Προς το περιεχόμενο

Πεσιμο σκληρού

Michaelfg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια σημαντική ερώτηση:

Όταν σου έπεσε ήταν αναμένος και δούλευε; (διάβαζε-έγραφε;) ή ήταν σβηστός;

Γιατί εαν ήταν σβηστός υπάρχει μια πιθανότητα να σώσεις τα δεδομένα του μιας και οι κεφαλές είναι παρκαρισμένες.

Εαν ήταν αναμένος και όχι σε idle κατάσταση τότε με το πέσιμο το πιο πιανό είναι οι κεφαλές να έγδαραν τα platers οπότε μάλον δεδομένα γιοκ...

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για το θεμα rma.υπαρχει η λυση που σου στελνουν νεο δισκο και εσυ τους στελνεις μετα πισω τον παλιο απλα θελουν πιστωτικη οποτε αμα δεν τον στειλεις να στον χρεωσουν.

αλλιως πας για το απλο rma στελνεις τον δισκο και σου γυρνανε νεο πισω.δεν τους λες τιποτα για τουμπα.απλα δεν λειτουργει.αμα τον βγαλεις απο το κουτι το πιο πιθανο ειναι οτι θα φανει οτι εχει ανοιχτει απο καμια ετικετα που θα ειναι κολλημενη οποτε χανεις εγγυηση.απλα αν λειτουργουσε το πιο πιθανο ειναι οτι data καπουτ οποτε οπως ειπαν τ απαιδια προσπαθησε να επαναφερεις τα δεδομενα απο αλλο δισκο που τα εκανες αποκοπη.και οπως εχουμε ξαναπει μονο backup = 0 backup.ολα εις διπλουμ.τωρα σου επεσε την επομενη φορα μπορει να καει μονος του.

Δημοσ.

Διαλέγεις είτε αντικατάσταση του εξωτερικού (γλυτώνεις τα λεφτά της αγοράς νέου)

ή

δοκιμάζεις να βγάλεις τον περιεχόμενο σκληρό και να τον συνδέσεις εσωτερικά σε pc, και αν είσαι τυχερός, παίρνεις τα δεδομένα σου. Αν είσαι άτυχος, δεν υπάρχουν δεδομένα ΚΑΙ έχεις χάσει και το δικαίωμα αντικατάστασης του εξωτερικού.

Διάλεξε και πάμε παρακάτω μετά.

Δημοσ.

εχει διαλεξει ηδη μαλλον να κανει επαναφορα τα αρχεια απο τον αλλον δισκο και αυτον rma.

εχει διαλεξει ηδη μαλλον να κανει επαναφορα τα αρχεια απο τον αλλον δισκο και αυτον rma.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς έκανε!!

Δημοσ.

ναι παίδες και ευχαριστώ για την συμπαράσταση!Έζησα τραγικές στιγμές!τα αρχεία δεν μπορώ να τα βρω γιατί στον αλλο εξωτερικό που τα είχα τα βγαλα και τον εκανα φορματ οποτε γιοκ και απο εκεί!!εκεί τα είχα και είπα να τα κάνω τραμπα για να έχω τον 1 σκληρό για την ΤV αλλά με πεσε!Ο σκληρός ήτανε ανοιχτός και πρέπει να δούλευε!Στα ελτα τώρα που θα πάω θα τους πω να στείλω δέμα ???express?και τι κόστος περίπου έχει!επισης αν υπάρχει καμιά ιδέα να κάνω ανάκτηση απο το δίσκο που εκανα διαμορφωση αν και χλωμό το κόβω!!! Οποιαδήποτε βοήθεια και γνώμη δεκτή!Α και κάτι άλλο....Το κουτί του σκληρού δεν έχει κανένα γδάρσιμο οπότε θα με τον αντικαταστήσουνε σίγουρα??Κανείς που να χει εμπειρία???

Ευχαριστώ παίδες

Δημοσ.

Με το a@fr δεν βρηκε τπτ στον παλιο σκληρο; καλα τι φορματ του εκανες; πολυ περιεργο μου φαινεται

android.png

Δημοσ.

με αυτό το προγραμμα του εκανα deep scan και δεν με τα έβγαλε....στο δίσκο τον 1ο που είχα τα αρχεία έκανα διαμορφωση (όχι γρήγορη) και τώρα δεν με βγάζει τίποτα απο τα αρχεια μου...

Δημοσ.

Ουφ .. τι το ήθελες το κανονικό φορματ ρε συ?? Τι σε χαλούσε το quick??

Τεσπα αν θυμάμαι καλά είπες ότι πριν τα περάσεις στον καινουργιο σκληρό τα πέρασες πρώτα στο βασικό σκληρό του υπολογιστή σου... κάνε ενα scan και σε αυτόν μπας και σωθεί τπτ αλλά μην περιμένεις να τα πάρεις όλα πισω μιας και στο βασικό σκληρό γινονται παντα αρκετές εγραφές διαγραφές!

Δημοσ.

δηλαδή αμα γινότανε με γρήγορο θα μπορούσα να τα ανακτήσω????Ε καποια πράματα τα βρήκα απλά είναι πολύ λίγα....Οπότε δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης μετά απο κανονικό φορματ??? :-( :-(

Δημοσ.

Αμα γινοταν με γρήγορο κατα πάσα πιθανοτητα θα ανακτούσες τα π,αντα... με γρήγορο φορματ δεν σβήνεται απολυτως τπτ.. απλα αδρανοποιούνται τα δεδομένα και δίνεται το δίκαιωμα στο σκληρό να γράωει οτιδήποτε πάνω στο χωρο που καταλαμβάνουν!

Δημοσ.

Ω, ρε φίλε. Πολύ πίκρα και αυτή. Σε συμπονώ (αν μέρη) γιατί έπαθα κάτι παρόμοιο και εγώ (έπεσε ο εξωτερικό ενώ έγραφα πάνω του) αλλά στην περίπτωσή μου μπόρεσα να πάρω backup. Σύνδεσα τον εξωτερικό και τον σκάναρα με το GetDataBack (έκδοση 4 κάτι) για NTFS δίσκους.

Μου βρήκε πολλά πράγματα και ας μην εμφανιζόταν στο σύστημα.

Κάνε μια προσπάθεια και με το active και με το getdataback, απλά μπορεί να αργήσει πολύ. Σύνδεσε τον δίσκο και περίμενε μέχρι να σταματήσει να χτυπάει. Τρέξε το πρόγραμμα ανάκτησης που έχεις και άστο να σκανάρει. Μπορεί να πάρει και μέρες, ανάλογα τον δίσκο και την ζημιά.

Και άλλη φορά μην κάνεις πλήρες φορμάτ σε δίσκους, είναι περιττό και τραβάει πολλές ώρες. Αλήθεια, πόσο περίμενες για να κάνεις φορμάτ στον δίσκο;

Και ένα tip. Να προτιμάς τους 2.5" εξωτερικούς δίσκους για backup. Είναι λίγο πιο ακριβοί αλλά έχουν μεγαλύτερες αντοχές στις κακουχίες και έχουν κοντό καλώδιο, οπότε δεν πέφτουν εύκολα από το γραφείο.

Ακόμα και να πέσουν, αν αποσυνδεθεί το καλώδιο θα σταματήσουν να δουλεύουν πολύ πριν ακουμπήσουν στο έδαφος.

Επίσης είναι και πιο βολικοί στην μεταφορά και στην μετακίνηση (χωρίς ρεύμα και τροφοδοτικό).

Ενδεικτικά δες τους παρακάτω.

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=21370&catid=653

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10085951

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10085041

Κατά καιρούς βγαίνουν και προσφορές. Χτύπησα lacie 1tb 2.5" με 68€ από Κωτσόβολο και έχασα προσφορά Seagate 500GB 2.5" με 23€ (θα έπαιρνα 3!!!)

Δημοσ.

ναι παίδες και ευχαριστώ για την συμπαράσταση!Έζησα τραγικές στιγμές!τα αρχεία δεν μπορώ να τα βρω γιατί στον αλλο εξωτερικό που τα είχα τα βγαλα και τον εκανα φορματ οποτε γιοκ και απο εκεί!!εκεί τα είχα και είπα να τα κάνω τραμπα για να έχω τον 1 σκληρό για την ΤV αλλά με πεσε!Ο σκληρός ήτανε ανοιχτός και πρέπει να δούλευε!Στα ελτα τώρα που θα πάω θα τους πω να στείλω δέμα ???express?και τι κόστος περίπου έχει!επισης αν υπάρχει καμιά ιδέα να κάνω ανάκτηση απο το δίσκο που εκανα διαμορφωση αν και χλωμό το κόβω!!! Οποιαδήποτε βοήθεια και γνώμη δεκτή!Α και κάτι άλλο....Το κουτί του σκληρού δεν έχει κανένα γδάρσιμο οπότε θα με τον αντικαταστήσουνε σίγουρα??Κανείς που να χει εμπειρία???

Ευχαριστώ παίδες

α.θα στον αλλαξουν μην αγχωνεσαι.απλα δεν λες για πεσιμο.αν εκανες αργο format δυστυχως οι ελπιδες ειναι σχεδον μηδεν.ειδικα οταν ειναι ανοιχτος και δουλευει το shock που μπορει να αντεξει ο δισκος χωρις να παθει κατι ειναι πολυ μικροτερο απο οταν ειναι σταματημενος και οι κεφαλες εχουν παρκαρει.μου εχει πεσει και εμενα και χτυπησε απευθειας ενω μπορει να σου πεσει απο πιο ψηλα ενας που δεν δουλευει και να μην παθει κατι.καμια φορα που ηθελα να κανω τον δισκο να χτυπησει χωρις να ειναι στο ρευμα επρεπε να φαει αρκετες.εχω στειλει πολλους δισκους wd.τον πακεταρεις καλα και εισαι οκ.συστημενο θες να πας.δεν σε νοιαζει να ειναι Express .ασφαλισμενο αν θες το κανεις τυπικα.στειλε με elta οχι κουρριερ στυλ acs,ταχυμεταφορες ελτα διοτι θα πληρωσεις πολλα.ελτα και εισαι jet.

με αυτό το προγραμμα του εκανα deep scan και δεν με τα έβγαλε....στο δίσκο τον 1ο που είχα τα αρχεία έκανα διαμορφωση (όχι γρήγορη) και τώρα δεν με βγάζει τίποτα απο τα αρχεια μου...

δοκιμασε αν θες και το file scavenger αλλα μην περιμενεις πολλα.

δηλαδή αμα γινότανε με γρήγορο θα μπορούσα να τα ανακτήσω????Ε καποια πράματα τα βρήκα απλά είναι πολύ λίγα....Οπότε δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης μετά απο κανονικό φορματ??? :-( :-(

ναι το γρηγορο στην ουσια σβηνει το Partition table.τα αρχεια υπαρχουν κανονικα στην επιφανεια.μετα απο κανονικο format ....εγω δεν εχω καταφερει να επαναφερω κατι παντως μετα απο zero fill που ειναι κατι σαν κανονικο format/οπως σου ειπαν τα παιδια ποιος ο λογος για κανονικο format εκτος αν ειναι να τον πουλησεις,

Κάνε μια προσπάθεια και με το active και με το getdataback, απλά μπορεί να αργήσει πολύ. Σύνδεσε τον δίσκο και περίμενε μέχρι να σταματήσει να χτυπάει. Τρέξε το πρόγραμμα ανάκτησης που έχεις και άστο να σκανάρει. Μπορεί να πάρει και μέρες, ανάλογα τον δίσκο και την ζημιά.

Και άλλη φορά μην κάνεις πλήρες φορμάτ σε δίσκους, είναι περιττό και τραβάει πολλές ώρες. Αλήθεια, πόσο περίμενες για να κάνεις φορμάτ στον δίσκο;

Και ένα tip. Να προτιμάς τους 2.5" εξωτερικούς δίσκους για backup. Είναι λίγο πιο ακριβοί αλλά έχουν μεγαλύτερες αντοχές στις κακουχίες και έχουν κοντό καλώδιο, οπότε δεν πέφτουν εύκολα από το γραφείο.

Ακόμα και να πέσουν, αν αποσυνδεθεί το καλώδιο θα σταματήσουν να δουλεύουν πολύ πριν ακουμπήσουν στο έδαφος.

α, σε εναν ειχε βγαλει απειρες μερες.

β.μπορει να μην σταματησει ποτε να χτυπαει.

γ.ενα πληρες φορματ μπορει να δεις πανω απο μισαωρακι ανετα μεχρι και ωρες.για zero fill σε 500 αρη ηταν πανω απο μια ωρα +

οι 2,5 αρηδες εχουν ενα κακο.α.αν χαλασει το case πολλες φορες δεν μπορεις να τους βγαλεις απο μεσα διοτι εχουν κολλημενο το usb Πανω.δεν ειναι σαν ανταπτορας οπως στους 3,5.

επισης αυτο με τις κακουχιες που λες το παιζεις κορονα γραμματα.

το οτι θα προλαβει να σταματησει ο δισκος το οτι αντεχει παραπανω κακουχιιες και ολα αυτα ειναι σαν να μου λες οτι οκ εχω ενα μηχανακι οχι 1000 αλλα 125 και παω χωρις κρανος.οκ μικροτερες πιθανοτητες να πεσω και ισως δεν παθω κατι.η λυση δεν ειναι 2,5 η 3,5 .η λυση ειναι διπλο backup.ο δισκος μπορει να μην πεσει αλλα να εχει προβλημα απο εργοαστασιο η να τα χασει λογω ιου η να τα χασει επειδη μπερδευτηκες και εκανες format και αλλα τοσα.

και επισης οτι ειναι 5400 και αμα πεσει θα σταματησει πιο γρηγορα ειναι τελειως διαφορα κλασματων δεπτερολεπτου.εκτος αν παρεις δισκο για λαπτοπ που εχει Protection και παρκαρει την κεφαλη οταν αντιληφθει οτι ο δισκος πεφτει.και παλι αν η τουμπα ειναι καλη ακομα και οι κεφαλες να παρκαρουν μπορει να χαλασει και παλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...