Προς το περιεχόμενο

Q8400 vs E8500

Karxilas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θα ηθελα τη γνωμη σας. Ποιον απο τους 2 επεξεργαστες θα μου προτεινατε να αγορασω? Q8400 ή E8500 ?

Ειναι για gaming χρηση.

Ευχαριστω!

edit : Ξεχασα να ρωτησω και για Καρτα. Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο. MSI GTX460 1GB ή Sapphire Radeon 6850 1GB

Και παλι ευχαριστω!

Δημοσ.

Ο Q8400 φυσικά είναι ανώτερος από τον E8500 άλλα δεν αξίζει να πάρεις καινούριο γιατί με τα ίδια χρήματα σχεδόν παίρνεις καινούρια πλατφόρμα ;) .

Μπορείς να τα αγοράσεις από τα μεταχειρισμένα ;

Ποια οθόνη έχεις ;.

Επειδή τον E8500 τον έχω είναι πολύ κάλος επεξεργαστής και κλοκαρει και πολύ καλά (4ghz +) άλλα έχει παλιώσει δηλαδή τα καινούρια παιχνίδια θέλουν έναν τετραπυρηνο τουλάχιστον για να τα παίξουν ικανοποιητικά . Αν η χρήση ήταν καμιά ταινία internet κτλ άπλα πράγματα ο E8500 θα σε ικανοποιούσε και με το παραπάνω.

Δημοσ.

Ότι λέει ο rafail1994. Για κάρτα βλέπω ότι κίνησε στο 170αρι, οπότε σκέψου για 560gtx με καμιά 185Ε, αξίζει πιστεύω.

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=21342&catid=106

Y.Γ Να μη ξεχάσω και αυτή την πολύ καλή προσφορά που προέκυψε! (αν ισχύει αξίζει ακόμα περισσότερο)

http://www.insomnia.gr/topic/410367-ati-radeon-hd6870-directcu-1gb-ddr5/page__pid__4073204#entry4073204

Δημοσ.

Μπορείς να τα αγοράσεις από τα μεταχειρισμένα ;

Ποια οθόνη έχεις ;

Λοιπον. Για το θεμα με τα μεταχειρισμενα δεν ξερω αρκετα πραγματα.

Η οθονη που εχω ειναι αυτη

Οσο για καινουρια πλατφορμα το σκεφτηκα και εγω. Μπορείς να μου πεις την γνωμη σου? Δηλαδη τί θα προτεινες σε μια τιμη γυρω στα 300 Ευρω?

Δημοσ.

Για την VGA νομίζω πως η απάντηση είναι αρκετά πιο εύκολη. Από την στιγμή που υπάρχουν πολλές 6870 κάτω από τα 170, είναι χαζό να κοιτάς κάποια άλλη. Και ειδικά την 6850 Toxic που έβαλες. Αυτή πχ* ASUS 6870 directCU είναι στα 150 και OCed, στυλ Toxic δηλαδή. Είναι περίπου στα ίδια με την GTX560 (μ.ο. πιο γρήγορη ειδικά η συγκεκριμένη version) και +25€ πιο φθηνή. Για την 460 εννοείται πως δεν το συζητάω.

Τώρα για την CPU. Αν τα games που θα παίζεις υποστηρίζουν 4-cores, τότε ο Q-8400 θα είναι πιο γρήγορος. Αν όχι, τότε σαφέστατα ο Ε8500 θα αποδίδει καλύτερα, αφού οι πυρήνες του είναι χρονισμένοι πολύ υψηλότερα. Φυσικά η τάση των καινούριων παιχνιδιών είναι να υποστηρίζουν +4 cores. Η λίστα όμως ακόμα δεν είναι μεγάλη (για την ακρίβεια σχετικά μικρή είναι, και είναι παράδοξο).

Τώρα οι καινούριοι Sandy Bridge αποδίδουν πολύ καλύτερα, όπως και οι αντίστοιχοι AMD (χαμηλότερα βέβαια).

*EDIT:

Άλλαξαν πριν λίγο την τιμή στην 6870. Ακόμα το Skroutz 150 την δείχνει: http://www.skroutz.gr/s/314254/Asus-Radeon-HD-6870-1G%CE%92.html?keyphrase=6870+directcu.

Και πάλι αρκετά καλή τιμή, απλά τώρα δεν είναι καμιά τρελή ευκαιρία

Δημοσ.

Τώρα για την CPU. Αν τα games που θα παίζεις υποστηρίζουν 4-cores, τότε ο Q-8400 θα είναι πιο γρήγορος. Αν όχι, τότε σαφέστατα ο Ε8500 θα αποδίδει καλύτερα, αφού οι πυρήνες του είναι χρονισμένοι πολύ υψηλότερα. Φυσικά η τάση των καινούριων παιχνιδιών είναι να υποστηρίζουν +4 cores. Η λίστα όμως ακόμα δεν είναι μεγάλη (για την ακρίβεια σχετικά μικρή είναι, και είναι παράδοξο).

Για την VGA κανονισαμε και σε ευχαριστω πολυ. Για το CPU πιστευω και εγω πως Q8400 θα τα πηγαινει πιο καλα. Το παιχνιδι ειναι το Flight Simulator X κυριως αλλα και Call of Duty και τετοιου ειδους παιχνιδια. Σχετικα καινουρια. Οποτε δηλαδη θα ηταν πιο σωστα αν αγοραζα τον Q8400 και τον ανεβαζα καπου στα 3GHz?

Δημοσ.

To Call of Duty Modern Warfare II, υποστηρίζει μέχρι 3 cores, με τον 3ο να δίνει ένα σχετικά ικανοποιητικό boost (~+20%). Ο τέταρτος δεν βοηθάει καθόλου. Το ΙΙΙ όμως που βγαίνει κάπου τον Αυγουστο-Νοέμβριο θα έχει πλήρη υποστήριξη Multi-core. Οπότε εδώ καλύτερα ο Q8400. Παλιότερα COD δεν υποστηρίζουν multi-CPU (οπότε Ε8500 σε αυτήν την περίπτωση).

Το FSX, με το Service Pack 1 που έγινε το 2009, υποστηρίζει με έμμεσο τρόπο τα multi-cores (2,3,4,6 κ.o.κ). Μοιράζει το load στα διάφορα cores χωρίς να τους πουσάρει στο τέρμα. απεναντίας θέλει υψηλά GHz. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά. Χρειάζεται πάνω από 3.6 για όλα τέρμα κάτι που ο E8500 τα έχει για πλάκα, ενώ με τον Q8400 πολύ-δύσκολο ως απίθανο με αέρα. Οπότε εδώ καλύτερα ο Ε8500. Η επόμενη έκδοση FS, έχει ήδη ανακοινώσει πως θα έχει πλήρη support σε multi-cores.

Τα 3.0 GΗz ο Q8400 τα έχει. Γενικά "δείχνει" ως πιο καλή overall αγορά για παρούσα-μελλοντική λύση.

Δημοσ.

Το FSX, με το Service Pack 1 που έγινε το 2009, υποστηρίζει με έμμεσο τρόπο τα multi-cores (2,3,4,6 κ.o.κ). Μοιράζει το load στα διάφορα cores χωρίς να τους πουσάρει στο τέρμα. απεναντίας θέλει υψηλά GHz. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά. Χρειάζεται πάνω από 3.6 για όλα τέρμα κάτι που ο E8500 τα έχει για πλάκα, ενώ με τον Q8400 πολύ-δύσκολο ως απίθανο με αέρα. Οπότε εδώ καλύτερα ο Ε8500. Η επόμενη έκδοση FS, έχει ήδη ανακοινώσει πως θα έχει πλήρη support σε multi-cores.

Αυτο που με ενδιαφερει να τρεχει καλυτερα ειναι το FSX με SP2/Acceleration. Οποτε για να το ολοκληρωσουμε. Για το FSX καλυτερα να παρω Ε8500 και να τον κλοκαρω στα 3.6??

Δημοσ.

Αυτο που με ενδιαφερει να τρεχει καλυτερα ειναι το FSX με SP2/Acceleration. Οποτε για να το ολοκληρωσουμε. Για το FSX καλυτερα να παρω Ε8500 και να τον κλοκαρω στα 3.6??

Όχι το έψαξα λίγο καλύτερα. Μe τα τελευταία SPs, καλύτερα περισσότεροι πυρήνες και χρόνισέ τους όσο ψηλότερα μπορείς. Σε ένα fan-forum ένας guru (έτσι το αποκαλούν όλοι) του παιχνιδιού, τα βάζει με την παρακάτω σειρά σημαντικότητας:

(1) Cores

(2) Clock

(3) FSX Settings

(4) Cache

(5) nVidia GPU (λόγω PhysX)

(6) PCI Express 2.0

Δημοσ.

Όχι το έψαξα λίγο καλύτερα. Μe τα τελευταία SPs, καλύτερα περισσότεροι πυρήνες και χρόνισέ τους όσο ψηλότερα μπορείς. Σε ένα fan-forum ένας guru (έτσι το αποκαλούν όλοι) του παιχνιδιού, τα βάζει με την παρακάτω σειρά σημαντικότητας:

(1) Cores

(2) Clock

(3) FSX Settings

(4) Cache

(5) nVidia GPU (λόγω PhysX)

(6) PCI Express 2.0

Ωραια λοιπον! Παιρνω τον Q8400 και την 6870! Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...