Προς το περιεχόμενο

Laptop και ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ

feodor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Χθες βραδυ το λαπτοπ μου, μου εβγαλε μπλε οθονη αλλα δυστυχως δεν εκατσα να σημειωσω τι μηνυμα εγραφε.

Να ανησυχησω? Οι μπλε οθονη σχετιζεται μόνο με το hardware ή και με καποια δυσλειτουργια του λογισμικου τη στιγμη που συμβαινει?

Το λαπτοπ μου ειναι sony vaio VPCEB1S1E

Οταν δεν εχω ανοιχτα πολλα προγραμματα ανεβαζει θερμοκρασια μεχρι 50 βαθμους και κατι παραπανω.

Αρκετα συχνα ομως ανεβαζει μεχρι 60+

Τι λετε, να ανησυχησω?

• Moderators
Δημοσ.

Να ανησυχησω? Οι μπλε οθονη σχετιζεται μόνο με το hardware ή και με καποια δυσλειτουργια του λογισμικου τη στιγμη που συμβαινει?

Μπορει να οφειλεται σε software, μπορει σε hardware, μπορει ακομα και σε μια αμικρη αυξομειωση της τασης του ρευματος.

Να αρχισεις να ανησυχεις οταν οι μπλε οθονες αρχιζουν και βγαινουν συχνα. Η μια δεν ειναι τιποτα.

Οσον αφορα τις θερμοκρασιες, το 50 δεν ειναι τοσο προβλημα (εξαρταται τι εννοεις και με το "πολλα" βεβαια), αλλα γενικως καλο ειναι ανα τακτα διαστηματα και αναλογα με τη χρηση, να του ριχνεις ενα ξεσκονισμα απο μεσα (πχ μια φορα το διμηνο).

Δημοσ.

Σ ευχαριστω φιλε GiO

Η αληθεια ειναι οτι, οταν την εβγαλε τη μπλε οθονη το "ζοριζα" λιγο.

Η θερμοκρασια, τωρα που μιλαμε και ενω εχω ανοικτα 8 tabs του opera, windows media player, skype, msn (χωρις να ειμαι logged in) ειναι στους 55 βαθμους.

Κατα μεσο ορο, τοση θερμοκρασια ανεβαζει ενω την ημερα το εχω ανοικτο 12 ωρες περιπου...

Πιστευεις οτι το ζοριζω πολυ? Να το κλεινω πιο πολλες ωρες?

Edit:

..γενικως καλο ειναι ανα τακτα διαστηματα και αναλογα με τη χρηση, να του ριχνεις ενα ξεσκονισμα απο μεσα (πχ μια φορα το διμηνο).

Εννοεις να το ανοιξω?

Δεν εχω τις γνωσεις και φοβαμαι μηπως κανω καμια μαλακια

• Moderators
Δημοσ.

Σ ευχαριστω φιλε GiO

Η αληθεια ειναι οτι, οταν την εβγαλε τη μπλε οθονη το "ζοριζα" λιγο.

Η θερμοκρασια, τωρα που μιλαμε και ενω εχω ανοικτα 8 tabs του opera, windows media player, skype, msn (χωρις να ειμαι logged in) ειναι στους 55 βαθμους.

Κατα μεσο ορο, τοση θερμοκρασια ανεβαζει ενω την ημερα το εχω ανοικτο 12 ωρες περιπου...

Πιστευεις οτι το ζοριζω πολυ? Να το κλεινω πιο πολλες ωρες?

Οχι δεν το ζοριζεις, νορμαλ εισαι. Να ανησυχησεις μονο εαν αρχισει να πεταει κ αλλες μπλε οθονες. Αλλιως εισαι οκ.

Εννοεις να το ανοιξω?

Δεν εχω τις γνωσεις και φοβαμαι μηπως κανω καμια μαλακια

Οχι,μην το ανοιγεις αν δεν εχεις τις γνωσεις και αν το φοβασαι. Καποια στιγμη παντως θα πρεπει να το κανεις αν αρχισει να ανεβαζει θερμοκρασιες. Δεν ειναι κατι δυσκολο, μερικες βιδες ξεβιδωνεις ουσιαστικα.Προς το παρον δεν υπαρχει λογος να κανεις κατι τετοιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...