Propa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 γεια σας,ειμαι αρχαριος στο terminal του linux,θα θελα μια βοηθεια. εχω δημιουργησει εναν φακελο Α και εναν υποφακελο Β. ο φακελος Α εχει ενα αρχειο txt το proc.txt. το path που βρισκομαι τωρα ειναι Desktop/A/B. ειμαι μεσα στο Β. η ερωτηση ειναι η εξης. να αναζητησουμε τα αρχεια του καταλογου Α που περιεχουν το κειμενο "PID" χωρις να αλλαξουμε καταλογο(δηλαδη απο εδω που ειμαστε στον Β). πως θα γινει? δοκιμασα με grep "PID" * .. αλλα δε γινεται?? ξερει καποιος?? και επειτα απο τον ιδιο καταλογο που βρισκομαστε τον Β. η ερωτηση μας ζηταει να δουμε ταξινομημενους τους online χρηστες και να αποθηκευσουμε την εξοδο στο αρχειο users.txt στον καταλογο Α. δοκιμασα το: w|sort > users.txt .. αλλα τιποτα. αν μπορεσετε να με βοηθησετε??? ευχαριστω εκ των προτερων.
Propa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 και επειτα απο τον ιδιο καταλογο που βρισκομαστε τον Β. η ερωτηση μας ζηταει να δουμε ταξινομημενους τους online χρηστες και να αποθηκευσουμε την εξοδο στο αρχειο users.txt στον καταλογο Α. δοκιμασα το: w|sort > users.txt .. αλλα τιποτα. αν μπορεσετε να με βοηθησετε??? ευχαριστω εκ των προτερων.
firewalker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Ρίξε μια ματιά στην awk ή την sed. Λύση: w -h | awk '{print $1}'|sort > ../users.txt Να διαβάσεις και λίγο όμως. οκ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.