kostas/88 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Και για την ιστορία, Wanam 11.8 + Siyah 3.2.4 + Voltage Control settings (από το Magic Config thread του xda) + lulzactive governor (με λίγες τροποποιήσεις δικές μου) = WIN Το εργαλείο πάει σφαίρα, 5800 antutu (πολύ καλό για τόσο "ριγμένες" ρυθμίσεις, ενδεικτικά 100-1000mHZ cpu) και η μπαταρία ξεχνάει να αδειάσει φιλε μου καλέ Spiros83, μετά από ένα χρόνο σχεδόν με τον γαλαξία στα χερια μου,τώρα ποια νιώθω αρκετά έμπειρος και σίγουρος για τις κινήσεις που κάνω με αυτόν, λέω λοιπόν να ξεκινήσω να πειράζω σιγά σιγά cpu και Voltage και θέλω την βοήθεια σου αν σου είναι εύκολο, θέλω να μου εξηγήσεις λιγάκι τι παίζει με όλα αυτά να μου πεις τον ποιο εύκολο και σίγουρο τρόπο να γίνει και πάνω απ'όλα τον ποιο ασφαλή. μην το κάψουμε κιόλας και επίσης να μου προτείνεις μερικές ρυθμίσεις ώστε να μεγιστοποιήσω την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. για να μην γυρνάω με έναν φορτιστή στην τσέπη ολη μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spiros83 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 φιλε μου καλέ Spiros83, μετά από ένα χρόνο σχεδόν με τον γαλαξία στα χερια μου,τώρα ποια νιώθω αρκετά έμπειρος και σίγουρος για τις κινήσεις που κάνω με αυτόν, λέω λοιπόν να ξεκινήσω να πειράζω σιγά σιγά cpu και Voltage και θέλω την βοήθεια σου αν σου είναι εύκολο, θέλω να μου εξηγήσεις λιγάκι τι παίζει με όλα αυτά να μου πεις τον ποιο εύκολο και σίγουρο τρόπο να γίνει και πάνω απ'όλα τον ποιο ασφαλή. μην το κάψουμε κιόλας και επίσης να μου προτείνεις μερικές ρυθμίσεις ώστε να μεγιστοποιήσω την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. για να μην γυρνάω με έναν φορτιστή στην τσέπη ολη μέρα. Εννοείτε ότι θα σου πώ ότι μπορώ και ξέρω, απλά μόλις γύρισα από τη δουλειά και όπως καταλαβαίνεις, θέλει λίγο χρόνο. Αύριο αν δε σε πειράζει? Ενδεικτικά, πάρε δύο λινκ να διαβάσεις αν θες και μιλάμε αύριο Kernel Governors, Modules, I/O Schedulers, CPU Tweaks MagicConfig v0.3.2 for Voltage Control Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Εγω παντως μετα απο αρκετά πειράματά που ειχα καιρο να κάνω επιστρέφω στο phenomenal με κάποια πράγματά εξελιγμένα σε αυτά που πρότεινα εως τώρα. Να πω ότι ο abyss ειναι πολυ ενδιαφέρον αλλα στη συσκευή μου έχει το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω και δεν καταφερα να διορθώσω οπότε, για την ωρα απορρίπτεται.. Σε όσους δουλεύει σωστά αλλάζει το θεμα. Έχει βγει και νεα εκδοσή phainomenal, η 5.5 Μεχρι στιγμής αυτό που πρότεινα ήταν για τους περισσότερους η medium version, μιας και σε λίγες συσκευες τρεχει πραγματικά stable η extreme. Αλλα πλεον υπάρχει ο tegrak overclock ultimate (αγορασμένη εκδοσή) που υποστηρίζει χωρίς προβλήματά τον phainomenal. Το οποιο σημαίνει ότι η καλητερη λυση ειναι η εγκατάστασή της extreme version (ακόμα και αν χρειαστει restart κανα 2 φορές για να μπουταρει το κινητό την 1η φορα αν κολαει επειδή δεν αντέχει τις τιμες της extreme), και στη συνέχεια αλλαγή οσων τάσεων έχουμε πρόβλημα. Τι κερδίζεις; Τις undervolted τιμες του controler οθόνης κλπ που μονο η extreme version έχει. Επίσης εχω αλλάξει τη συχνότητα του 1ου σταδίου της gpu απο 166 σε 133 , όπως και τις τάσεις σε 850 και 775 στην gpu (αρκετά ποιο κάτω απο την extreme version). Φυσικά όλα αυτά θέλουν πολυ πειραματισμό να βρεις για κάθε στάδιό gpu και cpu τις minimum τιμες voltage που δουλεύει τέλεια, και οι οποίες ειναι διαφορετικές για κάθε συσκευή. Η ουσια ειναι ότι ο συνδιασμος phainomenal extreme + tegrak ειναι αν όχι ο καλύτερός συνδιασμος, 100% ενας απο τους καλύτερους (και απο τις ποιο εύκολες λύσεις). Αυτά που γραφω παραπάνω θα δώσουν εγγυημενα περισσότερη μπαταριά απο ότι ειχαμε με τη medium. Επίσης μπορούμε για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομια να μειώσουμε το μέγιστό στάδιό των 1200 mhz πχ σε 1004 αν θέλουμε. Ούτε που θα δουμε με το ματι την μείωσή των επιδόσεων. Το πως το περιγράφω εδω να μη τα ξαναγράφω. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=26744532&postcount=441 Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spiros83 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Ότι είπε λοιπόν ο oldnew και ότι φαίνεται στα threads που λίνκαρα πιο πάνω ("λινκαρα" και γαμώ τα ελληνικά έτσι?) συνοψίζουν ότι μπορεί να κάνει κανείς με undervolting και kernel. Πιο συγκεκριμένα και πιο αναλυτικά, οι δικοί μου πειραματισμοί με siyah με οδήγησαν στο να χρησιμοποιώ τα εξής: - Voltage Control (paid app): 100-1000mhz με τα undervolting settings από το MagicConfig θέμα. Και στη gpu, ότι λέει το MagicConfig έκανα, μόνο που δοκίμασα -25mV στα cpu steps και λειτουργεί το κινητό. - Στο Voltage Control έβαλα sio scheduler & lulzactive governor. Με την εφαρμογή "lulzactive" έβαλα τα settings που βρίσκονται στο 2o ποστ του 2ου θέματος που παρέθεσα πιο πάνω. Δηλ τα settings για lulzactive governor με προτίμηση στο balanced. Αυτά τα ολίγα... 2-3 Κύκλοι full charge και η μπαταρία τα σπάει... Όποιος θέλει του ρίχνει μια ματιά. Kostas88 ελπίζω να σε κάλυψα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas/88 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Ότι είπε λοιπόν ο oldnew και ότι φαίνεται στα threads που λίνκαρα πιο πάνω ("λινκαρα" και γαμώ τα ελληνικά έτσι?) συνοψίζουν ότι μπορεί να κάνει κανείς με undervolting και kernel. Πιο συγκεκριμένα και πιο αναλυτικά, οι δικοί μου πειραματισμοί με siyah με οδήγησαν στο να χρησιμοποιώ τα εξής: - Voltage Control (paid app): 100-1000mhz με τα undervolting settings από το MagicConfig θέμα. Και στη gpu, ότι λέει το MagicConfig έκανα, μόνο που δοκίμασα -25mV στα cpu steps και λειτουργεί το κινητό. - Στο Voltage Control έβαλα sio scheduler & lulzactive governor. Με την εφαρμογή "lulzactive" έβαλα τα settings που βρίσκονται στο 2o ποστ του 2ου θέματος που παρέθεσα πιο πάνω. Δηλ τα settings για lulzactive governor με προτίμηση στο balanced. Αυτά τα ολίγα... 2-3 Κύκλοι full charge και η μπαταρία τα σπάει... Όποιος θέλει του ρίχνει μια ματιά. Kostas88 ελπίζω να σε κάλυψα! φιλαράκι όχι απλά με κάλυψες, με υπερκάλυψες μου έδωσες βεβαια και πολυυυ διάβασμα, αλλα πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να βγάλω άκρη. σ'ευχαριστώ πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δείτε ένα βίντεο του νεου jkay αποκλειστικα για sgs2 http://www.youtube.com/watch?v=uYNZh5rlliM&feature=youtube_gdata_player Αμέτρητες επιλογές για taskbar , lockscreen, home button κλπ ώστε να τη φέρετε απόλυτα στα μετρα σας. Μερικά εξαιρετικά ενδιαφέρον: 1. Transparent taskbar 2. Με παρατεταμένο πατημα του back button κλείνει εντελώς κατευθυαν οποία εφαρμογή έχουμε στην οθόνη (Δε χρειάζεται να το πατας 10 φορές για να κλεισει. Ασε που κάποιες δεν κλείνουν καθόλου χωρίς πατημα του κατάλληλου soft button) 3. Ρυθμίζουμε ποια εφαρμογή θα τρεχει με 2πλο πατημα του hard button Απλα για να αναφέρω ορισμένα... Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spiros83 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Oldnew μπορείς να μας παραθέσεις το λινκ για τον abyss kernel? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Oldnew μπορείς να μας παραθέσεις το λινκ για τον abyss kernel? Για κατέβασμα http://www.nonsolosmartphone.it/abyssics-kernel-t133.html αλλα όλα ειναι.στα ιταλικά. Κάποια πραγματα στα αγγλικά εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1636333 Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spiros83 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Για κατέβασμα http://www.nonsolosm...ernel-t133.html αλλα όλα ειναι.στα ιταλικά. Κάποια πραγματα στα αγγλικά εδω http://forum.xda-dev...d.php?t=1636333 Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Να 'σαι καλά αδερφέ... Λέω να το δοκιμάσω, αφού πειραματιστώ λίγο με το τελευταίο siyah και την τελευταία έκδοση της VK Rom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas/88 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δείτε ένα βίντεο του νεου jkay αποκλειστικα για sgs2 http://www.youtube.c...be_gdata_player Αμέτρητες επιλογές για taskbar , lockscreen, home button κλπ ώστε να τη φέρετε απόλυτα στα μετρα σας. Μερικά εξαιρετικά ενδιαφέρον: 1. Transparent taskbar 2. Με παρατεταμένο πατημα του back button κλείνει εντελώς κατευθυαν οποία εφαρμογή έχουμε στην οθόνη (Δε χρειάζεται να το πατας 10 φορές για να κλεισει. Ασε που κάποιες δεν κλείνουν καθόλου χωρίς πατημα του κατάλληλου soft button) 3. Ρυθμίζουμε ποια εφαρμογή θα τρεχει με 2πλο πατημα του hard button Απλα για να αναφέρω ορισμένα... Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Πολύ καλή φάση το Jkay, όπως ήταν και στις GB roms βέβαια,το μονο που θα ήθελα είναι να μην έκανε την notification bar stock theam, θα την προτιμούσα blue-black που την έχουν οι περισσότερες ics custom roms. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spiros83 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Πολύ καλή φάση το Jkay, όπως ήταν και στις GB roms βέβαια,το μονο που θα ήθελα είναι να μην έκανε την notification bar stock theam, θα την προτιμούσα blue-black που την έχουν οι περισσότερες ics custom roms. Λογικά σε λίγο καιρό θα βγουν και themed εκδόσεις, πρώτα από τον ίδιο τον JKAy και μετά και από τους themers. Το σημαντικό ήταν να βγεί το application, το οποίο είναι φανταστικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Λογικά σε λίγο καιρό θα βγουν και themed εκδόσεις' date=' πρώτα από τον ίδιο τον JKAy και μετά και από τους themers. Το σημαντικό ήταν να βγεί το application, το οποίο είναι φανταστικό.[/quote'] Έχουν βγει ηδη.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1657940 Με την τελευταία wanamlite δουλεύει σιγουρα. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Λόγο τρεξίματος έχω αφήσει το gs2 με την rom που μου πίνει την μπαταρία σαν τρελή. Λέω το ΣουΚου να μπω στον κόπο για νέα rom γιατί πλέον κουβαλάω φορτιστή στο τσαντάκι μου αλλιώς η μέρα δεν βγαίνει (το γονατίζω κιόλας είναι η αλήθεια) Παραμένει η wanamlite η καλύτερη επιλογή αυτήν την εποχή; oldnew ο kernel που μου είχε προτείνει (ξεχνάω το όνομα του) παραμένει στο medium παραμένει επίσης καλύτερη επιλογή; Συνάμα, τον JKAy που τον βρίσκω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Λόγο τρεξίματος έχω αφήσει το gs2 με την rom που μου πίνει την μπαταρία σαν τρελή. Λέω το ΣουΚου να μπω στον κόπο για νέα rom γιατί πλέον κουβαλάω φορτιστή στο τσαντάκι μου αλλιώς η μέρα δεν βγαίνει (το γονατίζω κιόλας είναι η αλήθεια) Παραμένει η wanamlite η καλύτερη επιλογή αυτήν την εποχή; oldnew ο kernel που μου είχε προτείνει (ξεχνάω το όνομα του) παραμένει στο medium παραμένει επίσης καλύτερη επιλογή; Συνάμα' date=' τον JKAy που τον βρίσκω;[/quote'] Αν και μονίμως wanamlite βάζω οπότε δεν εχω δοκιμασει πολλές για να σου πω αν ειναι η καλυτερη, δεν υπάρχουν σοβαρες διάφορές πιστεύω στις κορυφαίαις, και με δεδομένη τη δημοφιλια της παραπάνω rom, τη θεωρώ 1η επιλογή. Εχω βαλει και προτείνω: 1. Wanamlite v12 xwlpg (πιθανότατα εως βεβαία απο εδω και στο εξης να ψάξουμε για άλλη rom γιατί και αυτος πηρε το sgs3. Εξακολουθεί να υποστήριζει το sgs2 αλλα ειναι βέβαιο ότι εως εδω ήταν...) 2. Framework για jkay απο εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1667846 Αν βαλεις την παραπάνω rom version θα εγκαταστήσεις μέσω cwm το αρχείο που έχει στο 2ο post για xwlpg 3. Πρέπει να εγκαταστήσεις το jkay (αγοράζοντας το απο market αν θες να είσαι νόμιμος) που θα σου δωσει μια εφαρμογή deluxe για να κανεις άπειρες ρυθμίσεις / παραμετροποιηση. 4. Kernel phenomenal πιθανότατα τη medium εκτός αν η extreme σου δουλεύει σωστά. 5. Αυτο εδω το θεμα, το μπλε προτιμω προσωπικά http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1657940 Απίστευτη δουλεία έχει κανει σε αυτο το θεμα (πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το jkay για να το βαλεις) και δυστυχώς ειναι το τελευταίο μιας και αγορασε το sgs3... 6. Προεραιτικα, αν και η rom ειναι light υπάρχει πολυ πραγμα για αφαίρεση ακόμα. Αλλα αυτο ειναι ένα θεμα ξεχωριστό απο μονο του. 7 edit. Apex launcher pro. Εκεί που εχει φτασει ο launcher ειναι κριμα να χρησιμοποιουμε οποιονδήποτε αλλον. Ειδικά βάζοντάς και αυτά τα widget https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rdr.widgets.core Με αυτο το θεμα: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rdr.widgets.core.theme.modern.icsdark Νομίζω έφτιαξα ένα μικρο οδηγο.. Πίστεψε με, θα αλλάξεις κινητό εφαρμοζοντας τα παραπάνω. Προσωπικά εβαλα και μια 2000 μπαταριά (αξίζει να δωσεις 30€, 20% παραπάνω σημαίνει κάποιες ώρες παραπάνω , σε συνδιασμο με καλο kernel βγάζεις μερα με πολυ βαρια χρηση) οπότε θα περιμένω το sgs4 αν δεν κάνω καμία απενενοημενη κίνησή και αγοράσω το sgs3 γαμω την κριση μας μέσα, γιατί η αλήθεια ειναι ότι μεγαλο μου φαινόταν, δεν τρελενομουν κιόλας στα βίντεο που ειχα δει, αλλα σε ένα μαγαζι που το ειδα απο κοντά, δε ξεκολαγα... Λίγο ακόμα και θα με πέταγα εξω απο το μαγαζι.. Μου έκανε πολυ μεγαλύτερη εντύπωσή απο ότι περίμενα. Ειδικά το design ειναι πολυ λεπτό και με καμπύλες, που στην πραξη επιτρέπουν να βαλεις τη συσκευή σε τσεπη παρα το μέγεθος της, ενώ και η οθόνη pentile, ξεpentile ειναι ότι καλυτερο εχω δει ποτε.. offtopic αλλα να πω τον πονο μου και εγω... Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 ΧΑ! το ήξερα ότι μπορούσα και πάλι να βασιστώ πάνω σου! Ευχαριστώ μποϊ, θα βάλω μπρος το ΣουΚου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις