Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή διαστάσεων ενός βίντεο

god21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γίνεται η αλλαγή διαστάσεων ενός βίντεο, δηλαδή έχω κάποια βιντεο τραβηγμένα απο την οθόνη του pc μου που δεν ειναι wide μπορώ να τις αλλάξω τις διαστάσεις ώστε να φανεί ότι τα έχω τραβηγμένα απο wide οθόνη; Δεν θέλω να μάθω το πως αλλα αν γίνεται. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Γίνεται, αλλά υπό όρους. Θα μπορούσα να γίνω πιο σαφής, αλλά διευκρίνισες ότι δε σε ενδιαφέρει να μάθεις το πώς... :P

Δημοσ.

Δεν γίνεται επειδή θα «τραβηχτεί» το αποτέλεσμα και κανείς δεν θα πρόκειται να πιστέψει ότι είναι από wide sceen.

Μπορείς όμως(αν μπορείς)να βάλεις wide screen ανάλυση στη απλή οθόνη σου και να τραβήξεις ο,τι θες.

Δημοσ.

εχεις 2 επιλογες

1.κοβεις πανω και κατω εικονα για να γινει wide

2.τραβας την εικονα αριστερα και δεξια ωστε να παραμορφωθει και να γεμισει την οθονη.

επειδη το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο,δε θα προτεινα να κανεις τιποτα απο τα 2... :devil:

Δημοσ.

Δεν θέλω να πιστούν ότι είναι από wide screen απλώς θα ήθελα να μάθω αν θα είναι χάλια. Parsifal αν θες γίνε πιο σαφής :-). Ntinaras η πρώτη μέθοδος δεν την προτιμώ!! TheELF ωραία ιδέα. Πάντως παιδιά έχω wide screen όμως προτιμώ τις απλές αλλά τώρα θα αλλάξω!

Δημοσ.

Παιδιά γίνεται η αλλαγή διαστάσεων ενός βίντεο, δηλαδή έχω κάποια βιντεο τραβηγμένα απο την οθόνη του pc μου που δεν ειναι wide μπορώ να τις αλλάξω τις διαστάσεις ώστε να φανεί ότι τα έχω τραβηγμένα απο wide οθόνη; Δεν θέλω να μάθω το πως αλλα αν γίνεται. Ευχαριστώ

Δεν θέλω να πιστούν ότι είναι από wide screen απλώς θα ήθελα να μάθω αν θα είναι χάλια. Parsifal αν θες γίνε πιο σαφής :-). Ntinaras η πρώτη μέθοδος δεν την προτιμώ!! TheELF ωραία ιδέα. Πάντως παιδιά έχω wide screen όμως προτιμώ τις απλές αλλά τώρα θα αλλάξω!

Τελικά τι θες;

Πως να δείξεις «τετράγωνο» βίντεο με τον καλλίτερο τρόπο σε wide screen;

Δημοσ.

Ωραία λοιπών θα το κάνεις pillarbox πως είναι οι ταινίες με της μπάρες πάνω κάτω;Εσύ θα την κάνεις με μπάρες δεξιά-αριστερά (και πάνω κάτω αν χρειάζεται) για να μην παραμορφωθεί.

Θα τρέξεις το Avidemux και στα φίλτρα θα διαλέξεις transform->Add black borders Add pure black border(s),θα υπολογίσεις πόσο ποιο μικρή είναι η εικόνα από αυτήν που θες και βάζεις της μπάρες αναλόγως.

aspect_ratio_04_playground_16x9_pillarbox.jpg

Πάντως κάποιες οθόνες έχουν και κουμπάκι και από wide γίνονται απλές(κάνουν το παραπάνω αυτόματα)

Δημοσ.

δεν καταλαβες

απο τη στιγμη που θες απο 4:3 να το κανεις 16:9 υποχρεωτικα θα κανεις ενα απο τα 2 πραγματα που ανεφερα.

καποιος με ματι λιγο πανω απο το μεσο ορο θα καταλαβει σιγουρα οτι η εικονα ειναι παραμορφωμενη αν ακολουθησεις τον δευτερο τροπο.

Δημοσ.

Και μάτι πολύ ποιο κάτω από το μέσο όρο να έχει κανείς θα το καταλάβει ότι ο ηθοποιός είναι διπλάσιος στο φάρδος. :mrgreen:

Δημοσ.

Και μάτι πολύ ποιο κάτω από το μέσο όρο να έχει κανείς θα το καταλάβει ότι ο ηθοποιός είναι διπλάσιος στο φάρδος. :mrgreen:

μπα

αυτοι ανηκουν στην κατηγορια των γιδοβοσκων που κανουν stretch στα καναλια στις τηλεορασεις τους...

Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω άλλο θέμα,εχω τα avi - mp4 κτλ αρχεία μου και όταν τα αναπαράγω στην 15'' tv μου με το wd tv live εμφανίζονται σε συντελεστή αναλογίας (κλίμακα) που μοιάζει με 2.35:1(στο vlc player)δηλαδή με μεγάλα κενά πάνω και κάτω της οθόνης της tv.

Στον υπολογιστή γεμίζει την οθόνη(αυτό είναι το ζητούμενο)αν βάλω τον συντελεστή αναλογίας στο 4:3,πως θα γεμίσει η οθόνη και της tv ?

Και οι δυο οθόνες είναι σχήματος τετράγωνου,και η ανάλυση της οθόνης στο pc είναι 1024x768.

Δημοσ.

Για να ζητάς βοήθεια στην παρούσα ενότητα και όχι στο ειδικό νήμα του WD TV, υποθέτω ότι ψάχνεις λύση στο πρόβλημα με κάποιο Windows software και όχι με τα μενού της συσκευής σου (το οποίο δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό).

Με λίγα λόγια, στην TV σου τώρα βλέπεις το παρακάτω (που είναι σωστό, με τις αναλογίες προσώπων, αντικειμένων κλπ. σωστές):

paulnormal.jpg

Και προκειμένου να γλυτώσεις τις μαύρες μπάρες και να γεμίσει όλη η ωφέλιμη περιοχή της TV, θα ήσουν διατεθειμένος να βλέπεις το παρακάτω έκτρωμα:

paulstretched.jpg

Ας προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε στη διάπραξη αυτού του ανοσιουργήματος, λοιπόν! :P

Υπάρχει ένας τρόπος που δεν είναι χρονοβόρος γιατί δεν απαιτεί ανακωδικοποίηση των αρχείων, αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει σίγουρα, εξαρτάται από το WD TV:

1. Εγκατέστησε τη σουίτα εργαλείων MKVToolnix

2. Τρέξε το πρόγραμμα mkvmerge GUI

3. Φόρτωσε το AVI ή το MP4 video σου

4. Επέλεξε το video stream του αρχείου

5. Στην καρτέλα Format specific options, άλλαξε την τιμή του Aspect ratio σε 4/3

6. Σώσε σε νέο αρχείο με κατάληξη .mkv

7. Δοκίμασε αυτό το αρχείο στο WD TV. Αν όλα πήγαν καλά, θα πρέπει να παίζει στην τηλεόρασή σου χωρίς μαύρες μπάρες πάνω-κάτω αλλά όπως στο 2ο screenshot

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...