Galatea Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν το πιστεύω ότι καταφέρατε να γυρίσετε ένα θέμα αγοράς ποδηλάτου σε θέμα για εσώρουχα!!!Ούτως ή άλλως εγώ κοριτσάκι είμαι... Νομίζω ότι ένα κολάν όπως λέει και η Μαργαρίτα, θα με βολέψει. Αλλά αν θέλω να κάνω μια μικρή βόλτα εδώ γύρω, ε δε θα φορέσω και ειδική στολή! ΜΕ ΣΕΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ! Επίσης υπάρχουν και ειδικά γυναικεία ποδήλατα.Πάει αυτό. Όσο για τα υπόλοιπα, διάβασα πολλές διαφορετικές γνώμες,Ευχαριστώ για την προσφορά γνώσεων!Παρ'όλο που πάλι στα ίδια είμαι. Αυτό που κατάλαβα είναι να μην επιλέξω κάποιο με ανάρτηση στον πίσω τροχό. Σωστά; Προφανώς ένα ποδήλατο δρόμου θέλω, μέσα στη γειτονιά θα κυκλοφορώ (και πόσο γελοίο θέαμα: μια 21χρονη να μαθαίνει ποδήλατο! Όσο για τις ταχύτητες, με νοιάζει να 'ναι πολλές; Και όταν λέω όχι φτηνό, δεν εννοώ να πας σε ποδήλατα των 5-6.000 ευρώ, αλλά γενικά από 600-700 ευρώ και πάνω μπορείς να βρεις πολύ καλές λύσεις. Τέλος να επιστήσω την προσοχή στο βασικό: ΚΡΑΝΟΣ. Ούτε μέτρο χωρίς κράνος. Συμφωνώ με όσα λες, αλλά αν μου περίσσευαν 600 ευρώ... Αν! Όσο για το κράνος, σίγουρα! Είμαι πολύ φοβητσιάρα για να αρχίσω χωρίς κράνος!!!
Galatea Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Όταν το πάρεις πόσταρε και πικ από τη σέλα σου. Οκ γιατί όχι. Αλλά γιατί;
Haldol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ποδήλατο πόλης ή το πολύ-πολύ trekking θέλεις. Όχι δρόμου. Δρόμου λέμε τα ποδήλατα που χρησιμοποιούμε για άθληση ή για αγώνες, όπως π.χ. αυτό. Ποιες είναι οι διαφορές τους; Είναι πιο σκληρά σαν αίσθηση, νιώθεις πολύ πιο έντονα το έδαφος από κάτω σου. Επίσης είναι πιο άβολα, καθώς αναγκαστικά θα είσαι περισσότερο σκυφτή απ' ότι θα ήσουν σ' ένα ποδήλατο πόλης. Και, φυσικά, θέλουν περισσότερη προσοχή, αφού η πιο λεπτή ρόδα που έχουν είναι πιο επιρρεπής σε σκασίματα, σπασίματα ή... ακόμα και να μαγκώσει ανάμεσα στις γρίλιες μιας σχάρας για νερά. Α, και το βασικότερο: είναι πιο ακριβά. Δρόμου θα χρειαστείς εάν κάνεις αποστάσεις (π.χ. πάνω από 40-50 χιλιόμετρα τακτικά) και εάν το θέλεις για αθλητισμό και όχι για βόλτα. Από εμένα ένα καλό και επώνυμο ποδήλατο πόλης στα 300-400 ευρώ θα σε καλύψει. Εννοείται χωρίς αναρτήσεις, δισκόφρενα, ABS, ESP, και ότι έρχεται στο κεφάλι του καθενός.
Galatea Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ποδήλατο πόλης ή το πολύ-πολύ trekking θέλεις. Όχι δρόμου. Δρόμου λέμε τα ποδήλατα που χρησιμοποιούμε για άθληση ή για αγώνες, όπως π.χ. αυτό. Ποιες είναι οι διαφορές τους; Είναι πιο σκληρά σαν αίσθηση, νιώθεις πολύ πιο έντονα το έδαφος από κάτω σου. Επίσης είναι πιο άβολα, καθώς αναγκαστικά θα είσαι περισσότερο σκυφτή απ' ότι θα ήσουν σ' ένα ποδήλατο πόλης. Και, φυσικά, θέλουν περισσότερη προσοχή, αφού η πιο λεπτή ρόδα που έχουν είναι πιο επιρρεπής σε σκασίματα, σπασίματα ή... ακόμα και να μαγκώσει ανάμεσα στις γρίλιες μιας σχάρας για νερά. Α, και το βασικότερο: είναι πιο ακριβά. Δρόμου θα χρειαστείς εάν κάνεις αποστάσεις (π.χ. πάνω από 40-50 χιλιόμετρα τακτικά) και εάν το θέλεις για αθλητισμό και όχι για βόλτα. Από εμένα ένα καλό και επώνυμο ποδήλατο πόλης στα 300-400 ευρώ θα σε καλύψει. Εννοείται χωρίς αναρτήσεις, δισκόφρενα, ABS, ESP, και ότι έρχεται στο κεφάλι του καθενός. Χαχαχα thnx! Και για βόλτα το θέλω αλλά και για να συμβάλλει σ'έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που 'χω ξεκινήσει εδώ και κάτι μήνες. Ακόμα και ποδήλατο να πάρω, θα συνεχίσω την όποια γυμναστική κάνω, αλλά το θέλω και για βόλτες εδώ κοντά αλλά και για πολύωρες βόλτες. Ελπίζω αυτό της πόλης να με καλύψει!!!!
dolph Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Πάντως σχετικά με την ανάρτηση, που όλοι έχουν άποψη ας πώ και την δική μου Έχω ποδήλατο με ανάρτηση που κλειδώνει εν κινήσει και το έχω βολευτεί πολύ. Σε ίσιους δρόμους έχω την ανάρτηση ενεργή ώστε να απορροφά τους κραδασμούς (που δεν είναι λίγοι) και να είμαι πιό άνετος και όταν βλέπω κλίση πατάω το κουμπάκι και κλειδώνω σε ένα δευτερόλεπτο.
Galatea Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Πάντως σχετικά με την ανάρτηση, που όλοι έχουν άποψη ας πώ και την δική μου Έχω ποδήλατο με ανάρτηση που κλειδώνει εν κινήσει και το έχω βολευτεί πολύ. Σε ίσιους δρόμους έχω την ανάρτηση ενεργή ώστε να απορροφά τους κραδασμούς (που δεν είναι λίγοι) και να είμαι πιό άνετος και όταν βλέπω κλίση πατάω το κουμπάκι και κλειδώνω σε ένα δευτερόλεπτο. Κοίτα, από ποδήλατα κι αμάξια μπορεί να μην ξέρω, αλλά λόγω ειδικότητας και από εμπειρική γνώση, κι εμένα χρήσιμη μου φαίνεται η χρήση ανάρτησης. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ γιατί μπορεί να είναι μπελάς σε ίσιους δρόμους αλλά αν πάρω με ανάρτηση θα φροντίσω να κλειδώνει! (btw...μόλις μου 'ρθε έμπνευση: ποδήλατο με αυτόματη ανάρτηση.οκ στοίχημα υπάρχει ήδη!!!)
kuzko21 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Αρχικα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι το θες. Να ξεκαθαρισω απο την αρχη οτι εχω μια εναντιωση στην κατηγορια trekking - ως υβριδιο δεν ειναι καλο ουτε στην πολη, ουτε στο χωμα (οποτε αν το πιασεις και αρχισεις και τραβας 40αρια χλμ στην πολη θα σε κουρασει αλλα και στο βουνο η γεωμετρια δεν ειναι απολυτως σωστη) - αφηνουμε απ εξω τα περιφεριακα. Υπαρχουν οι παρακατω κατηγοριες για εσενα λοιπον. ΔΡΟΜΟΥ γενικα: Πολης -προσοχη μην το μπερδευεις με τις κουρσες που σου εδειξε καποιος αλλος. Πολης-fitness ειναι αυτο kona dew το οποιο ειναι και πολυ καλο. Κουρσα -καθαρα αθλητικο ποδηλατο , γινεται χρηση μεσα στην πολη αλλα καποιος αρχαριος θα δυσκολευτει πολυ , λογο στασης και νευρικοτητας του ποδηλατου επισης νιωθεις τα παντα-καθε επαφη με το εδαφος. (Αυτο ειναι κουρσα, βαζω ακριβο μιας και δεν σε ενδιαφερει.) Σπαστα - ξερεις τα ομορφα αναδιπλουμενα με τις μικρες ροδες...(εχει και με μεγαλες αλλα ανεβενουμε στο budget) , θα σεβολεψουν αν θες να το εχεις να το εχεις παντου μαζι σου χωρις να φοβασε κλοπες κλπ καθως και εαν κουραστεις/πιασει καμια βροχη/παθεις βλαβη να το βαλεις κατευθυεαν σε λεοφ η μετρο και να γυρισεις ανετη σπιτακι σου. (www.dahon.gr- εδω ενδεικτικα , αν σε ενδιαφερουν υπαρχουν και αλλες εταιριες) Ολα τα παραπανω δεν θελουν καμια μετατροπη για να βγουν στο δρομο ,ασφαλτο αλλα δεν πατανε χωματοδρομο γενικοτερα! Τrekking - τα ειπαμε παραπανω, δρομου και χωμα μαζι , λιγο απ ολα δλδ...(αυτο ειναι trekking) αυτα πανε και στα δυο τερεν , εννοειται σε πατημενο χωματοδρομο, τπτ κακοτραχαλο δλδ, καθως και στην ασφαλτο. ΒΟΥΝΟ +δρομος(με απλη αλλαγη ελαστικων) Τελος τα mtb (mountain bikes) αυτα ειναι του βουνου εχουν καλη γεωμετρια γενικα για τους περισσοτερους ανθρωπους και μπορουν να πανε καλα παντου με την προυποθεση οτι θα αλλαξεις τα λαστιχα τους για χρηση στην πολη. Οχι οτι θα τσινισει αν πατησει ασφαλτο με τα τρακτεροτα απλα εχει μεγαλες τριβες και ειναι τσαμπα ενεργεια για την χρηση στην πολη.Γενικα τα λαστιχα δεν ειναι ακριβα. Επισης εχουν καλητερο πατημα απο τα trekking - κατα τη γνωμη μου - +πολυ καλυτερους σκελετους και επιδεχονται ευκολοτερα αξιολογες αναβαθμισεις. Τωρα περι αναρτησεων: για καθαρα μεσα στην πολη δεν χρεαιζεσαι, νταξ μη βουλωνεις και καθε λακουβα που βλεπεις ομως...) Α! sry παντα μιλαμε για μονο μπροστα αναρτηση μεσα στην πολη. βεβαια αν πας σε mtb μπορεις να παρεις ενα με αναρτηση που κλειδωνει και εισαι πριγκιπισσα, την ανοιγεις σε ευθεια για αποσβσεση και των ελαχιστων κραδασμων καθως και σε βουνο για καλυτερη προσφυση και την κλεινεις σε ανηφορα για καλυτερη αποδοση στην ασφαλτο. Περι φρενων: Τα δισκοφρενα που βρισκεις σε ενα ποδηλατο μεχρι 400 ευρω ειναι μηχανικα και συνηθως της πλακας.Για να μιλαμε για δισκοφρενα πρεπει να αναφερθουμε σε υδραυλικα που το budget ξεφευγει , οχι απο τα φρενα αλλα απο το ποδηλατο.Αλλωστε δεν νομιζω να αρχισεις το downhill αμεσα/ποτε...με ενα ζευγος καλα v-brakes μια χαρα ειμαστε ολοι ασε που το κοστος συντηρησης ειναι ελαχιστο μπροστα σε αυτο των δισκων, και φρεναρεις και καλυτερα απο τα χαζοδισκοφρενα. Τελος, Γνωμη μου, παιρνεις ενα mtb γυρω στα 400ευρω(με αναρτηση με lockout) , μαθαινεις σε αυτο , του βαζεις λαστιχα πολης αν θες (να κανεις τοσο πολυ μονο στην πολη) και το εχεις και για βουνο , εχοντας κανει μια value for money επενδυση. πραγματικα θελω να σου γραψω πολλα ακομα αλλα πρεπει να μας πεις για που ακριβως τα θες ωστε να μπουμε σε πιο εξιδικευμενα θεματα... Επισης σρυ για το καπως αναρχο ποστ, εχουνε πλακωσει και οι ζεστες... Υ.Γ καθαρα πολη? παμε σε fitness / σπαστο(οχι για μεγαλες και γρηγορες διαδρομες) πολη+χωμα? mtb για εμενα. Υ.Γ2 για οποια κατηγορια θες να μαθεις κατι παρπανω απλα ρωτα...
dolph Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Απλά να καταθέσω την ένστασή μου στο ανωτέρω post, μιας και απαξιεί τα trekking για να καταλήξει σε mountain με αλλαγμένα λάστιχα;! Τα πράγματα είναι αρκετά πιό απλά όμως. Ευτυχώς! Ένα καλό trekking θα σου προσφέρει την μέση λύση που χρειάζεσαι σε τελική ανάλυση. Ναι, θα είναι λίγο πιο κουραστικό από την κούρσα, αλλά σκοπεύεις να κάνεις 100χλμ; Από την άλλη, με τα μεγαλύτερα λάστιχα και το μικρότερο βάρος σε σχέση με ένα mountain είναι σαφώς πιό ξεκούραστο. Και συγχρόνως έχεις λάστιχα που πατάνε καλύτερα σε σχέση με ένα πόλης και αυτό σημαίνει...ασφάλεια. Πού θέλω να καταλήξω. Τα υβριδικά trekking έχουν φτιαχτεί για έναν καλό λόγο. Είναι τα ποδήλατα που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς να είναι τα καλύτερα σε καμμία. Αλλά αν δεν θέλεις να έχεις το καλύτερο σε μία κατηγορία, γιατί να μην έχεις αυτό με τον καλύτερο μέσο όρο σε όλες; Για να είμαι ξεκάθαρος, να ομολογήσω ότι έχω trekking και με ικανοποιεί απόλυτα.
kuzko21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 @dolph Σιγουρα ενα ποδηλατο δεν το παιρνεις για να βαλεις οριο στα χιλιομετρα, μπορει μετα απο 1 χρονο να θελησει να παει μια εκδρομη με μια ποδηλατικη ομαδα (πχ μεχρι την κορινθο) , μπορει να θελει να ανεβει στην Παρνηθα. Καλως-κακως, κατα τη γωμη μου, ενα trekking ποδηλατο δεν θα βοηθησει καθολου και ας εχει οτι λαστιχα θες -αντιθετα το mtb θα σε παει ακομα και με τα χοντρολαστιχα πιο ξεκουραστα απο το trekking . Η γεωμετρια του trekking δεν ειναι φτιαγμενη για μεγαλες αποστασεις η οποιες θελουν αλλη σταση οδηγησης. Προφανως και η κοπελα δεν μπορει να παει σε κουρσα μιας και ειναι πολυ ζορικο ποδηλατο και πρεπει να ξερεις ακριβως γιατι και κυριως για που το θελεις. Αρα τι μενει? το mtb με σταση πολυ πιο βολικη (σωστη θα ελεγα ,για να αξιοποιεις το ποδηλατο) με περιφεριακα πολυ καλυτερα απο ενα trekking στα συγκεκριμενα χρηματα και με ενα προφανως πιο γερο σκελετο. Χωρια που για να παρεις ενα σχετικα καλο (entry level) trekking θες 430+ ευρω ενω για ενα mtb με 400+ παιρνεις ενα πολυ πιο πανω απο entry level Mtb. Και τελος μηπως πιστευεις οτι τα trekking μπορουν να πανε σε κανενα αξιολογο βουνο? χωμα-πουδρα, παταει και το fitnes μεχρι και οι κουρσες. τα παραπανω ηταν απλα η αποψη μου. ευχαριστω.
Haldol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Καλά το που μπορεί να πάει μια κούρσα είναι καλό θέμα προς συζήτηση. Δες εδώ:
kuzko21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αχ εχε χαρη που δεν μπορω να βρω το video με κατι αγωνες dirt που γινοντουσαν με κουρσες ειναι δεδομενο παντως οτι εχει μεγαλη αντοχη ο σκελετοστ της κουρσας...
sistah Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Για μενα, ασχετα αν υπαρχουν ανθρωποι με γνωσεις ποδηλατου σ'αυτο το φορουμ καλο θα ηταν να απευθυνθεις σε sites οπως : ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ.gr και cyclist friends Αχ εχε χαρη που δεν μπορω να βρω το video με κατι αγωνες dirt που γινοντουσαν με κουρσες ειναι δεδομενο παντως οτι εχει μεγαλη αντοχη ο σκελετοστ της κουρσας... Μηπως εννοεις το cyclecross?
V for Vagelis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 kuzko21, απορώ που προτείνεις mountain για τη χρήση που το θέλει η ts, μιας και φαίνεται ότι έχεις γνώσεις για το άθλημα. Τι είδους ποδήλατο θα πρέπει να αναζητήσω για να μάθω (μη μου πείτε με βοηθητικές!!!) και να κινούμαι στην πόλη όταν με το καλό; Πόσες ταχύτητες, τι αναρτήσεις κτλ κτλ κτλ; Επίσης, το ότι τα mountain είναι καταλληλότερα για μεγάλες αποστάσεις σε σχέση με τα trekking πρώτη φορά το ακούω, ειδικά όταν μιλάμε για άσφαλτο. Υπάρχουν ποδηλάτες που γυρίζουν ολόκληρες χώρες με trekking. Σαν allrounder και για μεγάλες αποστάσεις/ ταξίδια είναι από τα πλέον ιδανικά. Γι αυτό άλλωστε λέγονται αλλιώς και touring. Καθαρά για πόλη, ιδανικό προφανώς είναι ένα city-bike. Αμα θέλεις κάτι πιο ελαφρύ για μεγαλύτερες αποστάσεις και ανηφόρες και για χώμα που και που, υπάρχουν και τα trekking,cross και fitness από κει και πέρα. Γενικά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για αγορά ποδηλάτου, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει σε ένα καλό ποδηλατάδικο και να τεστάρει όλα τα παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.