Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι η αγορά διευρύνεται και αρχίζει να παίζει casually παιχνίδια όλος ο κόσμος είναι διαφορετικό από το να παρατήσουν οι core gamers τις dedicated πλατφόρμες παιχνιδιών. Ούτε το ότι core gamers παίζουν και σε κινητά σημαίνει ότι θα παρατήσουν τις βαθειές και απαιτητικές εμπειρίες που προσφέρουν τα dedicated μηχανήματα. 

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή είναι κανονικά παιχνίδια κι όχι μαλακιούλες για να σκοτώνεις την ώρα σου για 10 λεπτά στο τρένο. Οι core gamers δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσουν μια φορητή "κονσόλα" με ένα κινητό. Δεν είναι πραγματικός ανταγωνισμός τα κινητά στο 3DS. Θεωρητικά, το Vita είναι ο ανταγωνισμός του. Λέω θεωρητικά, γιατί στην πράξη δεν μπορεί να σταθεί απέναντί του το Vita.

Έχω μπερδευτεί ελαφρώς.

Για το 3DS δεν ισχύουν αυτά που ισχύουν για το WiiU; Αυτά τα «ακόμα ένα Μάριο», το «34579ο Ζέλντα», οι «μπουρμπουλήθρες με πόδια» κ.ο.κ.; Πώς γίνεται να απευθύνεται σε core gamers ένα προϊόν της Νιντέντο ?!

Θα πέσει φωτιά να σε κάψει με αυτά που λες. :P

Δημοσ.

Μια χαρά ισχύουν - αν κι εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ έτσι στο Pikmin :P - απλώς δεν έχει μόνο αυτά το 3DS και καλύπτει διαφορετικό κομμάτι από αυτό που υποτίθεται ότι πάει να καλύψει το WiiU (και χωρίς ανταγωνισμό). Ακόμα κι αυτά τα 24672ά installments των συγκεκριμένων σειρών έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερο βάθος και απαιτήσεις απ' ό,τι τα mobile games που υποτίθεται ότι φέρνουν το τέλος του core gaming. 

Δημοσ.

προσωπικα για μενα δεν τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ 3ds η mobile gaming το πρωτο το απολαμβανεις αρακτος στην πολυθρονα/μπαλκονι και το δευτερο ειναι για να σκοτωσεις την ωρα σου σε καποιο υποκαταστημα του ΙΚΑ  ο σοβαρος gamer δεν θα προτιμουσε ποτε το mobile gaming απο το 3ds

Δημοσ.

Επειδή είναι κανονικά παιχνίδια κι όχι μαλακιούλες για να σκοτώνεις την ώρα σου για 10 λεπτά στο τρένο. Οι core gamers δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσουν μια φορητή "κονσόλα" με ένα κινητό. Δεν είναι πραγματικός ανταγωνισμός τα κινητά στο 3DS. Θεωρητικά, το Vita είναι ο ανταγωνισμός του. Λέω θεωρητικά, γιατί στην πράξη δεν μπορεί να σταθεί απέναντί του το Vita.

Αυτα επειδη εισαι ψημενος gamer. Σκεψου ποσοι και ποσοι που αγορασαν gameboy/DS με 1-2 παιχνιδια στη συλογη τους απλα για να σκοτωνουν την ωρα τους μεσα στα τραινα/λεοφορεια/wait times. Σε αυτους τους  ανθρωπους η φορητη τους πλεον παιχνιδομηχανη ειναι το smartphone/tablet. Επισης εγω και εσυ μεγαλωσαμε βλεποντας και μαθαινοντας παιχνιδια οπως Double Dragon, Ghouls and ghosts και πολλα αλλα ενω ο σημερινος νεος παιζει καλη πιθανοτητα να θεωρει το angry birds και το fruti ninja "και γαμω τις gaming φορητες εμπειριες". 

Το παραπανω ισχυει βλεποντας τις πωλησεις του 3DS εναντι του DS. Δες ποσο εδαφος εχασε το 3DS εξ΄αιτιας του mobile gaming και σε αυτο επισης θυμα εχει πεσει και το Vita που συνδιαστικα με την ελειψη παιχνιδιων κακοφαινεται ακομα περισσοτερο. Παλιοτερα αν ηθελες φορητο gaming η nintendo και αργοτερα η Sony ηταν μονοδρομος. Ακομα και για απλο σκοτωμα ωρας. Πλεον δεν υπαρχει αυτο. Ο καθε ενας εχει και απο ενα smartphone που παιζει παιχνιδια και ειναι οτι πρεπει για αυτο ακριβως το πραγμα. Με αυτην την λογικη λοιπον το 3DS (και Vita) εχουν πολυ δυσκολοτερες μαχες να κερδισουν απο οτι εχει το WiiU καθως το συγκεκριμενο μηχανημα δεν χρειαζεται να αποδειξει τιποτα. Αυτα που ΞΕΡΟΥΜΕ οτι ερχονται θα ερθουν αργα ή γρηγορα καθως αυτος που θελει gaming επι της τηλεορασης του στο σπιτι του εχει πολυ συγκεκριμενες και μετρημενες επιλογες. 

Δημοσ.

Εγω παντως τα μονα ατομα που εχω δει πραγματικα να παιζουν ειναι ηλικιας μεχρι 15 χρονων και κυριως μεσα στα πλοια.Στα τρενα και στα λεωφορεια που στην Ελλαδα τις πιο πολλες φορες εισαι ορθιος δεν ξερω ποιος μπορει  να παιξει στο ds ή στο psp..Για να μην λεμε και οτι θελουμε...Και για το Mobile ναι να παιξω στην κατω των 5'' οθονη παιχνιδια κατω του μετριου,που το μονο που κερδιζω ειναι να με πιανει ο λαιμος μου και να μου τρωνε την μπαταρια του κινητου...Και για να μην ξεφευγουμε και απο το κεντρικο θεμα για το Wii U τα ειπαμε,οσες πωλησεις και να κανει παραμενει μια αθλια κονσολα,οπως και το Wii απο το οποιο η Nintendo δεν εμαθε τιποτα...

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά, μάλλον δεν έχετε επαφή με το mobile gaming και για να λέτε αυτά που λέτε. Αν νομίζετε ότι mobile gaming σημαίνει Angry Birds ακόμα, τότε κάτι έχετε καταλάβει λάθος. Έχει εξελιχθεί πάρα πολύ το mobile gaming μέσα στα τελευταία 3-4-5 χρόνια. Ενδεικτικά ένα game που -χρόνια αφού το είχα τερματίσει στο pc μου- ξαναέπαιξα στο Nexus 7 μου:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inxile.BardTale&hl=en

Σε 2-3 χρόνια το πολύ τα tablets και τα κινητά θα έχουν γραφικά εφάμιλλα με των next-gen κονσολών με τους ρυθμούς που εξελισσόνται τα SoC's πλέον και τα core games θα αυξηθούν κατακόρυφα στις mobile συσκευές.

Και για να μην ξεφευγουμε και απο το κεντρικο θεμα για το Wii U τα ειπαμε,οσες πωλησεις και να κανει παραμενει μια αθλια κονσολα,οπως και το Wii απο το οποιο η Nintendo δεν εμαθε τιποτα...

Ποιά παιχνίδια έχεις παίξει στο Wii σου και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα;

Δημοσ.

Είσαι τόσο σίγουρος? Πριν από 7 χρόνια δεν είχε βγει καν το πρώτο iPhone (...), και κοίτα πού είμαστε τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στο mobile gaming είναι πιο γρήγορες από τις κονσόλες - δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό. Η ερώτηση δεν είναι αν θα δούμε παιχνίδια "επιπέδου" (performance) high-end console, αλλά πόσο σύντομα θα είναι close "enough". 

• Moderators
Δημοσ.

ούτε σε 7 χρόνια malthador δεν θα δεις παιχνίδι ps4/one επιπέδου σε ταμπλέτα...

Μμμ;

Ο Tegra 5 θα βγάζει 200 GFLOPS, όσα το PS3 δηλαδή και θα κυκλοφορήσει του χρόνου τέτοια εποχή.

Οπότε γύρω στο 2016 που θα κυκλοφορήσει ο Tegra 6, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα έχει επιδόσεις εφάμιλλες του PS4.

Μπορεί όχι τις ίδιες ακριβώς, αλλά αναλογικά παρόμοιες δεδομένου των μικρότερων οθονών, του λιγότερο απαιτητικού OS κλπ. Τα 1800 GFLOPS του PS4 θα είναι αναλογικά παρόμοια με τα 1000 ή τα 1200 του Tegra 6 που θα φοράνε τα κινητά και τα tablets σε 3-4 χρόνια.

Καλά δεν μιλάμε καν για 7 χρόνια αργότερα που αναφέρεις. Τα SoC του 2020 θα ξεπερνάνε κατά πολύ τις επιδόσεις του PS4 και του X1.

Δημοσ.

"Αν νομίζετε ότι mobile gaming σημαίνει Angry Birds ακόμα"

"πλέον και τα core games θα αυξηθούν κατακόρυφα στις mobile συσκευές"

Software talk, δεν πρόκειται να δείτε core games σε tablet για 7ετία τουλάχιστον, είναι casual gaming device και οι developers και οι Publishers δεν θα δώσουν 2-3 χρόνια development time για να μην πουλήσει το παιχνίδι τους ή να το βάλουν day one στα 5.99ε ...άλλο οι κονσόλες και άλλο οι ταμπλέτες άσχετα αν είδαμε παιχνίδια "flash" στυλ steeldiver στα 40-50ε ,αυτό είναι η κλεψιά της μαμάς νιντέντο. 

τέσπα ξεφύγαμε απο το θέμα που είναι το wii u ,όπως προανέφερα έπρεπε το tablet να είναι περιφεριακό σαν το balance board,και ας υπήρχαν λειτουργίες για αυτό σε παιχνίδια, και το κόστος κατασκευής θα κρατούσε χαμηλό η νιντέντο και χαμηλότερη τιμή Hardware και περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε με ένα όνομα wii 2 ,τραγική αποτυχία το wii u σαν όνομα,το 90% που έχει αγοράσει wii παίζει να μην ξέρει οτι το wii u είναι νέα κονσόλα ή οτι έχει βγει.

• Moderators
Δημοσ.

Και σου λέω, ήδη υπάρχουν core games για android και iOS. Εκτός κι αν νομίζεις ότι το Bard's Tale ή το GTA3 ή τα όσα mobile games της Square-Enix είναι για να τα παίζει το δωδεκάχρονο στο λεωφορείο.

Τα core games, λοιπόν θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια σε αυτές τις συσκευές, είναι σίγουρο αυτό. Δεν λέω ότι θα είναι ίδιου βάθους με τα pc games ή τα console games, αλλά θα είναι πιο core από την πλειοψηφία των τωρινών mobile games.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...