BritGreek Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Γεια χαρά σε όλους. Έχω ένα AMDΧ2 το οποίο τρέχει Windows XP και Linux Mint. Το κάθε λειτουργικό είναι σε δικό του drive (40gb), ενώ για τo Linux υπάρχουν ξεχωριστά partitions για το /home και το SWAP. Επειδή οι δύο αυτοί σκληροί είναι αρχαίοι (2004) και απλοί ATA, αγόρασα έναν Seagate Sata 3 1TB, τον οποίο χώρισα σε 3 partitions (2 150άρια για τα Windows και το Mint και το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιώ για storage των αρχείων μου). Θέλω να κάνω τα εξής: 1) Να καταργήσω τους δύο μικρούς σκληρούς και να χρησιμοποιήσω μόνο τον καινούργιο σκληρό, με την παραπάνω δομή. 2) Οι παλιοί σκληροί είναι ΑΤΑ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχω περάσει στα XP sata drivers. Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό; Στην ουσία προσπαθώ να γλιτώσω το format, λόγω χρόνου. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, εκ των προτέρων.
jim_p Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Ενας σχετικα απλος τροπος που μου ερχεται τωρα. - Cloning των xp στο 1ο primary partition του νεου σκληρου μαζι με ελεγχο ωστε το boot.ini στον c να λεει για το 1ο partition του 1ου σκληρου κλπ. Ετσι θα καθαρησεις με τα xp. - Επαναφορα του ntldr αν χρειαστει. - Cloning των αλλων partitions σε νεα, με το ιδιο filesystem κλπ. - Αλλαγη του /etc/fstab ωστε να λεει τα νεα partitions με τη μορφη /dev/sdaX και οχι με uuid. Ομοιως, αλλαγη στο /boot/grub/grub.cfg για τα περι εκκινησης. Επειδη αυτο ειναι λιγο περιπλοκο απο μονο του, δες για ενα θεμα στο υποφορουμ του λινουξ οπου ενας αλλαξε τα /dev/sda6 με uuid. - Επαναφορα του grub στον mbr του σκληρου.
BritGreek Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Σ'ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Επειδή όμως είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο, δεν έχω ιδέα ούτε περί grub ούτε περί αλλαγών. Εγώ θα προτιμούσα ένα τρόπο να γίνει όλη η διαδικασία αυτοματοποιημένα, με λίγα κλικ. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει πρόγραμμα που να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά κάτι τέτοιο αναζητώ, και γι' αυτό κατέβασα το Clonezilla. Cloning των xp στο 1ο partition έκανα. Όμως, ενώ βγάζει μήνυμα ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μετά δεν υπάρχουν windows στο partition που υποτίθεται ότι μπήκαν. Μάλιστα μπουτάρει από τους παλιούς σκληρούς, και βλέπει τα partitions του νέου δίσκου ως unformatted (μέσα στα XP). A, και κάτι άλλο. Πώς θα περάσω raid drivers στα XP, αφού δεν υπάρχουν τώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.