Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ταση σε i7 920

vaggelisp7406

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια γεια σας..Εχω ενα προβλημα νομιζω..Εχω το pc1 της υπογραφης μου και τον cpu τον εχω στα 3,8GHz με 19x πολλαπλασιαστη και busspeed 200MHz.Η ταση που εχω στο bios ειναι 1,35 αλλα οταν μπαινω στα windows στο cpu-z μου γραφει οταν ειναι σε idle 1,376v αλλα οταν ειναι σε full prime 95 για παραδειγμα η ταση που γραφει στο cpu-z πεφτει στα 1,348v.Τι τρεχει παιδια?Ειναι φυσιολογικο αυτο? Και κατι ακομα,θα ηθελα να μην τρεχει ο επεξεργαστης ολη την ωρα στα 3,8ghz οταν ειναι σε idle παρα μονο να παει σε αυτη την συχνοτητα οταν τρεχω καποια εφαρμογη.Γινεται? Και αν ναι πως? (γιατι εχω την dfi μητρικη και γινεται χαμος απο ρυθμισεις) Επισης σε αυτη την συχνοτητα με 1,35 ταση οι θερμοκρασιες μετα απο μια ωρα prime95 φτανει τους 81-83 βαθμους στους πυρηνες.Ειναι πολυ? (δεν εχω βρει ακομα την μικροτερη ταση που μπορει να ειναι stable σε αυτη την συχνοτητα αλλα θα το κανω,απλα πειτε μου αν με 1,35 ειναι καλες θερμοκρασιες αυτες?Παντα σε i7 920 c0 ε?)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1)Για 1,35 ειναι καλές οι θερμοκρασίες δεδομένης της εποχής. Ωχ C0 πήρες?? κρίμα .. ζητάνε πολλά ρεύματα κια δεν ανεβαίνουν πολύ. Ενας D0 τα 3,8 τα έχει με 1,24 - 1,26 volt.

2) Οι διακυμάνσεις που βλέπεις στο vcore στο cpu-z είναι απολύτως λογικές και δεν πρεπει να σε ανησυχουνε! Οταν η μητρική είναι χαλαρή μπορεί να τα δώσει τα ρέυματα και όταν ζοριζεται πέφτουν λίγο!!

3) Για να πέφτιε το multi και το ρεύμα για εξοικονόμηση πρέπει να έχεις ανοιχτα τα speedstep και C1E στο bios.

Ειχα δικιο τελικά για το bios της dfi ε? :devil:

Δημοσ.

Ναι οντως,γινεται χαμος εκει μεσα..Speedstep δεν μου βγαζει πουθενα στο bios και το C1E που γραφεις δεν μου το βγαζει ετσι αλλα ετσι CxE και μου γραφει διαφορες επιλογες οπως C1,C1E,C2,C3,C4,κτλ.. Τι να επιλεξω απο αυτα?

Δημοσ.

Αρε DFI αρε DFI με τα τρελά σου bios!!

Μισό μπας και βρω τπτ pics απο το bios της διότι έτσι δουλειά δεν γίνεται!!

Ελά λοιπόν το CXE στο auto και ακριβώς από πάνω το EIST function στο enable!!

Ελπίζω να έχεις περασμένω το τελευταίο bios ε?

Δημοσ.

Me to ez_flash το κανεις αλλα οταν επιλεγω το αρχειο bin του bios μου βγαζει σφαλμα αυτο BIOS does not support AFU.Πως αλλιως μπορω να κανω bios update παιδια?

Δημοσ.

Λογικά θα το βλέπει στους σκληρούς, για τσέκαρε

Edit: αν κατάλαβα καλά δηλαδή, δέν σου βγάζει στο bios εννοείς;

Δημοσ.

Δεν μου βγαζει οδηγιες για update μεσω usb bootable

Και κατι ακομα..Ο πολλαπλασιαστης για τον 920 ποσο πηγαινει?μεχρι 20 πηγαινει σε μενα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...