Vole Maulder Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Ιkaruga, εγώ νομίζω πως θα υπήρχαν αν η Ν ξεκολλούσε από τις ασφαλείς συνταγές κι έφτιαχνε κάτι καινούργιο. Επειδή είναι θέμα ικανής ομάδας κι όχι franchise. Κάτι που δε φαίνεται να το κάνει. Από τεμπελιά; Από ρισκοφοβία; Δεν ξέρω. Επίσης, ο Ντρέικ μια χαρά συμπαθέστατος είναι (για μένα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε Ντάντε), αλλά τον είδαμε, δε χρειάζεται να το κουράσουν το θέμα με το να μας δίνουν τον Ντρέικ για άλλες 5 γενιές. Το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό, ασφαλώς. Εγώ μπορεί να αδιαφορώ για τον Ντρέικ κι εσύ να τον γουστάρεις τίγκα. Δεν είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησης όμως. Είναι το ότι εσύ θες κάτι που σου άρεσε να συνεχίσει να φτιάχνεται ίδιο για πάντα και δε θέλεις να γνωρίσεις τίποτα καινούργιο. Ο Ντρέικ, που είναι καινούργιος σχετικά, βγήκε, γιατί δεν άρμεξαν τον Τζακ. Με το σκεπτικό σου θα είχαμε μείνει στον Μάριο, τον Κρας και τον Τσιφ (που σε δύο από τους τρεις έχουμε μείνει εν μέρει, αλλά τουλάχιστον είδαμε και νέα πράγματα δίπλα στον Τσιφ). Να προσθέσω, με αφορμή το ποστ του PDS, που αναρτήθηκε όσο έγραφα το δικό μου, ότι είναι λίγο αστείο να λέμε ότι ο Ντρέικ είναι generic, όταν, ως χαρακτήρας, έχει μια ιστορία, μια φυσιογνωμία και τα κίνητρά του, και να μιλάμε παράλληλα για τον Μάριο ως το αντίθετο. Φυσικά, δεν είναι πρότυπο ολοκληρωμένου χαρακτήρα ο Ντρέικ, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον περιορισμό του setting και τους στόχους του παιχνιδιού και της ιστορίας του. Θα ήταν σαν να πούμε ότι ο Indiana Jones είναι generic επειδή δεν έχει το βάθος του Γκάτσμπι.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνω για το οτι θα αρχισει να κουραζει ο drake.Απλα θεωρω οτι ηταν πολυ δυνατος χαρακτηρας και 3 παιχνιδια ειναι καλα. Δεν με χαλαει καθολου να δω ενα uncharted ανανεωμενο στην νεα γενια.Αυτο που μαλλον θα με κουρασει ειναι 3 ακομη uncharted. Και για να μην ξεφευγω απο το θεμα,επειδη εδω περα γραφουμε τις αποψεις μας. Εμενα με χαλαει να βλεπω μια ταλαντουχα εταιρια να μενει στα ιδια.Προσωπικη αποψη. Αν δεν ηταν ταλαντουχα ή αν πιστευα οτι μπορει να κανει μονο αυτο ,δεν θα ειχα θεμα. Αλλα νομιζω οτι εχουν να προσφερουν πολυ περισσοτερα στο gaming.
Vole Maulder Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνω για το οτι θα αρχισει να κουραζει ο drake.Απλα θεωρω οτι ηταν πολυ δυνατος χαρακτηρας και 3 παιχνιδια ειναι καλα. Δεν με χαλαει καθολου να δω ενα uncharted ανανεωμενο στην νεα γενια.Αυτο που μαλλον θα με κουρασει ειναι 3 ακομη uncharted. Και για να μην ξεφευγω απο το θεμα,επειδη εδω περα γραφουμε τις αποψεις μας. Εμενα με χαλαει να βλεπω μια ταλαντουχα εταιρια να μενει στα ιδια.Προσωπικη αποψη. Αν δεν ηταν ταλαντουχα ή αν πιστευα οτι μπορει να κανει μονο αυτο ,δεν θα ειχα θεμα. Αλλα νομιζω οτι εχουν να προσφερουν πολυ περισσοτερα στο gaming. Ακριβώς, όλο αυτό στο bold είναι και το point μου. Οσο για άλλον έναν Ντρέικ στη νέα γενιά, ναι, ίσως. Δεν ξέρω και πώς τελείωσε η τριλογία, οπότε δεν μπορώ να έχω γνώμη πάνω σε αυτό. Βασικά, τίθεται το εξής. Οταν έχεις ένα πολύ καλό παιχνίδι με ωραίο setting και χαρακτήρες, τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με εμένα, θες να το δεις και πώς θα είναι σε μια γενιά παραπάνω, έστω από περιέργεια. Μπορούν, επίσης, τέτοια παιχνίδια να λειτουργήσουν ως σίγουρα πατήματα για την εκκίνηση της ζωής μιας κονσόλας, ώστε να επεκταθείς ύστερα σε νέα πράγματα. Οπως λέγαμε στο νήμα του PS4 για τη Santa Monica, δέχομαι ένα άρμεγμα αν παράλληλα βγάζεις και φρέσκα πράγματα.
ikaruga24 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Η διαφορα με αυτους τους χαρακτηρες ομως ειναι οτι εχουν ξεχωριστη δικη τους προσωπικοτητα. Ποσο να αντεξεις με το να βλεπεις συνεχεια την ιδια μουτρακλα που ξερεις τι θα πει και πως θα λειτουργησει? Αντι να σε βαλει εσενα στη θεση του χαρακτηρα σου σερβιρει τον χαρακτηρα και σου λεει "αυτος ειναι, θα παιξεις βαση Χ". Δεν ειναι κακο αυτο φυσικα αλλα το ποσες φορες μπορει να σου το σερβιρει ετσι εχει ενα πολυ συγκεκριμενο (και χαμηλο) ταβανι. Αντιθετα τα παιχνιδια της Nintendo εμβαθυνουν τους χαρακτηρες μεσω gameplay. Μπαινεις εσυ στη θεση του χαρακτηρα γι αυτο και οταν βγηκε το Other M ολοι φαγανε τα στομαχια τους οταν ακουσαν την Samus να μιλαει ασχετα αν το ιδιο το παιχνιδι ηταν σιγουρα τοσο καλο ολο το Prime 2. Παντως το ξαναλεω η Nintendo Προσφερει αυτο που προσφερει γιατι κανεις αλλος δεν μπορει/θελει/δεν εχει ορεξη. Θελω να παιξω παιχνιδι σαν το Zelda ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ. Θελω κατι σαν το Metroid και δεν υπαρχει ουτε κατα προσεγγιση πουθενα αλλου. Πιστεψε με, δεν ειμαστε λιγοι αυτοι που σκεφτονται σαν εμενα και ζηταμε και ψαχνουμε. Αν υπηρχε εστω μια εταιρια που να μπορει να βγαζει αντιπαλο δεος σε αυτα που προσφερει η Nintendo τοτε θα μπορουσαμε να μιλησουμε καλυτερα. Οπως εχει παντως η Nintendo παιζει μπαλα μονη της και ουτε καν τολμαει καποιος να την προκαλεσει.
Vole Maulder Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Καλά, τα στομάχια τους τα έφαγαν όχι επειδή η Σάμους μιλούσε, αλλά γι' αυτά που έλεγε. Οπως είπα και πριν, το ότι κάποιοι τα σκάτωσαν δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν ικανοί να το κάνουν καλά. Οχι στη Σάμους όμως. Σε κάτι νέο. Αλλά αυτή η μανιώδης προσκόλληση στις εικόνες - και δε μιλάω τώρα για σένα, που λες ότι δε βρίσκεις άλλα παιχνίδια εξίσου καλά, που αυτό είναι απολύτως δεκτό, επειδή οι καλοί συνεχίζουν να φτιάχνουν τα ίδια - είναι που οδηγεί σε τόσα χαζά και αχρείαστα reboots, μία με τη Σάμους, μία με τον Ντάντε κλπ. Τη Λάρα δεν την έχω δει ακόμα, οπότε δεν ξέρω, η Πράτσετ μου δίνει κάποιες ελπίδες.
vtser Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Το βιτεάκι που ετοίμασα για το Basic pack <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/49y7bVOnoPc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Tilemaxx Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Επισης. Generic o drake ως προς τι? Για το gaming σιγουρα οχι.Οπως και ολο το cast Uncharted που εδωσε φρεσκαδα στο ειδος. Το οτι δεν ειναι για το gaming generic ο drake και ολο το cast ,εκανε τα uncharted επιτυχημενη σειρα.Ουτε το shooting τους,oυτε η εξερευνηση. Χαρακτήρες σαν τον Drake και το κάστ του Uncharted έχουμε δεί εκατοντάδες φορές στο παρελθόν σε διάφορα παιχνίδια. To σενάριο της σειράς επίσης είναι generic όσο δεν πάει. Η σειρά έγινε επιτυχημένη λόγω του benchmark έθεσε στον τομέα των γραφικών, του level design και του gameplay. Αντίθετα χαρακτήρες με "προσωπικότητα" τύπου Mario, Link, Sonic, Dante, Snake κτλ, (όλοι αυτοί Ιαπωνικοί, τυχαίο?), έχουν αφίσει το στίγμα τους σε όλη την pop κουλτούρα και όχι μόνο στα videogames. Γι' αυτό και ο κόσμος αντέδρασε στο reboot του Dante, και θα κάνει ενδεχομένως το ίδιο σε μια πιθανή αλλαγή στον Μάριο, του Σόνικ κτλ. Αν γίνει reboot και redesign o Drake δεν θα αντιδράσει κανείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Χαρακτήρες σαν τον Drake και το κάστ του Uncharted έχουμε δεί εκατοντάδες φορές στο παρελθόν σε διάφορα παιχνίδια. To σενάριο της σειράς επίσης είναι generic όσο δεν πάει. Η σειρά έγινε επιτυχημένη λόγω του benchmark έθεσε στον τομέα των γραφικών, του level design και του gameplay. Για μενα ουτε καν.Απο την ψυχρη/αδιαφορη λαρα (που κανονικα ειναι και το μονο παιχνιδι που ουσιαστικα μπορεις να συγκρινεις) μεχρι οποιο παιχνιδι θες.Ποτε δεν ειχαμε τοσο αναλαφρο και διασκεδαστικο πακετο(καστ,καταστασεις κτλ) σε τετοιο παιχνιδι.Αυτο ηταν και η επιτυχια του Uncharted.Το Α και το Ω του uncharted κατ΄εμε. Κανενα παιχνιδι δεν βγαινει GOTY λογο γραφικων και φυσικα το gameplay του ειναι στην πραγματικοτητα το generic μερος του.Οχι τοσο οταν βγηκε το πρωτο uncharted,αλλα στο συνολο της γενιας ειναι generic.Εχουμε δει απειρα τετοια παιχνιδια. Το σεναριο δεν εχει κατι το ιδιαιτερο αλλα οι χαρακτηρες ανεβαζουν κατα πολυ το ενδιαφερον. Πραγματικα το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ως θετικο του uncharted ειναι οι χαρακτηρες μαζι με τα γραφικα.
skanjos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Χαρακτήρες σαν τον Drake και το κάστ του Uncharted έχουμε δεί εκατοντάδες φορές στο παρελθόν σε διάφορα παιχνίδια. To σενάριο της σειράς επίσης είναι generic όσο δεν πάει. Η σειρά έγινε επιτυχημένη λόγω του benchmark έθεσε στον τομέα των γραφικών, του level design και του gameplay. Αντίθετα χαρακτήρες με "προσωπικότητα" τύπου Mario, Link, Sonic, Dante, Snake κτλ, (όλοι αυτοί Ιαπωνικοί, τυχαίο?), έχουν αφίσει το στίγμα τους σε όλη την pop κουλτούρα και όχι μόνο στα videogames. Γι' αυτό και ο κόσμος αντέδρασε στο reboot του Dante, και θα κάνει ενδεχομένως το ίδιο σε μια πιθανή αλλαγή στον Μάριο, του Σόνικ κτλ. Αν γίνει reboot και redesign o Drake δεν θα αντιδράσει κανείς. να χαρώ εγώ την προσωπικότητα του Super mario.... χαχαχαχα κλαίω πραγματικά... "its me mario" πωπω!!!! εγραψε και πάλι ο μάριο , ε μην λέμε οτι νανε χαχαχαχα ,αν έχει αποκτήσει κάποια προσωπικότητα ο mario είναι γιατί έχει 6000 παιχνίδια,θυμηθείτε λίγο πως ξεκίνησε και μην μιλάτε για προσωπικότητα και generic... το πιο κλισέ θέμα είχε το Super mario bros όταν βγήκε ,α είμαι ο ήρωας και πάω στο κάστρο να σώσω την πριγκίπισσα, και ακόμα δεν άλλαξε αυτό... σαν τα πόκεμον που ξέρεις οτι θα τα πιάσεις όλα θα πας σε στάδια να πολεμήσεις και θα πολεμήσεις και την ομάδα πύραβλο ή όπως λέγεται σε κάθε παιχνίδι και όταν μαζέψεις τα emblems θα πολεμήσεις τους 4-5 τελευταίους σερί...αφού πρώτα έχεις πιάσει 1 θρυλικό πόκεμον... εγώ δεν θα μιλήσω για generic αλλα για κλισέ, ιστορίες και χαρακτήρες ... και ναι μου αρέσουν, θέλω περισσ΄τοερα παιχνίδια στυλ uncharted/tomb raider περισσότερες πλατφόρμες στυλ μαριο σε 3d world,περισσότερα zelda/okami games και να πάει να καεί σε πυρκαγιά το call of duty ,γίνεται ? δεν γίνεται οπότε παίζω ni no kuni και τέλος 1
GeorgeVls Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Site: http://uk.ign.com/articles/2013/01/23/wii-u-strikes-back">Wii U Strikes Back Site: http://uk.ign.com/articles/2013/01/23/wii-u-news-explosion-new-zelda-mario-more">Wii U News Explosion: New Zelda, Mario, More Εγώ θέλω ένα wii u να παίζει όλους τους multiplatform τίτλους που έχουν οι υπόλοιποι. Γίνεται; Ας γίνει και ας μην τρέχουν τόσο καλά όσο στο ps4/720, και δεν πρόκειται να ρίξω ούτε βλέφαρο για τα exclusives των υπόλοιπων.
skanjos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 εδώ είναι το μεγάλο θέμα, το wii u δεν θα έχει για κανένα λόγο την δύναμη να τρέχει τα multiplatform απο ps4-xbox ... θα χρειάζεται τεράστια δουλειά για downscaling και θα είναι σαν να βγάζουν ενα παιχνίδι για ps4-xbox-ps3-xbox360-wii u ... όσα Multiplatform θα πάρει το wii u θα τα πάρει μέχρι να βγουν οι άλλες 2 κονσόλες ,μετά θα πέρνει τα γνωστά pes-fifa και κάτι movie games όπως έπερνε το ps2 όταν βγήκε το ps3 (ναι ξέρω πήρε και τα Persona αλλα μιλάω για Multiplatform)
panther_512 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα κατ'εμέ. Αν το Wii U δεν μπορεί να παίξει τους multiplatform τίτλους, τότε η βιβλιοθήκη του καταδικάζεται να είναι περιορισμένη και χωρίς τους ΑΑΑ τίτλους που θα βγούν στα άλλα συστήματα....
GeorgeVls Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δυστυχώς έτσι δείχνουν τα πράγματα. Και για να μην παρεξηγηθώ έχουν και οι άλλες κονσόλες καλά exclusives(παίζω αυτό τον καιρό τα πολύ καλά halo και forza στο xbox), απλά εμένα δεν με τραβάνε να τις αγοράσω μόνο γι αυτά όπως θα έκανα με το u. Το xbox άλλωστε το πήρα κυρίως για τους multiplatform τίτλους. Έχω μια μικρή ελπίδα αν πουλήσει αρκετά στο μέλλον να πάρουμε μια γεύση. Τώρα το πόσο μικρή ή μεγάλη θα είναι αυτή η γεύση, είναι και λίγο στο χέρι των developers. Εδώ είδαμε cod στο wii. Γιατί να μην δούμε κάτι ανάλογο στο u, που εντάξει δεν θα έχει αυτή την χαοτική διαφορά που είχε το wii με τις υπόλοιπες. Έτσι λοιπόν πολύ σημαντικό είναι οι πωλήσεις για το τι θα δούμε στο μέλλον. Όπως έγραψε κάποιος παλιότερα μια χαρά έτρεχε η cryengine 3 στο u, αλλά το crysis 3 δεν θα βγει στο u...
Alithinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδιά μιας που πιάσαμε τη συζήτηση πιο βαθυά για τα παιχνίδια της Nintendo,έχω να πω κάποιες απόψεις που τις έχω καιρό αλλά δεν τις έχω γράψει. Εγώ κυρίως στη ζωή μου nintendάκιας ήμουνα. Η πρώτη μου κονσόλα ήταν SNES και ότι έχει βγάλει η nintendo από τότε για το σπίτι μέχρι και το wii τα έχω. Αν και απ το 2008 μετανάστεψα στο PC gaming και πλέον το 95% του gaming το κάνω εκεί,και θεωρώ πλέον τον εαυτό μου pc gamer. Ξέρετε ποιο είναι το παράπονο μου απ τη Nintendo ? Η τουλάχιστον ένα εξ' αυτών,συγκεκρυμένα το παράπονο που έχω για το software της. Το ότι δυστυχώς δεν βλέπω αρκετές φρέσκες ιδέες. Και όταν λέω φρέσκες ιδέες δεν εννοώ να βάλει motion controls σε ένα Zelda. Απλά κοιτόντας το ιστορικό της εταιρίας παρατηρώ πως το τελευταίο νέο ip που έβγαλε για σταθερές κονσόλες ήταν το Pikmin το 2003. 10 χρόνια και ούτε μια νέα σειρά. Και μη μου πείτε για τα sports,και fit,αυτά για εμένα δεν μετράν ως νέες σειρές,αναφέρομαι σε παραδοσιακά 'core' παιχνίδια. Είναι δυνατόν 10 χρόνια τώρα να μην έχει βγάλει έστω ένα φρέσκο 1st party franchise ? Ιδιαίτερα στις σταθερές τις κονσόλες,αυτό με τον περιορισμό φρεσκάδας όσων αφορά το software είναι πολύ αισθητό,σε αντίθεση με τις φορητές. Και όχι μόνο αυτό,αλλά γενικά φαίνεται πως κάθε καινούρια ή διαφορετική gameplay ιδέα απ τα συνηθισμένα τη ρίχνουν αποκλειστικά στα φορητά απ τη στιγμή που κυκλοφόρησε το Wii και ύστερα. Για παράδειγμα γιατί το Luigi's Mansion 2 να βγει στο 3ds και όχι στο WiiU ? Αφού η σειρά από σταθερές κονσόλες ξεκίνησε. Ακόμα και αν έχει τον Luigi μέσα,επειδή το gameplay ξεφεύγει λίγο απ τα συνηθισμένα,ρήξαν αυτόν το τίτλο στο 3ds. Αυτό που φαίνεται να είναι πρόβλημα και καυτό θέμα σε μερικές συζητήσεις αφορά το αν και κατά πόσο είναι επιθυμιτή η αλλαγή σε συγκεκρυμένες σειρές. Άλλοι λέν ότι είναι καλό και πρέπει επιτέλους να υπάρξει,ενώ άλλοι πως είναι "του σατανά". Το μεν επιχείρημα υπέρ της αλλαγής είναι πως επί της ουσίας η Nintendo δεν φτιάχνει πραγματικά sequels των παιχνιδιών της,αλλά πως κάθε νέο παιχνίδι μοιάζει τόσο πολύ με το προηγούμενο που πιο πολύ θα ταίριαζε να το ονομάσεις "remake" παρά sequel. Για παράδειγμα σχεδόν σε κάθε Zelda η πριγκήπισσα Zelda απαγάγεται,πίσω από όλα κρύβεται ο Ganondorf,και ο Link πρέπει παιρνόντας από ναούς σχετικούς με στοιχεία της φύσεως (φωτιάς,νερού...) να μαζέψει Χ αριθμό πραγμάτων πριν αντιμετωπίσει τον κακό. Το επιχείρημα κατά της αλλαγής είναι πως έτσι μάθαμε και αγαπήσαμε τα παιχνίδια,άρα έτσι πρέπει να μείνουν για πάντα οι σειρές,αλλιώς η Nintendo θα έχει ξεπουληθεί και θα έχει γράψει στα παπούτσια της τους παλιούς της fans για να κυνηγήσει τους casuals. "Μα γιατί βάλανε motion controls στο Zelda,το καταστρέψανε!!!" Ποπο μπέρδεμα. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η Nintendo δεν έχει βρει μια χρυσή τομή,δηλαδή πως να καταφέρει να φρεσκάρει τις σειρές τις χωρίς να αναστατώσει τους fans. Και βλέποντας γκρίνια απ τη μια πλευρά και γκρίνια απ την άλλη,δεν ξέρει τι να κάνει και φοβάται τις γκρίνιες. Νομίζω πως αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να ξεκαθαριστούν ποια είναι τα "core elements",τα βασικά στοιχεία του πυρήνα του gameplay που συνθέτουν τη βασική εμπειρία,και να τα κρατήσει αυτά τα ίδια,αλλάζοντας διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα εγώ θεωρώ το Majora's Mask ένα πολύ καλό παιχνίδι που έχει αυτή την ισοροπία. Είσαι ο Link,έχεις όπλα που βασίζονται σε κλασσικούς gameplay μηχανισμούς (σπαθί,ασπίδα...), πολεμάς σε dungeons,έχεις free roaming,πολεμάς bosses,και σώζεις το κόσμο. Αυτά για μένα είναι στοιχεία του "πυρήνα",μιας και ήταν σε όλα τα καλά Zelda πριν από αυτό. Έτσι η βασική gameplay εμπειρία του παιχνιδιού ήταν αυτή που έπρεπε. Το Majora's Mask όμως είχε και αλλαγές. Καταρχάς είχε φρέσκια ιστορία,είχε και φρέσκο κόσμο,τα dungeons είχαν διαφορετικά θέματα και ονομασίες,και όσοι καινούριοι μηχανισμοί gameplay εμφανίστηκαν δεν αντικατέστησαν παλιούς αλλάζοντας τη βασική εμπειρία,αλλά προστέθηκαν χωρίς να επιρρεάζουν τους παλιούς προσθέτοντας στην κλασσική εμπειρία. Από ένα νέο παιχνίδι μιας σειράς,περιμένουμε να είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το παλιό ώστε να αιτιολογεί την υπάρξη του (πέρα απ το ότι η εταιρία θέλει να βγάλει περισσότερα λεφτά), αλλά ταυτόχρονα να είναι αρκετά γνώριμο και να μην είναι αλλαγμένο με τρόπο που η εμπειρία έχει αλλάξει τόσο πολύ που θα μπορούσε το παιχνίδι να έχει και άλλο όνομα. Για εμένα το Majora's Mask είναι καλό παράδειγμα επειδή κράτησε τους ίδιους μηχανισμούς,το ίδιο πυρήνα gameplay,αλλάζοντας όμως το περιτύλιγμα του πυρήνα,δίνοντας του διαφορετική γεύση. Θέλουμε σε ένα παιχνίδι Zelda να εξερευνάμε dungeons. Άρα πρέπει να υπάρχουν dungeons για να νιώθουμε πως πράγματι είναι Zelda το παιχνίδι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει σε κάθε παιχνίδι να εξερευνάμε τα ίδια dungeons κάθε φορά,το Forest Temple,το Fire Temple κτλπ... Αν είχαμε τα Stone Temple,Technology Temple,Magic Temple κτλπ και πάλι dungeons θα εξερευνούσαμε,άρα και πάλι το ίδιο είδος εμπειρίας θα είχαμε,αλλά δεν θα νιώθαμε το deja vu ότι το έχουμε ξανακάνει αυτό που κάναμε. Και αν η ιστορία ήταν διαφορετική και ξέφευγε από τη κλασσική συνταγή που έχει δανειστεί η σειρά από τη γότθικη λογοτεχνία (των τριών αρχετύπων: αδύναμη γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο,κακός άνδρας που είναι υπεύθηνος για το κίνδυνο της αδύναμης γυναίκας,καλός ήρωας άντρας που σώζει την αδύναμη γυναίκα απ τον κακό άνδρα) και πάλι καλό θα ήταν το παιχνίδι,και θα είχε μια φρεσκάδα. Αλήθεια ποιος νομίζει πως αν σε ένα παιχνίδι αντί να πρέπει να σώσουμε τη Ζέλντα,η Ζέλντα ήταν μια χαρά να κυβερνάει στο κάστρο της,πως δεν θα ήταν καλό το παιχνίδι ? Πιστεύω σε θέμα σεναρίου δεν θα πείραζε,και ίσα ίσα που θα έπρεπε να δούμε περισσότερα φρεσκάδα. Ας πολεμήσουμε και για κάτι άλλο μια φορά βρε αδερφέ! Το να σώσω τη Termina απ το να πέσει το φεγγάρι πάνω της ήταν πολύ ενδιαφέρον εμπειρία για εμένα που με ώθησε στο να θέλω να παίξω και να σώσω το κόσμο. Αλλά έχωντας σώσει τη Ζέλντα τόσες φορές λέω "πάλι ρε γαμ@το ?". Τέτοια πράγματα είναι που κάνουν το κάθε παιχνίδι να νιώθει το ίδιο με κάποιο προηγούμενο. Γενικά το σενάριο είναι απ τα πιο σημαντικά πράγματα για εμένα στα παιχνίδια και για αυτό βλέποντας αυτό το πράγμα να μένει τόσο ίδιο για τόσο καιρό απογοητεύομαι ως ένα σημείο. Το να ελέγχω πλέον το χαρακτήρα μου με motion controls δεν σώζει για εμένα τη κατάσταση και θα μπορούσα να πω πως για εμένα εκτός από αχρείαστο ίσως είναι και ανεπιθύμητο αν ακόμα νιώθω ότι παίζω το ίδιο παιχνίδι με απλά αλλαγμένο ένα μηχανισμό,ο οποίος δεν είχε καν πρόβλημα ούτως ή άλλως. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να μείνει το gameplay το ίδιο πάνω κάτω,αλλά να αλλάξει το περιεχόμενο. Να δούμε νέα ιστορία,να επισκεφτούμε νέα μέρη,νέα πρόσωπα,να πιάσουμε νέα όπλα κτλπ. Βέβαια ως ένα σημείο γίνεται και αυτό,αλλά όπως έχει προχωρήσει η βιομηχανία θα περίμενα περισσότερο. Τέσπα,σώρι για το τεράστιο μήνυμα μου. 1
skanjos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 alithinos αυτό που λες δεν γίνεται, το gameplay θα αλλάξει,θα εξελιχθεί με τα χρόνια, αν συνέχεια προσθέτεις στο ίδιο μοτίβο θα έχεις μετά αυτό που λέμε disgaea 4, είχαμε πρώτα το 1 ,νορμάλ παιχνίδι με άποιρα πράγματα, το 2 πρόσθεσε ,το 3 πρόσθεσε και άλλα και το έκανε μη προσιτό σε νέους παίχτες και το 4 μετά πρόσθεσε ακόμα περισσότερα και δεν βγάζει κανείς νέος παίχτης άκρη. τα καλά στοιχεία πρέπει να κρατάς και τα άσχημα να διώχνεις. δεν πετυχαίνουν τα πάντα, π.χ για μένα το materia system ¨ηταν το καλύτερο όλων των ff ,αλλα δεν μπορείς να έχεις materia για άλλα 5-6 ff games. το job system του final fantasy tactics ακόμα είναι το καλύτερο όλων των εποχών (με Job points-abilities etc) δεν μπόρεσαν να βγάλουν παρόμοιο. το θέμα είναι οτι κάθε παιχνίδι προσφέρει διαφορετική εμπειρία, εμένα σε κάποια παιχνίδια δεν θα με πείραζε να άλλαζε μόνο η ιστορία ,πραγματικά όμως ακόμα το move/attack/magic να είχα στα jrpg και να άλλαζαν μόνο τα ονόματα απο τα όπλα/η ιστορία κτλπ ,αλλα όλος ο κόσμος γκρινιάζει ,θέλει πρωτοπορεία ,θέλει νέα πράγματα,εγώ προσωπικά άνετα γυρνάω και παίζω το final fantasy vi και δεν με χαλάει καθόλου,γιατί σαν πακέτο δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο,πες το νοσταλγία αλλα σήμερα τα παιχνίδια χάνουν στο κομμάτι ιστορία ,εμπλουτίζουν μόνο το gameplay,το κάνουν και πιο προσιτό στους casuals και άλλα πολλά, θέλλουν να πουλήσει δεν φταίνε και αυτοι λεφτά πάνε να βγάλουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα