slipknot Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, επειδή αρχίζω και νιώθω τη σαπίλα του τωρινού μου pc, σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο. -Το budget υπολογίζω να είναι μέχρι 700 ευρώ, μόνο για tower. -Το pc το θέλω κυρίως για προγραμματισμό (όχι τίποτα τρελό), ταινίες και κάνα game (LoL, WoW, Football Manager, παλιά καλά adventures-rts), τίποτα το εξωπραγματικό δηλαδή. Επίσης, υπολογίζω -λογικά- να κάνω και επεξεργασία video, με μια ταπεινή mini-dv καμερούλα. Οθόνη, πληκτρολόγια και τα σχετικά υπάρχουν. Έχω 2 εξωτερικούς για υλικό, οπότε από άποψη χώρου είμαι καλά. Το hardware θα το πάρω από Αθήνα και λέω να στήσω εγώ το pc. Θα προτιμούσα να πάρω όλα τα κομμάτια απ' το ίδιο κατάστημα, για ευκολία πιο πολύ, αλλά αν μπορώ να τα πάρω από διαφορετικά καταστήματα και να σώσω κάνα ευρώ θα το σκεφτόμουν. Σκέφτομαι να πάω και σε 64bitο λειτουργικό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει. Για να καταλάβετε τα τωρινά μου στάνταρτς, αυτή τη στιγμή παίζω με AMD Athlon 64 3200+, 2GB Ram και μια 8400 GS δανεική, αφού στην προηγούμενη τα 'παιξε το ανεμιστηράκι. Από άποψη κατασκευαστών, δεν θα έλεγα πως έχω συγκεκριμένη προτίμηση, απλά σκεφτόμουν να κινηθώ προς Intel για επεξεργαστή και Gigabyte για mobo. Από 'κει και πέρα, ό,τι συμφέρει πιο πολύ.
driftingcris Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Για δες... e-shop εβαλα για να δεις.. Απο αλλου θα σου ερθει κανα 700αρι..
rafail1994 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Αυτά από μένα καταστήματα διάλεξε εσύ ποια σε βολεύουν περισσότερο cpu:AMD Phenom II X6 1090T ssd:OCZ Solid 3 60Gb hdd:Samsung EcoGreen F4 2TB ram:Link mobo:Asrock 890GX Pro3 psu:Corsair Builder Series CX500 case:CoolerMaster Silencio RC-550 dvd-rw:LG Πάνω κάτω ανάλογα με τα καταστήματα βγαίνει στα 698,81Ε
slipknot Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Για δες... e-shop εβαλα για να δεις.. Απο αλλου θα σου ερθει κανα 700αρι.. Αυτά από μένα καταστήματα διάλεξε εσύ ποια σε βολεύουν περισσότερο cpu:AMD Phenom II X6 1090T ssd:OCZ Solid 3 60Gb hdd:Samsung EcoGreen F4 2TB ram:Link mobo:Asrock 890GX Pro3 psu:Corsair Builder Series CX500 case:CoolerMaster Silencio RC-550 dvd-rw:LG Πάνω κάτω ανάλογα με τα καταστήματα βγαίνει στα 698,81Ε Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Σχετικά με το tower, βρίσκω πιο όμορφο το Asus. Από Coolermaster προτιμώ αυτό ή αυτό, απλά δεν ξέρω τι παίζει από θέμα χώρου, καλωδίων κλπ. Ο i5 μου φαίνεται καλύτερος, με βάση αυτά που διαβάζω, αλλά σοβαρή άποψη δεν έχω. Μπορώ να τον βρώ και γύρω στα 190 ευρώ, αξίζει την διαφορά των ~30 ευρώ; Η mobo καλά, θα εξαρτηθεί απ' το cpu. Λέτε να πάω οπωσδήποτε για ssd; Σκεφτόμουν παραδοσιακό hdd, κυρίως λόγω τιμής. Η αλήθεια βέβαια είναι πως έχω μείνει πίσω. 8άρι ram μου φαίνεται λίγο too much, έλεγα να το κρατήσω στο 6άρι max, αν και δεν είμαι απόλυτος σ' αυτό το θέμα. rafail, ξέχασες την κάρτα γραφικών.
rafail1994 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αν θέλεις ησυχία και καθόλου σκόνη στο pc πάνε στο Silencio RC-550 είναι φοβερό το κουτί.Αν πάλι θέλεις κάτι ποιο φτηνό και παράλληλα καλό πάνε στο Elite 430 Όσον αναφορά τον επεξεργαστή ναι ο i5 είναι ανώτερος άλλα από ότι φαίνεται είναι μη αναβαθμίσιμο socket για το μέλλον από την άλλη με την amd έχεις ήδη έναν πολύ καλό επεξεργαστή και δεν κολαει πουθενά και έχεις και την μελλοντική αναβάθμιση,εδώ εσύ αποφασίζεις .Ο ssd θα σου δώσει μεγάλη ώθηση στα windows (και αν ανοίγεις και πολλά project από γλώσσες προγραμματισμού θα δεις μεγάλη διάφορα). Για την ram επειδή δεν αλλάζεις και pc πολύ συχνά πάνε στα 8gb στο μέλλον θα σου χρειαστουν,6gb σε dual channel δεν μπορείς να βάλεις . Ναι το ξέρω στην αρχή είχα δει μηδαμινές απαιτήσεις προς την κάρτα γραφικών. Κάτι θα κάνω και θα σου χωρέσω και για καλή κάρτα γραφικών. Επίσης ποια οθόνη έχεις;
ninos30 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Θα εκφέρω προσωπική γνώμη για αυτά που ρωτάς μόνο: - Το θέμα κουτιού είναι ΚΑΙ αισθητικό. Οπότε εσύ αποφασίζεις. Τα CM που βάζεις είναι στην ίδια κατηγορία με το ASUS από πλευράς ευκολιών. Του Rafail είναι καλύτερο - Το AMD/Intel είναι κυρίως ψυχολογικό το θέμα αυτήν την στιγμή. Στα μετροπρογράμματα ο i5 υπερέχει κατά μ.ο. Σε πραγματικές καταστάσεις δεν θα καταλάβεις καμιά διαφορά - SSD είναι η μόδα της εποχής. Αν έχεις φράγκα να πάρεις κάν' το. Αν τα σκέφτεσαι μην το κάνεις. Για games δεν κερδίζεις κάτι, εκτός ότι θα σου φορτώνει η πίστα λίγο πιο γρήγορα... Οι SSD είναι σωτήριοι για αυτούς που δουλεύουν μεγάλα αρχεία, γραφίστες, video editing κλπ - Μια χαρά είσαι και με 4 για gaming αν θέλεις να περιορίσεις το budget. Ισχύουν τα ίδια πάνω-κάτω με τους SSD. Πάλι για γραφίστες-video editors η ουσιαστική διαφορά για τα πολλά MB. Βέβαια ισχύει και το "όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά" αλλά με μικρό όφελος πάνω από τα 4. Μην βάλεις 6. Από 4 αν θα ανέβεις να πας 8
slipknot Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Όσον αναφορά τον επεξεργαστή ναι ο i5 είναι ανώτερος άλλα από ότι φαίνεται είναι μη αναβαθμίσιμο socket για το μέλλον από την άλλη με την amd έχεις ήδη έναν πολύ καλό επεξεργαστή και δεν κολαει πουθενά και έχεις και την μελλοντική αναβάθμιση,εδώ εσύ αποφασίζεις . Με έψησες. Ο ssd θα σου δώσει μεγάλη ώθηση στα windows (και αν ανοίγεις και πολλά project από γλώσσες προγραμματισμού θα δεις μεγάλη διάφορα). Καλά, προφανώς στον ssd -αν πάρω- θα χώσω os και wow μόνο. Οπότε προτείνεις και έναν δεύτερο hdd για δευτερεύοντα προγράμματα και ιστορίες; Πάντως από προγραμματιστικά projects, μην φαντάζεσαι πως μιλάμε για κάτι τρελό, προς το παρών. Ναι το ξέρω στην αρχή είχα δει μηδαμινές απαιτήσεις προς την κάρτα γραφικών. Κάτι θα κάνω και θα σου χωρέσω και για καλή κάρτα γραφικών. Ισχύει αυτό για τις απαιτήσεις, αλλά από την άλλη θέλω μια -όσο το δυνατόν- αξιόλογη κάρτα, μη βγεί εκτός στους πρώτους μήνες (που λέει ο λόγος) Επίσης ποια οθόνη έχεις; Μια Samsung SyncMaster 205BW. Παλιά αλλά τίμια. - Το θέμα κουτιού είναι ΚΑΙ αισθητικό. Οπότε εσύ αποφασίζεις. Τα CM που βάζεις είναι στην ίδια κατηγορία με το ASUS από πλευράς ευκολιών. Του Rafail είναι καλύτερο Αν θέλεις ησυχία και καθόλου σκόνη στο pc πάνε στο Silencio RC-550 είναι φοβερό το κουτί.Αν πάλι θέλεις κάτι ποιο φτηνό και παράλληλα καλό πάνε στο Elite 430 Σαφώς, απλά το elite ήταν το αμέσως προηγούμενο στη λίστα και το cm690 το 'χει ένας φίλος και το 'χω δει από κοντά, αρκετά γομαράκι είναι. Άλλο pc αυτουνού βέβαια... - SSD είναι η μόδα της εποχής. Αν έχεις φράγκα να πάρεις κάν' το. Αν τα σκέφτεσαι μην το κάνεις. Για games δεν κερδίζεις κάτι, εκτός ότι θα σου φορτώνει η πίστα λίγο πιο γρήγορα... Οι SSD είναι σωτήριοι για αυτούς που δουλεύουν μεγάλα αρχεία, γραφίστες, video editing κλπ Όπως είπα, αν πάρω ssd θα φορτώσω os και wow πάνω. Γενικά, απ' ότι αισθάνομαι δεν είναι ζωτικής σημασίας για μένα. Απ' την άλλη, θέλω να φτιάξω το pc κοιτώντας και λίγο το μέλλον, το ίδιο ισχύει και στις ram. Οπότε μάλλον θα το κοιτάξω για ssd και 8άρι. Κάτι άλλο, τι θα παίζει από θέμα θερμοκρασιών και κατανάλωσης σε τέτοιο σύστημα; Έχοντας στο μυαλό αυτό που είπα για το μέλλον, λέτε να προτιμήσω κάνα 600+ τροφοδοτικό ή δεν αξίζει; Λογικά αυτό που θα στήσω θα έχει κατανάλωση κάνα... 400άρι; Λίγο fail ερώτηση, απλά με το τόσο πεπαλαιωμένο σύστημα μου, όλα αυτά μου φαίνονται τερατώδη οπότε... μην παρεξηγείται. Και κάτι τελευταίο το οποίο ξέχασα να αναφέρω (παράλειψη μου). Το pc σκοπεύω να το αγοράσω σε κάνα μήνα μέσα, όσο πιο γρήγορα μπορέσω. Το αναφέρω, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο (ως προς το να περιμένω για κάποια αλλαγή σε parts κλπ).
VasPolys Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Raven 3 Z68a ud2 i5 2500k hd 6850 CM silent pro 600w modular xms3 4gb 1600mhz Samsung DVDRW A70 cpu cooler Caviar Black 500 GB sata3 Με intel φτανει 790 αλλα εχεις ενα κουτι "μαματο" μια μητρικη η οποια θα μπορει να παρει τους καινουριους επεξεργαστες της intel και εναν επεξεργαστη αστερι το μονο που λειπει ειναι ενας ssd αλλα μπορεις να τον βαλεις οποιαδηποτε στιγμη ή κοβεις το κουτι βαζεις κατι αλλο πιο φθηνο και ερχεσαι στα λεφτα σου. Αν αλλαξεις την μητρικη-επεξεργαστη και πας σε amd 1090T x6 Asrock 890GX Pro3 πας στα 730 αναλογα το μαγαζι και ισχυουν τα ιδια που ειπα και παραπανω. Οπως και να εχει για την χρηση που το θελεις το μηχανημα θα το εχεις για πολλα χρονια πιστευω χωρις να του βαλεις τιποτα πανω...
Erashep Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Εάν δεν το βιάζεσαι περίμενε μέχρι μέσα του μήνα να βγούν οι μητρικές AMD με 990 και μπορείς να φτιάξεις άπαιχτο συστηματάκι και άκρως αναβαθμίσιμο - σε σχέση με intel που θέλει ένα σκασμό λεφτά για διαμάντι μεν επεξεργαστή αλλά πρώτον μη αναβαθμισιμες υλοποιήσεις (βγαίνουν καινούργια socket ) και ένα σκαμό λεφτά για πράγματα που σύμφωνα με την χρήση σου δεν θα δεις διαφορά . my 2 cents ....
gballas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Raven 3 Z68a ud2 i5 2500k hd 6850 CM silent pro 600w modular xms3 4gb 1600mhz Samsung DVDRW A70 cpu cooler Caviar Black 500 GB sata3 Με intel φτανει 790 αλλα εχεις ενα κουτι "μαματο" μια μητρικη η οποια θα μπορει να παρει τους καινουριους επεξεργαστες της intel και εναν επεξεργαστη αστερι το μονο που λειπει ειναι ενας ssd αλλα μπορεις να τον βαλεις οποιαδηποτε στιγμη ή κοβεις το κουτι βαζεις κατι αλλο πιο φθηνο και ερχεσαι στα λεφτα σου. Αν αλλαξεις την μητρικη-επεξεργαστη και πας σε amd 1090T x6 Asrock 890GX Pro3 πας στα 730 αναλογα το μαγαζι και ισχυουν τα ιδια που ειπα και παραπανω. Οπως και να εχει για την χρηση που το θελεις το μηχανημα θα το εχεις για πολλα χρονια πιστευω χωρις να του βαλεις τιποτα πανω... Καλό το κουτί και οι επιλογές σου. Review για το κουτί εδώ http://www.3dgameman.com/reviews/1246/silverstone-raven-rv03-case
grigoriou Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Για δες... e-shop εβαλα για να δεις.. Απο αλλου θα σου ερθει κανα 700αρι.. Μου αρεσει που απο τον επεξστη των 10€ που εχει τωρα του προτεινεις να παρει θηριο των 205€
driftingcris Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μου αρεσει που απο τον επεξστη των 10€ που εχει τωρα του προτεινεις να παρει θηριο των 205€ Ειπε οτι προτιμει intel Και gigabyte... Απο 'κει και περα, δεν ξερω τιποτα για AMD και ουτε εχω ακουμπισει Pc με AMD.. Αρα αυτα τα αναλαμβανει καποιος αλλος... Λες να του εβαζα κανα i7??? χαχα
slipknot Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, κάθισα και το φιλοσόφησα λίγο, και κατέληξα στα εξής : case : CM Elite 430 (κυρίως για να ρίξω λίγο το budget, αν και για το Silencio που πρότεινε ο rafail διαμόρφωσα πολύ καλή άποψη μέσα από reviews) cpu : AMD Phenom II X6 1090T Black Edition mobo : ASRock 890GX/PRO3 ram : 8GB DDR3 1600 MHz Kingston KHX1600C9D3K2/8GX (2x4) hdd : Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB dvd rw : LG LS GH22LS50 Σύνολο περίπου 478.9 ευρώ και λείπει μια κάρτα γραφικών μαζί με ένα τροφοδοτικό, για τα οποία δεν μπορώ να αποφασίσω. Για τροφοδοτικό κλείνω προς κάνα 650άρι, έτσι για να 'μαστε σίγουροι, αν και ξέρω πως δεν παίζουν ρόλο μόνο τα watt. Τον ssd θα τον αφήσω για μετά και λέω να μείνω όσο το δυνατόν πιο κοντά στα 700 ευρώ σύνολο τελικά, αν γίνεται και πιο κάτω. Τέλος, όσον αφορά τη cpu, με τη stock ψύκτρα θα 'μαι οκ ή να πάρω καμιά άλλη, πχ αυτή που προτείνει ο VasPolys; Δεν με κόβω να κάνω OC αλλά άμα είναι να κάνει σαν κινητήρας αεροπλάνου, θα το σκεφτώ. Συνολικά στο θέμα ψύξης θα 'μαι καλά ή να βάλω κάνα εξτρά fanάκι; Τι λέτε;
Thanos1972 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Θα εισαι οκ και με την στοκ την ψυχτρα αλλα ειναι κριμα να μην το ανεβασεις εστω και λιγο.κριμα κριμα κριμα.ειναι και black edition......ΚΡΙΜΑ. εισαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι τα 8 giga Μνημη? Για τροφοδοτικο δες αυτο Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 ΤΙΜΗ 66.59 € και καρτα γραφικων αυτη ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) ΤΙΜΗ 157.74 €
slipknot Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Θα εισαι οκ και με την στοκ την ψυχτρα αλλα ειναι κριμα να μην το ανεβασεις εστω και λιγο.κριμα κριμα κριμα.ειναι και black edition......ΚΡΙΜΑ. Δεν ασχολούμαι με OC για να πω την αλήθεια κι αυτός είναι ο λόγος που δεν ψήνομαι ιδιαίτερα. Απ' ότι διαβάζω βέβαια, με το συγκεκριμένο επεξεργαστή η δουλειά γίνεται πολύ εύκολα, οπότε ίσως το κάνω στην πορεία. Να φανταστώ πως αν το επιχειρήσω, θα 'μαι και πάλι οκ με τη stock; εισαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι τα 8 giga Μνημη? Όχι απαραίτητα, απλά έκοψα λεφτά απ' το case και σκέφτηκα να πάω σε 8άρι για το μέλλον. Ανάλογα απ' το τι κάρτα και psu θα του βάλω και πώς θα μου τη βιδώσει όταν θα αρχίσω τις παραγγελίες (έχω ακόμα κάποιες βδομάδες μπροστά), παίζει να πάω στα 4 του VasPolys.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.