Προς το περιεχόμενο

προβλημα με sapphire HD 4870 512mb

paks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!!οπως καταλαβατε και απο τον τιτλο του θεματος..εχω προβλημα με την καρτα γραφικων..εχω μια SAPPHIRE HD 512MB..απο μια ερευνα που εκανα στο ιντερνετ διαπιστωσα οτι αρκετοι εχουν προβλημα με αυτην την καρτα..το προβλημα που μου παρουσιαζει ειναι οταν παιζω παιχνιδια μετα απο κανενα 5λεπτο κρασαρει και με πεταει..σε οτι παιχνιδι και να παιξω..εχω βαλει τους καινουργιους drivers αλλα δεν εχει αλλαξει κατι..μηπως εχει κανεις καμια ιδεα-προταση??ευχαριστω

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πρέπει να μας πεις ποοοοοολλα πράγματα ακόμα.

- Σύνθεση PC με ακρίβεια

- Έχεις OC

- Λειτουργικό

- Θερμοκρασίες CPU/VGA σε idle/stretch

- Σε ποιο game στο κάνει. Το game είναι αυθεντικό?

- Το κάνει σε όλα τα games? Γιατί αν στο κάνει μόνο σε ένα, πάς στα game-forums του εν λόγω και εκεί βρίσκεις την λύση σου. Συνήθως ένα patch είναι η λύση

- Στο κάνει άλλες στιγμές ή μόνο όταν παίζεις games

- Δοκίμασες κανα stretch πρόγραμμα? ΠΧ furmark, 3dMark κλπ?

και άλλα πολλά που θα βγούνε στην επιφάνεια

Πιστεύεις ότι είναι σπάνιο φαινόμενο να σου κρασάρει game??? Όλα κρασάρουν και σε εντελώς διαφορετικές συνθέσεις. Αφού είναι τόσο κακογρμμένα :mad:

Δημοσ.

Πρέπει να μας πεις ποοοοοολλα πράγματα ακόμα.

- Σύνθεση PC με ακρίβεια

- Έχεις OC

- Λειτουργικό

- Το κάνει σε όλα τα games? Γιατί αν στο κάνει μόνο σε ένα, πάς στα game-forums του εν λόγω και εκεί βρίσκεις την λύση σου. Συνήθως ένα patch είναι η λύση

και άλλα πολλά που θα βγούνε στην επιφάνεια

Πιστεύεις ότι είναι σπάνιο φαινόμενο να σου κρασάρει game??? Όλα κρασάρουν και σε εντελώς διαφορετικές συνθέσεις. Αφού είναι τόσο κακογρμμένα :mad:

ΜΕ ΑΝΧΟΣΕΣ!!!

- Σύνθεση PC με ακρίβεια

επεξεργαστης:Intel Core 2 Duo E8500

μητρικη:Asus P5N-5 DELUXE

τροφοδοτικο:Thermaltake toughpower 750W

μνημες:Kingston KHX8500D2K2/2G x2

σκληρος:Western Digital 500gb

- Έχεις OC

οχι δεν εχω κανει τπτ..μανισιο ειναι.. :P

- Λειτουργικό

Windows Xp

δεν εχω καποιο προγραμμα για να τις βλεπω.

Σε ολα τα παιχνιδια το κανει αυτο..μαυριζει η οθονη ή αλλιως μου πεταει error και με βγαζει απο το παιχνιδι.

Σε σπανιες περιπτωσεις το κανει και χωρις να παιζω παιχνιδι..βγαζει νερα η οθονη και τα γραφικα αρχιζουν και χαλανε..με reboot διορθωνεται

δεν εχω δοκιμασει κατι.

Δημοσ.

Κατέβασε το HWmonitor και βάλε screenshot με τις θερμοκρασίες σε idle και full!

Την κάρτα στρέσσαρε την με το furmark και το επεξεργαστή με το occt

Δημοσ.

Κατέβασε το HWmonitor και βάλε screenshot με τις θερμοκρασίες σε idle και full!

Την κάρτα στρέσσαρε την με το furmark και το επεξεργαστή με το occt

οκ θα τα κανω τωρα..πριν λιγο δοκιμασα να παιξω να δω τι θα γινει...παιζω 10 λεπτα κρασαρει η οθονη μετα μαυριζει και μετα επανερχεται κανονικα..αυτο μου το εκανε αλλες 2 φορες,την τελευταια το παιχνιδι επαιζε αλλα η οθονη ηταν μαυρη..επισης οταν μαυριζει η οθονη και μετα επανερχεται(μερικες φορες γιατι μερικες με πεταει αμεσως) μου βγαζει αυτο το μηνυμα..

1213h.jpg

Επισης τωρα που εχει κολλησει το παιχνιδι και μου εβγαλε την μαυρη οθονη και απλα επαιζε το παιχνιδι και εγω εβλεπα τα σκοταδια..τα windows ειναι σαν να μην εχουν drivers δλδ κατεβαζω την ροδελα και κολλαει..

Δημοσ.

Πραγματικά όλα σου τα συμπτώμστα βρωμάνε θερμοκρασίες.... την έχεις καθαρίσει ποτέ!!! (περιμένω τα screen shots ακομη)

Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης να χαμηλώσεις λίγο τα ρολόγια της μπας και στρώσει ...

Τελος υπάρχει και μία πιθανότητα να είναι το τροφοδοτικό σου, αν και δεν το νομίζω!

Δημοσ.

Πραγματικά όλα σου τα συμπτώμστα βρωμάνε θερμοκρασίες.... την έχεις καθαρίσει ποτέ!!! (περιμένω τα screen shots ακομη)

Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης να χαμηλώσεις λίγο τα ρολόγια της μπας και στρώσει ...

Τελος υπάρχει και μία πιθανότητα να είναι το τροφοδοτικό σου, αν και δεν το νομίζω!

Κατεβασα το HWmonitor και εβγαλα 2 φωτο..μια χωρις να εχω τπτ ανοιχτο εκτος απο ιντερνετ και αλλη μια ενω επαιζα..

FULL

fulls.jpg

IDLE

idle.png

Δημοσ.

Ποση ώρα έτρεξες το furmark και πόση το occt??

Ακυρο....

τώρα το είδα που είπες "ενώ έπαιζες"

Για απλό Gaming οι θερμοκρασίες είνια μαλλον πολύ κακές ...

τρεξε τα προγράμματα που σου είπα και ξαναποστρε θερμοκρασίες!!

το screenshot θα το πάρεις όσο τρέχουν τα προγράμματα και όχι μολις τα κλείσεις.

Αστα να τρέχουν κανένα 10λεπτα εκτός και αν δεις τπτ 90+ οποτε τα κλείνεις κατευθείαν!!

Δημοσ.

Ποση ώρα έτρεξες το furmark και πόση το occt??

Ακυρο....

τώρα το είδα που είπες "ενώ έπαιζες"

Για απλό Gaming οι θερμοκρασίες είνια μαλλον πολύ κακές ...

τρεξε τα προγράμματα που σου είπα και ξαναποστρε θερμοκρασίες!!

το screenshot θα το πάρεις όσο τρέχουν τα προγράμματα και όχι μολις τα κλείσεις.

Αστα να τρέχουν κανένα 10λεπτα εκτός και αν δεις τπτ 90+ οποτε τα κλείνεις κατευθείαν!!

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

αργησα να το δω..η εικονα μιλαει απο μονη της..ειναι απο furmark

13957337.jpg

Δημοσ.

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

αργησα να το δω..η εικονα μιλαει απο μονη της..ειναι απο furmark

13957337.jpg

Αι καλά κάτι ήξερα εγώ ...

Λοιπον για αρχή ανοιγμα το κουτί καλο καθαρισμα απο σκόνες σε ψύκτρες ανεμηστήρια κτλ κτλ...

και ξανα θερμοκρασιες!!

Δημοσ.

να και οι φωτο απο το occt..παντως το προγραμμα μου εβγαλε ενα μηνυμα "cpu is too hot" και τις παρακατω φωτο.

occt photos

Αι καλά κάτι ήξερα εγώ ...

Λοιπον για αρχή ανοιγμα το κουτί καλο καθαρισμα απο σκόνες σε ψύκτρες ανεμηστήρια κτλ κτλ...

και ξανα θερμοκρασιες!!

μαλιστα αφεντικο..αυριο το μεσημερι θα το εχω καθαρισει(εχω 1-2 χρονια να το κανω αυτο)και θα εχω ανεβασει τις φωτο να τις δεις.

οριστε και μια ακομα φωτο με το πως κανει η οθονη αρκετα σπανια οταν κρασαρει χωρις να εχω ανοιξει καποιο προγραμμα..

asgwagrwshwre.png

Δημοσ.

1-2 χρονια ????????? :eek: :confused: :whistle: :fear:

Βρύα και λειχίνες μην σου πω και μανιταρια θα έχουν φυτρώσει εκεί μέσα!!!

Τεσπα γενικότερα έχουν προβλημα θερμοκρασιών και ο επεξεργστής και η καρτα γραφικών οποτε φαντάσου τι θα γίνεται εκει μέσα... μην τα πολυζορίζεις μεχρι το καθάρισμα μην σου μείνει τπτ στο χέρι... (ελπίζω να μην έχει αρπάξει ήδη η κάρτα)

Τσέκαρε επισης μετα το καθάρισμα αν ολα τα ανεμηστήρια δουλεύουν σωστά!!!

Καλό θα ήταν να έκανες και καμιά αλλαγή πάστας και στα δύο!

Αααα και θέλω και μια φότο απο το εσωτερικό του κουτιου πριν το καθάρισμα, έτισ για να δω πως έχει γίνει και για παράδειγμα προς αποφυγή γι τους αρχαριους χρήστες!! :-D

Δημοσ.

Ο stm στα είπε πολύ ωραία και δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Από την αρχή βρωμούσε θερμοκρασία...

Αν δεν σου είναι εύκολο να βρεις έναν blower, πάνε σε ένα πρατήριο και φύσα το εκεί. Προσοχή όμως να το τεστάρεις πρώτα αρκετή ώρα στο χέρι σου μην βγάζει υγρασία. Και τουλάχιστον 10-15 εκατοστά μακρυά και θα το κουνάς συνέχεια. Μην πάρεις κανα πυκνωτή στο χέρι :)

Αν αλλάξεις και παστούλα όπως σου πρότεινε, ΑΚΟΜΑ καλύτερα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...