Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση CPU + mobo + RAM

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Μιας και με το θεμα του τι κυκλοφορει και τι υπαρχει στην αγορα δεν εχω πολυ καλες σχεσεις πλεον ειπα να ανοιξω ενα θεμα για την αναβαθμιση που θελω να κανω στο PC μου. Λοιπον το μηχανημα που εχω τωρα ειναι:

- Q9550 - stock ρολογια με Xigmatec Apatche ψυκτρα

- 4 GB RAM (2+1+1, μη ρωτατε ειχα θεμα με ενα dimm και πηρα οτι βρηκα) 800Mhz

- ECS elitegroup - p45T-A black S775

- GTX 570 gigabyte

- Coolermaster 650W PSU

Οπως λεει και ο τιτλος ενδιαφερομαι για να αλλαξω mobo - ram - CPU. Το θεμα ειναι οτι βρισκομαι σε διλλημα. Ι-5 2500(ή 2500κ) ή Phenom II X6 (το ποιος δεν γνωριζω, 1075Τ ή 1090Τ). Επισης ειμαι σε πληρης αποσυνθεση αν αρχισω απλα να κοιταω τις μητρικες και τις μνημες για να τα "παντρεψω" ολα αυτα. Η χρηση που θα κανω το μηχανημα ειναι σιγουρα gaming (κυριως strategy παιχνιδια οπως Dawn of War 2) και οτιδηποτε αλλο. Το μηχανημα επισης περναει αρκετη ωρα κανοντας extract μεγαλα αρχεια. ΔΕΝ με ενδιαφερει το overclocking εκτος απο την οποιαδηποτε turbo λειτουργεια που υπαρχει.

Μιας και θα πουλησω τα υπολοιπα κομματια το budget μου βρισκεται απο 250 ως 300 ευρω (φυσικα οσο λιγοτερα τοσο το καλυτερο) και οτι προσφορα βρω απο μεταχειρισμενα ή στις αγγελιες θα την αρπαξω αλλα ας υποθεσουμε οτι μιλαμε για καινουργια. Πριν με ρωτησετε "γιατι να κανω αναβαθμηση" να πω οτι απλα με επιασε το μικροβιο :-D .

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Το ξερω οτι δεν χρειαζομαι αλλα το μηχανημα το εχω καιρο και το μικροβιο δεν φευγει και θελω να την κανω τωρα που μπορω γιατι μετα ισως να μην μπορεσω. Ριχτε προτασεις λοιπον στο τραπεζι :-D

Δημοσ.

ΔΕΝ με ενδιαφερει το overclocking εκτος απο την οποιαδηποτε turbo λειτουργεια που υπαρχει.

Μεχρι προτινος το overclocking ηταν για τους εμπειρικους γνωστες και εμπεριειχε καποιους κινδυνους.Απο την στιγμη που βγηκε ο Sandy και συγκεκριμενα ο 2500K ειναι μη θεμα.Ανετα πας με μια decent ψυκτρα με 4 heat pipes οπως η Coolermaster 212 τουλαχιστον στα 4,6 χαλαρα και με ασφαλεια.Εκπληκτικες επιδοσεις,παγωμενες θερμοκρασιες,φανταστικη οικονομια στο ρευμα.Δεν υπαρχει απαντηση απο AMD αυτην την περιοδο αντικειμενικα.Και σε τιμη χαμηλη.

Μπορεις φυσικα να περιμενεις τους Bulldozer που απο οτι γραφεται στο internet θα βγουν προς Σεπτεμβρη αλλα προσωπικα δεν πιστευω οτι θα βγαλει κατι καλυτερο η AMD στην φτηνη τιμη που ειναι τωρα ο 2500Κ. Ειναι το απολυτο value for money.

Απο κει και μετα ,οποια μητρικη και να αγορασεις με το P67 για ευκολο overclocking ειναι περιπου το ιδιο.Εγω προτιμω τις Asus γιατι στις τιμες τους ειναι οι καλυτερες στο overclocking.Για ram μαλλον Corsair 1600αρες αλλα και παλι οποια καλη μαρκα και να παρεις ειναι σχεδον το ιδιο.

Το ξερω οτι δεν χρειαζομαι αλλα το μηχανημα το εχω καιρο και το μικροβιο δεν φευγει και θελω να την κανω τωρα που μπορω γιατι μετα ισως να μην μπορεσω. Ριχτε προτασεις λοιπον στο τραπεζι :-D

Ωραια αν πουλησεις τα παλια σε μια καλη τιμουλα θα κανεις σχεδον τζαμπα αναβαθμιση.

Επισης ετσι που παει η οικονομια πολλοι δεν θα μπορεσουν να αναβαθμισουν μετα απο μερικους μνημες.Θα εχουμε σοβαρο προβλημα στην Ελλαδα δυστυχως.(Ελπιζω να βγω ψευτης.)

Δημοσ.

Όπως είπαν και τα παιδιά δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση .

Ποιο κουτί έχεις ;

Ποιον σκληρό δίσκο ;

Και ποια οθόνη ;

Οπως ειπα ομως και εγω, εχω μικροβιο αυτη τη στιγμη + διαθετω καποια χρηματα για την αναβαθμιση μου. Αυριο μπορει και να μην τα εχω και απο τα να σπαταλησω καπου αλλου -μη- χρησιμο (σε περισσοτερες εξοδους δηλαδη) καλυτερα να παρω κατι νεο να μου μεινει κιολας.

Ποιο κουτι εχεις? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Coolermaster-Elite-310-Silver-Case-RC-310-SKN1-GP-RC-310-SKN1-GP.htm

Ποιον σκληρο δισκο? Ενας MAXTOR sata 2 στα 320GB χωρισμενος σε 2 partition

Ποια οθονη? Μια τηλεοραση samsung C650 40".

Benign ευχαριστω πολυ. Φενεται οτι ενας 2500κ ειναι κουτι για την περιπτωση μου. Καποιος ειπε οτι τα 250-300 ειναι λιγα για κατι νεο και θα συμφωνησω μιας και η mobo + CPU θα κοστισουν μονες τους τοσα. Ενα σετακι 4GB (2+2) DDR3 στα 1600 ποσο κανει?

Δημοσ.

Αφού δεν μπορούμε να σου αλλάξουμε γνώμη .

Πούλα όλο το pc έκτος από gpu ,psu,hdd και πάρε καινούριο κουτί, μητρική ,επεξεργαστή, ram,ssd

Δημοσ.
Benign ευχαριστω πολυ. Φενεται οτι ενας 2500κ ειναι κουτι για την περιπτωση μου. Καποιος ειπε οτι τα 250-300 ειναι λιγα για κατι νεο και θα συμφωνησω μιας και η mobo + CPU θα κοστισουν μονες τους τοσα. Ενα σετακι 4GB (2+2) DDR3 στα 1600 ποσο κανει?

80 ευρω http://www.plaisio.g...00-8-8-8-24.htm

Εγω τις ειχα παρει 60 πριν λιγους μηνες.Μεγαλη ανοδος στις τιμες.

Κοιτα και αυτο το turorial:

Καποια στιγμη,αν δεν εχεις χρηματα τωρα,αγορασε εναν SSD οπως σου προτεινε και ο Rafa.Αυτα απο μενα,δες τι θα σου πουν και τα αλλα παιδια και καλες αγορες οτι και αν αποφασισεις.;)

Δημοσ.

Ωραιο το βιντεακι και δειχνει πανευκολο αλλα παντα φοβομουν τα overclocks ακριβως για το θεμα της σταθεροτας και διαρκειας ζωης του εκαστοτε επεξεργαστη-καρτας/ οτιδηποτε.

Μια διευκρινηση που πρεπει να κανω ειναι οτι εχω μια X-fi gamer edition PCI την οποια εννοειται πως θελω να χρησιμοποιησω οποτε μια καλουτσικη μητρικη με τουλαχιστον 1 PCI θυρα θα ηταν τελεια. Οτι και να μου προσφερει η on board καρτα ηχου δεν πιανει ποιοτητες και επιλογες της X-fi. Απο αυτες που κοιταξα λιγο δεν βρηκα καποια που να εχει PCI θυρα. Αν καποιος ξερει καποια ας την ανεβασει να της ριξω ενα ματι.

Αρα εχουμε και λεμε σαν συνολο τιμης

- CPU περι τα 200

- Μητρικη περι τα 100

- RAM περι τα 80

Αρα εχουμε ενα συνολο της ταξης των 400 ευρω. Περισσοτερα απο οσα θελω να σκασω αλλα αφου μιλαω για πληρης αναβαθμιση θα τα σκασω. Δεν θα κολλησω στα 80 ευρω παραπανω.

Εδιτ: Τον SSD τον εχω σκεφτει πολλες φορες. Για το λειτουργικο και μονο σωστα? Ακομα οι τιμες τους ειναι πολυ ψηλα για να τσιμπησω καποιον και δεν εχω σκοπο για format ακομα. Στο επομενο format μου μαλλον θα ψαξω.

Δημοσ.

Ωραιος ο Ραφαηλ. Η μητρικη φενεται πολυ καλη και ποιοτικη. Η τιμη επισης των κομματιων ειναι ακριβως αυτο που χρειαζομουνα. Κουτι γιατι να αλλαξω? Χωρανε ολα μεσα μια χαρα και το εχω και ανοιχτο απο το πλαι.

Δημοσ.

Ενταξει αλλα δεν ειναι προτεραιοτητα μου αυτο φυσικα. Θα γινει οταν γινει. Ευχαριστω παντως για ολες τις συμβουλες. Θα παρω τελικα τον 2500κ με την MSI P67A μητρικη και αυτες τις μνημες. Roll on αναβαθμιση ^_^

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτά του rafail, αλλά αν πρόκειται να κλοκάρεις (προφανώς για να πηγαίνεις στον 2500k) καλύτερα αυτές τις μνήμες με πολύ λίγα euro παραπάνω: Corsair Vengeance

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...