Προς το περιεχόμενο

προβλημα με sapphire HD 4870 512mb

paks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μολις το καθαρισα,πηγα αγορασα καινουργια παστα..εχω μια ερωτηση πριν το συνδεσω..εεπειδη εχω 3 ανεμιστηρακια..μηπως μπορει να με διευκολύνει κανεις πως να τα βαλω?για να ειναι σωστη η ροη του αερα..επισης ειχα αγορασει και αυτο..αλλα δεν το εχω χρησιμοποιηση σχεδον καθολου..λετε να το αντικαταστησω με το κλασσικο που δινουν?

06062011100.jpg

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σιγουρα να το αντικαταστησεις.ειναι καλυτερο απο αυτο που δινουν.

φοβαμαι μηπως δεν κανει για τον δικο μου επεξεργαστη και μου δημιουργησει καποιο προβλημα..γτ πιο παλια νομιζω οτι ειχα καποιο προβλημα..αλλα αποτι κοιταξα κανει για τον επεξεργαστη μου..

Δημοσ.

Κανει για τον δικο σου επεξεργαστή... και είναι πολύ καλύτερη απο την μαμισια... απλα κατά την τοποθετηση προσεχε να κουμπωσουν καλα τα push pins .. θελουν αρκετουτσικη πίεση μην τα φοβηθείς και μην ξεχάσεις να βάλεις την σωστή ποσοτητα πάστας...

Τα ανεμηστήρια πρέπει να μπει τουλάχιστον ένα μπροστά για να βάζει αέρα και ένα πίσω στην ράχη για να βγάζει.

Κανε και ένα καλο συμάζεμα τα καλώδια (όσο γίνεται σε αυτό το κουτάκι) για να μην σου χαλάν το airflow...

Δημοσ.

Κανει για τον δικο σου επεξεργαστή... και είναι πολύ καλύτερη απο την μαμισια... απλα κατά την τοποθετηση προσεχε να κουμπωσουν καλα τα push pins .. θελουν αρκετουτσικη πίεση μην τα φοβηθείς και μην ξεχάσεις να βάλεις την σωστή ποσοτητα πάστας...

Τα ανεμηστήρια πρέπει να μπει τουλάχιστον ένα μπροστά για να βάζει αέρα και ένα πίσω στην ράχη για να βγάζει.

Κανε και ένα καλο συμάζεμα τα καλώδια (όσο γίνεται σε αυτό το κουτάκι) για να μην σου χαλάν το airflow...

το συνδεσα και τωρα παω να το βαλω να δουλεψει...ελπιζω να μην παρω καμια φωτια..τα καλωδια τα μαζεψα λιγακι..το μπροστα ανεμιστηρακι φερνει αερα μεσα και τα 2 τα μικρα πισω βγαζουν αερα..

06062011102.jpg

Δημοσ.

παιδια προεκυψε καποιο προβλημα..Ολα καλα αλλα οταν ανοιγω το pc μου γραφει "disc boot failure insert system disc and press enter".γνωριζει κανεις κατι??

06062011104.jpg

Δημοσ.

κάνε κ ένα CMOS (επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων του bios δηλαδή) βγάζοντας το pc από την μπρίζα κ αφαιρώντας την μπαταρία της μητρικής για λίγα δευτερόλεπτα!τσέκαρε κ το boot order

Δημοσ.

κάνε κ ένα CMOS (επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων του bios δηλαδή) βγάζοντας το pc από την μπρίζα κ αφαιρώντας την μπαταρία της μητρικής για λίγα δευτερόλεπτα!τσέκαρε κ το boot order

ενταξει το βρηκα.ειχε βγει ενα καλωδιο καταλαθος..και τωρα το τελειωνω και βαζω φωτο με τις νεες θερμοκρασιες..

Δημοσ.

ενταξει το βρηκα.ειχε βγει ενα καλωδιο καταλαθος..και τωρα το τελειωνω και βαζω φωτο με τις νεες θερμοκρασιες..

Ακόμη αυτές οι φότο??? :D :P :P :P :P :P

Εκείνο το μπλέ ακασα τι δουλειά έχει εκει κατω...??? δεν προσφέρει τπτ!!!

Δημοσ.

Ακόμη αυτές οι φότο??? :D :P :P :P :P :P

Εκείνο το μπλέ ακασα τι δουλειά έχει εκει κατω...??? δεν προσφέρει τπτ!!!

ενταξει εχει πεσει λιγο..ειναι κατι αλλο που μπορω να κανω για να τις ριξω κιαλλο?

με το καινουργιο ανεμηστιρη που εβαλα για την cpu κανω το τεστ to occt και δεν μου βγαζει "cpu is too hot" Πρεπει να κανει καλη δουλεια..

FURMARK

furmark3.jpg

CPUID HWMonitor-IDLE

idlek.jpg

CPUID HWMonitor-IDLE ΠΑΛΙΟ

idle.png

PC

06062011105.jpg

Δημοσ.

συμφωνώ με τον stm...επίσης κ αυτό μπροστά στο δίσκο δεν προσφέρει κ πολλά,φανταζομαι η τρύπα για εισαγωγή του αέρα είναι στο πάτωμα στο πλαστικό του μπροστινού μέρους...δηλαδη μακριά οπότε περισσότερο ανακυκλώνεις τον ήδη ζεστό εσωτερικό αέρα!

δες μία θερμοκρασίες σε στρες με το πλαινό καπάκι ανοιχτό...αν πάλι είναι ανεβασμένες ενδέχεται να θες αλλαγή πάστας στην κάρτα!

Δημοσ.

συμφωνώ με τον stm...επίσης κ αυτό μπροστά στο δίσκο δεν προσφέρει κ πολλά,φανταζομαι η τρύπα για εισαγωγή του αέρα είναι στο πάτωμα στο πλαστικό του μπροστινού μέρους...δηλαδη μακριά οπότε περισσότερο ανακυκλώνεις τον ήδη ζεστό εσωτερικό αέρα!

δες μία θερμοκρασίες σε στρες με το πλαινό καπάκι ανοιχτό...αν πάλι είναι ανεβασμένες ενδέχεται να θες αλλαγή πάστας στην κάρτα!

το μπροστα σκεφτομαι να το βγαλω απο κει γιατι οπως λες δεν κανει σχεδον τπτ και να το βαλω στο καπακι που λειπει γτ εκει που ειναι η cpu εχει τρυπουλες και βαση για ανεμηστιρακι..οι θερμοκρασιες εχουν πεσει..και στην vga εχουν πεσει 8-9 βαθμους..βεβαια δεν εχω δοκιμασει παιχνιδια ακομα..να δω αν θα μου βγαλει παλι τα error και τις μαυρες οθονες..

βρηκα κατι που πρεπει να ειναι πολυ χρησιμο...αλλαξα την ταχυτητα απο το ανεμιστηρακι τις καρτας και εχει πεσει αρκετα..επισης οι χρονισμοι νομιζω οτι ειναι λιγο ανεβασμενοι..μηπως να τους κατεβασω?

atidp.jpg

3η επεξεργασια του ποστ..αντε να δουμε ποσες ακομα θα κανω.. :P

Λοιπον..το προβλημα πρεπει να φτιαχτηκε..κατεβασα τους χρονισμους στο minimum και η θερμοκρασια δεν ξεπερνα τους 53 βαθμους επισης δοκιμα και το dirt 3 και δεν με πεταξε..το μονο που θελω τωρα ειναι να μου πει καποιος ειδανικες θερμοκρασιες και GPU clock-Memory clock.στην φωτο ειναι οι τωρινες μου ρυθμισεις.

11111111111111111111111h.png

Δημοσ.

Κοίτα, οι stock ταχύτητες της κάρτας σου είναι 750/900. οπότε εσύ έκανες underclock την κάρτα σου, άρα έχασες πολύ σε επιδόσεις. Τώρα αν δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.

Βέβαια, οι 44 που βλέπω στον driver προτού κάνεις underclock, αν γίνουν 60-65 under stress είναι μια χαρά θερμοκρασίες για VGA. Ιδανικές. Ακόμα και οι 70 στο furmark το οποίο είναι πάρα πολύ βαρύ πρόγραμμα και καλά είναι να μην το χρησιμοποιείς κάθε τρεις και λίγο. Οι +80 δεν είναι...

Δοκίμασε πιο real καταστάσεις. Παίξε κανα παιχνιδάκι έχοντας ανοικτό το HWMonitor. Μετά από μισή ώρα τσέκαρε τα max temps και σύγκρινε.

ΑΝ βγάλεις την VGA ψύκτρα και βάλεις και εκεί πάστα θα είσαι ακόμα καλύτερα. Ή να πας σε κάποια aftermarket αν μπορείς να τα χώσεις VGA cooler1, VGA Cooler2. Μην νομίζεις ότι θα πετύχεις πολύ κάτω από τις 44 που έχεις τώρα σε idle, αλλά τουλάχιστον δεν θα σου παίρνει το κεφάλι ο ανεμιστήρας.

Και αντιγράφω από Guru3d από ένα review που την κάνανε:

"Overclocking results typically result into slightly more heat build-up in the GPU as well, but not with this cooler. Heavily stressed the core temperature remained at ~78 degrees C. Though pretty hot, still nothing to worry about here as the GPU can certainly take it, and thanks to the cooler heat is exhausted outside the PC"

Οπότε καταλαβαίνεις πως πολύ σημαντικό να βγάζεις αρκετό αέρα έξω από το κουτί σου. Γιαυτό σιγά-σιγά να βάλεις πρόγραμμα την αλλαγή του κουτιού σου σε κάτι σύγχρονο. Αν πας σε aftermarket ψύκτρα ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να το συνδυάσεις με αλλαγή κουτιού. Οι aftermarket δεν βγάζουν αέρα από το κουτί όπως οι stock.

Δημοσ.

καλά τα λέει ο νινος!(απλά κρατήσου πρίν τις αγορές ψύκτρας κ κουτιού μήπως κ γλυτώσεις το ξόδεμα...ένα καλούτσικο κουτί βέβαια είναι επένδυση αφού κρατάει χρόνια κ χρόνια)

επίσης κατέβασες κ τις στροφές του ανεμιστήρα,κακώς!

για να τα πάρουμε από την αρχή

1 το κουτί σου έχει σχεδόν μηδαμινή εισροή φρέσκου δροσερού αέρα...η πιό εύκολη λύση σύμφωνα με την κατασκευή του κουτιού σου είναι να ανοίξεις μία τρύπα σαν κ αυτή που λές ότι έχει στο ύψος του επεξεργαστή...αλλά στο ύψος της κάρτας γραφικών κ έναν ανεμιστήρα εκεί να εισάγει κρύο αέρα(κάνε μία δοκιμή με το καπάκι ανοιχτό κ έναν ανεμιστήρα σπιτιού να βαράει το κουτί να δούμε που βαδίζουμε)

2 με κάποιο πρόγραμμα (msi afterburner,trixx) φτιάξε ένα διάγραμμα για τις στροφές του ανεμηστήρα ώστε να speedαρει όταν την ζορίζεις κ να χαμηλώνει(όσο γίνεται κ επιτρέπουν οι θερμοκρασίες) όταν δεν κάνεις κάτι για να μην σου παίρνει τα αυτιά

3 αν μετά το Νο1 βήμα δεν στρώσουν οι θερμοκρασίες,αλλάζεις πάστα στην κάρτα γιατί μετά από τόσα τσουρουφλίσματα παίζει να αχρηστεύτηκε η εργοστασιακή (στον επεξεργαστή έβαλες καινούργια έτσι?)

4 τσέκαρε στο bios τις ρυθμίσεις για την ψύκτρα του επεξεργαστή

5 υπάρχουν κ άλλα βήματα αλλά αυτά είναι καλά για αρχή...απάντα σε ένα ένα αφού τα κάνεις με την σειρά κ ό,τι θερμοκρασίες ποστάρεις να είναι σε στρές,σε κατάσταση ηρεμίας δεν μας νοιάζουν κ τόσο αν σε στρές είναι αποδεκτές!!

Δημοσ.

αλλαξα τους χρονισμους στα στανταρ που ειπατε πιο πανω..αλλα βαραει παλι 78-80 βαθμους..τωρα σκεφτομαι να ανοιξω την τρυπα στο κουτι να βαλω και εκει ενα ανεμηστιρη για την καρτα..και σκεφτομαι να αλλαξω και παστα...πρεπει να εχει διαλυθει η αλλη..με τις θερμοκρασιες που επιανε τοσο καιρο..παντως αν ελαττωσω τερμα τους χρονισμους χανει πολυ η καρτα??εγω παντως που επαιξα χθες δεν ειναι καμια τρελη διαφορα...απλα μου κολλουσε οταν μαζι με το παιχνιδι πηγαινα να κανω και κατι αλλο..δεν το τραβουσε καλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...