ihaveapc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 καλησπέρα παιδια μου έκαναν δώρο τον 2500Κ και χρειάζομαι μια μητρική εχω βρεί αυτές : asrock asus gigabyte msi ποιά μάρκα είναι η καλήτερη; το μπατζετ μου ειναι περίπου 160 ευρώ η asrock λενε ότι δέν ειναι καλες είναι αλήθεια; και πολλοι λενε κλασσικα asus...
driftingcris Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εγω εχω ακουσει καλα λογια για Asrock και Asus.. Απο κει και περα καθε μοντελο μητρικης εχει τα τρελα τις.. Αρα καλητερα να σου ρποτινει καποιος χρηστης μια σαν την δικη του..
Erashep Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Είμαι Asus funboy αλλά έχω ακούσει καλά λόγια και για τις asrock πλέον (είναι πρώην εργαζόμενοι της asus ή κάτι τέτοιο) . όποια και να πάρεις ευχαριστημένος θα μείνεις . Είναι μικροδιαφορές μελέτησε τες και αποφάσισε . Υ.Γ Θέλω και εγώ δώρο ένα 2500κ
no account Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 η asrock λενε ότι δέν ειναι καλες είναι αλήθεια; και πολλοι λενε κλασσικα asus... Εγω παλι πιστευω πως οι asrock ειναι απο τις καλητερες μητρικες γιατι αξιοπιουν και το τελευταιο σου ευρω!!! απο αυτες που διαλεξες ψαξε να δεις στο σαιτ του κατασκευαστη σε τι ταχυτητες θα τρεχουν οι δευτερες και οι τριτες καρτες σε περιπτωση αφου θες μητρικη με cf γιατι για μενα η πρωτη σε χ16 και η δευτερη χ4 δεν αξιζει το cf.Γνώμη μου...
ihaveapc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 δε θα κανω cf άρα να πάω στην asus; αν ναι σε ποιό μοντελο; σε αυτο που βρήκα;
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ο καθένας έχει τις δικές του προσωπικές εμπειρίες που επηρρεάζουν την απόφαση. Ένα πράγμα που μπορώ να πω αντικειμενικά είναι ότι ASUS, Gigabyte και MSI είναι οι λεγόμενοι "big three" με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και γι' αυτό δε θα αγόραζα ποτέ άλλη μάρκα απο τις παραπάνω. Η ASUS σίγουρα θα έχει τα καλύτερα fan controls ενσωματωμένα στο BIOS, αν αυτό μετράει για σένα. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν (σε δικά μου builds αλλά και άλλα που έκανα για φίλους) ASUS και MSI (παραδοσιακά η MSI είναι φτηνότερη για το ίδιο feature set). Αν εξαιρέσεις ένα εντελώς ξαφνικό, ανεξήγητο και χωρίς βεγγαλικά θάνατο (μια μέρα αποφάσισε να δίνει power στα διάφορα συστήματα αλλά να μην κάνει boot με τίποτα) μιας ASUS P5K-E που είχα, είμαι απολύτως ικανοποιημένος και απο τις 2 εταιρίες.
ihaveapc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 ε τότε asus γιατι με ενδιαφέρει ο θόρυβος του pc μου ποια όμως να πάρω;
driftingcris Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο απο MSI.. 2 MSI ειχα και ακομα δουλευουν σαν καινουριες...... Θα επερνα την MSI με αλλα λογια
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 ε τότε asus γιατι με ενδιαφέρει ο θόρυβος του pc μου ποια όμως να πάρω; Υπόψιν ότι και με τις άλλες μια χαρά θα έχεις fan controls -- είτε χρησιμοποιώντας κάποιο utility που έρχεται μαζί με τη μητρική, είτε με τρίτο πρόγραμμα όπως το SpeedFan. Απλά η ASUS θα έχει τα controls στο BIOS, οπότε δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτα (και από την άλλη, εφόσον δεν εγκαταστήσεις δε θα μπορείς να αλλάζεις fan settings χωρίς reboot). Εμένα προσωπικά μου φαίνεται προτιμότερο κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι και καμιά φαντασμαγορική διαφορά. Για να καταλήξεις σε μοντέλο, θα πρέπει να πας στο site του κάθε κατασκευαστή και να βρεις τα 5-6 μοντέλα που είναι σχεδόν ίδια και εκ πρώτης όψεως είναι αυτό που ψάχνεις. Οι διαφορές μεταξύ τους θα πιάνουν όλη την κλίμακα: τελείως χαζές (2ο LAN, 14 USB ports αντί για 12), με ενδεχόμενη πρακτική σημασία (6 SATA ports αντί για 5 -- ναι, έχω πολλούς δίσκους), κλπ κλπ. Κάνε compare models από το site προσεκτικά και φτιάξε ένα spreadsheet (Google Spreadsheet FTW είναι και τζάμπα) με τις διαφορές που εντοπίζεις και τις τιμές του κάθε μοντέλου. Απο κει και πέρα αν δε μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου, με τα δεδομένα αυτά εύκολα θα σου κάνει ο κόσμος προτάσεις.
ihaveapc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 το speedfan το μισώ μου γ@μ@σε το pwm της p55 μητρικής που είχα και οι στροφές των ανεμιστηρων ανεβοκατεβεναν συνεχεια οπότε καλύτερα με τον τροπο της μητρικής
vaggelisp7406 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Ρε παιδια εμενα το speedfan ελεγχει μονο τις στροφες της καρτας γραφικων μου..Σε οποιαδηποτε θυρα για fan πανω στην μητρικη και αν εβαλα τον ανεμιστηρα ακομα και κατευθειαν πανω στο 4πινο του τροφοδοτικου να παρει ρευμα δεν μπορουσα να το ελεγξω..τι γινεται? Ρε παιδια εγω με το speedfan δεν μπορω να ελεγξω κανενα ανεμιστηρα παρα μονο της καρτας γραφικων.Το εχω βαλει σε οποιαδηποτε θυρα για ανεμιστηρες πανω στην μητρικη,ακομα και πανω στο 4πινο της τροφοδοσιας του τροφοδοτικου μου και τιποτα..τι γινεται???
trelos3 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 καλησπέρα παιδια μου έκαναν δώρο τον 2500Κ και χρειάζομαι μια μητρική εχω βρεί αυτές : asrock asus gigabyte msi ποιά μάρκα είναι η καλήτερη; το μπατζετ μου ειναι περίπου 160 ευρώ η asrock λενε ότι δέν ειναι καλες είναι αλήθεια; και πολλοι λενε κλασσικα asus... εγω πηρα την asrock και ειμαι υπερεθχαριστημενος κανει πολυ καλα την δουλεια της και εχει και προγραμματακι να ρυθμιζεις τις στροφες μεσα απο τον ανεμιστηρα απλα βρεσ version b3
JIMBOAthens Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Ρίξε πάντως μια ματιά και στις νέες mobo με Z68 chipset...
ihaveapc Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 οι Ζ68 ειναι περισσοτερο για συστηματα με ssd αφου τους χρησιμοποιούν για να ανεβάσουν τη ταχύτητα των μηχανικων (σαν τους momentus) αλλα δε μ'αρεσει που εχουν πάνω την ενσωματωμενη καρτα γραφικων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.