sinta Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ανοιξα σημερα τον φορητο μου υπολογιστη(windows vista) και ειδα ενα περιεργο <<θεαμα>> η οθονη ειχε χωριστει σε 6 μερη 3 μεγαλα και 3 πιο μικρα και ενα μαυρο πλαισιο περιπου στη μεση... (θα αναρτυσω εικονα να το δειτε) Αν βρει καποιος κατι που να μπορει να με βοηθησει ,παρακαλω ας απαντησει... ευχαριστω πολυ!
stm00192 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μαλλον η καρτα γραφικών μας αποχαιρέτησε... δοκίμασε και με μία εξωτερική οθόνη αν υπάρχει η δυνατότητα μπας και είνια προβλημα οθόνης που δεν το νομιζω βέβαια... Αν είσαι στην εγγύηση πάντο για RMA!! Αλλιώς νεο λαπτοπακι, διότι η επιδιώρθωση δεν συμφέρει ειδικά αν η κάρτα είναι ενσωματωμενη πάνω στην μητρική! Ποιο λαπτοπ είναι??
sinta Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 multirama ht force tw-g 8300 καρτα γραφικων δεν ειναι κι ασχημα απο τοτε που το πηρα.... Graphics Card: Nvidia GeForce 8400 M GS, 256 MB
sinta Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 μια φωτογραφία για να δείτε, από ένα παιχνίδι φαινεται μια χαρα ,απο οτι ειδα σε εναν αλλο υπολογιστη αρα η καρτα φταιει απ'οτι καταλαβα κι εγω ευχαριστω πολυ φιλε!
pc_expert Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Στο μοντέλο σου η κάρτα γραφικών είναι external και μπορεί να αντικατασταθεί με καινούργια. Αυτό μπορεί να γίνει σίγουρα στα Multirama μιας και τετοια είναι η μάρκα του φορητού σου. Μπορείς όμως να αγοράσεις μια μόνος σου από το ebay και να την αντικαταστήσεις ο ίδιος. Το σίγουρο είναι ότι έχει χαλάσει η κάρτα γραφικών σου και θέλει αντικατάσταση. Θα σου πούν μερικοί για μέθοδο reflow soldering & reballing . Αμφότερες είναι προσωρινές λύσεις και σε μερικούς μήνες πάλι θα είναι χαλασμένη η κάρτα γραφικών. Την μέθοδο reballing στην Ελλάδα δεν έχω βρεί εταιρεία ή μαγαζί να την επιχειρεί.
outlaw Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Στο μοντέλο σου η κάρτα γραφικών είναι external και μπορεί να αντικατασταθεί με καινούργια. Αυτό μπορεί να γίνει σίγουρα στα Multirama μιας και τετοια είναι η μάρκα του φορητού σου. Μπορείς όμως να αγοράσεις μια μόνος σου από το ebay και να την αντικαταστήσεις ο ίδιος. Το σίγουρο είναι ότι έχει χαλάσει η κάρτα γραφικών σου και θέλει αντικατάσταση. Θα σου πούν μερικοί για μέθοδο reflow soldering & reballing . Αμφότερες είναι προσωρινές λύσεις και σε μερικούς μήνες πάλι θα είναι χαλασμένη η κάρτα γραφικών. Την μέθοδο reballing στην Ελλάδα δεν έχω βρεί εταιρεία ή μαγαζί να την επιχειρεί. Η κάρτα είναι soldered on board. Πώς εξήγαγες το συμπέρασμα ότι "είναι external και μπορεί να αντικατασταθεί με καινούργια"? Έχεις ανοίξει ποτέ κάποιο Quanta TW 3/7? Κατά δεύτερον ποιος σου είπε πως το reballing είναι προσωρινό... ειδικά όταν πιο κάτω αναφέρεις πως ούτε γνωρίζεις να το κάνεις ούτε κάποιον να στο κάνει? Σε πληροφορώ, υπάρχουν αρκετά εργαστήρια και όχι μόνο Αθήνα. Και έχω reballάρει δικών μου ανθρώπων φορητά και δεν έχουν ξαναπαρουσιάσει artifacts 2+ χρόνια.
luminociter Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ξέρω, αλλά η quanta σπανίως xρησιμοποιεί mxm κάρτες γραφικών... Αλλά αν ανζητήσετε το service manual θα το μάθουμε... Τώρα για το reballing ή το reflowing είναι όντως προσορινές λύσεις και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα δουλειάς αλλά με το ίδιο το chip. Ο χρόνος ζωής που θα αποκτήσει ο υπολογιστής μετά από αυτή τη διαδικασία (αποτυγχάνει κατά 40%) εξαρτάται όχι από τις ώρες λειτουργίας του αλλά από τα heat/cool/rehaet cycles του ιδίου του chip. Κοινώς θα ζήσει περισσότερο αν είναι συνέχεια ανοικτός παρά αν το ανοιγοκλείνει κάποιος 3 φορές τη μέρα. Έχω εξηγήσει αλλού γιατί... Συμπερασματικά όσοι έχετε laptop με κάρτα γραφικών nvidia σειράς 7xxx, 8xxx γενικά την έχετε πατήσει.... Υπάρχει κατασκευαστικό θέμα στα τσιπάκια αυτά και δεν γίνεται τίποτα!!! (Πρόβλημα στο substate πηριτίου). Ναί, όσοι το πήραν χαμπάρι νωρής ,μέσα στον πρώτο χρόνο και το απαίτησαν αποζημιώθηκαν ή αντικαταστάθηκαν οι υπολογιστές τους, αλλά κυρίως στο εξωτερικό γιατί εδώ δεν ενημέρωσε κανείς τον κόσμο. Α, και κάτι τελευταίο. Σε καμία περίπτωση μην το πάς για reballing. Παρήγγειλε από το e-bay μόνο την gpu και πήγαινε το σε ένα από τα εργαστήρια αυτά που κάνυον raballing να στην αντικαταστήσουν. Το τσιπάκι έχει 25 δολλάρια, αλλά πρέπει να το ψάξεις με το part numbeer που είναι χαραγμένο στην επιφάνειά του. Τώρα πόσο θα σου πάρουν για την τοποθέτηση..... άλλη ιστορία και φυσικά αν μπορούν να την κάνυον σωστά και να μην εφαρμάσουν το κλασικό: βάλτο πάνω μωρε και μια χαρά είναι!!!
pc_expert Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Η κάρτα είναι soldered on board. Πώς εξήγαγες το συμπέρασμα ότι "είναι external και μπορεί να αντικατασταθεί με καινούργια"? Έχεις ανοίξει ποτέ κάποιο Quanta TW 3/7? Κατά δεύτερον ποιος σου είπε πως το reballing είναι προσωρινό... ειδικά όταν πιο κάτω αναφέρεις πως ούτε γνωρίζεις να το κάνεις ούτε κάποιον να στο κάνει? Σε πληροφορώ, υπάρχουν αρκετά εργαστήρια και όχι μόνο Αθήνα. Και έχω reballάρει δικών μου ανθρώπων φορητά και δεν έχουν ξαναπαρουσιάσει artifacts 2+ χρόνια. Το ίδιο το παλικάρι που χει το λάπτοπ μας είπε ότι η κάρτα του είναι Nvidia GeForce 8400 M GS, 256 MB η οποία είναι external και όχι on board. Πές μου 1 εργαστήριο που να κάνει reballing στην Ελλάδα! Να μου δώσεις διεύθυνση οδό αριθμό περιοχή αναλυτικά κι αν έχεις και το τηλέφωνο. Και επειδή λές πως υπάρχουν πολλά ρίξε και μερικά ακόμα εδώ για να βλέπει ο κόσμος που να πηγαίνει τα μηχανήματά του για να κάνει reballing. Ποιός είναι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείς για να κάνεις reballing? Tι μηχανήματα χρησιμοποιείς? Περιέγραψέ μας. Το reballing είναι προσωρινό γιατί η κολλήσεις που επιτυγχάνεις δεν είναι ίδιας ποιότητας με την βιομηχανική εκτός κι άν έχεις μηχανήματα CNC και κάνεις έτσι την δουλειά σου. multirama ht force tw-g 8300 καρτα γραφικων δεν ειναι κι ασχημα απο τοτε που το πηρα.... Graphics Card: Nvidia GeForce 8400 M GS, 256 MB Αυτό το μοντέλο έχει εξωτερική κάρτα γραφικών. Ρώτησε και στα Multirama να σου πούν. (Τυγχάνει να έχω δουλέψει στην Μαγούλα στην γραμμή παραγωγής της Multirama και το γνωρίζω)
outlaw Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Πές μου 1 εργαστήριο που να κάνει reballing στην Ελλάδα! Να μου δώσεις διεύθυνση οδό αριθμό περιοχή αναλυτικά κι αν έχεις και το τηλέφωνο. Και επειδή λές πως υπάρχουν πολλά ρίξε και μερικά ακόμα εδώ για να βλέπει ο κόσμος που να πηγαίνει τα μηχανήματά του για να κάνει reballing. Δεν είμαι εδώ για να κάνω διαφήμιση, ειδικά εκεί που εργάζομαι. 2 ανταγωνιστές μας : Θεσσαλονίκη η CS (Computer systems) Αθήνα η CNS (Computer net solutions) RB δεν κάνουμε αποκλειστικά στα pc ούτε η τεχνολογία αυτή αφορά ΜΟΝΟ bga chips υπολογιστών. Ποιός είναι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείς για να κάνεις reballing? Tι μηχανήματα χρησιμοποιείς? Περιέγραψέ μας. IR wellder απο DGC (Bird 5k) 140+ stencils (σχεδόν όλα τα σχέδια αλλά και generic nets), fluxes amtec (στερέωσης και ροής), το rb station, mini IR (ένα kada 777) για το reflow αφού "κάτσουν" και πάντα PB balls. Θες και φωτογραφίες? Το reballing είναι προσωρινό γιατί η κολλήσεις που επιτυγχάνεις δεν είναι ίδιας ποιότητας με την βιομηχανική εκτός κι άν έχεις μηχανήματα CNC και κάνεις έτσι την δουλειά σου. Μιλάς εκ πείρας? Αφού δεν γνωρίζεις να κάνεις reballing, πώς έχεις άποψη? Ή δάσκαλος σε αυτή την άποψη είναι μόνο το σερφάρισμα στο internet? Αυτό το μοντέλο έχει εξωτερική κάρτα γραφικών. Ρώτησε και στα Multirama να σου πούν. (Τυγχάνει να έχω δουλέψει στην Μαγούλα στην γραμμή παραγωγής της Multirama και το γνωρίζω) Προφανώς και δεν σε κρατήσανε πολύ, ούτε στην Δ.Ι.Α.Σ. αν ήσουν, ούτε στην Ballauf, γιατί επιμένεις για κάτι που δεν γνωρίζεις ή απλά δεν θυμάσαι. Δες το board του TW7, σου έχω σημειώσει το τμήμα της 8400 : http://imageshack.us/photo/my-images/834/imagerce.jpg/ Η πιο σωστή κουβέντα είναι του φίλου luminociter. Ναι είναι το underfill που "φταίει" στα 7 κι 8 nvidia, αλλά δεν χαλάνε μόνο αυτά και RB δεν κάνεις μόνο σε vga. Αν χρειαστεί ν' αλλάξεις π.χ. έναν atom σ' ένα netbbok, το chip που θα σου στείλουν αν είναι καινούριο είναι ball-less κι αν είναι pulled out, συνήθως είναι χάλια η στερέωση, οπότε αναγκάζεσαι να.... reballάρεις
luminociter Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Να πώ κάτι πάνω στο θέμα reballing, αν και ξεφεύγει λίγο από τη συζήτηση. Πολλοί βασίζονται στα τιχοειδή φαινόμενα τις θερμής κόλησης ώστε να έρθει σε επαφή με το Board και να ευθυργαμιστεί σωστά το chip. Αυτό είναι το μεφαλύτερο λάθος και αν η ευθυγράμμιση γίενι με laser δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσον όλο αυτό που συζητάμε συμφέρει τιμολογιακά. Ήθελα κ εγώ να αντικαταστίσω ένα nvidia gpu 7600Go, διέλυσα το laptop, βρίκα το chip στο e-bay καινούριο και balled αλλά τελικά δεν προχώρησα γιατί δεν πήρα θετικά μηνήματα σε σχέση με την σοβαρότητα των εταιρειών που μίλισα.... Μπορεί να ξέρω πώς πρεέπι να γίνει, αλλά δεν έχω τον εξοπλισμό αλλά ούτε και την πείρα να το κάνω και απαιτούσα ο συνομιλητής μου να τα έχει... Έτσι τελικά το άφησα!
pc_expert Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δεν είμαι εδώ για να κάνω διαφήμιση, ειδικά εκεί που εργάζομαι. 2 ανταγωνιστές μας : Θεσσαλονίκη η CS (Computer systems) Αθήνα η CNS (Computer net solutions) RB δεν κάνουμε αποκλειστικά στα pc ούτε η τεχνολογία αυτή αφορά ΜΟΝΟ bga chips υπολογιστών. Και στις 2 ιστοσελίδες που κοίταξα για τις εταιρείες που λές, δεν αναφέρεται πουθενά ότι γίνεται RB. Οι τιμές τους είναι φωτιοκαμμένες στις επισκευές γενικα! IR wellder απο DGC (Bird 5k) 140+ stencils (σχεδόν όλα τα σχέδια αλλά και generic nets), fluxes amtec (στερέωσης και ροής), το rb station, mini IR (ένα kada 777) για το reflow αφού "κάτσουν" και πάντα PB balls. Θες και φωτογραφίες? Στείλε και καμμιά φωτογραφία. Μιλάς εκ πείρας? Αφού δεν γνωρίζεις να κάνεις reballing, πώς έχεις άποψη? Ή δάσκαλος σε αυτή την άποψη είναι μόνο το σερφάρισμα στο internet? Εγώ δεν κάνω reballing γιατί πολύ απλά δεν έχω τον εξοπλισμό για να τον κάνω. Αυτός ο εξοπλισμός που ανέφερες είναι ανεπαρκής. Τα fluxes amtec είναι μάρκα πάστας! Φίλε εκτίθεσαι και λές αρλούμπες!Δεν ειναι εξοπλισμός! Το mini IR (kada777) είναι το κολλητήρι!(Καλάι)χαχα, Reballing station?Ποιό άραγε? Φίλε αυτά που περιγράφεις είναι κομπογιανίτικες τεχνικές. Έχεις δεί επαγγελματικά μηχανήμα CNC πώς κάνουν reballing με προγραμματισμό? Στην Ελλάδα δεν έχει κανένας ! Και επειδή αυτές οι τεχνικές που αναφέρεις σύμφωνα με τον εξοπλισμό που αναφέρεις σημαίνει σταθερό χέρι τεχνίτη ποτέ δεν γίνεται σωστή δουλειά! Προφανώς και δεν σε κρατήσανε πολύ, ούτε στην Δ.Ι.Α.Σ. αν ήσουν, ούτε στην Ballauf, γιατί επιμένεις για κάτι που δεν γνωρίζεις ή απλά δεν θυμάσαι. Δες το board του TW7, σου έχω σημειώσει το τμήμα της 8400 : http://imageshack.us/photo/my-images/834/imagerce.jpg/ Η πιο σωστή κουβέντα είναι του φίλου luminociter. Ναι είναι το underfill που "φταίει" στα 7 κι 8 nvidia, αλλά δεν χαλάνε μόνο αυτά και RB δεν κάνεις μόνο σε vga. Αν χρειαστεί ν' αλλάξεις π.χ. έναν atom σ' ένα netbbok, το chip που θα σου στείλουν αν είναι καινούριο είναι ball-less κι αν είναι pulled out, συνήθως είναι χάλια η στερέωση, οπότε αναγκάζεσαι να.... reballάρεις Στην Ελλάδα κανένας δεν κάνει Reballing. Και ξέρεις γιατί? Γιατί δεν αξίζει να δαπανίσεις μεγάλο κεφάλαιο για εξοπλισμό που θα αποσβέσεις σε τεράστιο μάκρος χρόνου. Και αυτά που αναφέρεις δεν είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός.
outlaw Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Στην Ελλάδα κανένας δεν κάνει Reballing. Και ξέρεις γιατί? Γιατί δεν αξίζει να δαπανίσεις μεγάλο κεφάλαιο για εξοπλισμό που θα αποσβέσεις σε τεράστιο μάκρος χρόνου. Και αυτά που αναφέρεις δεν είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός. Επιμένεις ότι κανείς δεν κάνει reballing στην Ελλάδα γιατί..... έτσι το θέλεις εσύ. Δεν βρήκες την περιγραφή στα site που σου έδωσα, αλλά μπήκες στο κόπο να τους ρωτήσεις? Προφανώς ανήκεις στην γενιά του google και του "ότι διαβάσουμε στο net". Αφού θέλεις αποκλειστικά Ελληνική εταιρία reballing ορίστε : http://www.techsys.gr/ Ικανοποιήθηκες? Είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεις την λέξη CNC. Ξέρεις τι σημαίνει? Και αν ναί πως σου ξέφυγε το Bird 5k που αναφέρω? Πάρε και μερικές φώτο : http://imageshack.us/photo/my-images/193/photo0013o.jpg/ Σ' αυτή το rb station φέρει ένα south brige απο 875 μητρική και ναι γίνετε reball σε αυτό. http://imageshack.us/photo/my-images/585/photo0016h.jpg/ αυτό που καλείς.... cnc. Τρέχει το profile του refllow για PB balled bga στο laptop. http://imageshack.us/photo/my-images/219/photo0015nh.jpg/ Τι δεν κατάλαβες για το kada δεν κατανοώ, σίγουρα δεν είναι για "κολλητήρι" όπως αναφέρεις και σίγουρα δεν γνωρίζεις τι να κάνεις με αυτό ούτε με τα stencils από πάνω. Δεν βρήκες αρκετές πληροφορίες στο google γι αυτό? Το αν είναι κομπογιαννίτικες οι μέθοδοί μας είναι θέμα αποτελέσματος που δεν σε αφορά και δεν είσαι σε θέση να κρίνεις. Όπως έχεις ήδη αναφέρει, δεν γνωρίζεις από reballing ούτε είσαι σε θέση να προβείς σε τέτοια ενέργεια. Το ποιος εκτίθεται είναι θέμα να το κρίνουν άλλοι και δεν χρειάζεται να trollάρεις άλλο.
dellman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Στην Ελλάδα κανένας δεν κάνει Reballing. Και ξέρεις γιατί? Γιατί δεν αξίζει να δαπανίσεις μεγάλο κεφάλαιο για εξοπλισμό που θα αποσβέσεις σε τεράστιο μάκρος χρόνου. Και αυτά που αναφέρεις δεν είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός. Ο απαραίτητος εξοπλσμός από ποιον καθορίζεται? Σε πληροφορώ ότι ο εξοπλισμός που χρησμοποιεί ο outlaw είνα εφάμμλος μεγάλων επισκευαστικών κέντρων της Ευρώπης. Επίσης για να λήκουμε το θέμα στο εν λόγω φορητό η vga είναι πάνω στη μητρκή... ΥΓ. Τελικά η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια
kostasfalcon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Ποσο δικιο ειχα οταν ελεγα οτι ο pc_expert εχει δουλεψει στα multirama.....αλλα ρε φιλε αν δεν ξερεις κατι μην επιμενεις....
pc_expert Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Ποσο δικιο ειχα οταν ελεγα οτι ο pc_expert εχει δουλεψει στα multirama.....αλλα ρε φιλε αν δεν ξερεις κατι μην επιμενεις.... Το βρήκες! Θυμάσαι ρε που μου χες φέρει και τον υπολογιστή σου και μου κλαιγόσουν να στο φτιάξω? Άντε από δω ρε γελοίε! Ο απαραίτητος εξοπλσμός από ποιον καθορίζεται? Σε πληροφορώ ότι ο εξοπλισμός που χρησμοποιεί ο outlaw είνα εφάμμλος μεγάλων επισκευαστικών κέντρων της Ευρώπης. Επίσης για να λήκουμε το θέμα στο εν λόγω φορητό η vga είναι πάνω στη μητρκή... ΥΓ. Τελικά η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια Το άν είμαι ημιμαθής το ξέρω εγώ όχι εσύ . Δεν έχεις ιδέα από βιομηχανική παραγωγή Micro chips και κάθεσαι και μου αναφέρεις για τον εξοπλισμό του OUTLAW! Τράβα δές κάνα documentary μικροηλεκτρονικής παραγωγής και έλα πές μου μετά για τον σοβαρό εξοπλισμό του outlaw. Η άποψή μου είναι ότι η επισκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με reballing είναι ημίμετρο. Αυτή είναι η άποψή μου. Διαφήμιση στον εξοπλισμό του outlaw κάνε αλλού όχι εδω μέσα! Και δεν θα δεχθώ άλλη ειρωνία το κατάλαβες τσογλανάκο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.