνουν 9άρια και 10άρια σε παιχνίδια που δεν τα αξίζουν για κανένα λόγο, όντως το κάνουν. Σε αυτό μαζί σου. 

Λίγο off topic, αλλά όχι τελείως: Τσέκαρε το The Stanley Parable στο Steam. 

• Like 1
Δημοσ.

Τοσο πολεμο που τρωει η Nintendo Vole δε τον εχει φαει ποτε καμια εταιρια.Μη λεμε οτι θελουμε.Στην τελικη το τελευταιο Zelda δε καταλαβα τι ακριβως βαθμο θα επρεπε να ειχε παρει.Κορυφαιο ηταν οπως και καθε παιχνιδι Zelda που βγαινει.Μετριο Zelda δεν εχει βγει ποτε (Εκτος του cd i).

Δημοσ.

Gkalas, δυστυχώς επιβεβαιώνεις αυτό που λέω. Διάβασε τα reviews των τελευταίων Zelda να δεις πώς "διαβάζουν" και πες μου αν ταιριάζουν οι βαθμολογίες. 

Και σιγά τον πόλεμο που έχει φάει. Εχουμε ξεχάσει τι σημαίνει κριτική, μου φαίνεται.

Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει τι θες να πεις.Γραφουν αρνητικα στα reviews και βαζουν θετικο βαθμο?Εξηγησε λιγο γιατι καπου μπερδευτηκα.Επισης πες μου ποια ειναι τα τελευταια Zelda και που διαφωνεις αν διαφωνεις με τους πολυ καλους βαθμους που παιρνουν.Για τον πολεμο που εχει φαει το wii u απ'ολους δε θα μιλησω.Καποιες φορες δικαια αλλα το ξεχειλωσαν μεχρι εκει που δε παει.Αυτο που εχει γινει με το wii u δε ξαναγινε ποτε και πουθενα.Επισης κριτικος που κραζει το χειρισμο ενω ο τυπος δεν εχει καταλαβει ουτε πως να συνδεει το χειριστηριο (skyward sword) ή που εβαζε 4 σε ενα απο τα καλυτερα survival horror των τελευταιων ετων (zombi u) απλα επιβεβαιωνει εμας που λεμε περι τσατσων και στημενων κριτικων ή για να μην ειμαι και αδικος απλα ασχετων με τον χωρο.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που μαλλον θελει να πει ο Vole ειναι οτι , αν διαβασει κανεις π.χ το review του gamespot για το skyward sword θαβει το παιχνιδι συνεχεια.Μονο αρνητικα λογια εχει να πει και στο τελος του βαζει 7.6 ,το οποιο δεν το λες και κακο βαθμο.Αν θυμαμαι καλα το ιδιο ισχυει και στο gametrailers για το ιδιο παιχνιδι.Καθολου ενθουσιωδης για το παιχνιδι και του βαζουν 9.1.Εχει δικιο εν μερει ο Vole στο θεμα αυτο.
Ομως αυτο δεν αναιρει το πολεμο που τρωει η Nintendo απο σχεδον ολους.Για ολα φταει η Nintendo,δεν παει καλα η Nintendo ,εδω και 20 χρονια θα κλεισει η Nintendo και αλλα τετοια.Εε κατανταει πλεον βαρετο.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλαμε για το ιδιο gamespot που εθαψε το παιχνιδι για το χειρισμο του και ο βλακας ο reviewer δεν ηξερε πως παιζεται το παιχνιδι?Το Skyward για 9αρι ηταν οπως και καθε Zelda που βγαινει.Πλεον και μετα τις ασχημες κριτικες του Beyond δε ξανασχολουμαι με reviews παιχνιδιων.Τα βλεπω youtube και τα αγοραζω να τα παιξω.Υπαρχουν πολλοι ηλιθιοι που δηλωνουν reviewers και δε ξερουν τι γραφουν.Ο καθενας μονο τα ματια του πρεπει να εμπιστευεται πλεον.

• Like 1
Δημοσ.

ναι το ξερω οτι το εθαψε ο reviewer ,o οποιος  ομως δεν ηξερε καν να παιξει το παιχνιδι ο ηλιθιος!Ο λογος που αναφερα το συγκεριμενο review ειναι επειδη ειναι τραγικο καταρχας  και δευτερον παρα τα προβληματα/αρνητικα που ειπε αυτος οτι ειχε το game(τα οποια εγω δεν συναντησα) πηγε και του εβαλε σχετικα καλο βαθμο.Τελοσπαντων ισως ηταν λαθος το παραδειγμα που εδωσα.

• Moderators
Δημοσ.

Αν τολμούσαν τα mainstream sites να δώσουν στα τελευταία Zelda, ας πούμε, τις βαθμολογίες που τους άξιζαν (βασιζόμενος πάντα στο τι έγραφαν στο review, όχι στο τι πιστεύω εγώ προσωπικά για τα παιχνίδια) θα τους είχαν λιντσάρει.

Τι εννοείς; Για δώσε link με τέτοια reviews από σοβαρά sites*, γιατί εγώ δεν βρίσκω που να θάβουν κάποιο Zelda αλλά πάρα ταύτα να του βάζουν 10άρι.

* Όταν λέω σοβαρό site με reviews, εννοώ τουλάχιστον επιπέδου eurogamer (το οποίο δεν είναι καν φιλικά προσκείμενο στην Ν) και άνω. Αν δώσεις τίποτα gamespot και ign, ok πάσο, νικάς. :)

EDIT: Δηλαδή, οκ, λολ όμως, ενδεικτικές φράσεις από το review του eurogamer για το Skyward Sword (που για μένα είναι από τα χειρότερα games της σειράς):

"Skyward Sword is reminiscent of Okami (by far the best attempt outside of Nintendo to develop the Zelda template) in its giddy, onrushing momentum, its seemingly never-ending fountain of novelty and adventure."

"Despite its apparent grandeur, it's quite compact, and outside of Skyloft town there's not much to do but gloriously swoop your aerial steed around and skydive onto floating islands for a mini-game or a spot of treasure hunting. It's very refreshing all the same."

"These are hardly deep role-playing systems, but they're great fun to tinker with."

"Most importantly, every second is fun. No developer in the world does controls as well as Nintendo when it sets its mind to it, with such pleasurable feedback that simply manipulating the game is rewarding - and no developer designs games around controls so well."

"And then there are the production values. Despite the Wii's modest power, Skyward Sword is a very beautiful game, saturated with great artwork in dreamy pastels, rough edges smoothed away by impressionistic, painterly textures and atmospheric haze."

Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος, πως ΔΕΝ δικαιολογείται το δεκάρι στο τέλος αυτού του review, μέσα στο ίδιο το review; Αφού, ακόμα και τα αρνητικά, θετικά τα βρίσκει. :P

Και σου ξαναλέω ότι για μένα πιθανόν να είναι από του λίγους τίτλους της σειράς που θα του έβαζα κοντά στο 8,5.

Δημοσ.

Παιδιά, το τραβάτε λίγο στο άκρο. Δε χρειάζεται να θάβει ο άλλος το παιχνίδι στο κείμενο για να μη "διαβάζεται" ως 9άρι ή 10άρι. Αυτό που λέω συνδέεται άμεσα με το πόσο έχουν ευτελίσει την κλίμακα του 10, όπου οτιδήποτε κάτω από 7-8 το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι ως κακό. Κι αυτό, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι αποκλειστικό ούτε του Zelda ούτε της N. Το κάνουν σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Κριτικάρουν σοβαρά πράγματα και μετά κοτσάρουν ένα 8-9 από κάτω για να μη δυσαρεστηθούν οι publishers και το κοινό τους. 

Να τονίσω ξανά ότι η δική μου άποψη δεν έχει σχέση σε αυτό που λέω. Το τι πιστεύω εγώ για το Zelda ή για οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι είναι άλλη κουβέντα. Αυτό που εννοούσα ήταν ακριβώς αυτό που κατάλαβε ο/η dekulinkgr. Βλέπεις ή διαβάζεις τελείως χλιαρά reviews και βάζουν 8 και 9 μετά. Ακόμα κι ο τύπος που λέτε του Gamespot - για τον οποίο συμφωνώ μαζί σας - με αυτά που έγραφε θα έπρεπε να είχε βάλει το πολύ 4 στο παιχνίδι. 

ΥΓ: Τα περί κλεισίματος τη Ν δεν τα έχω ακούσει από κανέναν σοβαρό άνθρωπο του χώρου. Μόνο σε forums τα βλέπω αυτά, όπου ΟΚ, fans είμαστε και παρασυρόμαστε, δεν έχουμε καμία ευθύνη ως δημοσιογράφοι να διατηρούμε καμία σοβαρότητα :P

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά, το τραβάτε λίγο στο άκρο. Δε χρειάζεται να θάβει ο άλλος το παιχνίδι στο κείμενο για να μη "διαβάζεται" ως 9άρι ή 10άρι. Αυτό που λέω συνδέεται άμεσα με το πόσο έχουν ευτελίσει την κλίμακα του 10, όπου οτιδήποτε κάτω από 7-8 το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι ως κακό. Κι αυτό, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι αποκλειστικό ούτε του Zelda ούτε της N. Το κάνουν σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Κριτικάρουν σοβαρά πράγματα και μετά κοτσάρουν ένα 8-9 από κάτω για να μη δυσαρεστηθούν οι publishers και το κοινό τους. 

Να τονίσω ξανά ότι η δική μου άποψη δεν έχει σχέση σε αυτό που λέω. Το τι πιστεύω εγώ για το Zelda ή για οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι είναι άλλη κουβέντα. Αυτό που εννοούσα ήταν ακριβώς αυτό που κατάλαβε ο/η dekulinkgr. Βλέπεις ή διαβάζεις τελείως χλιαρά reviews και βάζουν 8 και 9 μετά. Ακόμα κι ο τύπος που λέτε του Gamespot - για τον οποίο συμφωνώ μαζί σας - με αυτά που έγραφε θα έπρεπε να είχε βάλει το πολύ 4 στο παιχνίδι. 

ΥΓ: Τα περί κλεισίματος τη Ν δεν τα έχω ακούσει από κανέναν σοβαρό άνθρωπο του χώρου. Μόνο σε forums τα βλέπω αυτά, όπου ΟΚ, fans είμαστε και παρασυρόμαστε, δεν έχουμε καμία ευθύνη ως δημοσιογράφοι να διατηρούμε καμία σοβαρότητα :P

Συμφωνώ, έτσι όπως το θέτεις. Η κλίμακα του 10 και του 100 έχει ευτελιστεί εντελώς. Αλλά αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των Zelda. Κατ' αρχάς είναι απίθανο τίτλοι εκατομμυρίων, όπως τα Zelda, τα Mario, τα GoW, τα GeoW, τα CoD κλπ, να αξίζουν κάτω από 7-8 στην χειρότερη περίπτωση, κρίνοντάς τα σφαιρικά και αντικειμενικά.

Κατά τ' άλλα, θεωρώ πως ο ειδικός τύπος θα έπρεπε να υιοθετήσει βαθμολογίες τύπου Kotaku ξέρω 'γω. Πολύ δικαιότερο για τα games και πολύ κατατοπιστικότερο για το μέσο χρήστη.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς είναι απίθανο τίτλοι εκατομμυρίων, όπως τα Zelda, τα Mario, τα GoW, τα GeoW, τα CoD κλπ, να αξίζουν κάτω από 7-8 στην χειρότερη περίπτωση, κρίνοντάς τα σφαιρικά και αντικειμενικά.

Εγώ θα σ' το πάω ακόμα παραπέρα και θα σου πω ότι είναι απίθανο τίτλοι εκατομμυρίων όπως όλοι αυτοί κι άλλοι παρόμοιοι, ακόμα κι αν αξίζουν κάτω από 7-8, να πάρουν χειρότερες βαθμολογίες από mainstream sites. Ακριβώς επειδή παίζονται εκατομμύρια. Ο mainstream ειδικός τύπος, στο μεγαλύτερο μέρος του, ευλογεί τα γένια του/παινεύει το σπίτι του κι άλλα τέτοια. Δεν πρόκειται κανείς από αυτούς να δαγκώσει το χέρι που τον ταϊζει. 

Σε μικρότερους τίτλους είναι πιο πιθανό να δεις ειλικρινή reviews. Εκεί είναι που το 5 σημαίνει αυτό που θα έπρεπε. Μέτριο. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει, σε κάποιους άλλους όχι, αν είσαι φαν της σειράς ή του είδους τσέκαρέ το. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό ακριβώς ισχύει και για το Sonic τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...