Προς το περιεχόμενο

προβλημα με sapphire HD 4870 512mb

paks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1 πρίν αρχίσεις τα κόψε ράψε στο κουτί δοκίμασε αυτό που σου είπα με τον οικιακό ανεμιστήρα....μπορεί να είναι κ μόνο θέμα airflow-πάστας!

κ ναί την κάρτα την υποβαθμίζεις αρκετά κατεβάζοντας τους χρονισμούς

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντως έτσι πως τις βλέπω τις θερμοκρασίες τώρα, δεδομένης της εποχής και του αθλιου κουτιού καλες είναι... αν η καρτα με τα κανονικά τις ρολογια με furmark φτανει του 80 - 83 δεν έχει πρόβλημα... στα παιχνιδια δεν παιζει να φτάσει τοσο!!

Δημοσ.

Κάνε αυτό που σου λέει ο profi.

Κατέβασε το MSI Afterburner και κάνε ένα custom setup για την λειτουργία του fan της VGA. πχ όταν βαράει +70 βαθμούς να δουλεύει στο 100%, από 60-70 στο 80% κ.ο.κ. Θα δεις μεγάλες διαφορές. Και παστούλα αφού όπως λες και εσύ έχει "καεί" τόσο καιρό με αυτές τις θερμοκρασίες.

Και όντως το κουτί πρέπει να το βλέπεις πάντα ως επένδυση. Κουτί-PSU-Monitor τα κρτάμε ποοοοολα χρόνια. Γιαυτό δεν πρέπει να τσιγκουνευόμαστε σε αυτά.

Και για το underclock που έκανες. Σκέψου ένα 15-20% OC σε VGA είναι ο μακρινός στόχος για πολλούς και παίρνεις ένα πολύ καλό boost στις επιδόσεις. 10% και με το ζόρι καταφέρνουν οι περισσότεροι. Εσύ έκανες 50% underclock!!!!!

Δημοσ.

μολις εκανα τρυπα στο κουτι εχω βαλει εναν μικρο ανεμηστιρα να βαζει αερα στον επεξεργαστη και ενα μεγαλο που ειχα μπροστα και μου ειπατε οτι δεν κανει δουλεια εκει που ειναι..το εχω βαλει κατω στην vga.μολις εβαλα και καινουργια παστα στην καρτα..η αλλη που ειχε ηταν χαλια..τωρα τα ξαναβιδωνω και παμε για δοκιμες..εχω βρει ενα τετοιο προγραμματακι που λετε με θερμοκρασιες..λοιπον τα λεμε σε λιγο.

ενταξει πιστευω οτι το τελειωσα...καλα δεν ειναι ετσι?

83053147.jpg

Δημοσ.

Το MSI Afterburner δεν είναι για θερμοκρασίες. Κάνει ένα κάρο πράγματα και κυρίως OCing. Βάλε το και δεν θα χάσεις

Δημοσ.

Το MSI Afterburner δεν είναι για θερμοκρασίες. Κάνει ένα κάρο πράγματα και κυρίως OCing. Βάλε το και δεν θα χάσεις

το εχω περασει απλα δεν ξερω να το δουλευω ακομα...και για το fan speed της vga μπορω να το ελεγξω και απο catalyst.

το μικρό βάλ'το καλύτερα πάνω από το άλλο μικρό να βγάζει κ αυτό!

και για τον επεξεργαστη?δεν θα περνει κρυο αερα απεξω??

Δημοσ.

Το να ρίχνεις αέρα ΠΑΝΩ στην VGA/CPU δεν κερδίζεις τίποτα τρομακτικό. Είναι up&above όπως λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι, δηλαδή αφού έχεις κάνει τα άλλα, αυτό είναι το επιπρόσθετο. Το σημαντικό είναι να βγάζεις τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί σου, και λόγω των νόμων της φυσικής αυτός θα αναπληρωθεί με πιο ψυχρό από το περιβάλλον κ.ο.κ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να δημιουργήσεις ρεύμα, όπως κάνεις με τις μπαλκονόπορτες στο σπίτι σου. ΔΗΛΑΔΗ, ανεμιστήρες απέναντι ο ένας από τον άλλον. Άρα μπρος και πίσω. Τώρα μπρος εκεί που τον είχες βάλει δεν ήταν καλά μιας και τον ακουμπούσες πάνω στους δίσκους. Αν μπορούσες να το βιδώσεις στο κουτί μπροστά θα ήταν καλύτερα. Επειδή όμως το κουτί σου είναι για τα "μπάζα" (συγνώμη κιόλας) και μπροστά είναι περίεργο να βάλεις ανεμιστήρα, σου λένε τα παιδιά να βάλεις και τον δεύτερο ανεμιστήρα πάνω από τον άλλο για να βγάζει με ακόμα περισσότερη ροή.

το εχω περασει απλα δεν ξερω να το δουλευω ακομα...και για το fan speed της vga μπορω να το ελεγξω και απο catalyst.

Δεν είναι πυρηνική φυσική. Ενώ τρέχει, πατάς κάτω εκεί που λέει settings, πας στην καρτέλα fan, ενεργοποιείς το checkbox "User defined.... control" και πειράζεις με το mouse το γράφημα. Στους 60 βάζεις 80%, στους 70 100%. Πατάς ΟΚ και έτοιμος...

Με τον catalyst όλα αυτά γίνονται χειροκίνητα. Μπαίνεις βάζεις 100% και παίζει συνέχεια στο 100%. Και μετά ωτοασπίδες.

Δημοσ.

Το να ρίχνεις αέρα ΠΑΝΩ στην VGA/CPU δεν κερδίζεις τίποτα τρομακτικό. Είναι up&above όπως λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι, δηλαδή αφού έχεις κάνει τα άλλα, αυτό είναι το επιπρόσθετο. Το σημαντικό είναι να βγάζεις τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί σου, και λόγω των νόμων της φυσικής αυτός θα αναπληρωθεί με πιο ψυχρό από το περιβάλλον κ.ο.κ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να δημιουργήσεις ρεύμα, όπως κάνεις με τις μπαλκονόπορτες στο σπίτι σου. ΔΗΛΑΔΗ, ανεμιστήρες απέναντι ο ένας από τον άλλον. Άρα μπρος και πίσω. Τώρα μπρος εκεί που τον είχες βάλει δεν ήταν καλά μιας και τον ακουμπούσες πάνω στους δίσκους. Αν μπορούσες να το βιδώσεις στο κουτί μπροστά θα ήταν καλύτερα. Επειδή όμως το κουτί σου είναι για τα "μπάζα" (συγνώμη κιόλας) και μπροστά είναι περίεργο να βάλεις ανεμιστήρα, σου λένε τα παιδιά να βάλεις και τον δεύτερο ανεμιστήρα πάνω από τον άλλο για να βγάζει με ακόμα περισσότερη ροή.

Δεν είναι πυρηνική φυσική. Ενώ τρέχει, πατάς κάτω εκεί που λέει settings, πας στην καρτέλα fan, ενεργοποιείς το checkbox "Used defined.... control" και πειράζεις με το mouse το γράφημα. Στους 60 βάζεις 80%, στους 70 100%. Πατάς ΟΚ και έτοιμος...

Με τον catalyst όλα αυτά γίνονται χειροκίνητα. Μπαίνεις βάζεις 100% και παίζει συνέχεια στο 100%. Και μετά ωτοασπίδες.

το προγραμμα με το γραφημα το εφτιaξα οπως μου ειπες..στους 70 παει 100% αλλα και παλι νομιζω θα ανεβαινει πολυ η θερμοκρασια επειδη πειραξα τους χρονισμους και τους ανεβασα λιγο,καλα τοσο μεγαλο ρολο παιζουν οι χρονισμοι??επισης υπαρχει καποιο προγραμμα να αλλαξω την ταχυτητα και απο τα αλλα ανεμηστιρακια?

Δημοσ.

Ναι παίζουν ρόλο πολύ οι χρονισμοί! Εκεί βασίζεται όλο το marketing και ξεχωρίζουν τα διάφορα μοντέλα CPU/GPU. Τι διαφορά νομίζεις έχει ο Phenom Χ4 ΒΕ 955 με τον 965.

Καλά έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες και έκανες και OC?... Ξαναγύρνα το σε stock.

Και όχι δεν υπάρχει για τους άλλους. Ή θα αγοράσεις ρυθμιζόμενους ανεμιστήρες ή θα βάλεις fan controller

Δημοσ.

Ναι παίζουν ρόλο πολύ οι χρονισμοί! Εκεί βασίζεται όλο το marketing και ξεχωρίζουν τα διάφορα μοντέλα CPU/GPU. Τι διαφορά νομίζεις έχει ο Phenom Χ4 ΒΕ 955 με τον 965.

Καλά έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες και έκανες και OC?... Ξαναγύρνα το σε stock.

Και όχι δεν υπάρχει για τους άλλους. Ή θα αγοράσεις ρυθμιζόμενους ανεμιστήρες ή θα βάλεις fan controller

το θεμα ειναι οτι δεν τα εχω ανεβασει και παρα πολυ..ειναι στο GPU CLOCK 528 και MEMORY CLOCK 768..και η θερμοκρασια τωρα που δεν κανω τπτ και εχω κλειστο το κουτι ειναι στους 50 βαθμους.

Δημοσ.

Αααα λίγο σε σχέση με το underclock λες. Πάνε τα stock και δοκίμαζε. Εκεί χαμηλά, δώρον-άδωρον.

Δημοσ.

Αααα λίγο σε σχέση με το underclock λες. Πάνε τα stock και δοκίμαζε. Εκεί χαμηλά, δώρον-άδωρον.

εγω χθες που επαιξα μια χαρα ηταν..απλα ενταξει..ειναι σαν να εχεις μια πολυ κατωτερη καρτα..

το εβαλα stock ειναι στα core750-memory900.ειναι σταθερα στους 50 βαθμους..να δοκιμασω το fyrmark?

τελικα δοκιμασα το παιχνιδι..δλδ πραγματικες συνθηκες και απλα το κατεβαζα για να βλεπω πας πανε οι θερμοκρασιες..με stock ρυθμισεις πιστευω τα πηγαμε μια χαρα..οι θερμοκρασια εφτανε μεχρι 74 βαθμους..μεχρι ποσο μπορουμε να παμε τις θερμοκρασιες?

msif.jpg

Δημοσ.

Για να μην λέμε συνέχεια τα ίδια, αν εσύ θες να έχεις την κάρτα σου εκεί χαμηλά, δικαίωμά σου. Δεν μπορώ να σε πείσω. Σκοπός είναι να λύσεις το πρόβλημα σου τουλάχιστον στα stock ρολόγια της.

Φέρνω ως παράδειγμα τις δικές μου κάρτες και τελειώνω. Εγώ έχω 2x5850 Sapphire Xtreme σε CF. Σε idle έχουν εντελώς διαφορετικές θερμοκρασίες. Η βασική που επηρεάζεται από την θερμοκρασία της 2ης είναι στους 59 βαθμούς και η 2η στους 40. Τεράστια διαφορά. Αφού νόμιζα πως η μία έχει πρόβλημα. Τις έβαλα όμως και ανάποδα και πάλι τα ίδια. Όταν όμως τις δοκιμάζω σε stress mode, και δουλεύουν οι ανεμιστήρες τους στο +70% χτυπάνε max 68 η πρώτη και 64 η 2η, δηλαδή ενώ η 2η ανεβαίνει αρκετά η πρώτη ανεβαίνει λίγο. Σε furmark burn-in πάνε μέχρι 71-69. Εκεί πιάνει ο ανεμιστήρας το 100% και πέφτουν κάτω από 70 πάλι.

Κάτι τέτοιο θέλουμε να πετύχουμε και με την δικιά σου. Αυτά από εμένα. Καλή επιτυχία φίλε μου και ελπίζω να μην έχεις άλλα προβλήματα BSOD/GSOD/crashes.

EDIT

Τώρα είδα το νέο σου post. Μια χαρά είναι οι 74 για την κάρτα σου σε full load. Με ένα καλό κουτί θα ήσουν κάτω από 70. Άστα έτσι και παίξε. Καλή συνέχεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...