Προς το περιεχόμενο

Wii U Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος θελει νεα πραγματα ρε? Ξερεις ποσα παιχνιδια εχουν φαει τα μουτρα τους επειδη ακριβως δεν εχουν ονομα και ας ειναι και γαματα παιχνιδια? Μαλακιες ειναι αυτα, απλα κλαψουριζουν για να κλαψουρισουν. Εγω θελω με καθε νεα εκδοχη της Χ σειρας να εχουμε εξελιξη της βασης που το εκανε επιτυχια. Πισωγυρισμα (με την κακη εννοια ομως) δεν θελω. Με την καμια δεν θελω να δω στο Zelda ή στο Metroid μια αλλαγη τυπου DMC, Resident evil, Dragon Age Chronicles (απο το θεικο Baldurs Gate) ή αντιστοιχα παιχνιδια που "ξεχασαν" που πατησαν για να γινουν επιτυχιες.

Τι να το κανω εγω το νεο IP οταν κυριολεκτικα διψαω για νεο Zelda, Metroid, Mario κτλ? Θεωρω οτι μετα απο τοση κλαψομουνα ορθα αλλαξε ροτα και η Nintendo. Θα προσφερει μονο τους τιτλους που ξερει στους hardcore και για τους αλλους που θελουν νεα IP υπαρχει και το cooking mama και τα αλλα που ουτε καν ξερω το ονομα τους. Win-win κατασταση. Α ναι, η Nintendo επισης εχει -απειρα- νεα IP, απλα δεν ειναι IP που θελετε να παιξετε (ουτε και εγω βεβαια).

• Like 1
  • Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ πάντος συμφωνώ με ikaruga και νιντέντο,καλύτερα να ξοδέυει τους πόρους της σε παιχνίδια που ξέρω οτι θέλω να παίξω, παρά να κάνει πειράματα, zelda/metroid/mario/fire emblem/kirby/smash/pokemon για μένα είναι τοπ ,απο εκεί και πέρα κάτι spinoffs που βγάζει συνέχεια είναι hit and miss και για μένα αυτά είναι σαν new ip's, πχ το luigis mansion ή το game με τον Yoshi που θα βγάλει τώρα,δεν είναι καθαρά new ip ,έχει τον yoshi μέσα,αλλα αν πετύχει σε πωλήσεις και αρέσει στον κόσμο θα βγει και 2ο(που για μένα αυτό είναι το 2ο ,γιατι είναι απο το Kirby του wii τους σχεδιαστές στο ίδιο μοτίβο)

για να επιστρέψουμε στο θέμα, ένα metroid fps/rpg style με γραφικά hd (στυλ prime αλλα πιο mass effect/fallout) και ένα fire emblem (να ένα καλό παράδειγμα σειράς που δεν άλλαξε,τουλάχιστον σημαντικά κομμάτια του gameplay,αλλα μαμάει και δέρνει) να βγάλει η κονσόλα και θα πουλήσει αβέρτα, τα κλασικά mario 3d/mario kart/zelda  θα τα πάρουμε είναι σίγουρο,το θέμα είναι να πάρουμε και τα υπόλοιπα και γρήγορα...ναι βιάζομαι για νέο fire emblem :P(το τελευταίο στις home consoles έχει 4 χρόνια που βγήκε...λογικά το studio κάτι θα έπρεπε να έχει ετοιμάσει ,ή να ετοιμάζει για το wii u)

• Moderators
Δημοσ.

Απλά κοιτόντας το ιστορικό της εταιρίας παρατηρώ πως το τελευταίο νέο ip που έβγαλε για σταθερές κονσόλες ήταν το Pikmin το 2003. 10 χρόνια και ούτε μια νέα σειρά. Και μη μου πείτε για τα sports,και fit,αυτά για εμένα δεν μετράν ως νέες σειρές,αναφέρομαι σε παραδοσιακά 'core' παιχνίδια. Είναι δυνατόν 10 χρόνια τώρα να μην έχει βγάλει έστω ένα φρέσκο 1st party franchise ?

Τουλάχιστον δύο φρέσκα ΑΑΑ ip's του τελευταίου έτους μου έρχονται στο μυαλό, για φορητά μεν, αλλά φρέσκα nonetheless:

Pushmo και Dillon's Rolling Western.

Για παράδειγμα σχεδόν σε κάθε Zelda η πριγκήπισσα Zelda απαγάγεται,πίσω από όλα κρύβεται ο Ganondorf,και ο Link πρέπει παιρνόντας από ναούς σχετικούς με στοιχεία της φύσεως (φωτιάς,νερού...) να μαζέψει Χ αριθμό πραγμάτων πριν αντιμετωπίσει τον κακό.

Υπάρχει λόγος που σε κάθε Mario, Zelda, Metroid κλπ είναι παντελώς αδιάφορο το σενάριο: Δεν μας ενδιαφέρει. Δεν καταναλώνονται πόροι για την εξέλιξη του σεναρίου ή την εμβάθυνση των διαλόγων, προκειμένου το ενδιαφέρον να πέφτει αποκλειστικά στο gameplay και στο σχεδιασμό των επιπέδων.

Δημοσ.

καλά απ το μάριο ούτε και γω έχω πολλές απαιτήσεις για σενάριο,αλλα στο Ζελντα θα γουσταρα να υπαρχει περισσοτερη αναπτυξη και εμφαση στη πλοκη της ιστοριας του.

Δημοσ.

Ikaruga, κι εγώ αν ήμουν Ν με τέτοιους φαν τα ίδια θα έκανα. Αλλά αυτό δε λέγεται ούτε πρωτοπορεία, ούτε καινοτομία, ούτε ρίσκο, πράγματα που έχω δει αμέτρητες φορές να αποδίδουν στη Ν οι φαν της. 

Δεν έχω θέμα με τα διαφορετικά γούστα και τις προτιμήσεις του καθενός, και δε γίνεται να θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα. Απλώς μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν, όπως ότι η Ν πρωτοπορεί ή ότι ο Μάριο έχει προσωπικότητα. 

Κατά τ' άλλα, με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό ο Αληθινός. 

Θα πρόσθετα και καμιά κακία για το σεξισμό του Ζέλντα, αλλά ας το αφήσω.

• Moderators
Δημοσ.

Ikaruga, κι εγώ αν ήμουν Ν με τέτοιους φαν τα ίδια θα έκανα. Αλλά αυτό δε λέγεται ούτε πρωτοπορεία, ούτε καινοτομία, ούτε ρίσκο, πράγματα που έχω δει αμέτρητες φορές να αποδίδουν στη Ν οι φαν της. 

Δεν έχω θέμα με τα διαφορετικά γούστα και τις προτιμήσεις του καθενός, και δε γίνεται να θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα. Απλώς μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν, όπως ότι η Ν πρωτοπορεί ή ότι ο Μάριο έχει προσωπικότητα. 

Πώς ΔΕΝ πρωτοπορεί η Nintendo, όταν σχεδόν κάθε της κίνηση αντιγράφεται από τον ανταγωνισμό; Εκτός κι αν την τόση ζήτηση την δημιουργούμε οι core Nintendo fans οπότε ο ανταγωνισμός την αντιγράφει με σκοπό να προσελκύσει εμάς. Πράγμα αστείο, πιστεύω, καθώς δεν είμαστε και τόσοι πολλοί :Ρ

Και όταν λέω «ανταγωνισμός» δεν εννοώ μόνο την MS ή την Sony, αλλά και πληθώρα developers που αντιγράφουν στεγνά τις gaming ιδέες της Nintendo. Και φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει μόνο με την N, αλλά με οτιδήποτε πρωτοποριακό.

Και, ναι, τα Zelda είναι σεξιστικά ως ένα βαθμό. Αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με ολόκληρο το δυτικό πολιτισμό; Επειδή είναι εξ' ανατολάς μας ενοχλεί; Big deal.

Δημοσ.

Πώς ΔΕΝ πρωτοπορεί η Nintendo, όταν σχεδόν κάθε της κίνηση αντιγράφεται από τον ανταγωνισμό; Εκτός κι αν την τόση ζήτηση την δημιουργούμε οι core Nintendo fans οπότε ο ανταγωνισμός την αντιγράφει με σκοπό να προσελκύσει εμάς. Πράγμα αστείο, πιστεύω, καθώς δεν είμαστε και τόσοι πολλοί :Ρ

Και όταν λέω «ανταγωνισμός» δεν εννοώ μόνο την MS ή την Sony, αλλά και πληθώρα developers που αντιγράφουν στεγνά τις gaming ιδέες της Nintendo. Και φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει μόνο με την N, αλλά με οτιδήποτε πρωτοποριακό.

Και, ναι, τα Zelda είναι σεξιστικά ως ένα βαθμό. Αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με ολόκληρο το δυτικό πολιτισμό; Επειδή είναι εξ' ανατολάς μας ενοχλεί; Big deal.

Είναι big deal απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν υπονόησα ότι είναι για κάποιο λόγο μεγαλύτερο πρόβλημα επειδή είναι από την Ιαπωνία, ούτε είναι μικρότερο πρόβλημα επειδή γίνεται και στη δύση. 

Είναι ένα από τα πιο διαιωνισμένα κι ενοχλητικά κλισέ στις ιστορίες των παιχνιδιών και καλό θα ήταν να αλλάξει κάποτε. 

Οσο για τις πρωτοπορείες, δεν ξέρω για πότε μιλάς όσον αφορά τα παιχνίδια. Τα υπόλοιπα αντιγράφονται για να εισέλθουν σε νέα κομμάτια της αγοράς, όχι για να τραβήξουν gamers. Αυτοί ξέρουν πού θα πάνε, καλώς ή κακώς.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε συ πως ειναι δυνατον να μην πρωτοπορει οταν ολοι την αντιγραφουν τα τελευταια 15+ χρονια? Οταν τα franchise της Nintendo ειναι τοσο καλα που απλα δεν υπαρχει αντιπαλος προς συγκριση, οχι απλα να διαλεξεις τι να παιξεις. \

Οταν μιλαμε για προσωπικοτητα του Mario δεν μιλαμε για τον χαρακτηρα τον ιδιο. Μιλαμε για ολοκληρη την ιδεα πισω απο αυτον. Πως να στο εξηγησω, μονο το Demon/Dark Souls εχουν κατι αναλογο περι προσωπικοτητας για να σου δωσω ενα μετρο συγκρισης. Μπορεις να το πεις και "ψυχη" αν θελεις. Δεν ειναι τυχαιο που μετα απο τοσα χρονια, μετα απο τοσα παιχνιδια, μετα απο τοσες κονσολες και γενιες ο κοσμος να θελει και παλι αυτο. Απλα δεν ειναι τυχαιο.

• Moderators
Δημοσ.

Είναι big deal απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν υπονόησα ότι είναι για κάποιο λόγο μεγαλύτερο πρόβλημα επειδή είναι από την Ιαπωνία, ούτε είναι μικρότερο πρόβλημα επειδή γίνεται και στη δύση. 

Είναι ένα από τα πιο διαιωνισμένα κι ενοχλητικά κλισέ στις ιστορίες των παιχνιδιών και καλό θα ήταν να αλλάξει κάποτε.

Θεωρώ πως τα games είναι κάποιου είδους τέχνη. Επομένως, τα games μιμούνται τη ζωή (όπως κι όλα τα υπόλοιπα είδη τέχνης) και συνεπώς δεν είναι παράλογο να είναι σεξιστικά. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι εννοείς όταν λες ότι ο σεξισμός είναι κλισέ. Είναι σα να λες ότι η βία στα games είναι κλισέ. Τα games ήταν από τη δεκαετία του '80 σεξιστικά, αφενός γιατί απευθύνονταν κατά κύριο λόγο σε άτομα του ισχυρού φύλου και αφετέρου γιατί ο σεξισμός είναι κατά κάποιο τρόπο αστείος. Και βασικά αν δεν σου αρέσουν τα σεξιστικά παιχνίδια, δεν καταλαβαίνω γιατί παίζεις κάτι οτιδήποτε άλλο εκτός από Tetris ή πασιέντζα. :Ρ

Οσο για τις πρωτοπορείες, δεν ξέρω για πότε μιλάς όσον αφορά τα παιχνίδια.

Το Darksiders 2 είναι το πιο πρόσφατο Zelda-clone που μου έρχεται στο μυαλό. Το Binding of Isaac είναι ένα game που επίσης χρησιμοποιεί μηχανισμούς από τα παλιά Zelda. Επίσης, το Super Meat Boy δανείστηκε στοιχεία από το gameplay των 2D Mario Bros. Δεν ξέρω πόσο πιο πρόσφατα παραδείγματα θέλεις.

Δημοσ.

Ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα όσον αφορά το τι κάνει η τέχνη και ποια είναι η δουλειά της, που μάλλον είναι για το Offtopic thread κι όχι για εδώ. 

Θα πω απλώς ότι αυτό που εννοούσα ήταν πως είναι σεξιστική και κλισέ αυτή η βάση κι ότι το να το αγνοούμε, πόσο μάλλον να μη θέλουμε να το πειράξει κανείς, δεν είναι καλό.

Ωστόσο, αν και συμφωνώ ως ένα βαθμό ότι τα παιχνίδια είναι τέχνη - λέω "ως ένα βαθμό", γιατί αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι μπορούν να είναι τέχνη κι ότι πολύ λίγα είναι - αντιφάσκεις λίγο στη συνέχεια της παραγράφου σου. Οταν κάτι είναι σχεδιασμένο και φτιαγμένο στα μέτρα του κοινού στο οποίο στοχεύει είναι προϊόν, όχι έργο τέχνης. Οταν προωθείς το μισογυνισμό επειδή απευθύνεσαι σε 15χρονα που δεν ξέρουν τι να κάνουν τις ορμόνες τους και φοβούνται τις γυναίκες ούτε τέχνη κάνεις ούτε αντικατοπτρίζεις τον κόσμο. Και αυτό ισχύει για πάρα πολλά παιχνίδια, εδώ τυχαίνει να συζητάμε ένα από αυτά. 

Επίσης, να τονίσω ξανά πως το να κάνεις κριτική σε κάτι για τα προβλήματά του και να θες να γίνει καλύτερο δε σημαίνει ότι δεν έχει πράγματα που σου αρέσουν. Αν δε μου άρεσαν τα βιντεοπαιχνίδια δε θα αφιέρωνα τόσο χρόνο από τη ζωή μου να ασχολούμαι με αυτά, είτε παίζοντας, είτε διαβάζοντας, είτε συζητώντας γι' αυτά. 

Και ο σεξισμός δεν είναι με κανέναν τρόπο αστείος. 

Είναι ακόμα πολύ μεγάλο θέμα για να μπορεί να γίνει και αστείος. Μακάρι να ήταν η κοινωνία μας σε τέτοιο επίπεδο που να μπορούσε. 

Στο δεύτερο κομμάτι τώρα. Τρία παιχνίδια εμπνευσμένα από παιχνίδια της Ν που αναπαράγουν την ίδια φόρμουλα από πότε; Ξέρω, θα μου πείτε ότι είναι επιτυχημένη κι αν κάτι δουλεύει δεν το διορθώνεις. Αλλά αυτό δε λέγεται πρωτοπορία, αυτό λέω. Και αν όλοι την αντέγραφαν θα είχαμε γεμίσει κλώνους του Ζέλντα, όχι κλώνους του Call of Duty και του Gears of War.

• Like 1
Δημοσ.

Με μερικούς μάλλον παίζουμε διαφορετικά παιχνίδια. Τι σχέση έχει το ss με τα προηγούμενα zelda, τι σχέση έχει το other m και prime με τα προηγούμενα metroid, τι σχέση έχει το galaxy και paper με τα υπόλοιπα mario, τι σχέση έχει το kirby epic yarn με τα υπόλοιπα Kirby? Το μόνο που μένει Σχεδόν ίδιο είναι το New Super Mario Bros και αν δεν κάνω λάθος έκανε και τις περισσότερες πωλήσεις απ όλα. Έτσι το μόνο που μένει ίδιο είναι στο μυαλό μερικών και δεν το λέω ειρωνικά, απλά έτσι θέλουν να πιστεύουν.

• Like 1
Δημοσ.

επειδή σε ένα παιχνίδι πας να σώσεις την πριγκίπισσα είναι σεξιστικό? ήμαρτον δλδ, ούτε φεμινήστριες δεν τα λενε τέτοια πράγματα...και προωθεί και σε μισογυνισμό ,μαλιστα τι άλλο θα ακούσουμε δλδ... ρε πόσο πλύση εγκεφάλου έχει φάει η νέα γενιά ,και μετά φταίνε οι γυναίκες όταν βγαίνουν και λένε δεν υπάρχουν άντρες...

Δημοσ.

επειδή σε ένα παιχνίδι πας να σώσεις την πριγκίπισσα είναι σεξιστικό? ήμαρτον δλδ, ούτε φεμινήστριες δεν τα λενε τέτοια πράγματα...και προωθεί και σε μισογυνισμό ,μαλιστα τι άλλο θα ακούσουμε δλδ... ρε πόσο πλύση εγκεφάλου έχει φάει η νέα γενιά ,και μετά φταίνε οι γυναίκες όταν βγαίνουν και λένε δεν υπάρχουν άντρες...

Παππού, ίδια ηλικία έχουμε :P

Δημοσ.

ρε συ απλά μου φαίνεται περίεργο, πως μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε, αν είναι σεξιστικό αυτό το πράγμα,τότε το 99% των ταινίων που κυκλοφορούν (ειδικά απο ρομάντζα που τρελένονται και οι κοπελίτσες,ονόματα δεν λέω...)είναι κάργα φουλ σεξιστικά.. 

σεξιστικό είναι το dead or alive.με τις πολεμήστριες με το στήθος έξω, ή το dead or alive beach volleyball...άντε και το larry.. όχι όμως  το zelda για κανένα λόγο δεν το δέχομαι αυτό,κάποιοι την βρίσκουν και με την samus τι πάει να πει οτι η πανοπλία είναι προκλητική και το παιχνίδι σεξιστικό? 

Δημοσ.

Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που μας κάνουν φεμινιστική πλύση εγκεφάλου;

Ο σεξισμός δεν είναι πάντα προφανής και in your face, μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Υπάρχει αυτό που λες στο DOA, αλλά υπάρχει και ο υποβόσκων, όπως στο Ζέλντα, για παράδειγμα, όταν οι μόνες γυναίκες που υπάρχουν στην ιστορία είναι αδύναμες και χρειάζονται έναν δυνατό άντρα να τις σώσει, ή εξυπηρετούν, γενικά, την ολοκλήρωση του άντρα. Και τα ρομάντζα αν τα δεις προσεκτικά κι εξεταστικά είναι τα περισσότερα γεμάτα σεξιστικά κλισέ (το ακατανόμαστο ειδικά είναι το χειρότερο - fun offtopic: τσεκάρετε ένα βίντεο στο youtube με τίτλο Buffy vs Edward).

Η Σάμους, ας πούμε, ήταν μια χαρά πριν την κάνουν κοπελίτσα με daddy issues. Ηταν καλό στο gameplay το Other M; Εγώ λέω ναι. Είχε πρόβλημα στον τομέα του γραψίματος και των χαρακτήρων; Επίσης λέω ναι. Το ένα δεν ακυρώνει το άλλο και, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να θέλουμε να είναι και τα δύο το ίδιο καλά, όχι να συμβιβαζόμαστε με μετριότητες επειδή κι αλλού είναι βγάζουν μετριότητες. 

Οπως είπα και πριν, το ότι κάτι προβληματικό υπάρχει κι αλλού δεν είναι ελαφρυντικό ούτε το κάνει λιγότερο προβληματικό. 

Ούτε και είναι κακό να αναγνωρίζουμε ψεγάδια σε αυτά που αγαπάμε. Καμιά φορά αυτά μας βοηθούν να καταλάβουμε και καλύτερα τον εαυτό μας. 

Φυσικά, όλα αυτά, ειδικά στα βιντεοπαιχνίδια, είναι παράγωγα του γεγονότος ότι φτιάχνονται τα περισσότερα από άντρες για άντρες. Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι υπάρχει ατζέντα από πίσω, απλώς υπάρχει μόνο αντρική ματιά, η οποία καμιά φορά αδυνατεί να δει κάποια πράγματα αν δεν της τα επισημάνουν. 

Τέλος πάντων, ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα τώρα, οπότε ας το γυρίσω κάπως.

Ποιο είναι το πρώτο Ζέλντα που παίξατε και σε τι ηλικία; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...