ikaruga24 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 sheik 150e το απλό ,200e το premium ,για εκεί είναι η τιμή του. πάλι περιμένω να δω την ε3 και μετά αν γίνει αυτό που πιστέυω οτι θα γίνει ίσως το πάρω και στα 250e το premium αλλα τώρα πριν δω περισσότερα για το ps4 δεν κάνω κίνηση. τώρα που είδαμε το xbox one,αρχίζω και βλέπω με άλλο μάτι την κίνηση της νιντέντο, αν και αδύναμο το κουτί φρόντισε να δώσει ένα backwards compatibility ,τέσπα θα δούμε στην ε3 και θα αποφασίσουμε ας βγει η νιντέντο guns blazing με τα directs, λένε για 3 μέρες θα έχει συνεχόμενα μεγάλα directs,πρωτειμώ μια μεγάλη Press conference αλλα πάλι και αυτό κάτι είναι. Εκτος ρεαλισμου οι τιμες που εγραψες. Ουτε 7ετιας μηχανηματα δεν κοστιζουν τοσο σημερα. Σε πιανει ωρες ωρες ενα περιεργο πραγμα και σε λιγο διαστημα θα αρχισεις να ζητας τα μηχανηματα δωρεαν κιολας και αν ειναι δυνατον να σε παρακαλεσουν να το παρεις και δωρεαν κιολας.
skanjos Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 καθόλου εκτός ρεαλισμού όταν το wii u στις 250λίρες το premium μαζί με zombie u δεν πουλούσε ,άσχετο αν τα τσεπώνουν γερά αυτή τη γενιά και μας πουλάνε μηχανήματα 7ετίας πανάκριβα, και το wii u μηχάνημα με hardware 7ετίας είναι μην ξεχνιόμαστε... εφόσον στα 250 δεν πούλησε στα 200 έστω χωρίς παιχνίδι το premium ίσως να πουλήσει. όχι επειδή έκανε την χλαπάτσα η Ms να ξεχνάμε και τι παίζει με το Hardware το wii u... για 200ε είναι το premium και αν ήταν για παραπάνω θα το αγόραζε ο κόσμος.α ξέχασα ο κόσμος περιμένει τα παιχνίδια και μετά θα σκάσει και 350ε για wii u ,μαυτό το πλευρό να κοιμάστε κάποιοι νιντέντο fans.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Σκαντζο μην τα ξαναγραφουμε, εχεις φαει φρικη οτι το WiiU εχει πανω του κομματια 7ετιας ενω δεν ισχυει. Υπαρχει παλιοτερο αρθρο πανω στο θεμα που δεν γινεται να κατσω να ψαξω εδω στο τοπικ για να στο ξαναποσταρω που γραφει το κοστος του μηχανηματος κατα την παραγωγη ανα μοναδα ΧΩΡΙΣ να συμπεριλαβουμε το R&D. Αποκλειστικα το hardware δηλαδη και σε βγαζει φαουλ. Τα 350 ευρω για νεο μηχανημα ηταν απολυτα λογικη τιμη. Ετσι και αλλιως τουλαχιστον τα πρωτα 2 χρονια οποιοσδηποτε θα πληρωσει περισσοτερα για την αποκτηση του hardware. Τα 150 βασικη και 200 ντελουξ εκδοση ειναι εκτος πραγματικοτητας τη δεδομενη στιγμη. Ειδικα που σε λιγο τα παιχνιδια θα αρχισουν να ερχονται και η ζητηση θα ανεβει.
skanjos Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 ikaruga πριν λίγες μέρες σε ένα thread πόσταρα τις τιμές απο όλες τις κονσόλες τα launch prices ,με το hardware του wii u δεν είναι λογική η τιμή 350ε και μόνο εσύ το βλέπεις έτσι, και δεν είναι 7ετίας το Hardware αλλα είναι αρχιτεκτονικής 1999 (cpu) thats a freaking 14 years ago... ήθελε να είναι backwards compatible με wii γιαυτό το έκανε δεν λέω οτι είναι άσχημο αλλα τα 350ε είναι πολλά ,αν βρω την pic θα την ξαναποστάρω και εδώ πότε η νιντέντο είχε τόσο ακριβή κονσόλα? ποτέ...και μην ξεχνάμε η τιμή βγαίνει απο την ζήτηση και την προσφορά ,όταν βγήκε το wii έφευγε απο τα ράφια σαν Hotcakes και στο ebay το έβρισκες με 500$+ στην αμερική , και το κάνανε προπαραγγελίες να το βρουν,τι σημαίνει αυτό? οτι με μια πιο υψηλή τιμή πάλι θα ήταν καλύτερα, το wii u στα 300-350 έμεινε στα ράφια, στα 250 έμεινε στα ράφια,τι σημαίνει αυτό ? οτι δεν έχει ζήτηση ,τι σημαίνει αυτό? οτι πρέπει να πέσει η τιμή ,όχι τα 350 όχι τα 300 αλλα και τα 250 είναι πολλά για το wii u ,αυτό μας έχει δείξει η ζήτηση, κάποιοι νομίζετε οτι αν βγουν 2-3 τίτλοι η ζήτηση θα εκτοξευτεί τόσο πόλύ που θα πουλήσει η κονσόλα στα 300+ ,ε κάνετε λάθος. η τιμή για νιντέντο κονσόλα είναι ακριβή, αυτό που σου προσφέρει μια νιντέντο κονσόλα τουλάχιστον.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Τι σχεση εχει το παραπανω διαγραμμα με το κοστος παραγωγης ανα μοναδα? Και τι σχεση εχει που παραδοσιακα η nintendo ειχε "φθηνες" κονσολες με την σημερινη? Ειχαν και οι παλιες κονσολες της ταμπλετ για controller? Και μην μου ξεφουρνισεις παλι για το κοστος του μηχανηματος, σου ειπα, υπαρχει σχετικο αρθρο για το κοστος του και ειναι -πολυ- κοντα στην λιανικη τιμη πωλησης του. Με λιγα λογια το κερδος (ποιο κερδος?) ειναι ελαχιστο και μονο για το hardware. Το κοστος του R&D δεν καλυπτεται οποτε μιλαμε για χασιμο ανα πωληση και ειναι λογικο.
skanjos Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 πως δεν έχει σχέση, ο κόσμος αγοράζει νιντέντο κονσόλες για νιντέντο παιχνίδια, φάνηκε με το wii u οτι ο κόσμος δεν είναι διατεθημένος να ξοδέψει τόσα λεφτά για να παίξει νιντέντο παιχνίδια εφόσον τα παίζει και στο 3ds. ΑΦΟΔΕΥΣΑΜΕ για το tablet controller!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ας είχε νορμάλ.δεν της το ζητήσαμε,μόνη της το έβαλε,ναι τα πληρομένα άρθρα που βγήκε η νιντέντο και είπε οτι μπαίνουμε και μέσα με κάθε κονσόλα,σιγά που θα κάτσουμε να τα πιστέψουμε,δώσε μου άρθρο που να εξηγεί το κόστος της κονσόλας απο πηγή που δεν είναι της νιντέντο να το δω. δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το hardware να κοστίζει 300ε, ούτε μια στο 1.00000000000000000.0.0.0.000.00.00.00. btw μιλάμε για εταιρία το κόστος απο το rnd το έβγαλε απο το wii και το ds ,έβγαλε το wii u για να έχει κέρδος με τα χρόνια που περνάνε,όχι day1 κιόμως η νιντέντο παραδοσιακά βγάζει κέρδος day1 όλοι το ξέρουμε, δεν θα κάτσω να πιστέψω οτι μπαίνει μέσα με το wii u,δεν είμαι πρόβατο να πιστέυω οτι μου λένε χωρίς αποδείξεις.
sheik Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Απο CNN: $229. Τωρα ποσο ειναι το R&D κλπ δεν ξερω, αλλα το κατιτις του το εχει κι αυτο.
skanjos Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 μέχρι και αυτό το βίντεο που ήταν για το launch της κονσόλας δεν τα λέει απαραιτητα σωστά , αν νομίζει κάποιος οτι η Nintendo δίνει 40$ για κάθε επεξεργαστή είναι γελασμένοι, ακόμα και έτσι να ήταν ,ακριβώς όπως το λέει στο βίντεο 228$ με 300ε που έκανε launch η κονσόλα μιλάμε για 100ε καθαρό κέρδος..για ευρώπη και 80$ για αμερική, αν και είμαι της άποψης οτι έχει κάνει καλύτερες συμφωνίες η νιντέντο και τα πήρε πιο φτηνά τα πάντα σε σχέση με τις τιμές απο το βίντεο.
mtzs Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Στο δια ταυτα: Στην ελλαδα η τιμη επεσε στα 226 απο 270 το basic που ειχε στις 2 Μαιου To premium Nintendoland στα 330 Το premium Zombi U στα 380 απο 421 που ειχε κατα τ αλλα συμφωνω με σκαντζο οτι ειχε υπερβολικα υψηλη και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ τιμη στο launch Η απλη λογικη εμενα μου λεει το εξης: Δεν ειναι δυνατον να πληρωσω 350 ευρω για να παιζω μουλτιπλατφορμ 5-10% καλυτερα απο αυτο που εχω ηδη (και αν ειναι κιολας 5-10% - μενει να το δουμε). Οποτε σε τι θα πανε τα 350; Στα 5 -6 γνωστα exclusives οταν βγουνε; Σα πολλα δεν ειναι; H τιμη του launch επρεπε να ειναι 250 στο basic pack maximum καποτε κραζαμε ολοι τη σονυ για το 600αρι του ΠΣ3 που σου δινε BR που τοτε κατω απο 300 δε το εβρισκες σκετο και SuperAudioCD που ακομη και τωρα δεν εχει κατω απο 200 (Θα μου πεις χεστηκε η φοραδα στ αλλωνι, εγω κονσολα θελω). Αλλα να ξερουμε τι λεμε για να δικαιολογουμε την τιμη.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Κανεις λαθος, τα 100 ευρω πανω δεν πανε στην τσεπη της Nintendo. Η nintendo δεν εχει δικαιωμα να οριζει τιμες στην Ευρωπη. Τα λεφτα λοιπον απο το καπελο που πληρωνουμε παει στον μαγαζατορα. Στην αμερικη που το κοστολογιο οριζεται απο την nintendo βγαζει μολις 70$ ανα μηχανημα το οποιο ποσο ειναι ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ απο οποια πλευρα και αν το κοιταξεις. Εγω σαν μαγαζατορας ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πουλησω ενα προιον το οποιο θα μου αποφερει λιγοτερο απο 30% μετα φορου κερδος. 30% δηλαδη ειναι το μινιμουμ που δεχομαι ενω ταυτοχρονα δεν ειμαι εγω αυτος που παραγει το προιον. Καταλαβαινεις λοιπον φιλε Σκαντζο πως γινονται οι μπιζνες? 300$ = 230 euro. Η τιμη λοιπον της κονσολας ειναι κατι παραπανω απο καλη βαση τιμολογιου Nintendo. Τραβα τωρα βρισκε τους ευρωπαικους τιμολογητες γιατι το καβλετο -μονο- εμεις το τρωμε για την απληστια καποιων.
skanjos Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 α τώρα βγάζει 70$ ανα μηχάνημα δεν μπαίνει μέσα? αποφάσισε τι θα λες ikaruga να καταλαβαινόμαστε.... άλλοι βγάζουν κονσόλα και τα πρώτα 2 χρόνια μπαίνουν μέσα και άλλοι λένε είναι τραγέλαφος να βγάζεις 70$ στην αμερική. δεν ξέρω ούτε εγώ ούτε εσύ τι συμφωνίες έχει η νιντέντο με την ευρώπη και τι κέρδος έχει, εγώ ξέρω οτι η διαφορά είναι 100ε+ το ποιός τα πέρνει "αφόδευσα" άσε που στην ελλάδα αυτό το βλέπεις με +30+50ε καπέλο Nortec και το όλο θέμα με το πλαίσιο είχε γίνει για το ποιός θα πάρει την μεγαλύτερη μίζα. τέσπα κάποτε είχα δει με τους retailers ένα pack attack για το πόσα λίγα λεφτά βγάζουν ,και απο τις κονσόλες θυμάμαι έλεγε καθόλου παρα μόνο απο τα games. τέσπα εγώ ξέρω οτι η νιντέντο βγάζει χρήμα απο το wii u δεν μπαίνει μέσα και αυτό το θεωρώ καφρίλα ειδικά μετα το wii και το Ds και τώρα την επιτυχία του 3ds θα έπρεπε να ρίξει την τιμή asap.
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 ikaruga πριν λίγες μέρες σε ένα thread πόσταρα τις τιμές απο όλες τις κονσόλες τα launch prices ,με το hardware του wii u δεν είναι λογική η τιμή 350ε και μόνο εσύ το βλέπεις έτσι, και δεν είναι 7ετίας το Hardware αλλα είναι αρχιτεκτονικής 1999 (cpu) thats a freaking 14 years ago... ήθελε να είναι backwards compatible με wii γιαυτό το έκανε δεν λέω οτι είναι άσχημο αλλα τα 350ε είναι πολλά Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή τα PS4/X1 θα έχουν hardware 35ετίας, ως X86; Δεν ισχύει αυτό που λες, είναι custom made για το WiiU η CPU. 1
ikaruga24 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 α τώρα βγάζει 70$ ανα μηχάνημα δεν μπαίνει μέσα? αποφάσισε τι θα λες ikaruga να καταλαβαινόμαστε.... άλλοι βγάζουν κονσόλα και τα πρώτα 2 χρόνια μπαίνουν μέσα και άλλοι λένε είναι τραγέλαφος να βγάζεις 70$ στην αμερική. δεν ξέρω ούτε εγώ ούτε εσύ τι συμφωνίες έχει η νιντέντο με την ευρώπη και τι κέρδος έχει, εγώ ξέρω οτι η διαφορά είναι 100ε+ το ποιός τα πέρνει "αφόδευσα" άσε που στην ελλάδα αυτό το βλέπεις με +30+50ε καπέλο Nortec και το όλο θέμα με το πλαίσιο είχε γίνει για το ποιός θα πάρει την μεγαλύτερη μίζα. τέσπα κάποτε είχα δει με τους retailers ένα pack attack για το πόσα λίγα λεφτά βγάζουν ,και απο τις κονσόλες θυμάμαι έλεγε καθόλου παρα μόνο απο τα games. τέσπα εγώ ξέρω οτι η νιντέντο βγάζει χρήμα απο το wii u δεν μπαίνει μέσα και αυτό το θεωρώ καφρίλα ειδικά μετα το wii και το Ds και τώρα την επιτυχία του 3ds θα έπρεπε να ρίξει την τιμή asap. Τοτε εμφανως δεν γνωριζεις τιποτα απο retail και πωλησεις. Τα 70$ που βγαζει ανα μηχανακι εχουν ηδη ξοδευτει στο πολλαπλασιο αλλου. Οταν ελεγε η Sony και η MS οτι πουλαει με χασιμο εννοει το συνολο, οπως και η nintendo. Δεν μιλανε ξεχωρα για το ποσο της κοστιζει και ποσο πουλαει το καθε εξαρτημα μονο του. Σαν συνολο λοιπον ΝΑΙ εχει χασουρα. Ουτε το PS3 αλλα ουτε και το Χ360 κοστιζαν ως hardware 450 και 600 ευρω. Η χασουρα ερχοταν απο R&D, low yield chips, defects και τετοια ωραια. Η nintendo δεν εχει καμια συμφωνια με καμια Ευρωπη. Ειναι ευρωπαικος γενικος νομος το ελευθερο εμποριο. Εγω εχω μαγαζι και ξερω. Αν αγορασω ενα προιον απο την Nintendo η nintendo δεν μπορει να κανει τιποτα αν εγω αποφασισω να το πουλησω 600 ευρω (και ας εχει η nintendo εσωτερικη τιμη τα 230). Αντιστοιχα και αν θελησω να το πουλησω πολυ φτηνοτερα. Αντιθετα στην Αμερικη αυτη οριζει τιμες, τα καταστηματα πρεπει να υπακουσουν και μπορει να τους παρει τα βρακια νομικα αν καποιος δεν συμορφωνεται με την τιμολογιακη πολιτικη της. Στην Ευρωπη δεν εχει κανενα δικαιωμα και μπορει ελευθερα να μου κλασει μια μαντρα, το αγοραζω και το πουλαω οσο εγω γουσταρω. Εσυ απο την αλλη σαν αγοραστην ΜΗΝ αγοραζεις απο εμενα τον ακριβο, κατσε ψαξε φτηνο καταστημα και παρε απο εκει που σε συμφερει. Εγω σαν μαγαζι τις τιμες μου δεν τις μειωνω γιατι θελω το μεριδιο μου (για καποιους 30%, για αλλους 50%, για αλλους περισσοτερο). 1
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Η nintendo δεν εχει καμια συμφωνια με καμια Ευρωπη. Ειναι ευρωπαικος γενικος νομος το ελευθερο εμποριο. Εγω εχω μαγαζι και ξερω. Αν αγορασω ενα προιον απο την Nintendo η nintendo δεν μπορει να κανει τιποτα αν εγω αποφασισω να το πουλησω 600 ευρω (και ας εχει η nintendo εσωτερικη τιμη τα 230). Αντιστοιχα και αν θελησω να το πουλησω πολυ φτηνοτερα. Αντιθετα στην Αμερικη αυτη οριζει τιμες, τα καταστηματα πρεπει να υπακουσουν και μπορει να τους παρει τα βρακια νομικα αν καποιος δεν συμορφωνεται με την τιμολογιακη πολιτικη της. Στην Ευρωπη δεν εχει κανενα δικαιωμα και μπορει ελευθερα να μου κλασει μια μαντρα, το αγοραζω και το πουλαω οσο εγω γουσταρω. Εσυ απο την αλλη σαν αγοραστην ΜΗΝ αγοραζεις απο εμενα τον ακριβο, κατσε ψαξε φτηνο καταστημα και παρε απο εκει που σε συμφερει. Εγω σαν μαγαζι τις τιμες μου δεν τις μειωνω γιατι θελω το μεριδιο μου (για καποιους 30%, για αλλους 50%, για αλλους περισσοτερο). Με αυτή τη λογική όμως, μπορεί η N να φτιάξει nintendo retail shops στην Ευρώπη και να πουλάει όσο χαμηλά θέλει; Ή σε αυτή την περίπτωση ισχύουν τα περί μονοπωλείου κλπ;
steve.spil Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 δεν μπορω να καταλαβω γιατι λετε οτι η φολα της μαικροσοφτ ωφελησε το wii u οι hardacore θα στραφουν σε pc k ps4 και οι casual σε xbox one που ειναι κ πιο δυνατο κ πιο ενδιαφερον για τον αδαη που τ αρεσουν τα μπιχλιμπιδια ασε κ η διαφημιση που θα πεσει.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα