c0prse_grinder Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Καλησπερα, θα ηθελα να με βοηθησει οποιος ξερει με το πως θα μπορουσα να συνδεσω 2 μονιτορ σε εναν υπολογιστη. Τα δυο μονιτορ θα συνδεθουν με το main desktop που περιγραφεται στην υπογραφη μου. Θελω να περναει το mouse απο την μια οθονη στην αλλη και να μπορω για παραδειγμα στη μια να σερφαρω στο ιντερνετ και στην αλλη οθονη να παιζει να μια ταινια. Στην ουσια αυτο που θελω να μου πειτε ειναι το τι να αγορασω, ποιο καλωδιο/σπλιτερ... ευχαριστω εκ των προτερων για οσους ασχοληθουν να βοηθησουν! ()
kenmitsakos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 κοιτα εδω . εσυ τι καρτα γραφικων εχεις ποσους εξοδους εχει ;;;;;; ποσες οθονες εχεις ;;;;;; και σε τι χαρακτηριστηκα ;;;;;; αυτο που λες γινεται να γινει αρκη να απαντησεις στις παραπανω ερωτησεις .
cabdik Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 για να καταλαβω, θες να βλεπεις τα 2 μονιτορ σαν ενα? δλδ να επεκτεινεται και η μπαρα εργασιας και στα 2 μονιτορ? ή θες να ειναι ενεργα και τα 2 και να κανεις 2 ανεξαρτητες δουλειες? στην πρωτη περιπτωση ειναι το λεγομενο και ως eyefenity, κατα την ΑΤΙ, οπου μεχρι και 3 μονιτορ λειτουργουν σαν ενα. στην δευτερη περιπτωση, μπορεις να το κανεις με οποιαδηποτε καρτα, απλα τις συνδεεις στην καρτα γραφικων και τις ρυθμιζεις σαν extented desktop. ετσι, μπορεις στη μια να εχεις την επιφανεια εργασιας και στην αλλη να βλεπεις μια ταινια π.χ. 1
c0prse_grinder Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 εσυ τι καρτα γραφικων εχεις ποσους εξοδους εχει ;;;;;; ποσες οθονες εχεις ;;;;;; και σε τι χαρακτηριστηκα ;;;;;; αυτο που λες γινεται να γινει αρκη να απαντησεις στις παραπανω ερωτησεις . 1) εχω μια Nvidia GeForce 8500GT και εχει μονο μια εξοδο 2) εχω 2 μονιτορ. το ένα ειναι ΑΥΤΟ και το αλλο ειναι ΑΥΤΟ στην δευτερη περιπτωση, μπορεις να το κανεις με οποιαδηποτε καρτα, απλα τις συνδεεις στην καρτα γραφικων και τις ρυθμιζεις σαν extented desktop. ετσι, μπορεις στη μια να εχεις την επιφανεια εργασιας και στην αλλη να βλεπεις μια ταινια π.χ. Νομιζω πως με την καρτα γραφικων μου μονο η δευτερη περιπτωση μπορει να λειτουργησει και μου φενεται και μια χαρα ετσι οπως το περιεγραψες το extended desktop!!
kenmitsakos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 με μια μονο εξοδο δεν κανουμε τιποτα ετσι ειναι δηλαδη ;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Εδω και πολλα χρονια οι καρτες εχουν 2 εξοδους, μηπως να μας ελεγες ποια ακριβως 8500GT εχεις? kenmitsakos, κι αυτη που εδειξες 3 εχει, με υποστηριξη εως 2 ταυτοχρονα ενεργων.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Ε πολυ απλο. Συνδεεις την 22" με το DVI (κιτρινο) και την αλλη με το DSUB (μπλε). Τι καλωδια εχεις?
c0prse_grinder Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 τελικα για να μαι σιγουρος πηγα και τσεκαρα και δεν ειναι ακριβως ετσι, εχει μονο μια εξοδο DVI και μια HDMI. :-/ δηλαδη ειναι ακριβως οπως στην εικονα που εβαλε ο φιλος παραπανω κατι τετοιο (αντιστοιχο ομως σε DVI) ισως βοηθησει? (??)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Οχι, ειναι απλο. Παιρνεις ενα καλωδιο που στη μια ακρη του εχει DVI και στην αλλη HDMI και το συνδεεις στο DVI της οθονης και στο HDMI της καρτας, και εναν ανταπτορα (τους δινουν μαζι με τις καρτες) απο DVI σε VGA και συνδεεις την αλλη οθονη με ενα απλο VGA καλωδιο.
adi32 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 θα πας να παρεις ενα τετοιο και θα συνδεσεις τη μια στο dvi και την αλλη στο hdmi με αυτο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Οπ τωρα ειδα οτι και η δευτερη οθονη εχει DVI, αρα ακυρη η β προταση μου. Οποτε μονο με ενα καλωδιο DVI-HDMI και ενα DVI-DVI κανεις τη δουλεια σου.
c0prse_grinder Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Με αυτον τον τροπο που λες θα εχω απλα το ιδιο σημα και στις 2 οθονες θα μπορω να μεταφερω πχ ενα παραθυρο απτη μια οθονη στην αλλη? λεω να παραγγειλω αυτο --> και απλα να συνδεσω το ακρο του DVI που ειναι συνδεδεμενο στη 2η οθονη και μετα μεσα στο HDMI port της καρτας γραφικων
ninos30 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Απ' ότι είδα και οι 2 οθόνες σου έχουν dvi input. Οπότε αγοράζεις: - 2 DVI-to-DVI cables πχ DVI cables και έναν adapter HDMI to DVI πχ HDMI to DVI - ή ένα καλώδιο σαν τα παραπάνω κι ένα καλώδιο HDMI to DVI: HDMI to DVI cable Και συνδέεις την μια οθόνη απ' ευθείας στην DVI έξοδο, και την άλλη, είτε χρησιμοποιώντας τον adapter είτε με το άλλο καλώδιο, στην HDMI έξοδο. Αφού το κάνεις, boot στα Win7 και: - Δεξί πλήκτρο στο desktop - Click στο Screen Resolution - Πρέπει να δεις εκεί 2 οθόνες. Η μία θα έχει μπλε περίγραμμα και θα είναι η βασική σου (αυτή θα έχει εικόνα εκείνη την στιγμή). Η άλλη θα έχει γκρι περίγραμμα και θα είναι ανενεργή - Click στην ανενεργή, και από κάτω στο "Μultiple Displays" διαλέγεις από drop-down menu το "Extend my desktop to..." και click στο ΟΚ. - Θα κάνει ένα flash και τσουπ εικόνα και στην 2η. Μετά με drag&drop την βάζεις όπου θες, πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά-διαγώνια κ.ο.κ. Δεν θα έχεις όμως το effect που δείχνεις στο 1ο post. Αυτό είναι eye-finity και γίνεται μόνο με AMD/ATI Με αυτον τον τροπο που λες θα εχω απλα το ιδιο σημα και στις 2 οθονες θα μπορω να μεταφερω πχ ενα παραθυρο απτη μια οθονη στην αλλη? YES
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Αυτο αν τις θες να δειχνουν το ιδιο ή αν θες να ειναι επεκταση η μια της αλλης ειναι καθαρα θεμα ρυθμισης. Να πώς εχω τις δυο 24ρες μου εγω τωρα: (κλικαρε στην εικονα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα