Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου με τα JACK ξέρω ότι παίζει, είτε με splitter είτε με μπρος-πίσω σύνδεση μέσω της MB. Εγώ το πρότεινα στον TS όταν ξεκίνησε το topic...

Υπάρχει ένα ερώτημα όμως κάποια στιγμή αν παίζει με Headphones USB και ηχεία στα Jack.

αμα ειναι usb τα ακουστικα? γινεται να ακουω και απο ηχεια και απο ακουστικα???

Και απαντάω εγώ ΟΧΙ. Και εξηγώ αργότερα ΟΧΙ το ίδιο πράγμα. ΔΛΔ δεν μπορείς να βάλεις ένα mp3 να παίζει και να το ακούς και από τα USB headphones και από τα ηχεία (jack).

Το PC αναγνωρίζει τα USB ως ξεχωριστή πηγή αναπαραγωγής ήχου απ' ότι την sound card. Μπορείς να τα δουλεύεις παράλληλα. ΔΛΔ, κάποιος να μιλάει στο Teasmspeak/SKYPE στα headphones, και να ακούει μουσική στα ηχεία. Τα όσα λίγα ξέρω αυτό λένε, και ψάχνοντας και στο ΝΕΤ το επιβεβαιώνουν...

Τώρα ο TS κάποια στιγμή απάντησε πως αυτός το κάνει, αλλά θεωρώ ότι αναφέρεται και αυτός στα JACK. Αν τώρα το κατάφερε με USB+JACK τι να πω, η τεχνολογία πάει μπροστά, και σίγουρα δεν τα ξέρουμε όλα B)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

υπαρχει επιλογη στον driver της via, ωστε τα ακουστικα του front panel να ειναι ανεξαρτητα απο τα ηχεια. και μπορεις να ακους και απο τα ηχεια και απο τα ακουστικα.

ή απενεργοποιεις την επιλογη που κανει mute τα ηχεια οταν εχεις ακουστικα. τα παραπανω δεν τα εχω δοκιμασει.

post-82671-0-15347500-1343765922_thumb.png

Δημοσ.

Φίλε μου με τα JACK ξέρω ότι παίζει, είτε με splitter είτε με μπρος-πίσω σύνδεση μέσω της MB. Εγώ το πρότεινα στον TS όταν ξεκίνησε το topic...

Εχμ, αφού ήξερες πως παίζει χωρίς jack splitter γιατί δε το ανέφερες στο τρίτο ποστ ώστε να μη μπει σε αχρείαστη ταλαιπωρία ο ts;

:unsure:

Δημοσ.

Εχμ, αφού ήξερες πως παίζει χωρίς jack splitter γιατί δε το ανέφερες στο τρίτο ποστ ώστε να μη μπει σε αχρείαστη ταλαιπωρία ο ts;

:unsure:

Γιατί όπως ανέφερες κι εσύ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ. Εξαρτάται το board, και θέλει και ρύθμιση μέσα από το πρόγραμμά της. Οπότε είναι πιο απλό το splitter ;)

Δημοσ.

Βασικά δεν είπα πως δε παίζει, είπα πως απλά δεν παίρνω όρκο επειδή δεν γνωρίζω το cp της VIA, που απ'οτι φαίνεται από το screenshot του daffy μια χαρά παίζει.

Πιο απλό το να πάει να αγοράσει splitter από το να κάνει μία ρύθμιση 5" δεν είναι πάντως. :-)

Δημοσ.

Άμα θέλεις το αναλύουμε και παραπάνω, αλλά πιστεύω πως ήδη κουράσαμε...

α) ΟΧΙ δεν παίζει πάντα. Πρέπει η onboard sound card να μπορεί να δώσει 2 κανάλια streaming ήχου για να το κάνει αυτό. Οπότε πρέπει να έχεις το ανάλογο τσιπάκι και πάνω για να το πετύχεις

β) Σε πάρα πολλά μηχανάκια, στην πλειάδα αυτών και όχι στην εξαίρεση, το front-line audio panel ΔΕΝ είναι συνδεδεμένο από αυτόν που συναρμολόγησε το PC. Τις περισσότερες φορές γιατί απλά βαριέται. Τις λιγότερες γιατί υπάρχει πιθανότητα ΑΝ το συνδέσεις να κόψεις τον ήχο στο back-panel και να έχεις μόνο μπροστά. Το αν σου δίνει δύο κανάλια (βλέπε α) ή μόνο ένα το λέει κάπου στο βιβλιαράκι της MB εκεί που μιλάει για το front-panel. Μέχρι πριν την Ζ68/890 γενιά από ΜΒ, ήταν πιο συχνό να σου κόβει τον ήχο παρά να σου δίνει διπλό. Εγώ πχ δεν τα συνδέω ποτέ (στους άλλους/ξένους) :)

γ) Μπορεί για εμένα και εσένα το "μια απλή ρύθμιση στο πρόγραμμα" που λες να είναι κάτι απλό, για την πλειάδα του κόσμου όμως δεν είναι. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την ιδίαν εμπειρία και πιστεύουμε πως για όλους είναι κάτι εύκολο. Πλείστες οι φορές που με ένα κάρο screenshots και συμβουλές και παρ' όλα αυτά δεν βγάζεις άκρη. Και δεν εννοώ ότι τέτοιος ήταν ο TS. Αλλά μπορεί και να ήταν...

Στο (γ) να προσθέσω και την περίπτωση, να έπρεπε να ανοίξει κουτί και να συνδέσει το front-panel λόγω (β). Ότι κάποιος δεν το σύνδεσε δηλαδή και ένας με ελάχιστες γνώσεις να έπρεπε να το κάνει.

Δεν ήταν λοιπόν πιο απλό το splitter των 2 ευρώ? :devil:

Δημοσ.

Εγω το προβλημα που εχω παιδια ειναι πως η μουσικη, τα παιχνιδια κ ολα αυτα ακουγωντε μονο απο τα ηχεια ενω ολα τα προγραμματα που "μιλαμε" οπως teamspeak,skype κ.α ακουγοντε μονο απο τα ακουστικα.. Οταν ειχα ακουστικα που ειχαν βησμα τα ειχα καταφερει και τα ειχα φτιαξει ετσι ωστε ολοι οι ηχοι να ακουγωντε και απο τα ηχεια και απο τα ακουστικα... Ενω τωρα με usb ακουστικα δν μπορω να τα ριθμισω ετσι ωστε να ακουω και απο τα 2 :fear: Μπορει να βοηθησει κανεις ρε παιδια? ;)

Δημοσ.

Συγνωμη δεν προσεξα οτι ειναι usb ακουστικα:

Θελει μαλλον ενα τετοιο ανταπτορακι για τα usb ακουστικα:

post-82671-0-86371300-1343796242_thumb.jpg

Αλλα δεν ειναι βεβαιο οτι θα δουλεψει, και αυτο που ποσταρα δεν ειναι για ακουστικα αλλα για αλλη δουλεια.

Δημοσ.

Άμα θέλεις το αναλύουμε και παραπάνω, αλλά πιστεύω πως ήδη κουράσαμε...

α) ΟΧΙ δεν παίζει πάντα. Πρέπει η onboard sound card να μπορεί να δώσει 2 κανάλια streaming ήχου για να το κάνει αυτό. Οπότε πρέπει να έχεις το ανάλογο τσιπάκι και πάνω για να το πετύχεις

β) Σε πάρα πολλά μηχανάκια, στην πλειάδα αυτών και όχι στην εξαίρεση, το front-line audio panel ΔΕΝ είναι συνδεδεμένο από αυτόν που συναρμολόγησε το PC. Τις περισσότερες φορές γιατί απλά βαριέται. Τις λιγότερες γιατί υπάρχει πιθανότητα ΑΝ το συνδέσεις να κόψεις τον ήχο στο back-panel και να έχεις μόνο μπροστά. Το αν σου δίνει δύο κανάλια (βλέπε α) ή μόνο ένα το λέει κάπου στο βιβλιαράκι της MB εκεί που μιλάει για το front-panel. Μέχρι πριν την Ζ68/890 γενιά από ΜΒ, ήταν πιο συχνό να σου κόβει τον ήχο παρά να σου δίνει διπλό. Εγώ πχ δεν τα συνδέω ποτέ (στους άλλους/ξένους) :)

Δεν είναι απαραίτητο να παίξει μέσω front panel, αν υπάρχουν ελεύθερες υποδοχές πίσω (συνήθως υπάρχουν εκτός και αν μιλάμε για μητρική ..15ετίας) μπορεί απλά να τα συνδέσει εκεί και να ορίσει τι θέλει να κάνουν στο cp.

Το σύστημα με τα διπλά ακουστικά το έχω δοκιμάσει και σε πολύ παλιότερες γενιές μητρικών, 945-965p, p35, 780i (είναι η δική μου) , δούλεψε παντού.

Προσωπικά πάντως προτιμώ σε pc άλλων να τα συνδέω όλα τυπικά, και στα δικά μου να βαριέμαι ή να συνδέω ότι μου χρειάζεται μόνο.

Δε θυμάμαι να έχω πετύχει ποτέ συναρμολογημένο pc από κάποια εταιρία (όχι τον μαστρομιχάλη της γειτονιάς) στο οποίο να μην είναι συνδεδεμένα τα πάντα.

γ) Μπορεί για εμένα και εσένα το "μια απλή ρύθμιση στο πρόγραμμα" που λες να είναι κάτι απλό, για την πλειάδα του κόσμου όμως δεν είναι. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την ιδίαν εμπειρία και πιστεύουμε πως για όλους είναι κάτι εύκολο. Πλείστες οι φορές που με ένα κάρο screenshots και συμβουλές και παρ' όλα αυτά δεν βγάζεις άκρη. Και δεν εννοώ ότι τέτοιος ήταν ο TS. Αλλά μπορεί και να ήταν...

Στο (γ) να προσθέσω και την περίπτωση, να έπρεπε να ανοίξει κουτί και να συνδέσει το front-panel λόγω (β). Ότι κάποιος δεν το σύνδεσε δηλαδή και ένας με ελάχιστες γνώσεις να έπρεπε να το κάνει.

Δεν ήταν λοιπόν πιο απλό το splitter των 2 ευρώ? :devil:

Χεχ, πυρηνική φυσική πάντως δεν είναι.

Ο συλλογισμός σου στην ουσία καταργεί τον λόγο ύπαρξης φόρουμ σα το συγκεκριμένο, μιας και οι περισσότερες απαντήσεις είναι πιθανό να φανούν βουνό σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θεωρώ σωστό να εξηγείς στον άλλο τι πρέπει να κάνει, και αν δει και ο ίδιος πως δε μπορεί, να καταφύγει σε άλλες λύσεις.

Δημοσ.

Όπως είπα και παραπάνω ήδη κουράσαμε. Μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα. Προσπαθείς να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου βρίσκοντας συνεχώς πιθανά επιχειρήματα. Μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο αλλά πιστεύω πως δεν θα είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση προς τρίτους. Οπότε σταματάω εδώ και παραδέχομαι πως έχεις δίκιο. Έπρεπε να τον παιδέψω λίγο πρώτα προτού βρει μια απλή λύση των 2 ευρώ. Τουλάχιστον μπορεί να μάθαινε/ναμε και κάτι παραπάνω αν έστω το προσπαθούσαμε.

Το θέμα μετεξελίχθηκε όμως στην παράλληλη χρήση USB headphones+ jack ηχεία από άλλον χρήστη, αφού του TS η απορία λύθηκε έστω και με αυτήν την "πρόχειρη" λύση. Επί τούτου και προς αυτουνού την ερώτηση/απάντηση έχεις καμία αντίρρηση? Γιατί από εκεί "άναψε" το topic. Αν όντως μπορεί να γίνει με ενδιαφέρει να το μάθω.

@dyffy

Δεν το έχω ξαναδεί αυτό φίλε μου., αλλά δεν νομίζω να δουλέψει. Θα ήταν ενδιαφέρον βέβαια να το δοκιμάζαμε κάποια στιγμή

Δημοσ.

Συγνωμη δεν προσεξα οτι ειναι usb ακουστικα:

Θελει μαλλον ενα τετοιο ανταπτορακι για τα usb ακουστικα:

post-82671-0-86371300-1343796242_thumb.jpg

Αλλα δεν ειναι βεβαιο οτι θα δουλεψει, και αυτο που ποσταρα δεν ειναι για ακουστικα αλλα για αλλη δουλεια.

δν γινεται να μπει αυτο το καλοδιο στα ακουστικα γτ ειναι ασυρματα..

Δημοσ.

δν γινεται να μπει αυτο το καλοδιο στα ακουστικα γτ ειναι ασυρματα..

Αφού είναι ασύρματα τότε πως συνδέονται με τον υπολογιστή :devil:

Ισως να δουλέψει αν είναι απλά ακουστικά , αν έχει software κλπ μπορεί να μην παίζουν . Κάποιος να το δοκιμάσει ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...