skim045 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Όπως βλέπεται και στον τίτλο, φέτος τελείωσα το λύκειο(στις 15 του μήνα για την ακρίβεια, γιατί δίνω εξετάσεις τώρα) και για την ακρίβεια ΕΠΑΛ με ειδικότητα πληροφορικής. Ωστόσο σκέφτομαι να μην κάθομαι έτσι για το καλοκαίρι,έστω, και να πιάσω καμιά δουλειά. Κυρίως σκεφτόμουνα να πιάσω δουλειά σε κάτι πάνω στη πληροφορική. Πέρα απο κάτι πλαίσιο και κάτι τέτοια, στα οποία δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει να πιάσω δουλειά εκεί, που αλλού θα μπορούσα να δουλέψω? Κάθε γνώμη δεκτή. Ευχαριστώ.
skim045 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Προγραμματισμό(pascal, visual basic, html και λίγο javascript), συντήρηση υπολογιστών(αυτό θα μου πεις το ξέρει μέχρι και η κουτσή μαρία αλλά...), μπόλικη θεωρία για τα δίκτυα, βάσεις δεδομένων(απο πρακτική δουλέψαμε access μόνο), πρακτική πάνω σε linux και δούλεψα blender. Αυτά τα πραγματάκια έκανα αυτά τα δύο χρόνια που είναι τα μαθήματα ειδικότητας στο ΕΠΑΛ. Ξέχασα να προσθέσω ακόμη ότι έκανα ένα μάθημα που λεγόταν Βασικές Αρχές Ψηφιακής Τεχνολογίας που μας έλεγε για το δυαδικό, δεκαεξαδικό, οκταδικό, δεκαδικό σύστημα και μετατροπές απο το ένα σύστημα στο άλλο.
-nick- Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Αν συνεχισεις html,javascrip,css και βασεις δεδομενων παιζει να εχεις ελπιδες προς Web Developer μερια. Τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι πολυ βασικα.
skim045 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δηλαδή δεν έχω κάποια ελπίδα προς το παρόν??? Να πω πως φέτος έδωσα πανελλαδικές και όλο και απο κάπου θα περάσω. Οπότε δεν θα μείνω στάσιμος. Απλά για να κάνω την αρχή, να βγάζω τα έξοδά μου κτλ.
Nikosgiann Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 δυσκολα θα κανεις δουλεια πανω στην πληροφορικη αυτη τη στιγμη..συνηθως ζητανε ατομα με πληρης γνωσεις πανω σε αυτα τα θεματα,με προυπηρεσια κ με ειδικευση πχ πανω σε .NET,css κλπ κλπ... να υποθεσω οτι ξερεις τα τελειως βασικα πραγματα,οποτε δεν νομιζω πως αυτη τη στιγμη μπορεις να κινηθεις σε τετοια νερα.. για αρχη τα πλαισια,καμια τηλ. τεχνικη υποστηριξη ειναι καλα...(σε προειδοποιω οτι εχουν πολυυυυυ πρηξιμο αυτα τα 2,απο προσωπικη εμπειρια,κ τα εκανα οντας στην ηλικια σου) θα σου λεγα,ξεκινα τη σχολη σου σοβαρα για αρχη.εγω κανοντας δουλεια παραλληλα(για 4ωρο παντα) την αφησα αρκετα πισω.
skim045 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Να πω την αλήθεια κάπου προς τα εκεί σκεφτόμουν για να πιάσω δουλειά(το έχω σκεφτεί το πρήξιμο που μπορεί να έχει, αλλά σκέφτηκα να περάσω και απο αυτό το στάδιο και για την εμπειρία ) αλλά είπα να ρωτήσω και εδώ να δω που αλλού θα μπορούσα να δουλέψω.
acid18 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Θα σου πρότεινα να μάθεις τεχνολογίες microsoft..Εγώ στη σχολή είμαι αλλά τώρα άρχισα να μαθαίνω και μόνος μου. Κοίτα προς .NET, Silverlight και πιο συγκεκριμένα σε C#.
ggQQbb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Εγώ θα σου έλεγα να πας να δουλέψεις αρχικά δίπλα σε έναν υδραυλικό να μάθεις την τέχνη και μέτα μόνος. Γιατι από πληροφορικλη κτλ δεν θα φας ψωμί
apathya Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 φιλε μου, και εγω ειμαι αποφοιτος ΕΠΑΛ Πληροφορικης. Αληθεια, Javascript κατα ποσο εμαθες; Εμεις παντως, δεν διδαχτηκαμε καθολου απ'αυτη.
skim045 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερα πράγματα. Γι'αυτό άλλωστε έγραψα κιόλας ότι έμαθα λίγο javascript. Και αυτά που μάθαμε ήταν με πρωτοβουλία του καθηγητή μας.
Pantelwolf Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Εγώ θα σου έλεγα να πας να δουλέψεις αρχικά δίπλα σε έναν υδραυλικό να μάθεις την τέχνη και μέτα μόνος. Γιατι από πληροφορικλη κτλ δεν θα φας ψωμί το αυτό και in b4 Τεχνικος Η/Υ, ενα αποτυχημενο επαγγελμα
skim045 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Το έχω δει αυτό το θέμα και γι'αυτό άλλωστε δεν σκέφτομαι να μείνω ένας τεχνικός. Για αρχή μόνο αν κάνω κάτι τέτοιο. Όσο για το άλλο, αν ήθελα να γίνω υδραυλικός/ξυλουργός/ηλεκτρολόγος κτλ δεν θα πήγαινα πληροφορική. Θα ακολουθούσα την αντίστοιχη ειδικότητα. Τι να το κάνω αν ακολουθήσω ένα επάγγελμα που δεν θα με ευχαριστεί και θα μου είναι στην ουσία βάρος?
nicoc89 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Εγώ μετανιώνω που δεν πήγα μηχανικός αυτοκινήτων... αλλα όταν είσαι 15 χρονων δεν έχεις τα μυαλά που έχεις στα 21..
eu@ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Εγώ μετανιώνω που δεν πήγα μηχανικός αυτοκινήτων... αλλα όταν είσαι 15 χρονων δεν έχεις τα μυαλά που έχεις στα 21.. +1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.