kuzko21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 1)Για μενα, ασχετα αν υπαρχουν ανθρωποι με γνωσεις ποδηλατου σ'αυτο το φορουμ καλο θα ηταν να απευθυνθεις σε sites οπως : ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ.gr και cyclist friends 2)Μηπως εννοεις το cyclecross? 1)σωστα , και κακως που δεν το εγραψα και εγω, μπορεις να απευθυνθεις στα παραπανω φορα και σιγουρα θα σε βοηθησουν τα παιδια με μεγαλη προθυμια. 2)Ναι! επισης υπηρχε και ενα αλλο βιντεακι που κανανε κατι τρελα αλματα με κουρσες σε χωμα κλπ... kuzko21, απορώ που προτείνεις mountain για τη χρήση που το θέλει η ts, μιας και φαίνεται ότι έχεις γνώσεις για το άθλημα. Επίσης, το ότι τα mountain είναι καταλληλότερα για μεγάλες αποστάσεις σε σχέση με τα trekking πρώτη φορά το ακούω, ειδικά όταν μιλάμε για άσφαλτο. Υπάρχουν ποδηλάτες που γυρίζουν ολόκληρες χώρες με trekking. Σαν allrounder και για μεγάλες αποστάσεις/ ταξίδια είναι από τα πλέον ιδανικά. Γι αυτό άλλωστε λέγονται αλλιώς και touring. Καθαρά για πόλη, ιδανικό προφανώς είναι ένα city-bike. Αμα θέλεις κάτι πιο ελαφρύ για μεγαλύτερες αποστάσεις και ανηφόρες και για χώμα που και που, υπάρχουν και τα trekking,cross και fitness από κει και πέρα. Γενικά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για αγορά ποδηλάτου, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει σε ένα καλό ποδηλατάδικο και να τεστάρει όλα τα παραπάνω. Απλα η αποψη που εχω σχηματισει απο την οχι και πολυ μεγαλη εμπειρια μου ειναι οτι ενα mtb παει παντου -οχι απο αποψη ελαστικων-. Τι θελω να πω, πιστευω οτι εχει πιο ελαφρυ πατημα και καλυτερη ποδηλατικη σταση απο ενα trekking (λιγο πιο σκυφτη) η οποια σε μεγαλυτερες αποστασεις ειναι λιγοτερη κουραστικη... Και τελος το χρηματικο που ανεφερα παραπανω , ειναι σημαντικος λογος για την επιλογη μεταξυ των δυο κατηγοριων... Νταξ , μην τα φτασουμε οτι τα μισω κιολας, αμα κανεις πεταλι ολα πανε...προς θεου...
mary Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Να προτεινω κατι άλλο(αλλά χωρις γιουχα). Αφου εισαι αρχαρια γιατι δε παιρνεις ενα ποδηλατο με 3 ροδες, η 1 μπροστα και οι 2 πισω και αναμεσα καλαθακι. Σαν αυτο--> http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.volosbike.com/get_image_large.php%3Fid%3D346&imgrefurl=http://www.volosbike.com/gr_specific_bike.php%3Fid%3D346&usg=__-yGE1oII0hmZoZkyhi4-obd8qro=&h=419&w=610&sz=177&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=6CAeP_kJTkpAXM:&tbnh=120&tbnw=174&ei=VzPuTd7QGJKHswaXm4XRAw&prev=/search%3Fq%3D%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25B7%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25BF%2B%25CE%25BC%25CE%25B5%2B3%2B%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25B5%25CF%2582%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DC2x%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:el:official%26biw%3D1440%26bih%3D740%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=rc&dur=392&page=1&ndsp=28&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=90&ty=68&biw=1440&bih=740 Ακουγετε σα ποδηλατο για γιαγιαδες, αλλα αφου πρωτη φορα θα δοκιμασεις...
V for Vagelis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Και τελος το χρηματικο που ανεφερα παραπανω , ειναι σημαντικος λογος για την επιλογη μεταξυ των δυο κατηγοριων... Μα ένα καλό mountain είναι πιο ακριβό από ένα καλό trekking/cross. Γιατί να μη πάρει κατευθείαν ένα cross που να έχει και μπροστά ανάρτηση απ το να παίρνει ένα mountain και να το μετατρέπει σε (κάτι σαν) cross αλλάζοντας λάστιχα;
kuzko21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 τουλαχιστον αυτο που θεωρω εγω καλο trekking με αυτο που εννοω καλο mountain στα ιδια χρηματα βαζω το mountain πιο πανω σε ποιοτητα. Π.Χ Ideal Megisto (trekking) ΚΤΜ life one (trekking) με τα Specialized Hardrock (mtb) ή το Cube Aim (mtb) που μιλαμε πανω-κατω για τα ιδια χρηματα... νομιζω οτι τα δυο mtb ειναι πολλα κλικ παραπανω απο αποψη σκελετου, και που στην τελικη και χειροτερα περιφεριακα να εχεις παρολαυτα εχεις ενα σκελετο που οταν σου χαλασει κατι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω και το αντικαταστησεις με καλυτερης ποιοτητας ανταλλακτηκα... @mary1 βρε μαρια μου, θελει να μαθει ποδηλατο η κοπελα...με 3 ροδες πως θα μαθει... ασε τα αλλα μειον (-) που εχει η χρηση του στην Ελλαδα...
mary Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 @mary1 βρε μαρια μου, θελει να μαθει ποδηλατο η κοπελα...με 3 ροδες πως θα μαθει... ασε τα αλλα μειον (-) που εχει η χρηση του στην Ελλαδα... Δε ξερω για τι χρηση και σε ποια πολη προοριζεται αλλα απο το να φαει κατι τουμπες ας συνηθισει σε κατι τετοιο και βλεπει... Αν ειναι σε επαρχια ή εστω σε μικρη πόλη ειναι πολυ βολικο.Αν ειναι για κεντρο ε τοτε ναι κλαφτα χαραλαμπε ειναι..
doctor_667 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 τουλαχιστον αυτο που θεωρω εγω καλο trekking με αυτο που εννοω καλο mountain στα ιδια χρηματα βαζω το mountain πιο πανω σε ποιοτητα. Π.Χ Ideal Megisto (trekking) ΚΤΜ life one (trekking) με τα Specialized Hardrock (mtb) ή το Cube Aim (mtb) που μιλαμε πανω-κατω για τα ιδια χρηματα... νομιζω οτι τα δυο mtb ειναι πολλα κλικ παραπανω απο αποψη σκελετου, και που στην τελικη και χειροτερα περιφεριακα να εχεις παρολαυτα εχεις ενα σκελετο που οταν σου χαλασει κατι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω και το αντικαταστησεις με καλυτερης ποιοτητας ανταλλακτηκα... Συμφωνώ για την ποιότητα του σκελετού, αλλά αν δεν χρειάζεται το mtb είναι λάθος να το πάρει. Και λάστιχα για πόλη να βάλεις στο mountain, το πρόβλημα παραμένει η θέση που είναι πολύ πιο κουραστική από trekking. Αν μπορείς να διαθέσεις λεφτά για ένα καλό trekking, με κλειστά μάτια για μένα
kuzko21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Αρα το θεμα ειναι τι βολευει τον καθενα... εγω βρισκω τη θεση του trekking περισσοτερο αβολη απο αυτη του Mtb... οποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις αν καταλυξεις σε καποια απο τις δυο κατηγοριες ειναι απλα να καβαλησεις και τα δυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.