vs50 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Γειά σας. Προσπαθώντας με το acronis true image home 2009 να κάνω νεό partition backup στον δίσκο e: που περιέχει μόνο εφαρμογές, το πρόγραμμα σταματάει να λειτουργεί όταν ο χρόνος που απομένει είναι 8 λεπτά. Δηλαδή λειτουργεί για 40 λεπτά, γιατί ο ολικός χρόνος είναι 48 λεπτά. Στον δίσκο c: με το λειτουργικό vista, έχω κάνει νεό ολικό partition backup και όλα πείγανε καλά. Μετά το σταμάτημα αυτό, ενώ κλείνω το acronis, ο υπολογιστής κολάει και δεν αποκρίνεται πλέον, ούτε ανοίγει και η διαχείριση διεργασιών και αναγκαστικά τον κλείνω από τον διακόπτη. Δυστυχώς μετά από 3 δοκιμές με το ίδιο αποτέλεσμα, μετά το τρίτο κόλημμα, χρειάστηκε τα windows να κάνουν διόρθωση του δίσκου, που ευτυχώς δούλεψε, γιατί τα windows δεν κεξινούσαν καθόλου. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας, γιατί άλλη φορά δεν θα το επιχειρήσω χωρίς να είμαι πλεον σίγουρος ότι το πρόβλημα λυθηκε Ευχαριστώ
nickarmy Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 χωρίς να είμαι σίγουρος (δουλέυω αρκετά το acronis) πιστεύω οτι υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο και όχι στο πρόγραμμα (αφού κιολας έκανε κανονικό back up),κάνε defrag, και αν μπορέσεις να δοκιμάσεις με καποια νεα εκδοση
TheELF Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 χωρίς να είμαι σίγουρος (δουλέυω αρκετά το acronis) πιστεύω οτι υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο και όχι στο πρόγραμμα (αφού κιολας έκανε κανονικό back up),κάνε defrag, και αν μπορέσεις να δοκιμάσεις με καποια νεα εκδοση Συμφωνώ ότι φαίνεται ύποπτος ο δίσκος,αλλά σε καμία περίπτωση να μην κάνεις defrag σε προβληματικό δίσκο αν δεν ξέρεις τη πρόβλημα έχει. Κατέβασε το Hard Disk Sentinel και δες τη θα σου πει.
vs50 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Συμφωνώ ότι φαίνεται ύποπτος ο δίσκος,αλλά σε καμία περίπτωση να μην κάνεις defrag σε προβληματικό δίσκο αν δεν ξέρεις τη πρόβλημα έχει. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Έχω τρέξει κάποια προγραμματάκια για καθάρισμα του δίσκου και επίσης έχω τρέξει και το chkdsk χωρίς όμως παραμέτρους μετά και δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα ούτε με το partition c: ούτε με το e:, έκανα επίσης και ανασυγκρότηση του δίσκου. Είχα κατεβάσει και την έκδοση 2011 και δοκίμασα να κάνω πάλι backup και ειχα το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή σταμάτησε 14 λεπτά πριν το τέλος.
TheELF Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Το sentinel δοκίμασε και πες μας τη σου βγάζει,ανέβασε καμιά φωτό αν μπορείς.
vs50 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Το sentinel δοκίμασε και πες μας τη σου βγάζει,ανέβασε καμιά φωτό αν μπορείς. Δεν ξέρω τι ακριβώς να τρέξω με το sentinel αλλά πάτησα στο hard disk test και σαν αποτέλεσμα μου έβγαλε: "There are 1 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. There are 1 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. No actions needed." Κάποια βοήθεια για πιό κάτω? Ευχαριστώ πολύ
TheELF Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Ε, προφανώς σε ένα από αυτά τα δύο κολλάει ή στο bad ή στο weak sector,αν έχεις πρόσβαση στην πλήρες έκδοση του HDDregenerator κάνε ένα πέρασμα με αυτό,θα κάνει αρκετές ώρες αλλά δεν χάνεις δεδομένα,αλλιώς πρέπει να τον αδειάσεις τον δίσκο και να κάνεις low level format π.χ. με αυτόLow Level Format tool
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Για 1 bad sector και κολλάει; Δεν ξέρω, αλλά το acronis (8.0) με έχει αφήσει σύξυλο ακόμα και σε cloning partition που είναι για storage.
TheELF Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Αυτά τα weak sector επειδή δεν είναι σταμπαρισμένα σαν χαλασμένα δυσκολεύουν αφάνταστα το διάβασμα,ενδέχεται και στον φίλο μας μετά από πολύ ώρα να συνέχιζε αλλά το σωστό είναι να φτιαχτεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.