Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.Αν και δεν έχω μπεί στο forum καιρό τώρα είμαι μέλος του insomnia.gr και παρακολουθώ πολύ συχνά τις αγγελίες για τα macbook/macbook pro/imac.Αυτό που έχω παρατηρίσει είναι ότι όλοι όσοι έχουν κάποιο mac και βάζουν αγγελια για να το πουλήσουν υπερεκτιμούν την αξία του.Έχω δει χρήστη να το πουλάει μάλιστα σε μεγαλύτερη τιμή από την κανονική και χρήστη να ζητάει για ένα "πεθαμένο" μηχάνιμα χρήματα με τα οποία παίρνεις ένα πολύ καλό και σύγχρονο laptop.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και οι κανονικές τιμές των Mac είναι λίγο πιο υψηλές από των PC (το ποστ σου μου δίνει την αίσθηση ότι συγκρίνεις τις τιμές καθαρά σε hardware, δεν ξέρω αν έχω δίκιο). Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Δημοσ.

Βασικά επειδή ασχολούμαι αρκετό καιρο με mac δεν τα συγκρίνω με απλό hardware τα συκγρίνω με τιμές mac.Δεν είναι δυνατον να ζητάνε για ενα μοντέλο του 2009 την 950 ευρό όταν το μοντέλο του 2011 κάνει 1080(όχι από plaisio και τέτοια).Συμφωνώ οτι τα mac είναι πολύ καλόι υπολογιστές αλλά αν ψάξεις στο ebay θα βρεις μοντέλο που εδώ το δίνουν 1500 με 700(εγώ προσωπικά βρήκα και μάλιστα buy now).Μήπως θα έπρεπε να συνβαδίσουμε λίγο με την πραγματικότητα?

• Like 1
Δημοσ.

Το νόημα της δημοκρατίας μέσα στην ενότητα των αγοροπωλησεων στο φόρουμ είναι πως ο καθένας Ζητάει όσα θέλει και ο αγοραστής πληρώνει όσα θέλει επίσης. Δεν είναι δεσμευτικό για κανέναν να αγοράσει!

Θές να πάρεις κάποιο και σου φαίνεται ακριβό;

Όσο για eBay με τα μεταφορικά και το πιθανο τελωνείο παίζει να πληρώσεις την διάφορα .. Ασε το ρίσκο που ενέχει.

Δημοσ.

Φιλε μου αν ψαξεις λιγο τα παλαιοτερα ποστ μου, θα δεις οτι πριν κανα 2 χρονια αγορασα απο ebay.uk macbook 13αρι λευκο, προς 600ε, κ τελικα παρελαβα ενα αδειο κουτι με εναν τηλεφωνικο καταλογο μεσα (τελικα πηρα τα χρηματα απο την τραπεζα παρ'ολα αυτα). Προς γνωσιν κ συμμορφωσιν... :devil:

Το macbook pro 13" 2009 (στα 2.26ghz κιολας, οχι το μεγαλο) που εχω τωρα, το αγορασα προς 750ε μεταχειρισμενο, με επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια απο ιδιωτη, κ δεν το εχω μετανιωσει στιγμη. Πολλα τα 750ε για μεταχειρισμενο θα μου πεις, κ γενικοτερα ισως να εχεις κ δικιο, αλλα καλως η κακως, οσο υπαρχει ζητηση δυσκολα χανουν την αξια τους. Με εναν δισκο 500gb@7200rpm κ 4gb ram που του εβαλα, καπου εκει υπολογιζω να τον δωσω κιολας σκεψου (αν κ δεν το εχω αποφασισει ακομα, λογω εγγυησης) ακομα κ σημερα, για να παρω απο ebay το μοντελο του '11, λογω cpu κυριως (cad βλεπεις)...

ΥΓ: Περιμενω καλοκαιρακι ομως, να τελειωσει η εξεταστικη, να χαλαρωσει το τελωνειο, κ να το παρω αποφαση... :rolleyes:

Δημοσ.

Εγώ το χρησιμοποιώ για προγραμματισμό και web design.Το θέμα είναι ότι αν ψάξεις π.χ. στο skroutz θα βρεις mac νέο ίσως και 300 ευρο ποιο φθήνα από εδώ.Εγώ δεν το λέω τόσο για μένα απλά πιστεύω ότι είναι άδικο να μπαίνει κάποιος όχι τόσο ψαγμένος και να την "πατάει" ουσιαστικά.Θεωρώ ότι θα έπρεπε να βάζουν τίμες που να είναι ποιο δίκαιες και να ανταποκρίνονται στην κατάσταση του προιόντος

Δημοσ.

Ελεύθερη αγορά έχουμε, ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι τιμές θέλει. :)

Όντως όμως στα μηχανήματα της Apple η μεταπωλητική αξία είναι πολύ μεγαλύτερη των άλλων. Γιατί; Διότι απλούστατα η Apple «ελέγχει» τον κύκλο ζωής των μηχανημάτων. Ένα no-name PC που θα το πάρεις κομμάτι-κομμάτι, σε ένα μήνα που θα βγει π.χ. καινούρια CPU, είναι πλέον παλιό. Αυτό δε συμβαίνει με τα μηχανήματα της Apple διότι «ανανεώνονται» το πολύ 2-3 φορές το χρόνο. Έτσι και 4 μήνες μετά να το πουλήσεις, είναι και πάλι "state-of-the-art" και τελευταίο μοντέλο.

Έχει να κάνει επίσης και με την... «αγάπη» των κατόχων τους γι αυτά, μιας και σαν εταιρεία συγκεντρώνει αρκετούς «σκληροπυρηνικούς». Δεν θα πούλγαες φτηνά κάτι που «λατρεύεις». :lol:

Μεταξύ μας, ακόμα κι αν δε «λατρεύω» τον iMac μου, σίγουρα δε θα τον έδινα κάτω από 1000€ (εκτός και αν μιλάμε για ανάγκη). Με αυτά τα λεφτά παίρνεις PC δύο φορές δυνατότερο φυσικά, ενώ ο δικός μου είναι τεχνολογίας του 2009.

• Like 1
Δημοσ.
διότι «ανανεώνονται» το πολύ 2-3 φορές το χρόνο. Έτσι και 4 μήνες μετά να το πουλήσεις, είναι και πάλι "state-of-the-art" και τελευταίο μοντέλο.

ακομα περισσοτερο ειναι δλδ 8-12 μηνες...

Δημοσ.

Βασικά επειδή ασχολούμαι αρκετό καιρο με mac δεν τα συγκρίνω με απλό hardware τα συκγρίνω με τιμές mac.Δεν είναι δυνατον να ζητάνε για ενα μοντέλο του 2009 την 950 ευρό όταν το μοντέλο του 2011 κάνει 1080(όχι από plaisio και τέτοια).Συμφωνώ οτι τα mac είναι πολύ καλόι υπολογιστές αλλά αν ψάξεις στο ebay θα βρεις μοντέλο που εδώ το δίνουν 1500 με 700(εγώ προσωπικά βρήκα και μάλιστα buy now).Μήπως θα έπρεπε να συνβαδίσουμε λίγο με την πραγματικότητα?

φιλε μου οι τιμες ειναι με βαση την Ελληνικη αγορα και οχι το refurbished apple store των ΗΠΑ.Αν εδω ενα macbook που κανει στο apple store 1500$ το δινουν για 1700 ευρο τι περιμενεις?

Δημοσ.

Απλα παιδια ο καθενας βαζει στο προιον που πουλαει μια τιμη,δικο του ειναι,αλλος το βλεπει ακριβο αλλος νορμαλ,απλα δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να το αγορασει

Δημοσ.

Βασικά τα προιόντα της mac ανανεόνονται 3 φορές το χρόνο (early,mid,late).Αν ψάξετε στο skroutz θα βρείς το μακ που κάνει 1500$ στην αντίστοιχη τιμή σε εύρο.

Δημοσ.

Βασικά τα προιόντα της mac ανανεόνονται 3 φορές το χρόνο (early,mid,late).

καμια σχεση... απλα μας λεει σε ποιο τετραμηνο του χρονου κυκλοφορησε...

Screen_shot_2011-06-07_at_2.11.47_PM.png

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ http://www.mac2sell.net/index.gr.php ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MAC ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

Δημοσ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ http://www.mac2sell.net/index.gr.php ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MAC ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

Καλα, αμα ανανεωθει τα ξαναλεμε. Του βαζω να δω για macbook pro και δεν εχει με i7 cpu! Η πιο 'φρεσκια' cpu ειναι C2D!!!! (5ετιας...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...