gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 "μάστορα" φαίνεται οτι δεν είσαι "μηχανικός"! οι "κούρμπες" πέρα απ' τον ήχο αντισταθμίζουν την τάση των χορδών σ' αυτό βοηθάει και η "ψυχή" ή όπως λέγεται κι έτσι μένει απαραμόρφωτη η φόρμα για να επιτελεί τον σκοπό της που είναι η "ενίσχυση" και η "ποιότητα, χροιά" του ήχου είμαι κ άσχετος όμως .
YiN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 "μάστορα" φαίνεται οτι δεν είσαι "μηχανικός"! οι "κούρμπες" πέρα απ' τον ήχο αντισταθμίζουν την τάση των χορδών σ' αυτό βοηθάει και η "ψυχή" ή όπως λέγεται . Mηχανικός δεν είμαι, για τις κούρμπες και την ψυχή γνωρίζω όμως. Το θέμα του βάρους έθιξα μόνο. Παρεμπιπτόντως, πολλά από αυτά τα πραματάκια που γνωρίζουν οι μηχανικοί αναγκάζεσαι να τα μάθεις δια της εμπειρίας όταν ασχολείσαι χρόνια. Φυσικά όχι με όλες τις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα όταν ξεκολλήσει το μπράτσο, το πρώτο που κάνεις είναι να χαλαρώσεις τα κλειδιά για να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά από την τάση των χορδών. Όταν πέσει η ψυχή τα κλείνεις όλα και τρέχεις στο μάστορα γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάθει ζημιά το καπάκι κ.ο.κ. Αναγκαστηκα μαθαίνεις πώς λειτουργεί μέσες άκρες το όργανο, όπως μαθαίνεις και για τους αρμονικούς Α προπό, η ψυχή αν αλλάξει θέση λίγα χιλιοστά, μπορεί να μην κάνει ζημιά στο καπάκι αλλά κάνει μεγάλη διαφορά στον ήχο!
gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 εντάξει YiN δεν είμαι ο amati ούτε παίζω βιολί απλά μ' αρέσουν τα μουσικά όργανα και μ' ενοχλεί το "google" πρόβλημά μου έχουμε 2 βιολιά, αλλά όχι βιολιστή! 1 κλασική κιθάρα, 2 ηλεκτρικές 1 πιάνο κι ένα ξένο σιτάρ, για επιδιόρθωση! μουσικούς δεν έχουμε στις κιθάρες το μπράτσο είναι "κολλημένο" και με τραπεζοειδές "δόντι" .
Lucifer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 g να σε δω με ηλεκτρική και καμπίνα και τι στον κόσμο.
YiN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 εντάξει YiN δεν είμαι ο amati ούτε παίζω βιολί απλά μ' αρέσουν τα μουσικά όργανα και μ' ενοχλεί το "google" πρόβλημά μου έχουμε 2 βιολιά, αλλά όχι βιολιστή! 1 κλασική κιθάρα, 2 ηλεκτρικές 1 πιάνο κι ένα ξένο σιτάρ, για επιδιόρθωση! μουσικούς δεν έχουμε . Κι εμείς από μουσικούς κλείσαμε αλλά μας περίσσεψαν τα όργανα =ρ Μια μέρα όμως θα κάνω εκπομπή και θα βάλω ένα σιντι που έχω στο οποίο ο Accardo παίζει με όλα τα διαμαντάκια από την Κρεμόνα. Αματι, Στραντ, Γκουαρνέρι και, ω θεοι, ο ήχος είναι μέλι.
gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 g να σε δω με ηλεκτρική και καμπίνα και τι στον κόσμο. "βασικά" ως "καραγκιόζης" το παίζω "μάστορας" ! μ' αρέσουν οι "κατασκευές" κυρίως η "υλοποίηση" μιάς "ιδέας" χάνω στην "τελειότητα"! μερικά ξύλα είναι τόσο όμορφα που σ' έρχεται να τα φάς! τα ροκανίδια των κωνοφόρων, μοσχοβολάνε Μια μέρα όμως θα κάνω εκπομπή να υποθέσω, μεσομακροπρόθεσμα; .
YiN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 "βασικά" ως "καραγκιόζης" το παίζω "μάστορας" ! μ' αρέσουν οι "κατασκευές" κυρίως η "υλοποίηση" μιάς "ιδέας" χάνω στην "τελειότητα"! να υποθέσω, μεσομακροπρόθεσμα; . Τζι στο ωδείο είχα μια συμμουσικό της οποίας ο πατερας έφτιαξε ένα βιολί για την κόρη του όταν ήταν σχετικά μικρή και δεν είχε ακόμη ανάγκη κανένα όργανο εξαιρετικών δυνατοτήτων. Ψήσου να κάνεις πρότζεκτ. http://www.violins.demon.co.uk/making/index.htm Για όσους ενδιαφέρονται ιδού τα (απλουστευμένα) βήματα της κατασκευής.
gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Τζι στο ωδείο είχα μια συμμουσικό της οποίας ο πατερας έφτιαξε ένα βιολί για την κόρη του όταν ήταν σχετικά μικρή και δεν είχε ακόμη ανάγκη κανένα όργανο εξαιρετικών δυνατοτήτων. Ψήσου να κάνεις πρότζεκτ. το βιολί είναι "σχετικά" δύσκολο! έχω φτιάξει 3 ακουστικές, οι 2 ήταν μάπα και τις ηλεκτρικές :mrgreen: θα το σκεφτώ θέλει σχέδιο καλούπι σφενδάμι έλατο έβενο ψαρόκολλα κωνικά τρυπάνια ράσπες ξυλόλιμες ειδικές ξύστρες σκαρπέλα γυαλόχαρτα χορδές αλογότριχες σφυχτήρες παχύμετρο-μικρόμετρο γομαλάκα και υπομονή . και ρετσίνι .
YiN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Aν φτιαξεις και δοξάρι θέλει και τρίχες από ουρά αλόγου ε. Και φίλντισι να το στολίσεις =ρ
gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 τρίχες από ουρά αλόγου ε έγραψα στη δημοτική, αλογότριχες αυτές εννοούσα το δοξάρι μάλλον αγοραστό είναι πιό δύσκολο το ίσιο εννοώ ενδιαφέρον το link έχω δεί παλιά κάτι παρόμοιο .
YiN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 έγραψα στη δημοτική, αλογότριχες αυτές εννοούσα το δοξάρι μάλλον αγοραστό είναι πιό δύσκολο το ίσιο εννοώ ενδιαφέρον το link έχω δεί παλιά κάτι παρόμοιο . A δεν είδα την αναφορά στις αλογοτριχες =ρ Κι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=MwJttbotV9U
gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 ξέχασα τις καρφίτσες και το χειροπρίονο για χειροτεχνίες .
ilona Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Απατάσαι και στα 2. μέσα πέφτει και στα δυο.... ευχαριστώ παιδιά τέλος η εργασία! (πήρα κ βαθμό!!! ;-) )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.