flik Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Καλά αν και όταν το πάρω, θα βάλω 3-4 roms και στησίματα τις πρώτες 2-3 ημέρες, αλλά μετά είμαι σίγουρος οτι κατα 80% τουλάχιστον θα έχω ίδιο στήσιμο με το δικό σου φίλε oldnew
oldnew Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Καλά αν και όταν το πάρω, θα βάλω 3-4 roms και στησίματα τις πρώτες 2-3 ημέρες, αλλά μετά είμαι σίγουρος οτι κατα 80% τουλάχιστον θα έχω ίδιο στήσιμο με το δικό σου φίλε oldnew Μπορεί να έχεις και καλύτερό ,εχω μείνει λίγο πίσω. Έχουν βγει και ελαφρώς καλύτερες rom, απο αυτή που χρησιμοποιω. Έτσι και αλλιώς, οι βελτιώσεις είναι πλεον μικρές. Ότι ήταν να βελτιωθεί βελτιώθηκε. Τώρα ολοι περιμένουν το ics. Εκεί θα υπάρξει πραγματική βελτιωση. Το δύσκολο σε όλα τα android είναι να πετύχεις καλη αυτονομια. Παίζουν ρολο 500 πράγματά, και διαβαζεις σε φόρουμ με την ιδία ρομ, ο ένας να τη θαβει, και ο άλλος να την εκθειάζει. Και να αναφέρουν κάτι διάφορές τεράστιες.. Απο τα πολλά βαλε βγαλε, ξαφνικά ειχα μέτρια αυτονομια. Ξανα εγκαθιστώ απο πανω χωρις wipe, την ιδία ρομ, και ξανα ειμαι οκ. Αντε να βρεις τι έφταιγε.
flik Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Κατάλαβα, και στα προηγούμενα android συνέβαινε αυτό. Απλά άλλαζα τόσο συχνά, που και οι διαφορές που έβλεπα ήταν κυρίως placebo effect. Κάθε firmware μετά απο κάποιο καιρό υπόκειται κορεσμό στις βελτιώσεις. Το ξέρουν και οι developers αυτό, αλλά έχει γίνει marketing κιόλας το θέμα με τις rom και πολλοί devs το εκμεταλλεύονται.
oldnew Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μα οι περισσότερες rom, απο ένα σημείο και μετα δεν κάνουν τίποτα σπουδαίο. Βγάζει η samsung εναν updated driver, τον βάζουν και αυτοι. Προσθέτουν και ότι αλλο update υπάρχει πχ νεα εκδοση του google map, βαζουν και ενα αλλο kernel και modem, αντε και ένα θεμα και σου λενε η νεα rom mplampla v853. Εντωμεταξυ, αμα θες τα προσθετεις και μονός σου όλα αυτά στην υπάρχουσα ρομ.
marvelakias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 +1 το χα παρατηρησει με το desire το απλο που αλαζα καθε βδομαδα rom,οι διαφορες ασημαντες εως ανυπαρκτες . εγω θα μεινω ως εχει κ αν βγαλουν καμια πολυ αξιολογη με την ics απο θεμα μπαταριας κ μονο θα αλαξω αλιως οπως ειμαι τωρα ειμαι 95% ευχαρηστημενος. παντως με την τωρα rom κ τον Kernel το τηλ σκοτωνει κ εστρωσε αφου περασα την ιδια ρομ 2 φορες(στην πρωτη δν ειχα κανει 2 rebout αλα ενα την δευτερη φορα εκανα 3 ) να καλα ο Old new παντα
flik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Οι AOSP roms δεν παίζουν πολύ εδώ; Δηλαδή η cyanogenmod gingerbread δεν προτιμάται απο κόσμο; Είχαν προβλήματα οι cm και οι miui roms (οι τελικές εκδόσεις εννοώ). Το λέω για το ics κυρίως, γιατί το touchwiz δεν το μπορώ καθόλου, και για πρώτη φορά το pure android ui μου αρέσει αρκετά.
oldnew Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Οι AOSP roms δεν παίζουν πολύ εδώ; Δηλαδή η cyanogenmod gingerbread δεν προτιμάται απο κόσμο; Είχαν προβλήματα οι cm και οι miui roms (οι τελικές εκδόσεις εννοώ). Το λέω για το ics κυρίως, γιατί το touchwiz δεν το μπορώ καθόλου, και για πρώτη φορά το pure android ui μου αρέσει αρκετά. Σου εγγυώμαι ότι θα υπάρξουν πολλές ics custom χωρίς το touchwiz. Ούτε και εγώ το παω. Όχι ότι είναι άσχημο αλλα δε μπορεις να αλλάξεις και πολλά πράγματά και να το φέρεις στα μετρα σου. Δε θα παραξενευτω μάλιστα αν το ics παιξει καλύτερα στο sgs2, απο ότι στο nexus prime. Νομίζω ότι έχει καλητερη κάρτα γραφικών, και παιζει ρολο στο ics. Αν και τον go launcher, δεν τον φτάνει κανένα ics launcher. Αρκεί να τον κάνουν το ιδιο smooth.
flik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ναι, αλλά απο το πρώτο βίντεο που είχε μπει εδώ πριν λίγες μέρες, το touchwiz έχει και αλλαγές αλλού, στο μενού των ρυθμίσεων, στα popups κτλ. Και εκεί έχει διαφορές με την aosp δηλαδή και δεν μου άρεσε καθόλου. Δηλαδή πέρα απο τον Launcher, όπως και το sense, περιλαμβάνει και άλλα κομμάτια. Δηλαδή αν μου φέρεις μια στοκ ρομ με go launcher, θα καταλάβω αν είναι stock ή aosp. Τέλος πάντων, βλέπουμε. Αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα το έχω και θα ξαναμπώ στη παρέα σας και του android γενικότερα.
oldnew Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ναι.. Σε αυτό έχεις δίκιο.. Θα βγει παντως cyanogen ics. Για την ωρα είναι πειραματική, αν και καποιοι την έχουν βαλει μόνιμα. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1410400 Λενε για τέλος Ιαν ή Φεβρ, θα έχει ολοκληρωθεί.
flik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Η miui 2.3.7 πως πηγαίνει; Είναι γρήγορη; Έχει ελλείψεις; Επίσης, o kernel με τη περισσότερη μπαταρία είναι ο cf-root και οι άλλοι είναι για περισσότερες επιδόσεις; Δηλαδή οι άλλοι είναι γενικά πιο smooth; Γιατί για μπαταρία για τον cf-root διαβάζω περισσότερο. Αν και για τον Ninphetamine δεν έχω δει πολλά. Έχει διαφορές σε κατανάλωση και smoothness απο τον cf-root;
oldnew Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Η miui 2.3.7 πως πηγαίνει; Είναι γρήγορη; Έχει ελλείψεις; Επίσης, o kernel με τη περισσότερη μπαταρία είναι ο cf-root και οι άλλοι είναι για περισσότερες επιδόσεις; Δηλαδή οι άλλοι είναι γενικά πιο smooth; Γιατί για μπαταρία για τον cf-root διαβάζω περισσότερο. Αν και για τον Ninphetamine δεν έχω δει πολλά. Έχει διαφορές σε κατανάλωση και smoothness απο τον cf-root; Τι miui, δεν την εχω βαλει. Αν κάποιος την έβαλε ας γραψει. Γενικά όμως δεν είναι και τόσο δημοφηλης, γιατί υπάρχουν ίσως καλύτερες/γρηγορότερες που στηρίζονται στην επίσημη. Κάθε kernel έχει συν και πλην. Πχ άλλος υποστηρίζει bln, και αλλος όχι. Αλλος έχει καλύτερες επιδόσεις και αλλος μπαταριά. Εγώ αυτή τη στιγμή εχω το phainomenal extreme, τελευταία εκδοσή, ο οποίος είναι τροποποίησή του speedmod, οπου απλα μειωσε τις τάσεις σε cpu, gpu και οθόνη, συν μείωσή fsb, με σκοπό maximun μπαταριά. Αρκει η συσκευη να δουλευει σωστα με λιγότερο ρεύμα. Είναι θεμα τύχης.. Ο αλλος είναι ο siyah (τον οποιο ειχα πριν με untervolting κλπ) ,που παίρνει αμέτρητο customisation, οπότε είναι για πολυ ψαγμενους για να τον ρυθμίζουν σωστά. Το ποιος είναι καλύτερός.. Για το 95% ο phainomenal. Βασικα το ψάχνω και εγώ. Αυτό ρωταω εδω (γραφω στο xda ως sosimple) http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=20965184&postcount=566 Οποίον τον ενδιαφέρει ας διαβασει παρακάτω.
oldnew Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 2 video απο sgs2 να τρέχουν cyanogenmod 9 ics http://www.youtube.com/watch?v=CZXZtQe0oqM&feature=youtube_gdata_player http://www.youtube.com/watch?v=8aArcTWnZ2Y&feature=youtube_gdata_player Τα προβλήματά να πάρεις τηλέφωνο που λέει στο βίντεο, έχουν λυθεί. Έχουν κανει πολυ καλη δουλεία ηδη. Δείτε το smoothnes στο βίντεο..
flik Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Ερωτήσεις γιατί δεν ξέρω αν τα θυμάμαι καλά. 1. Root με custom kernel, μπορούμε οποιοδήποτε, αμα θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο για cwm και φλασάρισμα απο εκεί. Δηλαδή αν θέλω την checkrom, μπορώ να βάλω πχ τον phenomenal την τελευταία έκδοση, και να μπω μόνο σε cwm recovery για να κάνω τα wipes απο εκεί και να φλασάρω το zip της checkrom. Σωστά; Ή πρέπει να βάλω τον cfroot με έκδοση όπως της base rom που έχει το κινητό; 2. Το kitchenpro app της checkrom έχει λίστα με όλους τους kernels; Δηλαδή kernels φλασάρετε απο εκεί όσοι έχετε checkrom; Ή απο odin; 3. Μετά τις αλλαγές rom ή kernels κυρίως, κάνετε wipe battery stats;
oldnew Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Ερωτήσεις γιατί δεν ξέρω αν τα θυμάμαι καλά. 1. Root με custom kernel, μπορούμε οποιοδήποτε, αμα θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο για cwm και φλασάρισμα απο εκεί. Δηλαδή αν θέλω την checkrom, μπορώ να βάλω πχ τον phenomenal την τελευταία έκδοση, και να μπω μόνο σε cwm recovery για να κάνω τα wipes απο εκεί και να φλασάρω το zip της checkrom. Σωστά; Ή πρέπει να βάλω τον cfroot με έκδοση όπως της base rom που έχει το κινητό; 2. Το kitchenpro app της checkrom έχει λίστα με όλους τους kernels; Δηλαδή kernels φλασάρετε απο εκεί όσοι έχετε checkrom; Ή απο odin; 3. Μετά τις αλλαγές rom ή kernels κυρίως, κάνετε wipe battery stats; 1. Αν και δεν ειμαι εντελώς σίγουρος για το τι ρωτας, 99% αν υπάρχει custom kernel που μπορεί να μπει με odin (τα περισσότερα δε μπαίνουν με odin ), τον εγκαθιστας και είσαι root και έχεις και cwm οπότε βαζεις οποία custom θες. Ο fainomenal, είναι απο τους ελάχιστους που έχουν εκδοσή για εγκατάστασή και απο odin, οπότε κανείς ακριβώς αυτό που ρωτας, γίνεται. 2. Απο τη στιγμή που έχεις root και cwm, δεν ξανα ασχολείσαι με odin. Βαζεις τα παντα μέσω cwm. Το kitchen pro έχει πολλά πράγματά, όχι μονο kernel. Θέματα, mod κλπ. Ότι υπάρχει το βαζεις πανευκολα απο εκεί. Δεν το ανανεώνουν και πολυ συχνα πλεον όμως, οπότε βαζεις και μέσω cwm ότι αλλο θες. 3. Στην αλλαγή kernel , δε χρειάζεται τίποτα. Στην αλλαγή rom, αναλόγως τι λέει ο developer. Πχ αν πας απο μια εκδοσή σε επομένη της ιδίας rom, συχνα δε χρειάζεται ολοκληρομενο wipe, και δεν χάνεις τίποτα. Συνηθως όμως κανείς wipe/factory reset και σβηνονται όλα. Το partion που το κινητό βλέπει ως sd (τα 16giga ενσωματομενα ), δε σβήνονται οπότε πχ αν έχεις εκεί φωτο, αρχεία, titanium backup των εφαρμογών, αυτά δε χάνονται. Κανείς και μια επαναφορά των εφαρμογών του titanium backup, και είσαι πάλι μια χαρά. Αντε να χρειαστεί να στήσεις καποιο launcher, πχ golauncher απο την αρχή. Δηλαδή να ξαναβάλεις widget κλπ στις θέσεις που θες στις σελίδες. Αυτά δεν τα θυμάται, ακόμα και αν κρατήσεις Backup. Για το wipe battery stats, γενικά το προτείνουν. Αν και ειμαι 99% σίγουρος ότι ειδικά στο sgs2 δε χρειάζεται. Καπου το διαβασα.
flik Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 1. Ναι, και ο cf-root μπαίνει με odin και προτείνεται για root μιας και είναι κοντά στον stock. Ναι, αυτό εννοούσα. Οτι εφόσον δεν το θέλω για να υπάρχει ως μόνιμος root kernel πάνω σε stock rom, μπορώ να βάλω custom kernel για να φορτώσω μόνο το cwm, ακόμα και αν ο kernel αυτός δεν ταιριάζει με την base rom και δε θα ξεκίναγε αλλιώς. Έτσι έκανα θυμάμαι στο sgs1 με τον speedmod, για πέρασμα σε miui αν θυμάμαι καλά. 2. Αν μια έκδοση kernel ίδια, υπάρχει διαθέσιμη με το kitchenpro και ως cwm zip, υπάρχει λόγος να προτιμήσω τον έναν απο τους 2 τρόπους; Επίσης, έχει δοκιμάσει κανείς το mobile odin; Απο περιέργεια, γιατί μου φαίνεται εντυπωσιακό πραγματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις