Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ντροπή. Για τη Nintendo. Αν τα specs που λέει στο site αυτό είναι αληθινά,τότε δεν αξίζει καθόλου όσων αφορά τη σχέση επιδόσεις/τιμή,και η φράση πως το WiiU πωλείται σε τιμή μικρότερη απ το κόστος του είναι ψέμα.

Με τα ίδια χρήματα φτιάχνω PC tower πολύ δυνατότερο απ το WiiU. Η τιμολόγιση του WiiU κάνει το pc gaming να συμφέρει περισότερο οικονομικά από το console gaming,ακόμα και στο hardware. Το θέμα βασικά είναι πως τα χαρακτηρηστικά του είναι τόσο αδύναμα,που δεν κυκλοφορούν ποια στην αγορά τόσο αδύναμα εξαρτήματα και αναγκαστηκά κάποιος θα έφτιαχνε κάτι δυνατότερο του WiiU αγοράζοντας τα πιο φθηνά cpu,gpu κτλπ που θα έβρισκε στην αγορά.

Εκτός και αν το χειρηστήριο-tablet είναι τόσο πανάκριβο που να δικαιολογεί τη μεγαλύτερη τιμή.

Αλλά πιστεύω πολλοί gamers θα προτιμούσαν να πλήρωναν γύρω στα 200 ευρώ για τη κονσόλα με classic controller pro αντί 320 με tablet pad.

Μην βιαζεσε να βγαλεις συμπερασματα. Το τι δυναμη κρυβει μια καρτα γραφικων σε ενα PC και η ιδια σε κονσολα ειναι η μερα με τη νυχτα. Για του λογου το αληθες προσπαθησε να τρεξεις οποιοδηποτε συγχρονο παιχνιδι σε μια Nvidia 7800gt ή μια Χ1900xt (ps3, X360 αντιστοιχα) στα ιδια settings και πες μου ποσσα @ πηρες.

Επισης σε προσφατο tweet του Yusuke Hashimoto που ειναι ο director του Bayonetta 2 ειπε οτι το τελευταιο κομματι του βιντεο που εδειξαν ειναι περα για περα in game graphics. Σε καθε περιπτωση το οτι βλεπουν ορισμενα πραγματα δεν σημαινει οτι εχουν βγαλει και κανονικο πορισμα για τις πραγματικες δυνατοτητες του μηχανηματος ειδικα αν σκεφτεις οτι δεν γνωριζουν τι κανει το υπολοιπο chip.

Ενταξει δεν περιμενουμε και θαυματα αλλα μην προσπαθεις να εκλογικευσεις εναν σχεδιασμο μιας κονσολας κοντρα σε ενα PC, συχνα θα λαβεις αποτελεσματα που δεν το περιμενεις υπερ της κονσολας.

Δημοσ.

Παραθέτω το κείμενο που βρήκε ο φίλος gkalas εκ μέρους του:

Originally Posted by Jim Morrison, Chipworks:
Been reading some of the comments on your thread and have a few of my own to use as you wish.

1. This GPU is custom.
2. If it was based on ATI/AMD or a Radeon-like design, the chip would carry die marks to reflect that. Everybody has to recognize the licensing. It has none. Only Renesas name which is a former unit of NEC.
3. This chip is fabricated in a 40 nm advanced CMOS process at TSMC and is not low tech
4. For reference sake, the Apple A6 is fabricated in a 32 nm CMOS process and is also designed from scratch. It’s manufacturing costs, in volumes of 100k or more, about $26 - $30 a pop. Over 16 months degrade to about $15 each
a. Wii U only represents like 30M units per annum vs iPhone which is more like 100M units per annum. Put things in perspective.
5. This Wii U GPU costs more than that by about $20-$40 bucks each making it a very expensive piece of kit. Combine that with the IBM CPU and the Flash chip all on the same package and this whole thing is closer to $100 a piece when you add it all up
6. The Wii U main processor package is a very impressive piece of hardware when its said and done.

Trust me on this. It may not have water cooling and heat sinks the size of a brownie, but its one slick piece of silicon. eDRAM is not cheap to make. That is why not everybody does it. Cause its so dam expensive
Δημοσ.

Εμενα γιατι η μουφα δε μου το ποσταρε?Σε ευχαριστω φιλε για το ποσταρισμα.Ο κυριος που το εχει γραψει αυτο ειναι ειδικος στο να αναλυει τετοια θεματα που εχουν σχεση με hardware.Mαλλον θα ακουσω αυτον και οχι τον καθε ξερολα που το παιζει οτι ξερει τα παντα.

Δημοσ.

Και το digital foundry κανει καλη δουλεια αλλα προσπαθει να το συγκρινει αμεσα με τις επιδοσεις των καρτων του PC. Δηλαδη η καρτα του WiiU σαν χαρακτηριστικα ειναι πανομοιοτυπη η HD 5550 αλλα μεσα στο WiiU σε συνδιασμο με ολα τα αλλα τα αποτελεσματα της θα ειναι σιγουρα πολλες φορες καλυτερα.

Ιδια λογικη λοιπον που το Uncharted 3 στο PS3 τρεχει σε μια 7800GT. Τετοια γραφικα αυτη η καρτα πανω στο PC δεν θα μπορουσε να δει ουτε στον αιωνα τον απαντα.

• Like 1
Δημοσ.

αυτό ikaruga γίνεται γιατί το uncharted 3 δεν τρέχει σε μια 7800gt αλλα στο cell + σε αυτήν. οι gpu απο τις παλιές κονσόλες ήταν τραγικές,και του wii u τραγική είναι ,ελπίζω να μην κάνουν το ίδιο λάθος sony-ms αλλα απότι βλέπω είμαι αισιόδοξος

Δημοσ.

Δηλαδη ξερεις ακριβως την gpu του?Εγω ειμαι τιγκα ασχετος με αυτα γι'αυτο σε ρωταω.Αρα ο τυπος που εγραψε το πιο πανω κειμενο λεει μαλακιες?Πραγματικα ειμαι ασχετος οποτε γραψε λιγα παραπανω για τη gpu γιατι οι αλλοι απο το neogaf πληρωσαν ενα σκασμο λεφτα για να παρουν φωτο και να αναλυσουν το μηχανημα ενω εσυ εχεις μια σιγουρια σε αυτα που λες.

Δημοσ.

Το ειπες μονος σου, η καρτα γραφικων απο μονη της δεν λεει τιποτα πανω στις κονσολες. Αυτη τη στιγμη το PC δεν εχει -τιποτα- (πλην πολυ λιγων περιπτωσεων) που να κοντραρει στα ισια το Uncharted 3. Οχι οτι δεν θα μπορουσε αλλα ολη η δυναμη του κοσμου δεν σου φτανει χωρις ταλεντο.

Απο οτι φενεται παντως το μηχανακι εχει αρκετα περισσοτερη δυναμη απο οσο εικαζουν ορισμενοι (για να μαζευουν views και posts στα αρθρα τους) οπως επισης και ο σχεδιασμος ολων των εξαρτηματων.

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει και πολυ. Ετσι και αλλιως ακριβες παραγωγες και παλι ειναι ικανοτατες να υπαρχουν και σε προηγουμενες (πλεον) κονσολες.

Δηλαδη ξερεις ακριβως την gpu του?Εγω ειμαι τιγκα ασχετος με αυτα γι'αυτο σε ρωταω.Αρα ο τυπος που εγραψε το πιο πανω κειμενο λεει μαλακιες?Πραγματικα ειμαι ασχετος οποτε γραψε λιγα παραπανω για τη gpu γιατι οι αλλοι απο το neogaf πληρωσαν ενα σκασμο λεφτα για να παρουν φωτο και να αναλυσουν το μηχανημα ενω εσυ εχεις μια σιγουρια σε αυτα που λες.

Τιποτα δεν ξερει κανεις. Το μονο που ξερουν ειναι οτι η καρτα ειναι εξαιρετικα μοντιφαρισμενη αποκλειστικα για το WiiU και συνεπως δεν υπαρχει αντιστοιχη στην αγορα για να την "μετρησεις". Ετσι λοιπον χρειαζεται χρονος για να "μαθεις" να την δουλευεις μεχρι να καταλαβεις ποσο μακρια παει η βαλιτσα.

Δεν ειναι CELL του PS3 που πρεπει να κανουν παπαδες οι δημιουργοι αλλα οι δυνατοτητες του μηχανηματος παραμενουν αγνωστες. Αυτοι που θα μας δειξουν ορισμενες (ή και ολες) τις δυνατοτητες του συστηματος ειναι αυτοι που θα παραμεινουν exclusive (κατα 90% απο την ιδια την Nintendo και την οικογενεια second party).

Δημοσ.

το θέμα όμως ikaruga είναι οτι μιλάμε για αρχαίο Hardware γενικά και όχι μόνο για την gpu ,που για μένα είναι μέτρια για κονσόλα,μιλάμε για δύσκολη αρχιτεκτονική σε cpu και χαμηλή ραμ, και ένα tablet που δεν έχει καν multitouch και η οθόνη του είναι τραγική σε ανάλυση.

φυσικά νιντέντο είσαι τα καλά games θα έρθουν, και gamers είμαστε θέλουμε να τα παίξουμε,αλλα αυτό το δεν κάνουμε price drop γιατί πουλάμε την κονσόλα και μπαίνουμε μέσα .. τεράστιος παππάς και όταν το διαβάζει άτομο που παρακολουθει τα της τεχνολογίας γελάει, σιγά ρε νιντέντο τι έχεις μέσα στο wii u τον cell3 έχεις?

δεν το συγκρίνω καν με launch άλλων κονσόλων όπως ps3 που έμπαινε μέσα η σόνυ πραγματικά ,λόγο cell,blue ray, πράγματα που ναι έλεγες μπαίνει μέσα η εταιρία.

με λίγα λόγια στα 350ε τα λένε όλα οι πωλήσεις του wii u. μονο σε hardcore nintendo fans,οι οποίοι θα αγόραζαν και nintendo new console με γραφικά virtual boy επειδή θα είχε το nintendo σήμα πάνω ή άτομα που έιχαν λεφτά στο πορτοφόλι και είχαν μπουχτήσει με την παλιά γενιά που κράτησε αιώνεεεεεες,

τέσπα ανάλογα με το software το τωρινό και το μελλοντικό αποφασίζεις και λες αξίζει η αγορά για μένα στα τόσα?  προσωπικά με αυτά τα games που έχει έξω δεν αξίζει ούτε στα 200ε,στο μέλλον αν βγουν κάποια καλά παιχνίδια ίσως 200ε να δώσω για την κονσόλα,παραπάνω μόνο αν βγει τόσο μαματο fire emblem και ενα απίστευτο metroid fps/rpg και πάλι στα 250ε,μέχρι εκεί και εφόσον έχω αγοράσει μια τουλάχιστον κονσόλα απο ms/sony για να παίζω τα multiplatform και τα exclusives(σε περίπτωση που πάω ps4)

Δημοσ.

Παιδιά, μήν κολλάτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η ποιότητα των exclusive παιχνιδιών στο σύστημα είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως τεχνικών χαρακτηριστικών.

Στην ουσία επικεντρωθείτε.

Η ουσία για εμένα είναι κατα πόσον το Wii U έχει τη δυνατότητα να σηκώσει τους multiplatform τίτλους.

Αν δεν μπορεί, τότε δυστυχώς θα έχει τα ίδια προβλήματα εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης του όπως είχε και το Wii.

Αν μπορεί, τότε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει κάτι άλλο.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη το PC δεν εχει -τιποτα- (πλην πολυ λιγων περιπτωσεων) που να κοντραρει στα ισια το Uncharted 3.

Τι εννοείς ακριβώς; Στα multiplatform το PC υπερτερεί. Επίσης στα exclusives του υπερτερεί. Πως δεν υπάρχει τίποτα που να κοντράρει στα ίσια το Uncharted 3;

Δημοσ.

σε τεχνικό επίπεδο μιλάει ο ikaruga, που αν έβγαζε παιχνίδι η Naughty dog για pc θα ήταν real time graphics χαχαχα. 

panther δεν διαφωνώ σε αυτά που λες,αλλα αν είχε καλύτερο hardware δεν θα ήταν καλύτερα και τα exclusives της νιντέντο? just saying...

τα multiplatform των Ps4-xbox δεν θα τα σηκώνει για κανένα λόγο.

Δημοσ.

Εγώ υποψιάζομαι/φοβάμαι πως και αν έχει περισσότερη δύναμη η κάρτα γραφικών τρώει bottleneck απ τον επεξεργαστή.

Αν ΌΝΤΩΣ τα χαρακτηριστικά που βάλανε είναι αληθινά. Άμα ο επεξεργαστής είναι ίδιας αρχιτεκτονικής και με ίδιο αριθμό πυρήνων με αυτόν του xbox360 και η μόνη διαφορά είναι πως του 360 είναι στα 3.2ghz ενώ του WiiU στα 1.6 ghz,θα μπορεί ο επεξεργαστής να αξιοποιήσει τη δύναμη της κάρτας γραφικών ?

Τώρα σε αυτό που λέτε έχετε δίκιο,πως τη κυριότερη σημασία την έχει το software,και το αν αυτό θα αξίζει. Ελπίζω να μη διαφωνεί κανένας σε αυτό. Ίσα ίσα που εγώ το θεωρώ δεδομένο,και γι αυτό εστιάζω τώρα στα specs που 'αποκαλύφθηκαν'.

Τι να πω τέσπα.

Δημοσ.

Παιδιά, μήν κολλάτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η ποιότητα των exclusive παιχνιδιών στο σύστημα είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως τεχνικών χαρακτηριστικών.

Στην ουσία επικεντρωθείτε.

Η ουσία για εμένα είναι κατα πόσον το Wii U έχει τη δυνατότητα να σηκώσει τους multiplatform τίτλους.

Αν δεν μπορεί, τότε δυστυχώς θα έχει τα ίδια προβλήματα εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης του όπως είχε και το Wii.

Αν μπορεί, τότε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει κάτι άλλο.

Κανει μπαμ οτι και να ειχε περισσοτερη δυναμη το WiiU δεν θα το υποστηριζαν οι third party. Παιχνιδια που μπορουν να τρεξουν ανετα στο WiiU δεν τα βλεπω να τα φερνουν σε αυτο και απλα εστιαζουν σε PS3, X360. H Ν ποτε δεν ειχε σωστο support απο third party απο εποχες Ν64 οποτε δεν πρεπει να μας κανει εντυπωση.

Προφανως και η Nintendo ξερει καλα οτι πολλες εταιριες δεν θα την υποστηριξουν οτι μηχανημα και να βγαλει και ειμαι σιγουρος οτι ειναι βασικος παραγοντας στο να σχεδιαζουν το hardware τους. Ειναι και η ιδια σφιχτοκωλη στις πολιτικες της οποτε το γλυκο ερχεται και δενει. Αυτοι που ειναι να υποστηριξουν το WiiU θα το κανουν. Οι αλλοι εχουν λαβει απο πριν καν αποκαλυφθει το μηχανημα οτι ΔΕΝ...

Δημοσ.

Κανει μπαμ οτι και να ειχε περισσοτερη δυναμη το WiiU δεν θα το υποστηριζαν οι third party. Παιχνιδια που μπορουν να τρεξουν ανετα στο WiiU δεν τα βλεπω να τα φερνουν σε αυτο και απλα εστιαζουν σε PS3, X360. H Ν ποτε δεν ειχε σωστο support απο third party απο εποχες Ν64 οποτε δεν πρεπει να μας κανει εντυπωση.

Προφανως και η Nintendo ξερει καλα οτι πολλες εταιριες δεν θα την υποστηριξουν οτι μηχανημα και να βγαλει και ειμαι σιγουρος οτι ειναι βασικος παραγοντας στο να σχεδιαζουν το hardware τους. Ειναι και η ιδια σφιχτοκωλη στις πολιτικες της οποτε το γλυκο ερχεται και δενει. Αυτοι που ειναι να υποστηριξουν το WiiU θα το κανουν. Οι αλλοι εχουν λαβει απο πριν καν αποκαλυφθει το μηχανημα οτι ΔΕΝ...

Όντως η αλήθεια είναι πως το Gamecube ήταν πάρα πολύ καλό και δυνατό για την εποχή του,και παρ' όλα αυτά δεν είχε καλό 3rd.P.S.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...