Προς το περιεχόμενο

PROFICIENCY ...λεξιλογιο

Ghalepas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και ο καλυτερος τροπος ειναι οι ταινιες κλπ ...ποιο κατα την γνωμη σας βιβλιο ειναι καλο λεξιλογιο για να κατσω το καλοκαιρακι και διαβασω ωστε να ανεβασω level? :devil: :devil:

Δημοσ.

Όσκαρ Γουάιλντ και E. A. Poe, οποιοδήποτε, εγώ με αυτούς έμαθα πολλά. Για καλοκαίρι την Αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ, Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη - και το Lord Of the Flies του Γκόλντινγκ είναι καλό τώρα που το σκέφτομαι.

Δημοσ.

Πάρε ένα λεξικό. Ναι όσο βαρετό κι αν ακούγεται την δουλειά του την κάνει!!! Πάρε το Oxford Greek-English / Oxford English-Greek Dictionary (είναι δυο τόμοι) επίσης κανε λογαριασμό στο twitter και κανε follow πολλούς ξένους. Τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα chat rooms πχ omegle, tinychat και να μιλάς και εκεί με ξένους και εγώ από σεπτέμβρη θα πάω δεύτερο χρόνο Proficiency...

iphone.png

Δημοσ.

δες ενα κιλο ταινιες χωρις υποτιτλους,παρακολουθησε ντοκιμαντερ,παρε κανενα βιβλιο ειδικο για proficiency(χουν και λεξικο μεσα) και εισαι ετοιμος ;)

Δημοσ.

...σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! ;) ...θα προσπαθησω να αποστηθισω οσο το δυνατον περισοτερες λεξεις απο το λεξικο που εχω ...παραλληλα θα μπαινω σε ξενα site να διαβαζω ειδησεις ...επισης ταινιες μονο στα αγγλικα στο εξης (με υποτιτλους) ....για το listening θα προσπαθησω κυριως οταν μπαινω στο you tube να βλεπω τους στοιχους των τραγουδιων ενω ακουω το τραγουδι ..πιστευω πως επειδη οι ενοιες στα μουσικα κομματια ειναι καπως ποιο αφηριμενες να βοηθηθω και να μπω στο νοημα γρηγορα ..αυτο που αναρωτιεμε απο οσους εχετε δοσει ..ειναι αν βοηθα καλυτερα αντι για λεξικο να βρω ενα βιβλιο με λεξεις που διδασκετε σε φροντηστηρια και να ξεκινησω μαθαινοντας απο εκει? ..η καλυτερα απο ελληνοαγγλικο λεξικο? (στο μυαλο μου εχω την εντυπωση οτι ειναι το ιδιο απλα φοβαμαι μηπως με το λεξικο χασω χρονο μαθαινοντας οχι και τοσο χρησιμες ενοιες?)

Δημοσ.
επισης ταινιες μονο στα αγγλικα στο εξης (με υποτιτλους)

Εκτος απ' τις αγγλοφωνες ταινιες, που βοηθαν στην αντιληψη μεσω της ακοης,

βοηθανε και οι "ξενογλωσσες" ταινιες (Ασιατικες, Ευρωπαικες) με Αγγλικους υποτιτλους, στην αντιληψη μεσω της αναγνωσης.

Δημοσ.

...σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! ;) ...θα προσπαθησω να αποστηθισω οσο το δυνατον περισοτερες λεξεις απο το λεξικο που εχω ...παραλληλα θα μπαινω σε ξενα site να διαβαζω ειδησεις ...επισης ταινιες μονο στα αγγλικα στο εξης (με υποτιτλους) ....για το listening θα προσπαθησω κυριως οταν μπαινω στο you tube να βλεπω τους στοιχους των τραγουδιων ενω ακουω το τραγουδι ..πιστευω πως επειδη οι ενοιες στα μουσικα κομματια ειναι καπως ποιο αφηριμενες να βοηθηθω και να μπω στο νοημα γρηγορα ..αυτο που αναρωτιεμε απο οσους εχετε δοσει ..ειναι αν βοηθα καλυτερα αντι για λεξικο να βρω ενα βιβλιο με λεξεις που διδασκετε σε φροντηστηρια και να ξεκινησω μαθαινοντας απο εκει? ..η καλυτερα απο ελληνοαγγλικο λεξικο? (στο μυαλο μου εχω την εντυπωση οτι ειναι το ιδιο απλα φοβαμαι μηπως με το λεξικο χασω χρονο μαθαινοντας οχι και τοσο χρησιμες ενοιες?)

βρες διαφορα βιβλια για proficiency.το λεξικο δεν βοηθα αν δεν εχεις ασκησεις ;)

Δημοσ.

Ταινίες στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους....

Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο.

Ακομα καλυτερο βρες μια σειρα που σου αρεσει με πολλους κυκλους με σχετικα ευκολο λεξιλογιο (οχι τιποτα ειδικο οπως το Big bang theory) και βλεπε την καθε μερα, εννοειτε χωρις ελληνικους υποτιτλους.Ξενους να βαζεις και -αποψη μου- μονο οταν δε πιανεις καποια λεξη να ξαναβλεπεις το επεισοδιο με τους ξενους.

Δημοσ.

Εγώ έκανα κολάζ χαρτάκια post-it στους τοίχους του σπιτιού με ενδιαφέρουσες λέξεις που έβρισκα. Επιπλέον τη συμβουλή περί αγγλοελληνικού λεξικού που σου έδωσαν πιο πίσω, ξέχνα την. Εντελώς. Αγγλοαγγλικό θα πάρεις, επίπεδο προφίσενσι θέλεις, όχι λόουερ.

Δημοσ.

. Τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα chat rooms πχ omegle, tinychat και να μιλάς και εκεί με ξένους και εγώ από σεπτέμβρη θα πάω δεύτερο χρόνο Proficiency...

Πλακα κανεις ? Τι μα μαθει στο ομεγλε ΛοΛ εκει μονο μαλ*κες βρισκεις :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...