Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για android και galaxy s2

Stavrakas13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικα , ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα που με ενοχλουν στο android ειναι η πολυ αργη αποκριση στο home button.

Το πατας και αντι να σε πεταει αστραπιαια στο home screen, αργει καποια ms που το καθιστουν πολυ εκνευριστικο.

Σε αυτο το πραγμα εντοπιζω το πιο εντονο lag.

Ειμαι με galaxy s2 checkrom v4.

Δυστυχως το responsiveness του home button στο android δεν βελτιωθηκε ουτε με το ics απο οτι διαβασα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προσωπικα ' date=' ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα που με ενοχλουν στο android ειναι η πολυ αργη αποκριση στο home button.

Το πατας και αντι να σε πεταει αστραπιαια στο home screen, αργει καποια ms που το καθιστουν πολυ εκνευριστικο.

Σε αυτο το πραγμα εντοπιζω το πιο εντονο lag.

Ειμαι με galaxy s2 checkrom v4.

Δυστυχως το responsiveness του home button στο android δεν βελτιωθηκε ουτε με το ics απο οτι διαβασα.[/quote']

Αφού έχεις checkrom, φαντάζομαι ότι έχεις jkay εγκατεστημένο. Πήγαινέ στις ρυθμίσεις του, deluxe settings, εκεί, αναλόγως ποια εκδοσή jkay έχεις θα βρεις μια επιλογη home button double click. Ξετσεκαρε την και θα σε πηγαίνει αστραπιαία, όπως ακριβώς το γραφεις, στο home screen.

Εμένα στο τελευταίο jkay, checkrom v5, η επιλογή ειναι στο μενου set misc options.

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Αφού έχεις checkrom, φαντάζομαι ότι έχεις jkay εγκατεστημένο. Πήγαινέ στις ρυθμίσεις του, deluxe settings, εκεί, αναλόγως ποια εκδοσή jkay έχεις θα βρεις μια επιλογη home button double click. Ξετσεκαρε την και θα σε πηγαίνει αστραπιαία, όπως ακριβώς το γραφεις, στο home screen.

Εμένα στο τελευταίο jkay, checkrom v5, η επιλογή ειναι στο μενου set misc options.

Το εχω ξετσεκαρει αυτο εδω και καιρο.

Και παλι ομως δεν ειναι αστραπιαια.

Ειναι αυτο εδω που περιγραφει ο anand:

http://www.anandtech.com/show/5310/samsung-galaxy-nexus-ice-cream-sandwich-review/2

The biggest issue for me is the delay when operating any of the ICS buttons: back, home or the task switcher. While tapping a folder on any of the home screens results in an instantaneous display of its contents, hitting any of the three ICS buttons just isn't as responsive. There's a noticeable delay between when you hit the home button and when you actually appear back at the home screen. It's a delay that's, at least in my opinion, a bit too long. More frustrating is the delay in bringing up the list of recently used apps. It's less than two seconds but it should be in the milliseconds.

-------------------------------------------------------------------

Με checkrom εχετε δοκιμασει mms? Με cosmote δεν μπορω να στειλω ή να λαβω. Οι ρυθμισεις apn ειναι σωστες.

Το έκανα στην Omega και έχει μεγάλη διαφορά. Οι τελευταίες XXLPB που δοκίμασα, πάντως, με απογοήτευσαν. Τη μια δε μπορούσα να συνδέσω το κινητό στο pc, κράσαρε, την άλλη κόλλαγε το dialpad όταν πατούσα έναν αριθμό, δεν είχα σύνδεση data, διάφορα ενοχλητικά bugs.

Το έκανα στην Omega και έχει μεγάλη διαφορά. Οι τελευταίες XXLPB που δοκίμασα, πάντως, με απογοήτευσαν. Τη μια δε μπορούσα να συνδέσω το κινητό στο pc, κράσαρε, την άλλη κόλλαγε το dialpad όταν πατούσα έναν αριθμό, δεν είχα σύνδεση data, διάφορα ενοχλητικά bugs.

Η διαφορα ειναι μεγαλη(βασικα ειναι αστραπιαια η μεταβαση) οταν ειναι ηδη φορτωμενος ο launcher, πχ εισαι στο app drawer.

Οταν εισαι μεσα σε μια εφαμοργη, πχ ακομα και στα sms, τοτε και παλι αργει.Ισως οχι τοσο οσο πριν, αλλα και πλαι περνανε μερικα msec μεχρι να ανταποκριθει. Απαραδεκτο κατ εμε , ειδικα για κατι που κανεις παρα πολλες φορες την ημερα.

Ως δηλωμένος φίλος του iPhone, μπορώ να σου πω ότι μακάρι τα lags του android να ήταν όπως αυτό που περιγράφεις. Ειλικρινά, με το που απενεργοποίησα τη συγκεκριμένη επιλογή, επιστρέφει ακαριαία στην Home screen σχεδόν από όλες τις εφαρμογές (σε GB, όχι ICS). Η μόνη εφαρμογή που γρήγορα-γρήγορα βλέπω ότι αργεί να βγει είναι η εφαρμογή email (μόνο στο πρώτο άνοιγμα, όπως βλέπω τώρα).

@haha: Εμένα παντως σε όλα ειναι ακαριαίο. Φυσικά και στα sms που αναφέρεις παραπάνω. Αυτό που ποσταρες παραπάνω, αναφέρεται στο ics. Ακόμα και το iphone, αργεί αρκετά παραπάνω για να σε παει στο home screen (μετα την ρύθμισή που ανέφερα.)

oldnew, δεν ειναι ακαριαιο οταν δεν ειναι φορτωμενος ο launcher, γιατι χρειαζεται καποιος χρονος για να φορτωσει ο launcher.

Με την ρυθμιση στο jkay απλα εξαλειψαμε την αναμονη για δευτερο tap που υπηρχε ωστε να τρεξει το voice-search feature.

Παραμενει ομως ο χρονος για να φορτωσει ο launcher.

Τα περιγραφει ωραια και σε αυτο το thread, που παλι εχει οδηγιες για να εξαλειψει την αναμονη για το δευτερο tap, αλλα ο χρονος για να φορτωσει ο launcher παραμενει.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1227479

Some theory first:

The way from home button click to the home screen can be separated in two parts:

1. System will wait about 0.5s for another tap. This is due to the double click to voice-search feature, Samsung implemented. You won't find this lag on any other phone.

The good news is, that we can avoid it with some changes in framework.

2. The second part is the time the launcher needs to load. It's about 0.3 - 0.5 sec, depending on which app is currently running.

...

-------------------------------------------

...

Some notes:

1. The device will no longer wait for double clicks of home key. This means, that the voice-search obviously can no longer be started with a double-tap on home key.

2. You will still notice some lag on home key. That's the time the home launcher needs to load. Try it from within the launcher (for example in the app chooser) and it will react instant. It should now be comparable to any other phone.

oldnew' date=' δεν ειναι ακαριαιο οταν δεν ειναι φορτωμενος ο launcher, γιατι χρειαζεται καποιος χρονος για να φορτωσει ο launcher.

Με την ρυθμιση στο jkay απλα εξαλειψαμε την αναμονη για δευτερο tap που υπηρχε ωστε να τρεξει το voice-search feature.

Παραμενει ομως ο χρονος για να φορτωσει ο launcher.

Τα περιγραφει ωραια και σε αυτο το thread, που παλι εχει οδηγιες για να εξαλειψει την αναμονη για το δευτερο tap, αλλα ο χρονος για να φορτωσει ο launcher παραμενει.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1227479

[/quote']

Αυτό φυσικα ισχύει. Βεβαία ο χρονος ειναι πολυ μικρός, και παίζει ρολο τι launcher έχεις, πως έχεις στημένο το κινητό κλπ. Δεν ειναι δηλαδή ίδιος για ολες τις συσκευες. Στη συσκευή μου πχ, το παράδειγμα με το sms που ανέφερες δεν συμβαίνει. Επίσης μάλλον αναφέρεται σε oficial rom πιστεύω, γιατί με custom, και τα ελάχιστα που αναφέρει πέφτουν πολυ παρακάτω. Πχ εχω σβησει παρα πολλά blotware του λειτουργικου (ακόμα και ορισμένα που δεν προτείνονται να σβηστούν. ) Η απόκριση που εχω αυτή τη στιγμή, ειναι κορυφαία.. Ειδικά σε αυτό που συζητάμε, οσο γρηγορότερο και αν γινόταν, σοβαρη διαφορά δε θα καταλάβαινα.. :)

Αν συζητάμε γενικά ότι το android εχει θέματα lag, συμπεριλαμβανομένου και του παραπάνω συμφωνώ.

Απλα τα περισσότερα στην πραξη ειναι τόσο πολυ ελαχιστοποιημενα με κατάλληλες custom rom, σε κινητα με δυνατο hardware, που στην πραξη δεν ενοχλούν.

Το εχω ξετσεκαρει αυτο εδω και καιρο.

Και παλι ομως δεν ειναι αστραπιαια.

Ειναι αυτο εδω που περιγραφει ο anand:

http://www.anandtech.com/show/5310/samsung-galaxy-nexus-ice-cream-sandwich-review/2

-------------------------------------------------------------------

Με checkrom εχετε δοκιμασει mms? Με cosmote δεν μπορω να στειλω ή να λαβω. Οι ρυθμισεις apn ειναι σωστες.

εμενα παντως μου δουλευει μια χαρα.

για τα Lags που λεει ο φιλος δν εχω παρατηρησει τπτ στο galaxy s2 κ ειχα 1 χρονο το iphone 4 κ οπως εχω ξαναπει εμενα μου φενοντε ιδια σε smooth touch απλα η retina κανει το trick στην αφη το πως το αισθανομαστε.

υπαρχει καποια ICS ρομ σταθερη και γρηγορη για καθημερινη χρηση;

ποια ειναι η καλυτερη;

Δε θα το έλεγα.. Ολες εχουν διάφορα προβληματα. Αν και αρκετοί τις χρησιμοποιούν καθημερινά, δε στο προτείνω. Αν ειναι να βαλεις προβληματική ics, 1000 φορές μια τελευταία καλη custom gingerbread.

True... καμία δεν είναι 100% απροβλημάτιστη. πχ προχτές που πήγα στο Skoda Ξάνθη arena να δω ματς και ήθελα να ακούσω παράλληλα ράδιο έμαθα ότι στην επίσημη leaked ics με touchwiz δεν δουλεύει το ράδιο :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...