Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για android και galaxy s2

Stavrakas13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι δεν αλλάζω. Προς το παρόν μόνο με kernels πειραματίζομαι.

Ξέρω και απο τα προηγούμενα androids μου, οτι στην rom η base κάνει τη διαφορά, και μετά πόσο πολύ θα τη "κόψεις" εσύ.

Αυτά τα build.prop tweaks κτλ, λίγα πράγματα κάνουν.

Εφόσον η rom είναι σταθερή, έχει και kitchen και πλήρη συμβατότητα με jkay, γιατί να αλλάξω rom;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οποίος έβαλε την v5 και του λείπει το jkay, μπορεί να το βαλει μαζί με ένα μπλε θεμα εδω

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1382057

Τώρα πλεον δε μου λείπει τίποτα.. :)

android.png

Βγήκε η phenomenal 3.0 για οποίον ενδιαφέρεται. Για την ωρα, μη βαλει κανείς την black medium 3.0 γιατί θα βρεθεί σε bootlop. Ευτυχώς το διόρθωσα μέσω odin. Η 3.0 black extreme εγκαταστάθηκε μια χαρά, αλλα δεν είναι σταθερή στο κινητό μου. Πίσω στην 2.2 για την ωρα..

android.png

Είδα τα posts σου στο xda και δεν τη δοκίμασα.

Βασικά επειδή δε τρελάθηκα και με τον speedmod k2-19 μπορεί να μη δοκιμάσω καν.

Είμαι με siyah 2.6.11, uv σχεδόν όσο ο phenomenal black, και έχω και μπαταρία, σίγουρα λίγο καλύτερες επιδόσεις, και όλα τα features.

Είναι πιο all around, αρκεί να κάτσει το uv, και ο governor να είναι Ondemand όπως στον speedmod.

Είδα τα posts σου στο xda και δεν τη δοκίμασα.

Βασικά επειδή δε τρελάθηκα και με τον speedmod k2-19 μπορεί να μη δοκιμάσω καν.

Είμαι με siyah 2.6.11, uv σχεδόν όσο ο phenomenal black, και έχω και μπαταρία, σίγουρα λίγο καλύτερες επιδόσεις, και όλα τα features.

Είναι πιο all around, αρκεί να κάτσει το uv, και ο governor να είναι Ondemand όπως στον speedmod.

Και εγω στο siyah με βλέπω να επιστρέφω μελλοντικά, μιας και όπως θα διαβασες, ο developer εκεί σκέφτεται να μη βγάλει άλλη εκδοσή.

android.png

Λοιπόν, όπως είχα πει, μόλις θα μου ξανά ερχόταν το nokia lumia από το service θα ξεκινούσα τις δοκιμές με ics.

Έβαλα την MIUIv2.1-ICS-i9100-2.1.20 για αρχή. Δεν συνάντησα πρόβλημα σε τίποτα τον λίγο χρόνο που ασχολήθηκα αλλά το ui της συγκεκριμένης rom με ρίχνει σε κατάθλιψη οπότε άμεσα περνάω σε CyanogenMod 9 v4.0.3 v1.1 που βλέπω ότι έχουν λυθεί πάρα πολλά κουσούρια.

Επίσης έχουν βγει και custom roms με καθαρό Ics ui, ακριβώς ή σχεδόν όπως οι aosp.

Εγώ σκεφτόμουν για miui, και γι' αυτό σε ρωτάω:

Σε σχέση με checkrom gb πχ, πάει καλύτερα;

Γενικά μάλλον θα είναι το πρώτο κινητό που δε θα περάσω CM. Θα χρειάζομαι το tv-out, και πέρα απο αυτό, νομίζω πως η μπαταρία στις aosp roms πάει κατα κανόνα χάλια.

Ρε μάγκες, ποτέ μα ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω πως συνηθίζεις την MIUI χωρίς να έχεις application drawer. Γενικά όσες φορές είπα να της δώσω μια ευκαιρία, με απογοήτευε αμέσως. Η CM9 4.0.3 έχει πολύ καλή εξέλιξη, και ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα, είναι χωρίς Kernel Sources. Όταν πάρουν στα χέρια τους κι αυτά θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.

Τώρα για όλες τις υπόλοιπες Rom που έχουν κυκλοφορήσει, δε νομίζω ότι αξίζουν ακόμα. Από τα σχόλια όσων τις έχουν δοκιμάσει έχουν αναφέρει αρκετά προβλήματα. Οι ίδιοι οι devs όλων αυτών των Rom στην κατηγορία "Android Development", έχουν πει ότι μόνο με την πρόοδο της Cyanogen Team θα υπάρξει σοβαρή αλλαγή.

Εγώ δοκίμασα την CM9 για λίγο. Βασικά ήταν να τη κρατήσω λίγο παραπάνω, αλλά έκανα βλακεία και γύρισα.

Αλλάζει όλο το λειτουργικό κανονικά.

Το scrolling παντού είναι διαφορετικό, το ui αλλάζει και μέσα στις εφαρμογές (εννοώ πχ τα dropdown lists), γενικά το ui και η ταχύτητα ήταν φοβερή.

Στο άνοιγμα των εφαρμογών δεν πήγαινε τόσο γρήγορα νομίζω όσο το έχω τώρα, αλλά φαντάζομαι οι stock roms, customαρισμένες, όταν βγουν επίσημα δηλαδή θα είναι πολύ καλές.

Κάνω υπομονή γιατί τώρα το τηλέφωνο μου έχει αγγίξει τα όρια του gingerbread.

Θέλω να ρωτήσω το εξής όμως. Αυτές οι custom που λένε οτι είναι full ics theme, πως το πετυχαίνουν;

Δηλαδή το settings.apk το παίρνουν απο την aosp; Γιατί είανι διαφορετικό.

Επίσης παίρνουν και το contacts.apk απο τις aosp και το βάζουν σε samsung based rom; Δεν ήξερα οτι γίνεται.

Αλλιώς μάλλον τα παίρνουν όλα και αλλάζουν τα εικονίδια, και αλλάζουν και το framework.

Σε 1 μήνα θα έχουμε πιστεύω σταθερή ics rom.

Και η samsung τέλος Φεβρουαρίου/ Μαρτίου είχε πει θα εχει ετοιμο ics για sgs2. Προσωπικά πιστευα θα ειχαμε custom μεχρι τώρα..

Δοκιμαζω και το speedmod kernel το τελευταίο. Αφού υποστηριζει tegrak, εχω κανει untervolting με αυτό περίπου σε επίπεδα phainomenal extreme. (Η extreme phainomenal δεν ήταν stable σε εμένα, γι αυτό χρησιμοποιουσα την medium.) Ουσιαστικά έτσι δε βλέπω να χρειάζεται ιδιαίτερα πλεον ο phainomenal. Εχω κανεί καλυτερο stable untervolting έτσι. Να δω τι αυτονομια θα εχω όμως...

android.png

@Flik: ειδα στη λιστα σου αφαιρούσες και το talk.apk

Δεν ειχες καποιο πρόβλημα, γιατί διαβάζω ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί. Τα υπολοιπα σχεδόν όλα τα εχω αφαιρέσει και εγω.

android.png

Ναι, κι εγώ το έβγαλα τελευταίο και μόνο του. Θυμόμουν απο παλιά για προβλήματα, κάτι σε σχέση με τις google services.

Αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα σε οσα χρησιμοποιώ.

android.png

Εγώ σκεφτόμουν για miui, και γι' αυτό σε ρωτάω:

Σε σχέση με checkrom gb πχ, πάει καλύτερα;

Γενικά μάλλον θα είναι το πρώτο κινητό που δε θα περάσω CM. Θα χρειάζομαι το tv-out, και πέρα απο αυτό, νομίζω πως η μπαταρία στις aosp roms πάει κατα κανόνα χάλια.

Από όλες όσες δοκίμασα η miui πάει καλύτερα. ΑΛΛΑ μιλάμε για ελαφριές δοκιμές και χωρίς 100% λειτουργία του κινητού, δηλαδή αρκετή ώρα χωρίς sim μέσα και απλά να παίζω.

Η αλήθεια είναι ότι καμία δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθημερινή χρήση. Χτες βράδυ πχ έπεσα για ύπνο με την cyanogenmod στο τηλέφωνο και σε κάποιο σημείο πάγωσε και έκλεισε μόνο αφαιρώντας την μπαταρία.

Αν ξανά γυρίσω στο gs2 θα ξανά περάσω την gingerbread που είχα

Από όλες όσες δοκίμασα η miui πάει καλύτερα. ΑΛΛΑ μιλάμε για ελαφριές δοκιμές και χωρίς 100% λειτουργία του κινητού, δηλαδή αρκετή ώρα χωρίς sim μέσα και απλά να παίζω.

Η αλήθεια είναι ότι καμία δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθημερινή χρήση. Χτες βράδυ πχ έπεσα για ύπνο με την cyanogenmod στο τηλέφωνο και σε κάποιο σημείο πάγωσε και έκλεισε μόνο αφαιρώντας την μπαταρία.

Αν ξανά γυρίσω στο gs2 θα ξανά περάσω την gingerbread που είχα

Αυτό είναι το μόνιμο άγχος κάθε φορά που περνάω καινούρια Rom. Στις αρχές που δεν ήξερα τί μου γινόταν, πρέπει να έκανα διάφορες @@ες στο φλασάρισμα με αποτέλεσμα δυο-τρεις φορές να σβήσει το κινητό το βράδυ και να με ψάχνουν το πρωί στη δουλειά :-D.

Πάντως από τότε που δοκίμασα την CM9 δύσκολα αντιστέκομαι στο να την ξαναπεράσω. Παρά τα Force Close και κανά δυο ψυχολογικά με εντυπωσίασε το ICS. Αυτή εδώ έχει πολύ καλά σχόλεια και lidroid support.

WILL... NOT... FLASH... NOW...

Εδώ και 3 μέρες χρησιμοποιώ αυτή χωρίς προβλήματα. Δε νομίζω ότι θα γυρίσω σε GB. Γενικά, δε βλέπω διαφορές σε απόδοση και smoothness σε σχέση με 2.3.6, ελπίζω οι επίσημες εκδόσεις να φέρουν το κάτι παραπάνω, διαφορετικά, οριστικά και αμετάκλητα -όπως φαίνεται- το android θα είναι το πιο αργό λειτουργικό από τα 3 κυρίαρχα της αγοράς.

(Είναι και άλλα πράγματα που με εκνευρίζουν περισσότερο, όπως πχ το ότι το υποτιθέμενο "έξυπνο τηλέφωνό μου" δεν καταλαβαίνει πως όταν ανοίγω το Maps δε θέλω να κλείνει η οθόνη, αλλά οκ... Επί τη ευκαιρία, υπάρχει εφαρμογή που να κρατάει την οθόνη ανοιχτή σε επιλεγμένα προγράμματα; )

Εγώ δε νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα. Έχει δοθεί τέτοια έμφαση στο hardware που αυτή τη στιγμή το software είναι αυτό που χαλάει την όλη εικόνα στα android smartphones.

Γενικά σε όσους φίλους με ρωτάν για καινούριο κινητό (ειδικά σε αυτούς που ξέρω ότι δεν πρόκειται να την "ψάξουν" τη δουλειά και να ασχοληθούν από μόνοι τους), έχω φτάσει σε σημείο να τους προτείνω το HTC Radar (ή τα Titan - Lumia για τους λεφτάδες). Φαίνεται να έχουν μέλλον τα WP7.

Π.χ. το σύγκρινα το δικό μου με το HTC Radar. Απλά πράγματα, scrolling speed, response κτλ. Απογοητεύτηκα, ειδικά αναλογιζόμενος τα specs των δύο κινητών... :fear:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...