Mvpgr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα Ανέλαβα να βρω κομμάτια για να φτιάξω ένα PC για την κοπέλα. Τώρα έχει ένα P4@3GHz με FX5600 και ο μόνος λόγος που θέλει άλλο είναι διότι βαρέθηκε το Sims 2 και θέλει να ξεκινήσει να παίζει Sims 3. Δοκιμάσαμε σε αυτό αλλά δεν... και λογικό είναι πια! Οι λοιπές χρήσεις είναι Internet - Office και κανά Photoshop (ερασιτεχνικά ε) πράγματα που κάνει και με το τωρινό μηχάνημα. Είπαμε λοιπόν αφού είναι για την πλάκα να κρατήσουμε το budget χαμηλά, στα 150Ε. Και προφανώς ψωνίζουμε από τα μεταχειρισμένα. Υπολογίζω λοιπόν: Ένας οποιοσδήποτε διπυρινος από Ε6300 (ή το αντιστοιχο Athlon) και πάνω γύρω στα 30-40Ε Την πιο απλή μητρική που να παίρνει τον παραπάνω επεξεργαστή γύρω στα 30-35Ε 4GB μνήμη που απλά να ταιριάζει στην mobo (δηλ, είτε DDR2 είτε DDR3) Βλέπω με 38Ε στο Πλαίσιο οπότε με 25-30 θα βρω κάπου στα μεταχειρισμένα Και τέλος μια κάρτα γραφικών επιπέδου 4850 στα 50-60Ε Σύνολο 140-160Ε. Πως το βλέπετε, αξίζει; Θα παίζει άνετα (χωρίς κολήματα) το παιχνίδι; Θα μπορούσα να μειώσω την κάρτα γραφικών και να αυξήσω κάτι άλλο; Το τροφοδοτικό που υπαρχει είναι ένα 350W αλλά δεν είναι no-name (απλά δε θυμάμαι μάρκα) και βγάζει 17Α στα +12V, θα αντέξει την κάρτα γραφικών; Το μηχάνημα έχει σκοπό να κρατήσει μέχρι... να βγει το Sims 4, τουλάχιστον δυο χρόνια ακόμα Υπάρχει καμιά άλλη πρόταση;
alexhs gk Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εγω πιστευω πως ναι θα το παιζει το SIMS 3 χωρις προβλημα...τα κομματια ειμαι μια χαρα...
ninos30 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Από επιδόσεις θα είσαι μια χαρά για το game. Τώρα το PSU. Έχω βάλει μια 4850 σε PC με τροφοδοτικό σαν το δικό σου και την σήκωσε τελικά. Αυτό ήταν ένα Chieftec. Βέβαια δεν πιάσαν ακόμα οι τρελές ζέστες, αλλά προς το παρόν την παλεύει μια χαρά. Να ξέρεις όμως είσαι λίγο στο όριο.
cabdik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 αν η υπαρχουσα μητρικη εχει pcie θυρα για καρτα γραφικων, θα ελεγα να δοκιμασεις να αλλαξεις πρωτα την καρτα γραφικων!
Mvpgr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Όχι, η μητρική είναι η κλασική P4C800 με AGP. Θα κινηθώ για κάποιον athlon x3 που έχω βρει...
cabdik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 τοτε οκ. αν θες, μπορεις να κοιταξεις και στις αγγελιες. ολο και κατι καλο θα βρεις και σε καλυτερες τιμες απο το να τα παρεις καινουρια..! εγω και με τον athlon II x2 250 ειμαι ευχαριστημενος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.