Sakis232 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα και καλός σας βρήκα! θέλω την βοήθεια σας σε κάποιες πληροφορίες επειδή έχω προβληματιστεί.. Έχω ένα PC της HP με την MS-7525 (Boston) motherboard και IntelCoreDuo E7200 2.53ghz CPU Hp Pavilion Και χρειάζομαι αναβάθμιση στην RAM (3Gb έχω τώρα) το πρόβλημα μου εδώ είναι ότι .. Δεν υπάρχει άλλο socket αλλα και η motherboard υποστηρίζει DDR2 ..Εγώ θέλω να του βάλω 8GB Ram και από ότι έψαξα δεν γίνετε (εκτος κι αν κάνω λάθος!!) Γίαυτό αποφάσισα να κάνω μια αναβάθμιση στην Motherboard για να υποστηρίζει DDR3 και να μου δώσει την δυνατότητα να βάλω και RAM! Εδώ όμως είμαι εκτος γιατί δεν γνωρίζω κάποια πράγματα και είμαι ανασφαλής! Και ρωτάω.. Υπάρχει κάποια μητρική που να υποστηρίζει αυτόν τον επεξεργαστή? η θα χρειαστεί να αλλάξω και επεξεργαστή? (περαιτέρω έξοδα..) επίσης.. θα συμβαδίζει με τα υπόλοιπα η θα έχω κάνα ευτράπελο? (εννοώ.. θα χρειαστεί να αναβαθμίσω και κάτι άλλο? όπως τροφοδοτικό η οτιδήποτε? καλού κακού ρωτάω.. μην δώσω και τζάμπα λεφτά!!.) Επίσης η motherboard που θα πάρω θα πρέπει όπως και δήποτε να έχει 2 PCI Express kiss1 slots!! λόγο κάρτας ήχου.. Έχετε να μου προτείνεται κάτι? Ευχαριστώ!! :rolleyes:
STORM1978 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Για νεα αυτη ειναι πολυ καλη και με DDR3 αλλα μπορεις να ψαξεις και στις αγγελιες εδω μεσα για καμια καλη μεταχειρισμενη 775 μητρικη για λιγοτερα. Καλως ηρθες.
d3m0n Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δεν έχει νόημα αυτή την εποχή να πας σε DDR3 μητρική με s775. Στο κάτω κάτω και ακριβότερες είναι οι DDR3 μνήμες και οι DDR3 μητρικές. Επίσης καλύτερο θα ήταν να πας, με τα ίδια λεφτά, σε ένα φθηνό συστηματάκι με AMD και AM3 socket που έχει και καλές προοπτικές αναβάθμισης. Καλό θα ήταν όμως να μας πεις πόσα μπορείς να διαθέσεις.
JIMBOAthens Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Τα 8GB μπορείς να μας πεις γιατί ακριβώς τα χρειάζεσαι? Τι λειτουργικό χρησιμοποιείς?
carpenter1900 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Η γνωμη μου μου ειναι να πας σε 4gb αλλαζοντας απλως στο δευτερο σλοτ την 1gb ram με 2gb και να ξεμπερδεψεις με 20ευρω.
Sakis232 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Τα 8GB μπορείς να μας πεις γιατί ακριβώς τα χρειάζεσαι? Τι λειτουργικό χρησιμοποιείς? Windows 7 64bit * Τα 8Gb Ram τα χρειάζομαι λόγο μουσικής (αναλυτικότερα.. λόγο VST plug-ins KONTAKT και τα λοιπά) δεν μου φτάνουν 4Gb.. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 100 euro.. (αλλα 10-20 euro παραπάνω αν είναι.. θα τα διαθέσω..) να μου μείνει και τίποτα για τις RAM
driftingcris Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δεν έχει νόημα αυτή την εποχή να πας σε DDR3 μητρική με s775. Στο κάτω κάτω και ακριβότερες είναι οι DDR3 μνήμες και οι DDR3 μητρικές. Επίσης καλύτερο θα ήταν να πας, με τα ίδια λεφτά, σε ένα φθηνό συστηματάκι με AMD και AM3 socket που έχει και καλές προοπτικές αναβάθμισης. Καλό θα ήταν όμως να μας πεις πόσα μπορείς να διαθέσεις. :lol: ΑΚΥΡΟ Τελιως....
lessthangod Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δεν έχει νόημα αυτή την εποχή να πας σε DDR3 μητρική με s775. Στο κάτω κάτω και ακριβότερες είναι οι DDR3 μνήμες και οι DDR3 μητρικές. Επίσης καλύτερο θα ήταν να πας, με τα ίδια λεφτά, σε ένα φθηνό συστηματάκι με AMD και AM3 socket που έχει και καλές προοπτικές αναβάθμισης. Καλό θα ήταν όμως να μας πεις πόσα μπορείς να διαθέσεις. οι DDR3 μνημες δεν ειναι πιο ακριβες .
dimpa16 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18110&cat=3&sub=83&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined (η μητρικη ειναι με DDR2) Οσο για την μνημη που θες να βαλεις,θα πρεπει και το λειτουργικο σου να ειναι 64bit, για να την δει ολη.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Την μητρικη που σου προτεινε ο storm πιο πανω μαζι με 2 τετοιες Kingston Value 4GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz
ninos30 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν παίρνω όρκο αν δεν το δω από κοντά, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις μητρική κρατώντας το ίδιο κουτί. Σε όλα τα Branded desktops, τα MBs είναι ειδικές κατασκευές. Έχουν αλλού τις βίδες για να το βάλεις στο case και δεν μπορεί να κουμπώσει στο πίσω μέρος του κουτιού. Θέλει αρκετό modding Επαναλαμβάνω δεν είμαι σίγουρος, αλλά ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις.
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν παίρνω όρκο αν δεν το δω από κοντά, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις μητρική κρατώντας το ίδιο κουτί. Σε όλα τα Branded desktops, τα MBs είναι ειδικές κατασκευές. Έχουν αλλού τις βίδες για να το βάλεις στο case και δεν μπορεί να κουμπώσει στο πίσω μέρος του κουτιού. Θέλει αρκετό modding Επαναλαμβάνω δεν είμαι σίγουρος, αλλά ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Νομίζω πως έχεις δίκιο: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01386897 Μετράω 6 τρύπες για τις βίδες, αλλά η διάταξή τους στη motherboard δεν είναι με τίποτα standard.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Micro-ATX: 24.4 cm Έμενα πάλι γιατί μου φαίνονται κανονικές οι τρύπες?
ninos30 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μην κοιτάς την πρώτη σείρά από τις τρύπες άλλα την 2η. Σου βάζω ένα άλλο G31 MB της MSI, και θα το καταλάβεις πιο καλά στις τρύπες που είναι καντά στα ddr-slots. Ενώ στην απλή MSI είναι ανάμεσα από τα DDR (μία πάνω, μία κάτω) σε αυτήν για το hp είναι πριν από το πρώτο slot. Εϊναι πιο στο "κέντρο του board: http://gr.msi.com/product/mb/G31TM-P31.html#1 Ενώ τα ddr slots φαίνονται να είναι τοποθετημένα ακριβώς στο ίδιο σημείο και στις 2. Το καταλαβαίνεις επίσης από την απόσταση που έχει από το τέλος του PCI-X κι ας μην είναι στην ίδια ευθεία. Στην HP-MSI είναι πολύ πιο κοντά Αλλά αυτό κανονίζεται με ποδαράκια. Για το αν κουμπώνει πίσω με απασχολεί περισσότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.