Michaelfg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.....
micos000 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 επισης αυτο με τις κακουχιες που λες το παιζεις κορονα γραμματα. το οτι θα προλαβει να σταματησει ο δισκος το οτι αντεχει παραπανω κακουχιιες και ολα αυτα ειναι σαν να μου λες οτι οκ εχω ενα μηχανακι οχι 1000 αλλα 125 και παω χωρις κρανος.οκ μικροτερες πιθανοτητες να πεσω και ισως δεν παθω κατι. Δεν είναι σωστή η αναλογία (1000 με 125). Η σωστή αναλογία είναι 1000 προς 700 (περίπου), οπότε δεν στέκει αυτό που λες. Οι 2.5" δίσκοι είναι φτιαγμένοι για να δουλεύουν σε laptop όπου υπόκεινται σε μεγαλύτερες κακουχίες από αυτές των 3.5" (κουνήματα, τραντάγματα, θερμοκρασίες) και πρέπει να αντέχουν περισσότερο (λογικό). Εξ άλλου ένας εξωτερικός δίσκος είναι για backup και όχι για βαριά καθημερινή χρήση γράψε-σβήσε-ξαναγράψε, οπότε η (σχετικά μικρή) διαφορά ταχύτητας δεν είναι σπουδαίο πρόβλημα. Στα μεγάλα συν είναι το ότι είναι αθόρυβοι για χρήση στο media player στο σαλόνι και δεν έχω καλώδια που να μπλέκουν και να με εκνευρίζουν η λυση δεν ειναι 2,5 η 3,5 .η λυση ειναι διπλο backup.ο δισκος μπορει να μην πεσει αλλα να εχει προβλημα απο εργοαστασιο η να τα χασει λογω ιου η να τα χασει επειδη μπερδευτηκες και εκανες format και αλλα τοσα. Την λύση του διπλού backup την ξέρουν όλοι (στην ουσία είναι τριπλό backup για ασφάλεια) αλλά δεν είναι εφικτό πάντα και δεν χρειάζεται για υλικό που μπορείς να ξαναβρείς, έστω και με κόπο. Τα πολλαπλά backup (σε διαφορετικά μέρη πάντα) ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται σε έγγραφα, προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο που αν τα χάσεις δεν πρόκειται να τα ξαναβρείς, όχι για ταινίες , παιχνίδια και τραγούδια. Και μην γελιόμαστε, 1ΤΒ δεν γεμίζει εύκολα με φώτος και έγγραφα. και επισης οτι ειναι 5400 και αμα πεσει θα σταματησει πιο γρηγορα ειναι τελειως διαφορα κλασματων δεπτερολεπτου.εκτος αν παρεις δισκο για λαπτοπ που εχει Protection και παρκαρει την κεφαλη οταν αντιληφθει οτι ο δισκος πεφτει.και παλι αν η τουμπα ειναι καλη ακομα και οι κεφαλες να παρκαρουν μπορει να χαλασει και παλι. Ο χρόνος park των κεφαλών από την στιγμή που θα διακοπεί η τροφοδοσία είναι κλάσμα του δευτερολέπτου, οπότε δεν τίθεται θέμα αν θα προλάβει να χτυπήσει στο έδαφος ή όχι. Οι κεφαλές θα παρκάρουν στιγμιαία. Εξ άλλου, το μικρότερο καλώδιο δεν επιτρέπει τον δίσκο να κουνιέται και πολύ, χώρια που μπορεί να μην ξεκουμπώσει και απλά να κρεμαστεί ο δίσκος από το καλώδιο. Το έπαθα τρεις φορές και κανένα πρόβλημα, ο δίσκος συνέχιζε να δουλεύει κρεμασμένος και να κουνιέται πέρα-δώθε . Να προσθέσω ότι τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις και λογικοί συνειρμοί. Έχω 3 εξωτερικούς 3.5" και 4 2.5". Οι 3.5" έχουν πέσει σε αχρηστία και τους έχω για μόνιμη αποθήκευση ενώ οι 2.5" έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους (backup, μεταφορές, προβολή ταινιών από το egreat). Έχω χάσει έναν 3.5" από πέσιμο (όπως είπα) και κανέναν 2.5" (έχουν πέσει μια-δύο φορές ο καθένας). Δεν πρόκειται να ξαναπάρω 3.5άρι δίσκο και το επόμενο βήμα θα είναι οι 1.8" (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10084951) όταν πέσουν οι τιμές ακόμα λίγο και όταν (αν) βγούν μεγαλύτεροι δίσκοι. Αλλιώς πάμε για solid state.
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 αν κοπει το τευμα δεν ξερω κατα ποσο θα κανει Park Η κεφαλη.εστω και 1000 με 700 να ειναι παλι δεν παιρνεις το ρισκο οτι κατι αντεχει περισσοτερο οποτε περνω backup μονο μια φορα .και εγω οκ για καλυτερη ασφαλεια αν και τα εχω raid 1 παιρνω δισκους ειτε wd re ειτε wd black που ειναι καλυτερη κατασκευη.με την ιδια λογικη καποιος θα μπορουσε να παρει και sas.αλλα παλι παιζεις με τις πιθανοτητες.και ακριβως οπως το ειπες.επειδη οι φωτο και τα προσωπικα μας ειναι ουτε 100 giga ενας δευτερος δισκος δεν ειναι κοστος.ελα ομως που απειρα ατομα δεν το κανουν αυτο και το ινσομνια εχει γεμισει με ατομα και το main thema για χαλασμενους σκληρους εχει φτασει αν θυμαμαι καλα τις 50+ σελιδες.οποτε το πρωτο θεμα και η πρωτη συμβουλη ειναι παρε ενα δευτερο δισκο για backup και μετα παρε ενα δισκο 2,5 h 1,8 κτλ κτλ.και επισης αυτο που εχω βαρεθει να βλεπω ειναι οτι οκ εχεις που εχεις ενα δισκο για backup τον βαζεις να κανει ακροβατικα πανω στο κουτι
nickarmy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 αν είναι συμαντικά τα δεδομενα υπάρχουν εταιρίες οι οποίες ανοίγουν το σκληρό και προσπαθούν να τα σώσουν , ο έλενχος αν γίνετε να βρεθεί τιποτα είχα ακούσει οτι έιναι κάπου στα 50ε και για να τα σώσεις μπορεί να πάει μέχρι και 400+ , δεν θυμάμαι δυστυχώς κανένα όνομα ....
Michaelfg Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 παιδιά επικοδομητική η συζήτηση σας και με βοηθάτε πολύ.....θα βγω λίγο οφφ τόπικ απο την συνέχια σας....πόσο περίπου θα με πάρουνε οι τύποι από τα ελτά?????????
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 αν είναι συμαντικά τα δεδομενα υπάρχουν εταιρίες οι οποίες ανοίγουν το σκληρό και προσπαθούν να τα σώσουν , ο έλενχος αν γίνετε να βρεθεί τιποτα είχα ακούσει οτι έιναι κάπου στα 50ε και για να τα σώσεις μπορεί να πάει μέχρι και 400+ , δεν θυμάμαι δυστυχώς κανένα όνομα .... σε μερικες εταιρειες ο ελεγχος ειναι δωρεαν νομιζω.επισης στην Octabit που ειχα παει παλια ελεγαν απο 300 ευρω μεχρι και 3000-4000 ευρω για ολοκληρο δισκο.ηταν πριν 5-6 χρονια βεβαια αυτο που ηταν πιο μονοπολιο και δεν υπηρχαν πολλες εταιρειες. παιδιά επικοδομητική η συζήτηση σας και με βοηθάτε πολύ.....θα βγω λίγο οφφ τόπικ απο την συνέχια σας....πόσο περίπου θα με πάρουνε οι τύποι από τα ελτά????????? κανα 10-12 ευρω για συστημενο .υπαρχει τιμοκαταλογος των ελτα. http://www.free-ebooks.gr/gre/ebook/1728 κατω κατω εχει τους καταλογους δεν ξερω ποσο προσφατοι ειναι.θα μπορουσες να μην το κανεις συστημενο αλλα ποιο ευκολο να το βουτηξει κανεις.για μεγαλυτερη ασφαλεια συνηθως ειναι συστημενο και ασφαλισμενο αλλα παει παραπανω. και εδω οι τιμες μεσα απο το official site http://www.elta.gr/index.asp πας θεσεις εργασιας και αριστερα εχει τιμοκαταλογος.
JS v.i.p. Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Ψάξε για εταιρίες που κάνουν ανάκτηση αρχείων (αν είναι τόσο σημαντικά) Αν η εταιρία αυτή είναι πιστοποιημένη, σου δίνουν ένα χαρτί που το δίνεις στην εταιρία που αγόρασες τον δίσκο για να μην χάσεις την εγγύηση. Στην εγγύηση του σκληρού σίγουρα ΔΕΝ καλύπτονται αυτά τα έξοδα, ούτε και τυχόν απόλυες αρχείων. Ενδεικτικά ….
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Ψάξε για εταιρίες που κάνουν ανάκτηση αρχείων (αν είναι τόσο σημαντικά) Αν η εταιρία αυτή είναι πιστοποιημένη, σου δίνουν ένα χαρτί που το δίνεις στην εταιρία που αγόρασες τον δίσκο για να μην χάσεις την εγγύηση. Στην εγγύηση του σκληρού σίγουρα ΔΕΝ καλύπτονται αυτά τα έξοδα, ούτε και τυχόν απόλυες αρχείων. Ενδεικτικά …. και η εταιρεια που αγορασες τον δισκο πχ western digital μπορει και να σου πει στα τετοια μου για το χαρτι...αλλα οκ αν εχεις σημαντικα δεδομενα το μονο που δεν σε νοιαζει μετα ειναι τα 50 ευρω που εχει ενας σκληρος.εδω θα δωσεις απειρα για να στα επαναφερουν τα 50 θα πειραξουν.
JS v.i.p. Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μπορεί να έρθει και σε συνεννόηση με η μία εταιρία με την άλλη πριν κάνουν το οτιδήποτε. ΑΝ συμφέρουν όλα αυτά και ΑΝ αξίζει τον κόπο . Δεν τα έχω κάνει όλα αυτά …. kαι μακάρι να μην μου χρειαστούν ποτέ. Ιδέες ρίχνω.
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 ε ναι εννοειται.απλα θα αναγκαστει να βαλει το χερι στην τσεπη και δυστυχως οποια λυση και να του δωσουν θα ειναι κατα πολυ ακριβοτερη απο το να επερνε αλλους 5-6 δισκους για backup. και το βασικο ηταν οτι θα του εμεναν και οι σκληροι .αλλα κανεις δεν το σκεφτεται ετσι και τελικα σκανε τα λεφτα στην εταιρεια και δεν τους μενει τιποτα παρα ο χαλασμενος σκληρος και αυτος πολλες φορες χωρις εγγυηση.οποιος δεν εχει μυαλο εχει ποδια και λεφτα.
Michaelfg Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Ο σωστος χειρισμος ειναι το θεμα και να το προσεχεις σαν τα ματια σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.