black_widow Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Τι τμήματα είναι αυτά που έχουν απόφοιτους με 9,1 και 9,95 ότι να ναι. ΣΔΟ στα ΤΕΙ είναι ιδιαιτέρως χαλαρά , εάν διαβάζεις στοιχειωδώς ένα 8αρακι το έχεις στο νερό . Με δύο μήνες διάβασμα πριν την εξεταστική λογικό είναι να πιάνεις τέτοιους βαθμούς ( έχοντας τις βάσεις βέβαια από Λύκειο όχι να μη σκαμπάζεις από Μαθηματικά και ΑΟΘ λυκείου ) . Δεν ξέρω για το τμήμα στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ αλλά στο ΑΘΗΝΑΣ που ήμουν εγώ ήταν τόσο χάλια η πλειοψηφία των γραπτών που ο καλός ξεχώριζε ( υπάρχουν και τα ανάλογα στατιστικά αναρτημένα στην ιστοσελίδα του τμήματος - δε στέκομαι μόνο σε προσωπική παρατήρηση των γύρω ). Εγώ είχα 8,6 μέσο όρο μέχρι που άρχισα να δουλεύω και έπεσα στο 8. rg550 γιατί πήγες σε ομοειδές τμήμα και όχι σε κάποιο άλλο οικονομικό τμήμα 5ου πεδίου , δε βαριέσαι ; Τα αναγνωρίζουν τα μαθήματα του ΤΕΙ σου για να τελειώσεις πιο γρήγορα ;
Pantelwolf Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αντιθέτως στο τμήμα μου ο πρώτος στην τελευταία ορκωμοσία είχε 7,5.
Mirlogria Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 @Traumatias όσο πιο "παλούκι" είναι ένα τμήμα,τόσο οι προϊστάμενοί του αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βαθμούς πτυχίων για να δέχονται φοιτητές! Οι Οικονομικές σχολές π.χ. κατά γενική ομολογία ολοκληρώνονται σχετικά άνετα...σκέψου όμως ένα κεντρικό Πολυτεχνείο όπως το ΕΜΠ,πολλά παιδιά που θέλουν να εισαχθούν έχουν τελειώσει κάποια σχολή ΣΤΕΦ,στις οποίες δεν παίζουν (πολλά) 8άρια κι 9άρια,χωρίς εξετάσεις δεν θα είχαν καμία ελπίδα... Να κάνω μια ερώτηση;Αντί να παλεύετε με τα σίδερα και τους παλαβούς,γιατί δεν δοκιμάζετε "κατατακτήριες" κατά π.χ. Ιταλία μεριά;
rg550 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 rg550 γιατί πήγες σε ομοειδές τμήμα και όχι σε κάποιο άλλο οικονομικό τμήμα 5ου πεδίου , δε βαριέσαι ; Τα αναγνωρίζουν τα μαθήματα του ΤΕΙ σου για να τελειώσεις πιο γρήγορα ; ομολογώ οτι το έκανα καθαρά για εγωιστικούς λόγους! την είχα χάσει αυτή τη σχολή στις πανελλήνιες για μια μονάδα! οταν μου ήρθε να καταθέσω πτυχίο τελείωνα ήδη το δεύτερο μεταπτυχιακό, οπότε μπορείς να πείς οτι μου είχε μείνει απωθημένο. Μεχρι στιγμής δεν μου έχουν αναγνωρίσει τίποτα (αλλα δεν με πολυνοιάζει πλέον καθώς ξεκινάω PhD). Απ'οτι έχω ακούσει πάντως είναι και θέμα καθηγητή για το αν θα αναγνωριστούν μαθήματα ή όχι.
Traumatias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 @Traumatias όσο πιο "παλούκι" είναι ένα τμήμα,τόσο οι προϊστάμενοί του αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βαθμούς πτυχίων για να δέχονται φοιτητές! Οι Οικονομικές σχολές π.χ. κατά γενική ομολογία ολοκληρώνονται σχετικά άνετα...σκέψου όμως ένα κεντρικό Πολυτεχνείο όπως το ΕΜΠ,πολλά παιδιά που θέλουν να εισαχθούν έχουν τελειώσει κάποια σχολή ΣΤΕΦ,στις οποίες δεν παίζουν (πολλά) 8άρια κι 9άρια,χωρίς εξετάσεις δεν θα είχαν καμία ελπίδα... Να κάνω μια ερώτηση;Αντί να παλεύετε με τα σίδερα και τους παλαβούς,γιατί δεν δοκιμάζετε "κατατακτήριες" κατά π.χ. Ιταλία μεριά; Όχι ρε συ δεν είχα σκοπό να δώσω για ΕΜΠ έτσι και αλλιώς, γίνεται πανικός για αρχιτεκτονική στη Αθήνα και αυτό το ξέρω είναι σίγουρο.Δίνουν πάρα πολλά άτομα και παίρνουν μόνο 5(από ΤΕΙ γιατί από ΑΕΙ παίρνουν 3) Μου είχαν πει ότι στα περιφερειακά τμήματα δεν είναι τόσο σκούρα τα πράγματα.... Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πας εξωτερικό για πτυχίο κανονικά απ ότι ξέρω.Καλά μεταπτυχιακό, αλλά για το bachelor θέλουν πορτφόλιο και δεν συμμαζεύεται...δεν έχω γνώση βέβαια από εκεί και πέρα τι παίζει εξωτερικό έχω αρχίσει και κάνω μαθήματα Ισπανικών βέβαια για να υπάρχει δίοδος προς Ισπανία μεριά λέω να πάω και για Εράσμους Ισπανία, αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ βουνό η ιστορία, είναι και το οικονομικό που δεν είναι και στα καλά του Πραγματικά στηρίζομαι στην ιδέα ότι θα μπορέσω να περάσω με κατατακτήριες στην Ελλάδα, αλλιώς είμαι για κλάματα
black_widow Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αντιθέτως στο τμήμα μου ο πρώτος στην τελευταία ορκωμοσία είχε 7,5. Κοίτα και στο τμήμα μου έχουμε μέσο όρο 6,5 αλλά δε το λες δύσκολο. Μη συγκρίνουμε ΣΤΕΦ τώρα με εμάς τους τουρίστες της ΣΔΟ. Πριν δύο εξάμηνα ο πρώτος σε εμάς είχε 8,1 αλλά φαντάζομαι ότι έτυχε η φουρνιά η συγκεκριμένη να μην έχει κάποιον με υψηλότερο μέσο όρο. ομολογώ οτι το έκανα καθαρά για εγωιστικούς λόγους! την είχα χάσει αυτή τη σχολή στις πανελλήνιες για μια μονάδα! οταν μου ήρθε να καταθέσω πτυχίο τελείωνα ήδη το δεύτερο μεταπτυχιακό, οπότε μπορείς να πείς οτι μου είχε μείνει απωθημένο. Μεχρι στιγμής δεν μου έχουν αναγνωρίσει τίποτα (αλλα δεν με πολυνοιάζει πλέον καθώς ξεκινάω PhD). Απ'οτι έχω ακούσει πάντως είναι και θέμα καθηγητή για το αν θα αναγνωριστούν μαθήματα ή όχι. Για το γαμώτο , ε ; Εγώ Αθήνα έπιανα μόνο τις χαμηλόβαθμες ( π.χ. Δημόσια Διοίκηση ) και τις υπόλοιπες επαρχία μόνο Phd Ελλάδα ή εξωτερικό ;
rg550 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Phd Ελλάδα ή εξωτερικό ; εννοείται εξωτερικό! Αγγλια συγκεκριμένα. Με αυτά που έχω δεί και έχω ακούσει κατα καιρούς απο παιδιά που κάνουν διδακτορικό στην Ελλάδα, δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.