Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Ubisoft υποστηρίζει πολύ τη νέα κονσόλα. (όπως υποστήριξε και το Wii). Θα πρέπει και οι Nintendo gamers με τη σειρά τους να υποστηρίξουν την Ubisoft πιστεύω.

Εμαθες τι εγινε μεταξυ Ubisoft και Νιντυ; Εγω το λεω αδειασμα - κλασιμο της χρονιας που ακουστηκε απο εδω ισα με την ιαπωνια.

Ξερεις τι ειναι να ανακοινωνεις στο launch οτι θα εχεις αποκλειστικο τιτλο το Rayman τον Φεβρουαριο (για 6 μηνες τουλαχιστο) και να σου λενε μετα οχι θα βγει με τις αλλες κονσολες Οκτωβριο;

Εκει σιγουρα εχει παιχτει "διπλωματικο" επεισοδιο που δεν δειχνει τοσο καλες σχεσεις τουλαχιστο στη κοινη λογικη.

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έμαθα. Αλλά δε μου κάνει εντύπωση να σου πω γιατί. 

Γιατί μια ζωή γκρινιάζουν οι Nintendo gamers (δε θα βάλω τον εαυτό μου μέσα γιατί είμαι φαν της Nintendo, αλλά όχι αποκλειστικά Nintendo gamer) πως δεν έχουν υποστήριξη από 3rd parties. Βγαίνει λοιπόν η Ubisoft σου βγάζει τόσους τίτλους, βγαίνει η Activision σου βγάζει Call of Duty καινούριο για Wii U και ? Πρώτες σε πωλήσεις τα παιχνίδια της Ninty με πολύ μεγάλη διαφορά (π.χ. το New Super Mario Bros U όσο καλό και να είναι δε θα έπρεπε να έχει πουλήσει περισσότερο από το Zombi U).

Ε τα θέλουμε και τα παθαίνουμε κάποιες φορές. Έχει βγάλει Call of Duty η Activision, πόσοι το αγόρασαν? Πόσοι παίζουν στους servers? Δε θα έπρεπε το νέο CoD να έχει πουλήσει περισσότερα και ίσως να είναι Νο1 τίτλος σε πωλήσεις, όπως είναι στα υπόλοιπα συστήματα? Η έκδοση είναι πολύ καλή, σύμφωνα με την Activision η καλύτερη έκδοση. Δεν της λείπει τίποτα. Της λείπει κοινό. Το κοινό της Ninty θέλει παιχνίδια της Ninty. Είναι αμφίδρομο.

Οπότε και με δεδομένο τις χαμηλές πωλήσεις της κονσόλας, κατώτερες του αναμενόμενου, είναι λογικό και φυσικό και οι publishers να "γυρίζουν" αποκλειστικότητες. Για το δε Rayman Legends η Ubisoft είχε αφήσει hints πως το παιχνίδι θα βγει multiplatform. Τώρα λοιπόν το ανακοίνωσε, ΟΚ είναι άσχημο για κατόχους Wii U η αργοπορία του τίτλου αλλά από την άλλη το παιχνίδι θα βγει και σε κονσόλες που έχει πολύ περισσότερος κόσμος.

Δε βλέπω ιδιαίτερα προβλήματα στις σχέσεις της Nintendo με την Ubisoft, τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Είναι από τις λίγες που υποστηρίζει χρόνια τις κονσόλες της Nintendo. Αυτό που ανακοίνωσε και ο πρόεδρος της Ubi και είναι γεγονός είναι πως το Wii U πρέπει να πέσει στην τιμή πώλησής του. Όλοι αναμένουν αυτή την πτώση.

Πάντως η κονσόλα επιμένω, ακόμα και μετά την ανακοίνωση του PS4, έχει καλό potential και με τις σωστές κινήσεις θα αποκτήσει το δικό της κοινό. Χώρια που σου δίνει B/C όλα τα παιχνίδια του Wii. Αλλά το θέμα είναι να μην κάνει μακακίες η μαμά Ninty. Το δε Lego City: Undercover που έρχεται, φαίνεται πολύ υποσχόμενο.

• Like 1
Δημοσ.

cortan δηλαδή εσύ περίμενες το cod στο Wii u να πουλήσει? ήδη έχει cod fanbase τα 360/ps3 ,όλοι μαζί με φίλους τους τα παίζουν εκεί τα cod,δεν θα το πάρει ο ένας απο τους 5 στην παρέα που έχει wii u εκεί επειδή είναι η καλύτερη βέρσιον αλλα θα το πάρει στο 360 γιατί εκεί θα παίζει με τους φίλους του. αυτός είναι ο λόγος που απέτυχε το cod στο wii u.το παιχνίδι βασίζετε στο Online και το Online battle ανάμεσα σε Ps3-360-wii u σε population ας μην το συζητάμε τσάμπα. 

το οτι δεν πουλάνε τα 3rd party στις κονσόλες της νιντέντο όσο τα exclusives αυτό είναι λογικό.όσοι πέρνουν νιντέντο κονσόλα πρώτα θα αγοράσουν τα καλά νιντέντο παιχνίδια και μετά θα πάρουν κάτι άλλο, why? γιατί απλούστατα τα "καλά" παιχνίδια της νιντέντο είναι κλάσης ανώτερα σε ποιότητα/fun factor απο τα υπόλοιπα 3rd party games που κυκλοφορούν για την κονσόλα. αν βγει κάποιο αξιόλογο 3rd party game θα πουλήσει και σε κονσόλα της νιντέντο όπως μας έχουν αποδείξει τα resident evil στο gamecube ή τα final fantasy στο Snes. 

τις τελευταίες 2 γενιές μας φλώμωσαν με Shovelware οι 3rd parties για τις κονσόλες της νιντέντο, φταίνε αυτοί? φταίει η νιντέντο? φταίνε οι καταναλωτές που δεν τα αγοράζουν? ή αυτοί που στην τελική τα αγοράζουν και κάνουν και αυτά πωλήσεις...? 

άποψη μου ,αν ένα παιχνίδι είναι καλό θα πουλήσει, θέλει και διαφήμιση και φυσικά κάποια genre πουλάνε περισσότερο επειδή είναι Hot σε αυτή την περίοδο,δεν μπορείς να ζητάς απο ένα jrpg πωλήσεις πάνω απο 1εκ, δεν το κάνουν πολλά γιαυτό και δεν βγάζουν πολλά και άρχισαν όλοι βγάζουν fps/tps.εκεί είναι το χρήμα, αυτό θέλει ο "αμερικάνικος" κόσμος.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης ποσο καλα να πουλησει ενα blockbuster τυπου CoD ειδικα τωρα στις αρχες με εγκατεστημενη βαση χρηστων 3 μυρια;

Εδω στατιστικα, στα πσ360 που κανει τρελες πωλησεις, πουλαει σε καθε κονσολα στο 1/7 της εγκατεστημενης βασης. 

Δηλαδη 10 μυρια στο ενα και 10 στο αλλο και παλι πολλα βαζω. Οποτε σε 3 μυρια χρηστες ειναι αδικο ΑΚΟΜΑ να συγκρινουμε. 

Οτι γενικα ειναι φαυλος κυκλος ομως συμφωνω, οι κατοχοι nintendo κονσολων αγοραζουν μονο παιχνιδια Ν γιατι δεν βγαζουν τα καλα παιχνιδια οι 3rd parties και οι 3rd parties δεν βγαζουν τα καλα παιχνιδια σε κονσολες Ν γιατι δεν πουλανε. Παραδοξο :P

Δημοσ.

Skanjos τα ίδια λέμε πάνω-κάτω. 

Απλά διατύπωσα την άποψη πως και οι publishers κάπου έχουν δίκιο. Σου λένε, ορίστε βγάζουμε παιχνίδια καλά (ΟΚ και καλά blockbusters), γιατί δε μας στηρίζετε? Αν δε θέλετε να μας στηρίξετε, γιατί γκρινιάζετε πως δεν έχετε 3rd party multiplatform παιχνίδια ? Και διαπιστώνω πως αυτό έχει δόση αλήθειας, γιατί σύμφωνα με τους αριθμούς θα έπρεπε όσα καλά 3rd party παιχνίδια βγαίνουν να πουλήσουν περισσότερο. Αντί να πουλήσουν λοιπόν, πάνε οι Nintendo gamers και με τα δικά τους δίκια (γιατί όπως λες τα καλά παιχνίδια της Nintendo είναι system sellers, τι να πει το CoD μπροστά στα Galaxy π.χ. ) αγοράζουν 1st party τίτλους. Και μετά πάνε οι γυναίκες, οι μαμάδες και οι metrosexuals της εποχής (χωρίς παρεξήγηση, θέλω να δώσω το στίγμα) και αγοράζουν shovelware.

Αυτό ζήλεψε και η MS και έβγαλε το Kinect και από εκεί που μας είχε πορώσει με Project Milo κτλ, μας έδωσε Kinect Adventures, και Kinect Sports και Kinect Disneyland και δε συμμαζεύεται...

Δηλαδή έβγαλε η Activision το νέο CoD στο Wii U. Το Wii U έχει πουλήσει σύμφωνα με το Vgchartz μέχρι τώρα 2,72 εκατομμύρια κονσόλες. Το CoD:Black Ops 2 έχει πουλήσει για το Wii U μέχρι τώρα (πάλι σύμφωνα με vgchartz) 0,17 εκατομμύρια (ήτοι 170.000 κόπιες). Αν κάνουμε το tie ratio, θα βρούμε 0,17/2,72 = 0,0625  Ποσοστό? 6,25 τοις εκατό. Δηλαδή περίπου 1 στους 16 χρήστες Wii U αγόρασαν το παιχνίδι.

Πάμε στο 360 τώρα, συνολικές πωλήσεις 360 : 74, 2 εκατομμύρια κονσόλες. Πωλήσεις Black Ops 2 στο 360 μέχρι τώρα: 11,73 εκατομμύρια. Tie ratio = 11,73 / 74,2 = 0,158, ήτοι 15, 8 τοις εκατό. Δηλαδή περίπου 1 στους 6 χρήστες 360 αγόρασαν το νέο CoD.

Πάμε στο Assassin's Creed 3. Τα αναφέρω γρήγορα. Tie ratio για Wii U: 0,12/2,72  = 0,0442, ήτοι 4,4 τοις εκατό. 1 στους 23 χρήστες Wii U. Πάμε στο Mass Effect 3. Τie ratio για Wii U: 0,04/2,72  = 0,0147, ήτοι 1,5 τοις εκατό....

Δηλαδή την παιχνιδάρα που λέγεται Mass Effect 3 την αγόρασαν 1 στους 68 χρήστες Wii U !! Είναι λογικό αυτό? Να μένει απούλητο ένα τόσο καλό παιχνίδι ?

Όταν λοιπόν βγαίνουν τόσο καλά παιχνίδια, όταν η Nintendo δίνει space στους developers και τους λέει μπείτε εσείς μπροστά και βγάλτε multiplatform παιχνίδια και έχεις το κοινό να μη τα στηρίζει...για άλφα, βήτα, γάμα λόγους θες, κάπου και οι publishers έχουν δίκιο. Το Wii U ξεκίνησε με καλές multiplatform releases και με την Nintendo στην Ε3 2012 να δηλώνει πως το μηχάνημα θα το στηρίξουν οι devs. Ωραία. Το αγόρασαν όσοι το αγόρασαν. Χρόνια τώρα ακούω για τους Nintendo gamers και πόσο πολύ γκρινιάζουν πως οι κονσόλες της Ninty δεν έχουν υποστήριξη με τρίτα παιχνίδια.

Ε τότε ρε Ninty fan, γιατί δε τα στηρίζεις ? Mass Effect 3,  ενάμισι τοις εκατό tie ratio, 1 στους 68 χρήστες Wii U και μόνο 40 χιλιάδες κόπιες για ένα από τα πιο καλά παιχνίδια του 2012 ? Με graphic novel για το 1 και το 2. Και με το να σου δίνει και  bonus όλα τα DLC που έχουν βγει. Ε ΟΚ...τα θες και τα παθαίνεις τότε :P

Αφού γκρινιάζεις, αγόρασε κιόλας! Δε θες να αγοράσεις, θες μόνο Nintendo παιχνίδια. OΚ πάω πάσο. Μη μου γκρινιάζεις τότε! Μη τα θες όλα δικά σου! Λογικό δεν είναι με τέτοιες χάλια πωλήσεις να έχει μουτρώσει η EA? Λογικό δεν είναι να σου λέει η Ubi βγάλε το Legends και στις άλλες δύο να πουλήσουμε τίποτα, να βγάλουμε τουλάχιστον το κόστος της ανάπτυξης του παιχνιδιού...

Ξεκίνησε λοιπόν καλά το Wii U, με ίσως τους περισσότερους multiplatform τίτλους από κάθε άλλο launch κονσόλας της Nintendo. Πολλά από τα blockbusters της χρονιάς ήταν εκεί...Παρέα με τη νέα κονσόλα. Niiiiiiiiceeee...! Αλλά από πωλήσεις? Γιιιοοοοοοκ..! Ε δε γίνεται να φταίνε πάντα οι publishers, νομίζω εδώ το wrong είναι και στις 2 πλευρές. Ένα ιδιότροπο hardcore Ninty κοινό που αγόρασε Wii U για τα παιχνίδια της Ninty (άσχετα αν το New Super Mario Bros U είναι copy-paste του Νew Super Mario Bros για Wii), αυτό θα περιμένει μόνο τα παιχνίδια της Ninty και από την άλλη ένα κοινό που είναι casual gamers και βλέπουν το Wii U σαν τη νέα πλατφόρμα για να παίξουν Rabbids και Tank!Tank!Tank!

Εδώ λοιπόν έχουμε ένα ζαμανφού φαινόμενο και πωλήσεις παιχνιδιών όπως το Μass Effect 3 στο Wii U στηρίζουν αυτή την άποψη. Δεν πάει να κόψεις το λαιμό σου να μου δώσεις τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, δε με ενδιαφέρουν - δεν τα αγοράζω, ζαμανφού. Μετά από αυτό μου φαίνεται πολύ πιο λογικό να μην έρθουν παιχνίδια όπως το TombRaider στο Wii U και να μη συνεχιστεί το καλό ξεκίνημα με τα 3rd parties.

Φταίει και η Nintendo! Πολύ μάλιστα. Γιατί ενώ έχει πολύ καλό ξεκίνημα με καλό launch και καλούς τίτλους πάει σαν ΝΤΙΒΑ και μου βάζει 300αρες και 400αρες τιμές launch....Εμ παθέστα τώρα. Αν ήμουν manager στη Nintendo και ήξερα πως θα έχω launch με τέτοια παιχνίδια (που προηγούμενες κονσόλες της Nintendo ούτε που θα το φαντάζονταν), να έχω παιχνίδια όπως Assassin's Creed III, Mass Effect 3, Darksiders 2, CoD, κτλ, θα έλεγα το εξής : Ορίστε χρυσή ευκαιρία να κάνουμε μπαμ στην αγορά με φθηνή κονσόλα + μαμάτο launch με καλά games. Ας έβαζε το premium 250 και θα πουλούσε σαν ζεστά ψωμάκια! Ο κόσμος θα τα αγόραζε, 3 ή 4 φορές από ό,τι τώρα, το καλό κλίμα θα είχε ως αποτέλεσμα καλές πωλήσεις των multiplatform και αυτό με τη σειρά του θα έδινε αέρα στους publishers να στηρίξουν και με 2ο και με 3ο κύμα τη νέα κονσόλα....

Αντί αυτού μου έρχεται η ΝΤΙΒΑ και μου βάζει τιμή 380 ευρώ για το premium με το ΖombiU και άλλη μία 50αρα να ξοδέψεις σε Wii remotes κτλ και μου θέτει launch window 4 μηνών και μου δίνει μισοφτιαγμένο OS που μέχρι να φορτώσει το μενού έχουν έρθει τα γενέθλιά μου...Και τα παιχνίδια κάθονται στα ράφια μέχρι που θα "παλιώσουν" στη συνείδηση του gamer. Όταν λοιπόν πέσει η τιμή του Wii U θα είναι περσινά ξηνά σταφύλια....και τότε θα γκρινιάζουμε όλοι πως δεν έχει το Wii U multi τίτλους. Μα βρε ηλίθια Nintendo, όταν τους είχες και είχες την πολυτέλεια να διαχειριστείς το καλύτερο launch κονσόλας σου ever, τι πας και μου βάζεις απαγορευτικές τιμές και χωρητικότητα 8GB ??

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώ έκπληξη το γεγονός πως θα έρθουν και όσα παιχνίδια έρθουν μέσα στο 13 και πως studios όπως η Criterion κάθονται και τρώνε πόρους για να βγάλουν για το Wii U έκδοση που θα εκμεταλλεύεται και το hardware...Μετά από όλα αυτά, αν επιζήσει το Wii U, επειδή είναι τρελοί αυτοί οι Γιαπωνέζοι, μπορεί να καταλήξουν και πάλι πρώτοι. Σίγουρα όμως, αν γίνει αυτό, από 2ο-3ο χρόνο και μετά, θα έχουμε Wii U κλασικά χωρίς multi τίτλους και με πολλά shovelwares, αλά Wii φάση...

• Like 1
Δημοσ.

Η μονη μου ενσταση ειναι οι τιμες.

Καποια απο αυτα τα παιχνιδια που κυκλοφορουν τωρα στο Wii U, για τους αλλους δυο ειναι ηδη στην αγορα κανα χρονο.

Μη περιμενεις λοιπον κυρια Χ. εταιρεια να σου δωσω 69,90 για κατι που αλλου το βρισκω στην μιση τιμη.

Δημοσ.

πάλι στην ίδια παγίδα πέφτεις cortan, το assasins πρωτίμησαν να το πάρουν στα 360-ps3 για να παίζουν με φίλους online και το mass effect 3 είχε βγει στις άλλες κονσόλες πριν κάνα 9μηνο αν δεν κάνω λάθος,για τον ίδιο λόγο δεν θα πουλήσει καλά και το diablo 3,τι να το κάνω όταν βγαίνει 2 χρόνια αργότερα στις κονσόλες?

σκεφτείτε έναν τίτλο Multiplatform/exclusive απο 3rd party,να είναι ΑΑΑ τίτλος, να μην έχει Online, τότε μόνο θα πουλήσει στο wii u,αλλιώς θα πουλήσει μόνο σε Ps3-360,γιατί καλώς ή κακώς το 70%+ που πήρε wii u πρέπει λογικά να έχει ps3-360 και να είναι gamers,δεν νομίζω με τέτοια τιμή να πούλησε η κονσόλα σε μπαμπάδες-Soccermoms -δώρο συγγενή etc. οπότε αν έχεις την ευκαιρία να παίξεις ένα παιχνίδι με φίλους θα το κάνεις.

η νιντέντο δεν φταιει για αυτό το πράγμα κακώς την κράζετε, η νιντέντο φταίει που έβγαλε ένα κουτί σάπιο απο σπεκς του 2008 (δεν λέω 2006 αν και ο επεξεργαστής είναι τεχνολογίας 1999...),εκεί την κοπανάω και εγώ.αλλα δεν γνωρίζουμε πολλά για τι παίζει μέσα στην εταιρία, η νιντέντο βγάζει AAA quality exclusives ,και δεν βγάζει 1 τα 2 χρόνια όπως οι περισσότεροι,έχει teams που δουλέυουν συνέχεια ΑΑΑ, γνωρίζουμε αν είναι έτοιμη η νιντέντο να πάει next gen? αν έβγαζε ένα PS4 σε specs και έβγαζε ένα ΑΑΑ ανα 2 χρόνια και φουλ shovelware θα ήμασταν ευχαριστημένοι? μπορεί να σώσει την παρτίδα η νιντέντο με games ,αλλα κράξιμο τουλάχιστον απο μένα θα τρώει και για το hardware ,και για την τιμή (ακου εκεί μπαίνουν μέσα...)αλλα και για τις τιμές software που δεν πέφτουν,αλλα και για το crappy online-e-shop. τώρα στα games δεν μπορεί να κράξει κανείς την νιντέντο ,μόνο για το wii έχει καμια 10αρία 90%+ exclusive games(τα οποία είναι και Backwards compatible,μεγάλη μαγκιά.)

• Like 1
Δημοσ.

199 λιρες το basic και 249 το premium στο amazon.uk

Λεω να το τσιμπησω, στο τσακ ειμαι. Ετσι κι αλλιως με επισημη πτωση τιμης αν ποτε γινει, τετοιας ταξης πιστευω θα ειναι.

Ενημερωστε με λιγο, το amazon στελνει Ελλαδα; Ειναι free shipping; Δεν υπαρχει θεμα να πληρωσεις τπτ αλλο σε τελωνεια κλπ ε;

• Like 1
Δημοσ.

sheik τέτοιας τάξης θα είναι όντως ,200ε το basic -250ε το premium αλλα πάλι ακόμα και τότε αν δεν σπρωχτεί η κονσόλα λόγο των Ps4-xbox θα το δείς σε προσφορές το Premium στα 200-220 ή στα 250 με game.αξίζει να περιμένεις μέχρι την ε3,όχι οτι έχει το wii u πολλούς λόγους για να το αγοράσεις τώρα...

• Like 1
Δημοσ.

Bρε ναι απλα τα λεφτα τα εχω μαζεψει και ποιος ξερει αν μεχρι τον Ιουνιο θα υπαρχουν ακομα :P

Ερωτηση: Αν το παρω ας πουμε απο το amazon.uk δεν υπαρχει θεμα συμβατοτητας ε; Δεν του γινεται καποιο ειδικο localization στην Ελλαδα εκτος απο τα βιβλιαρακια κλπ...?

• Like 1
Δημοσ.

ισως να θες και ανταπτορα πριζας

Οι τελικες τιμες βγαινουν 235 το απλο και 293 το premium με τις μετατροπες και το φπα. Ειναι διαφορετικες γιατι αν το παρεις απο εδω θα σου βαλουν ΦΠΑ 23% ενω αυτοι εκει εχουν 21 η 19 (δεν ειμαι σιγουρος). Επισης να εχεις το currency converter στις επιλογες του αμαζον στο off. αν το βαλεις στο on, κανει το αμαζον τη μετατροπη και σε χρεωνει περισσοτερες κρατησεις.

Δημοσ.

Ειμαι σε διλημμα για το αν θελω να παρω το premium+nintendoland+ extra pro controller στα 282 GBP η premium+zombiu+pro controller που περιεχεται στα 299 GBP...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...